tsakonas Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 πιστεψε με οι αγγλοι μονο φτωχοι δεν ειναι.....και τα εξοδα καλυπτονται πολυ πιο ανετα απο οτι στην ελλαδα....δεν ειναι το ιδιο.... το παραδειγμα που φερνεις ειναι ατυχες διοτι πολυ απλα αυτο το κανουν για να τους περισσεψουν περισσοτερα pounds να πιουνε να σκασουνε!!! δλδ στα κλαμπ που πανε χειμωνιατικα χωρις παλτο γιατι πανε? δεν εχουν 2 λιρες να δωσουν καρνταρομπα? χα χα χα... απλα θελουν να πιουν εστω και ενα ποτηρι παραπανω αφου ξοδεψουν και το τελευταιο σεντ.. !!! μη με παρεξηγησετε δεν πλεκω το εγκωμιο της τελειας βρετανιας αλλα εχω μαθει να κραταω τα θετικα απο καθε χωρα και νοοτροπια.γιατι οταν θα κατεβω ελλαδα και θα φορεσω ζωνη ο κολλητος θα πεθανει στο γελιο,οπως και οταν φορεσω κρανος στο μηχανακι η απαιτησω σαν συνοδηγος.... χα χα χα...ο αγγλος ομως με το που κατσει στο αμαξι βαζει ζωνη.....φλωρος? αγγλακι? προτιμω ετσι... μην το παμε πιο βαθεια το θεμα
Bougas Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Εγω παλι προτιμω αγγλια με 300 λιρες την εβδομαδα μισθο' date=' dsl 10mbit(40λιρες) , 4 λεπτα απτο hub της easyjet - μια φορα το μηνα "καφεδακι" αμστερνταμ-παρισι-βερολινο-μαδριτη και οπου γουσταρω με 50 λιρες και αμα γουσταρω και κανα μηνα ελλαδα.......τωρα αν αυτο ειναι ανθελληνικο, " αδερφές, μουρόχαυλοι και γκίκουλες" :D :D : D: προτιμω ετσι(χωρις το gay) παρα 3 και 60 στο ελλαδισταν ........ για να διαλεγω εγω ποτε θα παω ελλαδα....οχι να ειμαι ελλαδα και να μην φτανουν τα λεφτα ουτε για σουκου χαλκιδικη.... τωρα αν φαω κανα στραβωμα σε 3-4 χρονια(ειμαι ηδη 5) δεν ξερω τι θα γινει!! ουτε θελω να σκεφτομαι!!![/quote'] φιλε τσακωνα,και στην ελλαδα οσοι εστρωσαν τον ποπο τους και διαβασαν και μορφωθηκαν,300 λιρες την εβδομαδα παιρνουν και αυτοι δεν νομιζω ο καθε τυχαιος κοπριτης αγραμματος να παιρνει 300 λιρες στην αγγλια...
KaizerSoze Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 φιλε τσακωνα' date='και στην ελλαδα οσοι εστρωσαν τον ποπο τους και διαβασαν και μορφωθηκαν,300 λιρες την εβδομαδα παιρνουν και αυτοι [/quote'] Eβγαλα ΕΜΠ Ηλεκτρολογος,Λιαν καλως Πηρα μαστερ απο Αγγλια με ντιστινκτιον Μιλαω σχετικα αψογα Αγγλικα Δουλευω σε μεγαλη πολυεθνικη περνω στο χερι ,για να σου κανω και την μετατροπη, 150 λιρες την βδομαδα μαλλον δεν διαβασα αρκετα
Bougas Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Eβγαλα ΕΜΠ Ηλεκτρολογος' date='Λιαν καλωςΠηρα μαστερ απο Αγγλια με ντιστινκτιον Μιλαω σχετικα αψογα Αγγλικα Δουλευω σε μεγαλη πολυεθνικη περνω στο χερι ,για να σου κανω και την μετατροπη, 150 λιρες την βδομαδα μαλλον δεν διαβασα αρκετα[/quote'] εγω παντος διαβασα λιγοτερο(πολυ λιγοτερο απο σενα),και παιρνω 1400 ευρω με τις υπεροριες. μαλλον δουλευοντας,δεν πηγαινα να αραζω στις καφετεριες να πινω φρεντουτσινα,και εψαχνα παντα για κατι καλυτερο,με περισοτερα λεφτα?:wink:
KaizerSoze Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Aααααααααα,να ρε,να τι φταιει.... Ναι οντως,εχεις δικιο,απο τους καφεδες τοπαθα Επισης εχω ενα φιλο που πουλαει παγωτα.Βγαζει απο 2 μαγαζια(1 Δαφνη και 1 Ρεντη) περιπου 3000 τζιρο την μερα.Καθαρα περνει περιπου το 1(αντε,επειδη εχει συναιτερο του μενου 500 την μερα). Αρααααα που καταληγουμε?Οτι εγω ειμαι τεμπελης και αυτος δουλευταρας.Και ψαχνεται.Ωραια. Γενικα ολοι στην παρεα μου ειμαστε τεμπεληδες.Και πινουμε καφεδες.Βεβαια.Διοτι ι αγορα ειναι ΤΙΓΚΑ στις ευκαιριες για 2 και 3 και μην σου πω και 4 χιλιαδες ευρω τον μηνα.Απλα ΟΛΟΙ ειμαστε τεμπεληδες.Λογικο και πινουμε και καφεδες και καπνιζουμε στις καφετεριες
Snolly Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δεν ξέρω ρε παιδιά είναι τι θα σου κάτσει τελικά. Εγώ τελείωσα Soft. Engin. στο Aberdeen στη Mordor και δεν έχω κάνει ακόμα μάστερ και δεν έχω πάει ακόμα φαντάρος. Και στη 2η δουλειά που έπιασα με βάλανε και διάβασα για κάτι πιστποιήσεις στο ERP της Microsoft, έδωσα, πέρασα και τώρα δουλεύω 8-11 ώρες τη μέρα (ανάλογα την πίεση) και πάιρνω ένα χιλιάρικο καθαρά και τα μπόνους μου ανα καιρούς. Βέβαια η εταιρία είναι στα δύσκολα της και με έχουνε τρελλά ανάγκη αλλιώς δεν παίζει να μου έδιναν τόσα. Όταν λέμε όμως τρελλή ανάγκη, άπειρη... Τώρα ξέρετε πως πήγα εκεί...; Ο πατέρας ενός παιδικού φίλου είχε μια γνωστή που είναι προϊσταμένη στην εταιρία και έψαχνε για πιτσιρικάδες programmers να κάνουν κωλοδουλειές (reports και τα συναφή).... Απλά έκατσε έτσι λέω εγώ...
TonyMontana Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 οι άγγλοι στην πλειοψηφία τους είναι φτωχός λαός. ίσα ίσα τα βγάζουν πέρα τρώγοντας cheese on toast. φυσικά αυτοί με τις καλύτερες δουλειές περνάνε καλά όμως δεν είναι πάρα πολλοί σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της χώρας. σύν τοις άλλοις έχει σφίξει το ζωνάρι γενικότερα και στη αγγλία επηρεάζοντας και τους διάφορους πτυχιούχους (νέους κυρίως) που δεν βρίσκουν καλή εργασία όπως παλιότερα. στην αγγλία όπως και στην ελλάδα ισχυεί το αν πήξεις και είσαι και λιγο τυχερός+καλός στη δουλειά σου* θα τα καταφέρεις ...και .... χωρίς μέσον *καλός στη δουλειά σου σημαίνει πολλά πράγματα που περιλαμβάνουν τα πάντα από τις γνώσεις σου, την συμπεριφορά σου, το αν είναι κολλημένος ή open minded, το χαμόγελό σου ή γενικότερα ο εαυτός σου σαν σύνολο. δεν αρκεί πχ να είσαι καλός προγραμματιστής μόνο (εκτός αν είσαι σουπερ-ντούπερ χάκερ - παιδί θαύμα - IQ165 - λυγίζεις κουτάλια με το βλέμμα κλπ κλπ). τώρα όσον αφορά την αττική οδό €5.40 για να φάς τέτοιο πήξιμο είναι κρίμα αλλά έτυχε η μέρα - άλλωστε δεν είναι σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τόσο κόσμο (δεν είναι συνέχεια στα peak της έτσι και αλλιώς) ούτε οι υποδομές της στις εισόδους-εξόδους είναι επαρκείς... και ας μην μπούμε σε λεπτομέριες για το πως οδηγεί ο έλλην (αργά στην αριστερή, 15 αλλαγές λωρίδας ανά λεπτό κοκ, μισή ώρα χάζεμα στο ατύχημα που συνέβει κλπ κλπ)...
bandito Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δουλευω σε μεγαλη πολυεθνικη Δεν ισχυρίζομαι οτι η Ελλάδα είναι η χώρα των ευκαιριών, αλλά το οτι δουλεύεις σε πολυεθνική προυποθέτει τον χαμηλό μισθό. Απο τον κύκλο μου (οι περισσότεροι Ηλ.Μηχ ΕΜΠ οπως και εγώ) παίρνουν πολύ περισσότερα απο 150 λίρες την εβδομάδα, με το αντάλλαγμα οτι παίρνουν κάποιο ρίσκο είτε δουλεύοντας σε όχι και τόσο μεγάλη εταιρία είτε ως freelancers. Γενικώς θα έλεγα οτι υπάρχουν διάφορες τρύπες που μπορείς να εκμεταλλευτείς αν είσαι λίγο ευέλικτος και για να μην γελιόμαστε, και λίγο ματαιόδοξος. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστείς να κλειστείς ΣΚ, καθημερινές δωδεκάωρα κτλ. Πάντως τα 1100 που δίνει πχ η Siemens είναι ένας μέσος όρος για τους πληροφορικάριους-μηχανικούς δυστυχώς.
Kandinsky Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Όσον αφορά την Αττική Οδό, είχα ακούσει προ καιρού κάτι αναλύσεις συγκοινωνιολόγων, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο δρόμος αυτός μπορεί να σηκώσει μέχρι 300,000 αυτοκίνητα ημερησίως. Τον αριθμό αυτό, υπολόγιζαν πως θα τον πιάσουμε προς το τέλος αυτής της δεκαετίας, καθώς φαίνεται όμως τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ μια και ήδη είμαστε στις 270,000! Το θέμα όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι ότι με το που πιάσουμε και ξεπεράσουμε αυτό τον αριθμό, θα κρασάρει το σύστημα και θα έχουμε ουρές χιλιομέτρων, κάτι που ίσως έζησε ο φίλος παραπάνω. Με λίγα λόγια, πολύ σύντομα τον πούλο και η Αττική Οδός. Μόνες σοβαρές λύσεις κατά σειρά προτεραιότητας : α. Να δοθούν κίνητρα στον κόσμο να φύγει απ' την Αθήνα : Ανάπτυξη της υπαίθρου. β. Εκτεταμένο μετρό. Είναι έγκλημα πχ που δεν υπάρχει ακόμα μετρό κάτω απ' τις βασικές αρτηρίες όπου εδρεύουν όλες οι εταιρείες (πχ Συγγρού, Κηφισίας). γ. Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης δ. Δημόσιες Συγκοινωνίες.
grigas Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Bougas & KaiserSoze, στις δουλειές σας, σας πληρώνουν για να ποστάρετε στο Insomnia?? :P:P:P:P
Kandinsky Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Επειδή η συζήτηση πάει στους μισθούς, γνώμη μου είναι ότι αξιοπρεπή χρήματα βγάζει κανείς την σήμερον μόνον εάν έχει κάποια εξειδίκευση η οποία να κρίνεται ως κερδοφόρος για τον εργοδότη/εταιρεία ή εάν είναι πωλητής. Εάν βρίσκεσαι στον μέρο όρο, τότε τα 1000-1100 ευρώ θεωρούνται περίπου υπεραρκετά απ' τις εταιρείες. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ή ο βασικός μισθός θα έπρεπε να είναι αισθητά μεγαλύτερος απ' ότι τώρα, είτε το κόστος ζωής χαμηλότερο. Όσο για το πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά, υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες. Εγώ έχω MBA με πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από ιδιωτικό πανεπιστήμιο και για 6 μήνες αφότου απολύθηκα δεν έβρισκα δουλειά. Έπιασα λοιπόν δουλειά στα Carrefour σαν εκπαιδευόμενος υπεύθυνος τμήματος, όπου έπρεπε να δουλεύουμε 72 ώρες τη βδομάδα, και να κάνουμε κάθε είδους δουλειά με 240.000 δρχ το μήνα. Η έξοδος του Σαββάτου είχε κοπεί για μήνες και κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να είναι στα όρια της κατάθλιψης γιατί δεν είχα πια προσωπική ζωή. Σηκώθηκα λοιπόν κι έφυγα πριν ανέβω λίγο και αυξηθεί ο μισθός διότι ήξερα πως μετά, όταν θα έκανα και οικογένεια δεν θα έφευγα και θα γινόμουν αυτό που έβλεπα να είναι άλλοι, 45-50 ετών και να αγωνιούν αν είναι στραβά το καρτελάκι ή αν είναι τρύπια η κάλτσα στο ράφι. Οι επόμενες δουλειές που έκανα είχαν σχέση με πωλήσεις. Έχω δουλέψει τόσο σε πωλήσεις πετρελαίων όσο και σε ασφάλειες και ο χρυσός κανόνας για να πας ψηλά είναι το λεγόμενο "γλύφοντας και έρποντας". Μηδέν αξιοπρέπεια, απατεωνιά, πουστιά και αγωνία μην στην κάνει ο πελάτης. Έχει τύχει να με κρεμάσει πελάτης για 300,000 δολλάρια και να μου πει "δε μπορώ να σε πληρώσω τώρα, σε 6 μήνες και αν" και ακόμα και τώρα δε μπορώ να φανταστώ πώς απέφυγα το εγκεφαλικό. Επιπροσθέτως, απελύθην απ' την προηγούμενη εργασία μου για λόγους παντελώς άσχετους μ' εμένα και για 8 μήνες ήμενα επίσης άνεργος (εκ των οποίων τον 1 ήτο και η γυναίκα μου). Μπορείς να είσαι πωλητής είτε αγαθών/υπηρεσιών είτε/και του εαυτού σου? Και το κυριότερο, έχεις κάποιο γνωστό να σου σφυρίξει ότι υπάρχει άνοιγμα θέσης ή/και να σε υποστηρίξει? Θα πας μπροστά. Σε αντίθετη περίπτωση θα βολοδέρνεις και θα αρπάξεις ότι σου φέρει η τύχη. Ξέρω πχ, περιπτώσεις παιδιών που έχουν βγάλει τη Νομική και σκίζονται και παρόλα αυτά φράγκα γιοκ διότι δεν παίζουν γνωστοί/πελατεία. Το ίδιο και με γιατρούς. Ξέρω απ' την άλλη κάτι τσογλάνια του κερατά, που με ένα μεταπτυχιακό από σπουδές της πλάκας (στο οποίο μπήκαν με βύσμα), έχουν βρει κάτι θέσεις (με βύσμα φυσικά) μούρλια και κάνουν και επιλογή μια και τα 1500 τα θεωρούν λίγα! Έτσι είναι τα πράγματα με αντίπαλο το αδηφάγο τέρας της αγοράς γι' αυτό και η μόνη μου συμβουλή στο παιδί μου θα είναι να βρει τί της αρέσει να κάνει, ακόμα κι αν αυτό είναι να πουλάει χειροποίητα κοσμήματα σε πάγκο στο Μοναστηράκι. Αν τα λεφτά δεν είναι ικανοποιητικά, τουλάχιστον να μην μαυρίζει η ψηχή της με τη δουλειά που θα κάνει... ΥΓ Ώρες ώρες σκέφτομαι τα λόγια ενός ταρίφα : "Μην ακούς τί λένε οι άλλοι. Εδώ, μπορεί να είναι ότι είναι η δουλειά αλλά δεν έχεις κανένα μαλάκα πάνω απ' το κεφάλι σου...."
mazda Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Το παρον τοπικ μολις εκανε ενα μοναδικο ρεκορ... Ξεφυγε κατα ....125.72 % απο το θεμα. Οχι οτι εγινε τιποτα δηλαδη...
insomniaK Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αττική οδό, αλλά έχω μία απορία: Η Siemens στην Ελλάδα δίνει 1100ευρώ την εβδομάδα;
KaizerSoze Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αττική οδό' date=' αλλά έχω μία απορία: Η Siemens στην Ελλάδα δίνει 1100ευρώ την εβδομάδα;[/quote'] Μακαρι φιλε,θα ημουν τρισευτυχισμενος.Μικτα το μηνα πες καλυτερα
antreaslam Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 Δημοσ. 29 Μαΐου 2006 καιζερ,ειδες για να πινεις τοσους πολλους καφεδες τι επαθες??? Συμπερασμα: ο καφες βλαπτει σοβαρα την τσεπη Αποφθεγμα: ο καφες καταπολεμα την εργασια Κριση: ο καιζερ ειναι στοκος,γιατι πινει καφε αντι να βγαζει 1200 ευρω την εβδομαδα! Αυτοκριτικη: εγω,ειμαι μεγαλυτερος στοκος, γιατι σκιζομαι και βγαζω 800+ ευρω, χωρις να πινω καφεδες μαλιστα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.