worldcitizen Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 .Εσύ που ήξερες την κοπελιά έπρεπε να την καταγγείλεις, Σιγά μη γίνουμε και ρουφιάνοι! Αυτό το σύστημα έφτιαξαν, αυτό τα επιτρέπει αυτά! Και σιγά μην πληρώνουμε για να μπούμε στα Πανεπιστήμια! Τόσα φροντιστήρια και τόση παραπαιδεία έχουμε πληρώσει για να μπουμε, κι αλλά? 1000Ε Δίνανε σε κάθε φοιτητή απλά για να πούνε πως δίνουν κάτι! Ας τα δίναν αυτά τα λεφτά να γίνουν εστίες και αναβάθμιση των σχολών και το ξανασυζητάμε! Και η παιδεία δεν είναι παραχώρηση, είναι δικαίωμα! Αν το κράτος δεν δίνει λεφτά μέσω κοινωνικών παροχών που θα τα δίνει? Στα φορέματα και τις φιέστες ? Και ΟΚ, δεν γίνεται να γίνουν όλοι επιστήμόνες... Γιατί ομως πάνε πανεπιστήμιο? Για να έχουν ακόμα ένα χαρτί στα χέρια τους για να βρούν καμμιά δουλειά, αν δεν υπήρχε τόσο έντονο το πρόβλημα της ανεργίας, ας βλέπαμε ξανά τότε το ζήτημα... Για αυτό λοιπόν μια ανάσα με 2 μαθήματα πριν το πτυχίο(επιτέλους), με πόνο ψυχής λέω (γιατί πιστεύω οτι τα χω αυτή τη φορά ), ναι στο κλείσιμο των πανεπιστημίων.Δεν πρέπει να σκέφτεστε κοντόφθαλμα για μια εξεταστική που θα χαθεί. Σκεφτείτε απλά τα εργασιακά σας δικαιώματα όταν βγείτε και με 5 χρόνια σπουδών θα κρατάτε στο χέρι ένα κουρέλι, γιατί εκεί θα καταντήσει. Respect, και καλό πτυχίο!
aliaser Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Σιγά μη γίνουμε και ρουφιάνοι! Σε αυτό που μόλις είπες βασίζονται όλοι αυτοί που σε κοροιδεύουν εσένα και εμένα. Ρουφιανιλίκι είναι αυτό μονο στα μάτια αυτών που κάνουν τις πουστιές. Δες το αλλιώς .Άμα είχες καμοιά δεκαριά άτομα να σε υποστηρίξουν και δεν είχες να σκεφτείς τι θα πει ο κόσμος για σένα (γιατί αυτό σε τρώει) θα το έκανες?Θα το εκανες είμαι σίγουρος.
worldcitizen Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Όχι, δεν θα το έκανα, γιατί δεν έχω πρόβλημα με τον ένα που κάνει αυτά τα πράγματα, αλλά με τα παραθυράκια που αφήνονται για να γίνονται αυτα...
GI@RG@S Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Αναρωτιεμαι αν ολοι εσεις που αναφερεστε για το συστημα που προτεινει η κυβερνηση Ν+Ν/2 χρονια εχετε διαβασει αναλυτικα το νομοσχεδιο που εχει προταθει!!!?? Το νομοσχεδιο αυτο δεν λεει σε κανενα οτι σου δινουμε τοσα χρονια και μετα σε πεταμε,αλλα λεει να εφαρμοστει με καποιες συγκεκριμενες προυποθεσεις. Ειδικα σκληρο μπορω να παραδεκτο ειναι για φοιτητες του 93-99 οι οποιοι διαγραφονται κατευθειαν. Οι φοιτητες του 2000 εχουν 1 χρονο να τελειωσουν Και οσο αφορα τους υπολοιπους δεν τους λεει κανεις ετσι απλα και σκληρα οτι εχεις περιθωριο αλλα Ν/2 χρονια...αλλα: Οταν πχ εισαι στο 5ο ετος και χρωστας ασπουμε 10 μαθηματα τοτε μπορεις να δηλωσεις ποια μαθηματα θες να περασεις τις επομενες εξεταστικες που απομενουν για τα +Ν/2 χρονια και αν τα περασεις (αυτα που εχεις δηλωσει εσυ) εισαι κομπλε.Τα υπολοιπα που θα χρωστας τα δινεις μετα οταν εσυ τα δηλωσεις αλλα υποχρεουσαι να τα περασεις.Δηλαδη δεν σε διαγραφει κανεις αναγκαστικα.Γιατι αυτος που χρωσταγε 10 μαθηματα μπορει να δηλωνε οτι θελει να περασει τα 3 και τα υπολοιπα 7 να τα δωσει μετα. Ακομα οταν εισαι 5ο ετος ασπουμε και δηλωσεις οτι εργαζεσαι για να μπορεις να ανταπεξελθεις τοτε και παλι το κρατος δεν σε διωχνει μετα απο Ν/2 χρονια. Γι'αυτο σας λεω οτι μπορει να εφαρμοστει ενα τετοιο νομοσχεδιο αλλα μονο και μονο επιτηδες θετουν κατι τετοιους ορους ωστε να υπαρχουν αργοτερα καποια παραθηρακια για να μην κοβεται ο αλλος με το ετσι θελω,αλλιως θα γινοτανε μεγαλος πανικος. Φανταζεστε τι θα γινει με καποιους φοιτητες που θα χρωστανε μαθηματα και θα θελουν να βρουν δουλεια ωστε να ειναι καλλιμενοι για τις σπουδες τους,πιστευετε θα βρισκουν ολοι??Οχι φυσικα ,αλλα πιστοποιητικα οτι βρηκαν θα βρισκουν σιγουρα!!!! Αντε ετσι θα πεσει και το ποσοστο της ανεργιας,αλλα μονο στα χαρτια.... Για περισσοτερες πληροφοριες κοιταξτε τι αναφερει το νομοσχεδιο...
worldcitizen Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Σημασία δεν έχουν αυτές οι διατάξεις, αλλά ακόμα και η υπαρξή τους.. Σιγά το πράγμα,ακόμα κι αν δεν ήταν +ν/2 αλλά +ν το ίδιο θα έκανε... Ο θείος μου έχει παρατήσει το πανεπιστήμιο 20 χρόνια και βάλε.. Κοστίζει τίποτα? Το ότι θα δίνεις το μάθημα 4 max φορές? Γιατί δηλαδή, πειράζει κανένα να το δώσω και 10? Και δεν το περνάω.. Μετά τι? Δεν θα πάρω πτυχίο, ή θα πάρω ΥΠΟπτυχίο... Πρέπει δηλαδή να τους πω και μπράβο/ευχαριστώ??
Fan Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Το όλο λάθος βρίσκεται στο μυαλό του Έλληνα που πιστεύει ότι ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να βρει δουλειά που να έχει σχέση με αυτό που σπούδασε. Θα μου πείς γιατί σπουδάζει μετά; Εγώ βλέπω το πανεπιστήμιο σαν μέσο που σου προσφέρει την ολοκλήρωση της παιδείας και όχι ως γραφείο ευρέσεως εργασίας. Αυτό είναι το πρόβλημα και δεν μπορούν να το καταλάβουν πολλοί στην Ελλάδα. Γι'αυτό βλέπεις τόσους πολλούς άνεργους ηλικίας κάτω των 32 ετών. Φραπεδιά - Τάβλι - Γκομενες και να πληρώνει ο μπαμπάς, μέχρι να βρεί τη δουλειά συναφή με τις σπουδές του.
MsquitoPrincess Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Σχετικά με τα βιβλία και την δωρεάν παροχή τους,είναι τουλάχιστον αδιανόητο να είμαστε υποχρεωμένοι να τα αγοράσουμε.Είχε πέσει ένας κατάλογος με βιβλία και τις τιμές τους στα χέρια μας πριν καιρό και βλέπαμε με την παρέα μου πόσο κοστίζουν σε σύνολο όσα από αυτά μας διδάσκονται.Για ένα συγκεκριμένο 6μηνο ήταν 450 ευρώ αν θυμάμαι καλά..... 6μηνο,έτσι.... Οπότε,άντε γεια!Και τι θα τα κάνει το κράτος τα φράγκα που θα γλιτώσει από τα βιβλία??Μήπως τα βάλει στην τσέπη του??Λεω γω τώρα.... Επίσης,επειδή εδώ στο Ελλάντα όλα τα θέλουμε εύκολα και είναι χόμπυ το να κλαίμε και να παραπονιόμαστε,θα κλείσουμε τις σχολές.Επίσης είναι στάνταρ ότι θα φταίνε άλλοι που ο καθένας δεν τελειώνει στην ώρα του...Τα +2 χρόνια μια χαρά είναι.Πόσο πρέπει να σπουδάζουμε στην τελική??Και όσο για τους μέσους όρους χρόνων σε σχολές που είναι μεγάλοι,κακώς είναι μεγάλοι. Συμφωνώ και επαυξάνω ότι υπάρχουν δυσκολίες όπως οι υποδομές οι οποίες για τον αριθμό των εισακτέων είναι λειψές.Έχουν εργαστήρια για 70 άτομα(και πολλά λέω)και υπάρχουν 200 σπουδαστές.Αλλά τα εργαστήρια παν στο διάολο,γιατί κάνεις διαφορετικές ώρες.Οι παραδόσεις???????Μιλάμε για αίθουσες των 50 ατόμων,τέρμα απαράδεκτο.Και φυσικά και παίρνουμε επιδοτήσεις...και βεβαίως αυτές οι επιδοτήσεις είναι για τα πανεπιστήμια.....Το θέμα είναι όμως,ότι αυτά τα λεφτάκια θα τσεπωθούν κάπου στην πορεία για άλλη μια φορά. Αλλά πέρα από αυτά,από τη στιγμή που υπάρχει έστω και ένα άτομο το οποίο τελείωσε στην ώρα του,αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ακατόρθωτο και ότι όλοι μπορούν. Απορώ γιατί ξεκινάνε τις συζητήσεις για την παιδεία λίγο πριν την εξεταστική περίοδο. Είμαι στα τελειώματα και έτσι όπως πάει η δουλειά θα χάσουμε τις εξετάσεις. Αυτό είναι εξοργιστικό, λες και το κάνουν επίτηδες. Ας ανοίξουν το θέμα μετά την εξεταστική ρε παιδιά, έλεος δηλαδή. Αυτό που τώρα με έχει εκνευρίσει αφάνταστα είναι οι καταλήψεις.:twisted: Εμείς χάσαμε το 6μηνο στην ουσία.Τα μόνα που θα δώσουμε είναι κάτι αγγλικά και μαθήματα επιλογής.Οπότε,χάνω όχι μια εξεταστική,αλλά 3!Την τωρινή,του Σεπτέμβρη και την εμβόλιμη και περιμένω ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ να δίνω....Ευχαριστώ :twisted: Λες και το νομοσχέδιο δεν θα περάσει..Η κυβέρνηση θα μας ακούσει,θα κάνει πίσω και όλα όμορφα...Ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας Και για να μη νομίζει και κανείς ότι κάνω κήρυγμα και είμαι παραδειγματική φοιτήτρια,είμαι ήδη στον +1 χρόνο.Το ομολογώ ότι τα ξυνα για καιρό και παρατήρησα οτι όταν άρχισα να ασχολούμαι πέρασα μαθήματα κι έκανα καλό ξεκαθάρισμα από τον λόοοοοοφο μαθημάτων.Ναι,να πολεμήσουμε & να διεκδικήσουμε,αλλά το να κάθομαι και να χάνω τσάμπα και βερεσέ (γιατί δεν θα κάνουν πίσω με το νομοσχέδιο) 6μηνα και να είμαι αναγκασμένη να σπουδάζω ακόμα 1 χρόνο και να φτάσω τελικά ,χωρίς να το θέλω,τα 7 χρόνια.....@#%^(*@&()*&%@^$@$^%^#!&^!*%& ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .
zaxoys Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Στο tuc είσαι?Αυτό το πράγμα με τις καταλήψεις στο tuc έχει καταντήσει αηδία ...Αφήστε να αγωνιστεί και κανένας άλλος ...
MsquitoPrincess Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Δημοσ. 26 Μαΐου 2006 Πού αλλού????Στο ίδρυμα αυτό το ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...Ειλικρινά μου έχουν κατασπάσει τα νεύρα...Μη βρουν ευκαιρία,θα κλείσουν και το κυλικείο!
blueviper Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις να μιλάνε για το θεσμό των "αιωνίων", άτομα που η ενημέρωσή τους πάνω στο ζήτημα είναι επιπέδου Τατιάνας. Τι απαιτήσεις βέβαια να έχεις από συνομιλητές που ενώ τους εξηγείς πως το φαινόμενο δεν επιβαρύνει κανέναν πλην των ίδιων των φοιτητών και δε φεύγει δραχμούλα παλιάς κοπής από την τσεπούλα του δημοσίου, συνεχίζουν να είναι ενάντια στους "τεμπέλαρους, χαραμοφάιδες και παράσιτα"...γιατί; Γιατί έτσι; Λογικό; Μα και βέβαια...entering the twilight zone!
Dark_son20 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 εγώ δεν καταλαβαίνω...εφόσον μετά το πέρας του κανονικού χρόνου δεν έχεις πλέον τα δικαιώματα τον φοιτητών...πάσο... μειωμένες τιμές εισιτηριων και αλλα... τι ενοχλεί? εγώ πχ δουλεύω και τι σχολη έχω υπολογίσει να την βγάλω σε 2n και αν πάρει παραπάνω... δεν έχω πλέον δικαίωμα για πάσο... η ασφάλεια των γονιών μου δεν με καλύπτει σαν φοιτητή (όχι γιατί δουλεύω αλλα γιατί δεν έχω δικαιώματα φοιτητή μετά το πέρας τον εξαμήνων) ... τι ενοχλώ?
spock Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Στο κάτω-κάτω, δεν έχει δικαίωμα κάποιος, εφ'όσον πέρασε σε κάποια σχολή με το σπαθί του, και εφ'όσον δεν επιβαρύνει κανέναν, να το συνεχίσει σαν χόμπυ, βρε αδερφέ! Αυτοί δε μιλάνε για αποδέσμευση των σπουδών από την εργασία; Ε, άλλοι λύνουν σταυρόλεξα, κάποιος μπορεί να γουστάρει να λύνει διαφορικές, κβαντομηχανική, σχετικότητα, φυσική στερεάς κατάστασης, σωματιδιακή φυσική κτλ. για να του περνάει η ώρα! Και μετά από Ν χρόνια, να πάρει κι ένα πτυχίο ως επιβράβευση! Η μήπως αγχώνονται οι νέοι μπας και κανάς λέουρας τους φάει τη θέση, και προσπαθούν να μας στείλουν;
apoikos Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Αναρωτιεμαι αν ολοι εσεις που αναφερεστε για το συστημα που προτεινει η κυβερνηση Ν+Ν/2 χρονια εχετε διαβασει αναλυτικα το νομοσχεδιο που εχει προταθει!!!??Το νομοσχεδιο αυτο δεν λεει σε κανενα οτι σου δινουμε τοσα χρονια και μετα σε πεταμε' date='αλλα λεει να εφαρμοστει με καποιες συγκεκριμενες προυποθεσεις. Ειδικα σκληρο μπορω να παραδεκτο ειναι για φοιτητες του 93-99 οι οποιοι διαγραφονται κατευθειαν. Οι φοιτητες του 2000 εχουν 1 χρονο να τελειωσουν [/quote'] Νομοσχέδιο νομίζω ότι δεν υπάρχει ακόμα, ο νόμος θα κατατεθεί για ψήσιση στις αρχές Ιουλιόυ. Το μόνο έγγραφο που έχω δει είναι το τελικό πόρισμα της «επιτροπής σοφών». Σύμφωνα με αυτό: Σαφές είναι ότι η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να ισχύσει μόνο για τους φοιτητές που θα πρωτοεγγραφούν στα Πανεπιστήμια μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Για τους ήδη εν ενεργεία φοιτητές θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις' date=' όπως και για τους μη ενεργούς, για τους οποίους πρέπει να προσδιοριστεί ένα χρονικό διάστημα στο οποίο να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. [/quote'] Προσωπικά δεν έχω δει κάτι παραπάνω από αυτό, πόσο μάλλον για το αν έχεις δικαίωμα να δώσεις όσα μαθήματα θες όποτε θες εσύ. Φανταζεστε τι θα γινει με καποιους φοιτητες που θα χρωστανε μαθηματα και θα θελουν να βρουν δουλεια ωστε να ειναι καλλιμενοι για τις σπουδες τους,πιστευετε θα βρισκουν ολοι??Οχι φυσικα ,αλλα πιστοποιητικα οτι βρηκαν θα βρισκουν σιγουρα!!!! Αντε ετσι θα πεσει και το ποσοστο της ανεργιας,αλλα μονο στα χαρτια.... Το ΕΣΥΠ προτείνει τη θέσπιση των «ανταποδοτικών υποτροφιών», που θα είναι γενικές υποτροφίες, με υποχρέωση να δουλεύεις 40 ώρες το μήνα (ήτοι 2 την ημέρα) στις υπηρεσίες του πανεπιστημίου σου και να περνάς έναν αριθμό μαθημάτων ανά εξάμηνο... Κοινώς, μη σας πιάνει πανικός, και κυρίως μην αντιμετωπίζετε εκ των προτέρων αρνητικά οποιαδήποτε πρόταση. Πολλές από τις προτάσεις που περιέχει το πόρισμα είναι - κατά τη γνώμη μου - πραγματικά καλές και προς τη σωστή κατεύθυνση, κάποιες άλλες πάλι όχι. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάθε φορά τη 1 στις 1000 περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξει κώλυμα, και βάση αυτής να κατακρίνουμε ολόκληρο το πόρισμα, δεν έχει νόημα και δεν προσφέρει τίποτα. @blueviper: Το ΕΣΥΠ δεν αναφέρεται στους «αιώνιους φοιτητές», αναφέρεται στην «επ' αόριστο φοίτηση». Το να μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο και να λες «ώρα για φραπέδες, δε βιαζόμαστε να τελειώσουμε». είναι το πρόβλημα. Δεν πρόκειται μόνο για οικονομικό θέμα, αλλά όπως λέει και το ΕΣΥΠ: Η επʼ αόριστο φοίτηση έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις: απαξίωση γνώσεων' date=' χαλαρότητα σπουδών, μη ορθολογική ιεράρχηση μαθημάτων, αποδυνάμωση της έννοιας και της συνοχής της πανεπιστημιακής κοινότητας, διατάραξη της διαπροσωπικής σχέσης διδασκόντων και διδασκομένων, χωροταξικά προβλήματα. [/quote'] Συμφωνώ ωστόσο ότι θα έπρεπε να είναι πιο χαλαρό από 2*Ν για τους εργαζόμενους φοιτητές, ίσως και να μην υπάρχει καν όριο ή να μην προσμετρώνται τα χρόνια κατά τα οποία εργάζεται ο φοιτητής. Πρωτού κανείς απαντήσει σε αυτά, τον παρακαλώ να διαβάσει καλά τη συγκεκριμένη ενότητα του πορίσματος, και να εξετάσει το σύνολο των προτεινόμενων μέτρων (ανταποδοτικές υποτροφίες, διακοπή σπουδών, εργασία κλπ).
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Σχετικά με τα βιβλία και την δωρεάν παροχή τους,είναι τουλάχιστον αδιανόητο να είμαστε υποχρεωμένοι να τα αγοράσουμε.Είχε πέσει ένας κατάλογος με βιβλία και τις τιμές τους στα χέρια μας πριν καιρό και βλέπαμε με την παρέα μου πόσο κοστίζουν σε σύνολο όσα από αυτά μας διδάσκονται.Για ένα συγκεκριμένο 6μηνο ήταν 450 ευρώ αν θυμάμαι καλά.....6μηνο,έτσι.... Οπότε,άντε γεια!Και τι θα τα κάνει το κράτος τα φράγκα που θα γλιτώσει από τα βιβλία??Μήπως τα βάλει στην τσέπη του??Λεω γω τώρα.... βασικά αυτό το πρόβλημα λύνεται αν οργανωθούν οι βιβλιοθήκες με αρκετά αντίτυπα και ο καθένας μπορεί να τα δανείζεται και να βγάζει φωτοτυπίες η κρατάει σημειώσεις κτλ. αν δεν βάζουν copywrite δεν υπάρχει νομικό ζήτημα...
chill Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Δημοσ. 27 Μαΐου 2006 Εγώ στραβώνω γιατί αντί να πουν δίνω το 10-15-20% του ΑΕΠ για να φτιάξω τη δημόσια παιδεία μπαίνουν σε μια συζήτηση όπου στόχο έχει να μειώσει και αυτό το 3% που παίρνουμε. Λαμόγια δώστε τα όλα στα όπλα, εκεί η μάσα είναι καλή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.