Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ή πολύ απλά πάλεψαν, έφαγαν στη μάπα το ελληνικό σύστημα στα Πανεπιστήμια, πέρασαν το συγκεκριμένο γολγοθά, δούλεψαν, μάζεψαν φράγκα και τώρα κάνουν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, όπου κοίτα να δεις πλάκα, ενώ δεν υπάρχουν πουτσοροές του στυλ "Άσυλο" κατά ένα περίεργο τρόπο, τα πανεπιστήμια εξακολουθούν και δουλεύουν και κάνουν και έρευνα.

ΊΣΩΣ ακριβώς επειδή δεν είναι αναγκασμένα να κάνουν πλάτες στον κάθε wannabe επαναστάτη που αποφάσισε να πάει εκεί για απαλλωτρίωση...

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά να ρωτήσω κάτι;;;

Όλοι αυτοί που είναι υπέρ της κατάληψης λένε απλά όχι στο νομοσχέδιο (ή σε πτυχές του νομοσχεδίου)' date=' ή έχουν καταθέσει και τις δικιές τους προτάσεις για αλλαγές;[/quote']

λεμε οχι στο νομοσχεδιο εστω και αν δεν ειναι ολα αρνητικα γιατι απλα αν περασει θα περασουν ολα και οχι οποιες πτυχες ειναι καλες(ελαχιστες).

προτασεις με πλαισια εχουν κατατεθει οπως λεω και πιο πανω και αυτη τη πεμπτη και τη προηγουμενη και ειναι περιπου 300 πλαισια με προτασεις απο πολλες σχολες με πολλες και ενδιαφερουσες προτασεις...

οσο για τους "εξυπνους" που και καλα υποστηριζουν οτι δεν υπαρχει νομος πλαισιο και φωναζουμε τσαμπα ας μας πουν τοτε για πιο νομο πλαισιο ελεγε η μαριεττα οτι δεν θα περασει το καλοκαιρι:confused:

το εσυπ ποιος το συγκροτησε?(μηπως το υπουργειο παιδειας?και η μαριεττα?)

προφανως ναι.

αρα ο νομος πλαισιο δεν ειναι του υπουργειου παιδειας?:confused:

και ακομη και αν το υπουργειο δεν υποστηριζει αυτο το νομο που εβγαλε το αρμοδιο οργανο του το εσυπ τοτε ΓΙΑΤΙ τοσο καιρο δεν βγαινει να πει οτι αυτος ο νομος πλαισιο δεν ειναι δικος του και οτι ειναι ολα ψεματα των ΜΜΕ η εστω οτι αυτο ειναι ενα παλισιο του εσυπ το οποιο ομως δεν υποστηριζει?

τοσο καιρο που κυκλοφορει το νομοσχεδιο στα μμε γιατι δεν βγηκε μια επισημη κυβερνητικη πηγη να το διαψευσει?:confused:

λοιπον αφηστε τα παραμυθια περι νομου φαντασμα γιατι ουτε με αυτα ουτε με τους μαιντανους που και καλα βγαζουν στα καναλια σαν εκπροσωπους των φοιτητων μασαει ο κοσμος.

Δημοσ.
ή πολύ απλά πάλεψαν, έφαγαν στη μάπα το ελληνικό σύστημα στα Πανεπιστήμια, πέρασαν το συγκεκριμένο γολγοθά, δούλεψαν, μάζεψαν φράγκα και τώρα κάνουν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό...

... και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα:-P

τι λες τωρα?

Δημοσ.

οσο για τους δαπιτες-φασιστες δε ξερω τι διαλο ηταν που εσπασαν με το τσαμπουκα μια καταληψη που ειχε αποφασιστει με ΑΜΕΣΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (αποφαση γ.σ.) και χτυπησαν και μια κοπελα,δε τους χαλασε καθολου που τα τεφαα τα ξαναπηραν υπο καταληψη την ιδια κιολας μερα και αυτοι φυγαν με κλωτσιες.

off topic

edit:οπως και σημερα στη θεσσαλονικη στο αγαλμα του αλεξανδρου(ειχε γενεθλια μωρε)>

που εισαι ρε kostastnt σημερα?

lllllllllllllllllllllllllooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllll

Δημοσ.
... και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα

τι λες τωρα?

αντιλαμβάνομαι ότι κάτι τέτοιο σου φαίνεται όνειρο θερινής νυκτός και επιπλέον αντιλαμβάνομαι και τους λόγους που κάτι τέτοιο συμβαίνει...

μια καταληψη που ειχε αποφασιστει με ΑΜΕΣΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Και επαναλαμβάνομαι. Είναι φαιδρό να επικαλείστε δημοκρατικές διαδικασίες για μια πράξη παράνομη (όπως είναι η απαγόρευση εισόδου στο Πανεπιστήμιο)

Δημοσ.

Σου λεει να μην τα βαζεις ολα στο ιδιο τσουβαλι.

Και τα λεφτα του μπαμπα τους καποιο να τρωνε εξω, τουλαχιστον μαθαινουν να σεβονται τον ακαδημαικο χωρο στον οποιο φοιτουν.

Οπως υπαρχουν και ανθρωποι που εχοντας την πολυτελεια της επιλογης και για Ελλαδα και για εξω, επελεξαν καρφι το εξω, και καλα εκαναν.

Οπως και αυτοι, που δεν περασαν με 5αρια και 10αρια σε πανεπιστημιο, και παρολο που περασαν, παλι βγηκαν εξω.

Και ειδαν αυτο που σου λεει ο llneo. Παπαριτσες τυπου ασυλο για τον καθε πικραμενο που βγαζει τις καλλιτεχνικες του ανησυχιες σε demolition φαση δεν εχουν, και κοιτα οι καημενοι ποσο δεν μπορουν να παραγουν εργο, και τι χαλια κτιριακες εγκαταστασεις εχουν.

Καρα-lol.

Σαν τελευταια σημειωση, οι προτασεις, μαλλον καλυτερα οι αντιπροτασεις, και ο διαλογος, γινεται με τις πορτες ανοιχτες, και με τους παντες. Αν θελετε να σας παιρνουν στα σοβαρα.

Δημοσ.
Και επαναλαμβάνομαι. Είναι φαιδρό να επικαλείστε δημοκρατικές διαδικασίες για μια πράξη παράνομη (όπως είναι η απαγόρευση εισόδου στο Πανεπιστήμιο)

οι καταληψεις που εχουν βγει με αποφαση γ.σ. με συμετοχη 1000+ατομων ειναι παρανομες?????

πριν απαντησεις πες μου αν εχεις σπουδασει/σπουδαζεις ελλαδα η εξωτερικο?

Δημοσ.

Kαλα εχεις τεραστιο προβλημα κατανοησης κειμενου.

Στο πανεπιστημιο σου μαθαινεις τετοια διεργασια κειμενου και ερευνα?

Δημοσ.

Παίδες, μην αγχώνεστε που δεν είμαστε πολλοί. Είναι λογικό να βρίσκουμε περισσότερους αντιδραστικούς ανάμεσά μας αντί για υπερασπιστές των κινητποιήσεων.

Γιατί οι καταληψίες είναι στις καταλήψεις. Ενώ οι αντιδραστικοί στα σπίτια τους, μπροστά σε ένα pc.

Εγώ είμαι εδώ, κάθε ξημέρωμα, γιατί δουλέυω μέχρι αργά το βράδυ. Οι υπόλοιποι είναι πάνω, στις καταλήψεις. Μόλις ξεμπερδέψουμε με τους αλήτες, θα είμαστε όλοι εδώ.

Καληνύχτα

Δημοσ.
οι καταληψεις που εχουν βγει με αποφαση γ.σ. με συμετοχη 1000+ατομων ειναι παρανομες?????

Έχεις αδερφή και είναι σε τάξη. Τα αγόρια έχουν φουσκοεντεριές και κάνουν ψηφοφορία όπου αποφασίζουν να στη βιάσουν. Η πράξη είναι παράνομη παρόλο που προέκυψε με δημοκρατικά κριτήρια. Όπερ και σημαίνει ότι η δημοκρατία δε μπορεί να εξαγνίσει πράξεις που θεωρούνται παράνομες.

Ξέρω τώρα ότι θα σε σοκάρω αλλά και η κατάληψη ξέρεις ανήκει στην ίδια ακριβώς κατηγορία.

Απο κει και πέρα αν και δεν αντιλαμβάνομαι το ηλίθιο του διαχωρισμού ως προς το που έχουμε σπουδάσει, άντε ας το πάρει το ποτάμι. O.Δ.Ε. Πα.Πει και M.Sc. Finance University of Strathclyde. Α ξέχασα. 10ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας και Γυμνάσιο Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας. Δε θυμάμαι σε ποιο νηπιαγωγείο ήμουν, αλλά αν χρειάζεται και αυτό ευχαρίστως να στο βρω.

@g1annis. Μου αρέσεις ρε μάγκα. Όποιος δε συμφωνεί με αυτά που λες εσύ αντιδραστικός και αλήτης έτσι; Α ρε Παπαδόπουλο και τανκ που χρειάζεται αυτή η χώρα...

Δημοσ.

Γιατι να τα κανουν αυτα στο Λονδινο? Οποιος κανει βανδαλισμους σε ακαδημαικο χωρο περναει με τη μια πειθαρχικο [το λιγοτερο] και το μελλον του προβλεπεται μαυρο και αραχνο. Ισως να ηταν καλυτερα να κανει καμια βουτια στον Ταμεση και να συνεχισει τις σπουδες του χωρις μητρωο, παρα να ρισκαρει να φαει μαυρο, και να πληρωσει της ζημιες που προκαλλεσε.

Καποια ατομακια προκαλλουσαν φθορες στον χωρο της εστιας, καποτε που ημουν κι εγω εκει. Πληρωσαν τα παντα για αποκατασταση, τους απεβαλλαν δια παντος απο ολες τις εστιες ως residents, στην πορεια, επειδη επανελαβαν σε μικροτερο βαθμο τις χαζομαρες, τους απεβαλλαν δια παντος απο τις εστιες και ως επισκεπτες. Και φυσικα το ειχαν στο student record τους, οπου και αν πηγαιναν. Ενδεικτικο το σκηνικο.

Καποια χρονια, ενας τυπος μας ριμαξε στην κλεψια. Και ανακαλυφθηκε. Πηρε τα παπουτσακια στο χερι, με αποβολη απο το πανεπιστημιο για παντα μετα απο πειθαρχικο.

Αλλα και να θελει καποιος στο εσωτερικο των εγκαταστασεων να προκαλλεσει ζημιες, πρεπει να εχει καρτα να μπει μεσα, και τα κτηρια εχουν security. Οχι πως αν ειναι αποφασισμενος βανδαλος δεν θα το κανει, κατι θα βρει, εστω μικρο, αλλα φοιτητης μια φορα στον ιδιο χωρο θα παψει κατα πασα πιθανοτητα να ειναι.

Δημοσ.
Έχεις αδερφή και είναι σε τάξη. Τα αγόρια έχουν φουσκοεντεριές και κάνουν ψηφοφορία όπου αποφασίζουν να στη βιάσουν. Η πράξη είναι παράνομη παρόλο που προέκυψε με δημοκρατικά κριτήρια. Όπερ και σημαίνει ότι η δημοκρατία δε μπορεί να εξαγνίσει πράξεις που θεωρούνται παράνομες.

Ξέρω τώρα ότι θα σε σοκάρω αλλά και η κατάληψη ξέρεις ανήκει στην ίδια ακριβώς κατηγορία.

Απο κει και πέρα αν και δεν αντιλαμβάνομαι το ηλίθιο του διαχωρισμού ως προς το που έχουμε σπουδάσει' date=' άντε ας το πάρει το ποτάμι. O.Δ.Ε. Πα.Πει και M.Sc. Finance University of Strathclyde. Α ξέχασα. 10ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας και Γυμνάσιο Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας. Δε θυμάμαι σε ποιο νηπιαγωγείο ήμουν, αλλά αν χρειάζεται και αυτό ευχαρίστως να στο βρω.

@g1annis. Μου αρέσεις ρε μάγκα. Όποιος δε συμφωνεί με αυτά που λες εσύ αντιδραστικός και αλήτης έτσι; Α ρε Παπαδόπουλο και τανκ που χρειάζεται αυτή η χώρα...[/quote']

βεβαια ο χουντικος μαλλον δεν εχει σπουδασει τπτ για να ξερει οτι οι γεν. συνελευσεισ ειναι θεσμοθετημενο οργανο κ η πιο ισχυρη διαδικασια των φοιτητων...κ οτι οι κατληψεισ δεν ειναι παρανομεσ...κ αν ειναι δυνατον να τισ παρομοιαζεισ με βιασμο..παντωσ αν ηταν παρανομεσ οι καταληψεισ δεσ τριγυρω σου ποσεσ υπαρχουν εκτοσ ασυλου-πανεπιστημιου...αν ξερεισ βεβαια...αλλα μαλλον θα ξερεισ κ μιλασ...

Δημοσ.
οι γεν. συνελευσεισ ειναι θεσμοθετημενο οργανο κ η πιο ισχυρη διαδικασια των φοιτητων...κ οτι οι κατληψεισ δεν ειναι παρανομεσ...

Πάμε πάλι:

Δεν είπε κανείς ότι οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι θεσμοθετημένα όργανα. Από την άλλη το ότι είναι θεσμοθετημένα όργανα σημαίνει ακριβώς ότι έχουν ένα πλαίσιο αρμοδιοτήτων, μέσα στο οποίο πρέπει να κινούνται.

Τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στους φοιτητές, σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκουν σε όλους τους Έλληνες Πολίτες. Ως εκ τούτου η γενική συνέλευση (ασχέτως του αν είναι πλειοψηφία, μειοψηφία, παμψηφία, οτιδήποτε), δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίζει καταλήψεις. Μπορεί να αποφασίσει βέβαια αποχή από τα μαθήματα (χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα για κανέναν προφανώς), αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμποδίσει την είσοδο κανενός στα κτίρια. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί υπέρβαση αρμοδιοτήτων. Αυτή είναι η δημοκρατία κύριοι: τα δικαιώματά οποιουδήποτε για αγώνες σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των υπολοίπων. Το κάθε μέλος ΔΕΠ, ο κάθε προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής που θέλει να κάνει δουλειά έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το να στρέφεστε εναντίον τους είναι τουλάχιστον ηλίθιο, εσείς χάνετε.

@g1annis: Και κάποιοι ήταν κάθε μέρα στις σχολές τους, επί 4-5 χρόνια και μάθαιναν για να γίνουν Επιστήμονες με Ε κεφαλαίο, ενώ κάποιοι άλλοι έπιναν φραπέδες γιατί «δε βαριέσαι, θα το πάρουμε το πτυχίο»... Ελλάδα, η χώρα της απόλυτης ισοπέδωσης.

Δημοσ.
Γιατι να τα κανουν αυτα στο Λονδινο? Οποιος κανει βανδαλισμους σε ακαδημαικο χωρο περναει με τη μια πειθαρχικο [το λιγοτερο'] και το μελλον του προβλεπεται μαυρο και αραχνο. Ισως να ηταν καλυτερα να κανει καμια βουτια στον Ταμεση και να συνεχισει τις σπουδες του χωρις μητρωο, παρα να ρισκαρει να φαει μαυρο, και να πληρωσει της ζημιες που προκαλλεσε.

εγω λεω να το κρεμαμε στη πλατεια και να εχουμε ενα μαχαιρι διπλα και οποιος περαστικος περναει και γουσταρει να του χωνει και απο μια...

φιλε μας τα εχεις πρηξει με το λονδινο ΕΛΕΟΣ.

ποιος σου ειπε οτι θεωρουμε το λονδινο της απολυτης ιδιωτικοποιησης προτυπο?

@ll neo

τουλαχιστον ατυχες το σχολιο σου περι βιασμων-καταληψεων

@g1annis

φιλε το ξερω οτι οι περισσοτεροι που ειναι αυτη τη στιγμη στα pc τους ειναι βολεμενοι η ματσωμενοι αφου εχουν τα λεφτα του μπαμπα αλλα ειπα να γραψω δυο κουβεντες γιατι οι αλλοι μου βγαλαν μεχρι και τις καταληψεις παρανομες.-απο οτι φαινεται λαθος μου

Δημοσ.
γιατι οι αλλοι μου βγαλαν μεχρι και τις καταληψεις παρανομες.

Σε αντίθεση με εσένα, έχω καταθέσει τουλάχιστον 2 φορές στο παρόν θέμα τον συλλογισμό με τον οποίο οι καταλήψεις είναι παράνομες. Αν πρόκειται να συνεχίσεις να θεωρείς ότι είναι νόμιμες, εξήγησέ μου τον τρόπο με τον οποίο είναι νόμιμες, μπας και καταλάβω και εγώ. Για την ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο μια απλή πλειοψηφία σε συνέλευση των 200-300-400-500 ατόμων μπορεί να εμποδίσει (και δη με τη βία) 2000 άτομα να προσέλθουν σε συνταγματικά κατοχυρωμένο ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες χώρο όπου έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να δουλέψουν/μορφωθούν/ανταλλάξουν απόψεις.

Όσο για το ποιος είναι βολεμένος με τα λεφτά του μπαμπά κλπ, αφήστε το, γιατί δεν ξέρετε τι έχει κάνει ο καθένας στη ζωή του. Από μεγάλες κουβέντες, άλλο τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...