Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικό μήνυμα απο dop

Αν με κατακλέβει η επιχείρηση του καθενός έχω δικαίωμα να την σπάω; Ενδιαφέρον, να αρχίσω να το κάνω και εγώ.

Όχι βέβαια, δεν είπε κανείς ότι έχεςι δικαίωμα να την σπας,αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση ενός οποιουδήποτε ιδιώτη. Είναι αυτές οι *ουτάνες οι τράπεζες που όλοι τις απεχθάνονται και τους γυρίζουν τα άντερα όταν έχουν πάρε-δώσε μαζί τους. Κανέις δεν είπε ότι είνια καλό να σπάζονται τα περίπτερα που έχουν ακριβά τα προφυλακτικά ή τα δισκάδικα που τόσο κακό να τα βάζεις και να ζημιώνεις αυτόν που σου ρουφάει το αίμα,ΟΚ πάω πάσο...

Ήσασταν στην πορεία dop και notasg ; Αν ήσασταν (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω...) θα βλέπατε ότι κανένα αυτοκίνητο δεν καταστράφηκε χωρίς λόγο. Αν θεωρείτε ότι εκείνη η μαύρη mercedes SLKXXX που εμφανίστηκε ως εκ θαύματος μπροστά στα προπύλαια μετά το τέλος της πορείας ήταν κάποιου απλού πολίτη,τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά... Σταματήστε να ψάχνετε φτηνές δικαιολογίες για την φασιστική δράση των μπάτσων. Κανείς δεν είπε ότι όλοι οι αναρχικοί είναι ιδεαλιστές που παλεύουν (με τον υπερβολικό τους ίσως τρόπο...) για μια καλύτερη κοινωνία, αλλά μην προσπαθείτε να τους παρουσιάσετε σαν τα μιάσματα της κοινωνίας....

Το παλικάρι με το πιστόλι φωτοβολίδων ήταν "αγωνιστής" όπως το λες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αγωνιζόταν απέναντι σε κάποιον που θέλει να τον καταστείλει γιατί απλά έτσι τον διέταξαν. Γιατί αγωνιζόταν προκειμένου να μην φάει ξύλο. Ξέρετε εσείς κάποιον ο οποίος να πηγαίνει στον "πόλεμο" χωρίς "όπλα" ; Οι μπάτσοι είχαν στολές, μάσκες, δακρυγόνα. Οι φοιτητές τι σκατά είχαν για να προστατευθούν απένταντι σε αυτούς. Όταν διεκδικείς κάτι θα πρέπει να το υπερασπίζεσαι κιόλας όταν ο άλλος έχει βάλει σκοπό να σε πατήσει κάτω σαν το σκουλήκι...

Μη αποτελεσματικές κινήσεις-διαμαρτυρίες ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ώστε τέτοιες θεωρείς dop τις διεκδικήσεις των φοιτητών; Για πες μου λοιπόν εσύ που τόσο εύκολα και χαλαρά κρίνεις τις κινήσεις μας μη αποτελεσματικές, τι ακριβώς έχεις να προτείνεις. Εκτός βέβαια αν αποτελεσματικές θεωρείς τις γελοίες και προσχηματικές συζητήσεις με προκαθορισμένη κατάληξη. Εκτός βέβαια αν αποτελεσματικές θεωρείς τις διαδικασίες στις οποίες όλοι κοροϊδεύουν αλλήλους και στο τέλος όλοι είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Εκτός βέβαια αν το παιδί σου (no offence...) δεν είναι μέσα στους 39.000 μαθητές που το αποτελεσματικό σύστημα για το οποίο δεν έχεις να προτείνεις κάτι, τους αφήνει εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ με μοναδική ελπίδα σωτηρίας τον μπάρμπα που θα τους χώσει στο δημόσιο. Αν λοιπόν θεωρείς αναποτελεσματικές αυτές τις κινήσεις-διαμαρτυρίες , πρότεινε μου κάποιες αποτελεσματικές,ουσιαστικές,ρεαλιστικές και χρήσιμες....

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το παλικάρι με το πιστόλι φωτοβολίδων ήταν "αγωνιστής" όπως το λες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αγωνιζόταν απέναντι σε κάποιον που θέλει να τον καταστείλει γιατί απλά έτσι τον διέταξαν. Γιατί αγωνιζόταν προκειμένου να μην φάει ξύλο. Ξέρετε εσείς κάποιον ο οποίος να πηγαίνει στον "πόλεμο" χωρίς "όπλα" ; Οι μπάτσοι είχαν στολές' date=' μάσκες, δακρυγόνα. Οι φοιτητές τι σκατά είχαν για να προστατευθούν απένταντι σε αυτούς. Όταν διεκδικείς κάτι θα πρέπει να το υπερασπίζεσαι κιόλας όταν ο άλλος έχει βάλει σκοπό να σε πατήσει κάτω σαν το σκουλήκι...

[/quote']

Καλα,τοτε να παιρνετε και κανονικα οπλα στις διαδηλωσεις για να μη σας κοπανανε οι μπατσοι...Καλα ειμαστε σοβαροι τωρα?Κατι τετοιοι "αγωνιστες" εκτος του οτι ντροπιαζουν τις διαδηλωσεις αυτες,ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ την αντιδραση των μπατσων..(οπως και απομακρυνουν μερικους φοιτητες απο τετοιες πορειες λογω της επικινδυνοτητας)Και στο κατω κατω,δεν μπορει να παιρνει ο καθενας το νομο τα χερια του,επειδη καποιοι μπατσοι ειναι σαπιοι...Ακους εκει αγωνιστης....

Δημοσ.
Όχι βέβαια, δεν είπε κανείς ότι έχεςι δικαίωμα να την σπας,αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση ενός οποιουδήποτε ιδιώτη. Είναι αυτές οι *ουτάνες οι τράπεζες που όλοι τις απεχθάνονται και τους γυρίζουν τα άντερα όταν έχουν πάρε-δώσε μαζί τους. Κανέις δεν είπε ότι είνια καλό να σπάζονται τα περίπτερα που έχουν ακριβά τα προφυλακτικά ή τα δισκάδικα που τόσο κακό να τα βάζεις και να ζημιώνεις αυτόν που σου ρουφάει το αίμα,ΟΚ πάω πάσο...

Ήσασταν στην πορεία dop και notasg ; Αν ήσασταν (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω...) θα βλέπατε ότι κανένα αυτοκίνητο δεν καταστράφηκε χωρίς λόγο. Αν θεωρείτε ότι εκείνη η μαύρη mercedes SLKXXX που εμφανίστηκε ως εκ θαύματος μπροστά στα προπύλαια μετά το τέλος της πορείας ήταν κάποιου απλού πολίτη,τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά... Σταματήστε να ψάχνετε φτηνές δικαιολογίες για την φασιστική δράση των μπάτσων. Κανείς δεν είπε ότι όλοι οι αναρχικοί είναι ιδεαλιστές που παλεύουν (με τον υπερβολικό τους ίσως τρόπο...) για μια καλύτερη κοινωνία, αλλά μην προσπαθείτε να τους παρουσιάσετε σαν τα μιάσματα της κοινωνίας....

Σαν να λέμε ακόμα και αν οι τράπεζες είναι ότι λες και ακόμα και αν ο τύπος με τη Mersedes είναι ότι υποψιάζεστε εσείς γίνεστε αστυνομικός, ένορκος, δικαστής σε οικονομική συσκευασία 3 σε 1 ή εν συντομία...

jd_1024.jpg

Πάμε πολύ καλά ! Ποιος σου απαγορεύει να διαδηλώσεις ; Ποιός σου απαγορεύει να περάσει η πορεία σου από όποιους δρόμους θέλεις ; Ποιος σου λέει ότι θα διαδηλώσεις "από εδώ μέχρι εδώ" και αν πας παραδίπλα θα σου σπάσω το κεφάλι ;;; Είναι δυνατόν να συμβιβάζεσαι με αυτα που λέει κάποιος απλα και μόνο επειδή έτσι γουστάρει ; Κανείς δεν ήθελε να πλακωθεί στο ξύλο,ούτε ήθελε να βάλει φωτιά στο υπουργείο παιδείας. Το μόνο που θέλαμε ήταν να παραδώσουεμ τα ψηφίσματα των γενικών συνελέυσεων.

Σου απαγορεύει να διαδηλώσεις για τους Χ λόγους ασφαλείας ας πούμε αυτός που το εκλογικό σώμα έφερε στην εξουσία. Αν δεν το ξέρεις να σε πληροφορήσω ότι ο κάθε ΜΑΤατζής σίγουρα θα προτιμούσε να είναι σε καμια παραλία και να ακούει Τσαικόφσκι (για να γίνει συμβατός με τα μορφωτικά στάνταρ του φίλου giannis) παρά να κάθεται σαν το μαλάκα μέσα στη ζέστη.

Κάθεται εκεί για δυο λόγους:

α) Είναι η δουλειά του

β) Κάποιος τον διέταξε να το κάνει.

Ακολουθώντας την ιεραρχία αγαπητέ αυτός ο κάποιος είναι αιρετός και επομένως εμείς τον τοποθετήσαμε εκεί και του δώσαμε συγκεκριμένες εξουσίες. Παρόλα αυτά αν κάνει υπέρβαση εξουσίας ή αν κάνει κάτι παράνομο, πάλι εσύ δε μπορείς να πάρεις το νόμο στα χέρια σου καθώς υπάρχουν οι προβλεπόμενες απο το νόμο διαδικασίες. Όταν εσύ τις παρακάμπτεις γίνεσαι παράνομος και εσύ και οι αστυνομικοί θα σου συμπεριφερθούν σαν τέτοιον.

Τελικά διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι αγωνιστές εδώ πέρα την έχουν δει ότι ναι μεν μπορούν να το παίζουν τσολιάδες αλλά οι αστυνομικοί απο την άλλη πρέπει να τους νταντεύουν. Ε ρε μάγκες δεν πάει έτσι η παραμύθα. Ή ζευγάς ζευγάς ή παπάς παπάς...

Επιπλέον απο contra.gr ("περιέργως" κανένας δεν το πρόσεξε για να το ποστάρει, εκτός και αν δεν το είδα)

Οι φοιτητές στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη την περασμένη Τρίτη, έξω από τη Νομική, μιας 20χρονης φοιτήτριας από τα ΤΕΙ Κοζάνης. Εναντίον της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών βομβών και σε βαθμό πλημμελήματος για πρόκληση σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Μα τους μπαστουνόβλαχους τους παλιομπάτσους. Να συλλάβουν το κοριτσάκι επειδή μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι η πορεία γινόταν επειδή κάναμε περιφορά του επιταφείου και είπε να φέρει 5-6 κόκκινες μινέρβες (απο τις γουρούνες, τις μεγάλες) να ρίξει έτσι για το καλό....

Δημοσ.

@sotirakis.net: τις τράπεζες ούτε εγώ τις συμπαθώ ιδιαίτερα - αλλά άλλο το ένα και άλλο να την καταστρέφω. Αφενός ρίχνω το επίπεδό μου, αφεταίρου δεν καταφέρνω και τίποτα αφού είναι ασφαλισμένες. Αυτό που κάνω είναι να κοιτώ ποιος προσφέρει προϊόντα που με συμφέρουν περισσότερο, ζημιώνοντας τον ανταγωνιστή του.

Αποτελεσματική κίνηση είναι ο διάλογος. Όλα τα υπόλοιπα είναι κινήσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν να χειριστούν το πρώτο. Επιπλέον, από αρχαιοτάτων χρόνων, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι η πιο εποικοδομητική κίνηση, όλα τα υπόλοιπα είναι μονομερείς και λάθος κινήσεις. Και γω φοιτητής ήμουν (και είμαι, αν και μεταπτυχιακός) και όσο μπορούσα και περνούσε από το χέρι μου, δεν γινόταν κατάληψη στην σχολή μου. Δεν ψήφισα για κατάληψη, αλλά το κτίριο μου είναι ακόμα κλειστό με άκρως ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ διαδικασίες όσον αφορά τους μεταπτυχιακούς.

Τέλος, γιατί θα πρέπει να μπουν όλοι στο πανεπιστήμιο; Αν μπορούν, ας μπουν. Αν όχι, και υδραυλικούς χρειαζόμαστε και οικοδόμους και ναυτεργάτες και τα πάντα. Το να μπεις σε μια σχολή που δεν σου αρέσει και να βγεις σε n->20 χρόνια το μόνο που κάνει είναι να βοηθά τις κυβερνήσεις να παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά ανεργίας.

Ξαναρωτώ: είναι πράγματι απαραίτητα >100 άτομα για να καταθέσουν ένα ψήφισμα;

Και να το πάω και αλλού; Η κυβέρνηση έχει ανέβει νόμιμα στην εξουσία με βάση το Σύνταγμα μας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να θεωρεί τα μέτρα της φασιστικά: η πλειοψηφία ψήφισε. Πως χαρακτηρίζουμε κάποιον που δεν σέβεται την πλειοψηφία;

Δημοσ.
Η κυβέρνηση έχει ανέβει νόμιμα στην εξουσία με βάση το Σύνταγμα μας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να θεωρεί τα μέτρα της φασιστικά: η πλειοψηφία ψήφισε. Πως χαρακτηρίζουμε κάποιον που δεν σέβεται την πλειοψηφία;
Το επιχείρημα δεν είναι σωστό. Να θυμίσω πως και ο Χίτλερ ουδέποτε πήρε την εξουσία με τη βία. Ήταν ψηφισμένος, και μάλιστα με σοβαρή πλειοψηφία. Αυτό δεν τον έκανε καθόλου δημοκράτη, και επίσης δεν έκανε δημοκράτες τους υπηκόους του. Αντίθετα, ήταν φασίστες κι αυτός και ο λαός διακατεχόταν από ακραία εθνικιστική συνείδηση.

Σήμερα, 71 χρόνια μετά την εκλογή του οι Γερμανοί ντρέπονται "ενθικά" για τον λαό τους. Και μάλιστα τους έχει δημιουργηθεί τέτοιο κόμπλεξ για την ιστορία τους από τη διεθνή κατακραυγή που θα μπορούσε να πει κανείς πως το πιο ανελέητο μαστίγωμα του φασισμού προέρχεται από τον ίδιο τον Γερμανικό λαό και τους Γερμανούς διανοούμενους.

Αν το μεταφέραμε στο σήμερα, κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Ισραήλ (όπου το εθνικιστικό στοιχείο κυριαρχεί) και το κράτος επιτίθεται βίαια σε κάθε γειτονικό λαό, από τον πόλεμο των 6 ημερών το 1967 απέναντι σε Αίγυπτο, Συρία, Ιορδανία, μέχρι σήμερα που βιάζει καθημερινώς τον Παλαιστινιακό λαό. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Σαρόν είναι ή δεν είναι φασίστας?

Κι ακόμα η Αμερική. Αν στο Ισραήλ η κυρίαρχη συνείδηση είναι ο εθνικισμός, στην Αμερική είναι κάτι άλλο: η αποβλάκωση. ...και ο φόβος (μια κοινωνία που δαγκώνει επειδή φοβάται όπως περιέγραψε ο Τρίερ στο Dogville). Εκεί ο πρόεδρος Μπους είναι λιγότερο φασίστας? Όχι μόνο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής , της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου όλου, αλλά και για τους ίδιους που τον ψηφίσανε. Αυτοί, είναι οι ίδιοι που τους άφησε εν γνώση του (ήταν ενήμερος για τον τυφώνα Κατρίνα) να πνιγούν στο Las Vegas, οι ίδιοι που τους στέλνει σαν κρέας για τα κανόνια στο Ιράκ και σαν κάνουλες πετρελαίου...

Όλοι τους, Ισραηλίτες και Αμερικάνοι, κάποια φορά θα ντρέπονται πολύ για τις φρικαλεότητες που υποστήριξαν κάποτε οι πρόγονοί τους.

Μπορεί να ξέφυγα λίγο από το θέμα, αλλά το έκανα για να κρούσω το κουδούνι του κινδύνου και για εμάς. Ότι είναι η Αμερική για τον κόσμο, είναι η Ελλάδα για τα Βαλκάνια. Όταν παρατηρείς την ιστορία από μέσα δεν έχεις τη δυνατότητα να παρατηρείς ψύχραιμος. Αν ήμασταν κάποιος από τους γείτονες θα το βλέπαμε πολύ αλλιώς το πράγμα. Το ψέμμα του επικίνδυνου Ιράκ που έχαψαν οι Αμερικάνοι νομιμοποίησε τον Μπους να κυρήξει έναν από τους πιο απροκάλυπτους πολέμους στην ιστορία. Το ψέμμα των "επιθετικών" Σκοπίων (που πιπιλούσαν νυχτημερών τα ΜΜΕ) χάψανε και οι πατριώτες μας το 1992 για να νομιμοποιήσει η τότε κυβέρνιση έναν ενδεχόμενο πόλεμο με τα Σκόπια (ο Σαμαράς παραδέχτηκε ότι ήταν της γραμμής διχωτόμησης της Μεκεδονίας (μισή η Σερβία, μισή η Ελλάδα). Σήμερα που η Ελλάδα κατέφερε να κατέχει το 65% των εισαγωγών στη Μακεδονία γίναμε πολιτισμένοι (τα ΜΜΕ διαμορφώνουν σαφώς πιο ήπια κοινή γνώμη), παρά το ότι διακυβεύοναι πολύ πιο σπουδαία ζητήματα σε σχέση με το 1992. Ας βγούμε λοιπόν έξω από το κουτάκι μας για να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με αντικειμενικότητα. Αλλιώς, κάποτε θα ντρεπόμαστε πολύ για αυτό που ήμαστε σήμερα περήφανοι.

'Αλλωστε, για να μπορεί η Αμερική να μακελεύει λαούς ανά τον "εξωτερικό" κόσμο, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος μαλάκας στο "εσωτερικό" της που να κάνει τα ίδια. Οι πιτσιρικάδες που εισβάλουν με Καλάσνικοφ στα σχολεία, δεν είναι παρά η μικρογραφία (τηρουμένων των αναλογιών) της εισβολής του Αμερικάνικου κράτους στις γειτονιές του κόσμου. Αυτό το μακρυνό φαινόμενο, που συνέβαινε σε κάποια αρρωστημένη χώρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, χτύπησε την πόρτα μας με τη δολοφονία του Άλεξ, η με τη δολοφονία του Αλβανού ποδοσφαιρόφιλου από τον φονιά Ξιφήτα.

Για να μπορεί να κάνει τους Βαλκανικούς τσαμπουκάδες της η Ελλαδίτσα μας, θα πρέπει να έχει στο εσωτερικό της έναν Ξιφήτα να τους νομιμοποιεί και να τους αντιγράφει.

Ζήτω η δημοκρατία μας φίλε dop.

Ζήτω ο δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνιση, η Υπουργός μας και ο Πολύδωρας.

Δημοσ.
Το παλικάρι με το πιστόλι φωτοβολίδων ήταν "αγωνιστής" όπως το λες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αγωνιζόταν απέναντι σε κάποιον που θέλει να τον καταστείλει γιατί απλά έτσι τον διέταξαν. Γιατί αγωνιζόταν προκειμένου να μην φάει ξύλο. Ξέρετε εσείς κάποιον ο οποίος να πηγαίνει στον "πόλεμο" χωρίς "όπλα" ; Οι μπάτσοι είχαν στολές, μάσκες, δακρυγόνα. Οι φοιτητές τι σκατά είχαν για να προστατευθούν απένταντι σε αυτούς. Όταν διεκδικείς κάτι θα πρέπει να το υπερασπίζεσαι κιόλας όταν ο άλλος έχει βάλει σκοπό να σε πατήσει κάτω σαν το σκουλήκι...
Φίλε sotirakis.net, ενώ γενικά συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες, εδώ πιστεύω πως έχεις λάθος.

Προσωπικά διατίθεμαι να πάρω όχι μόνο πιστολάκι με φωτοβολίδες, αλλά και πιο βαριά πιστολάκια, και μάλιστα θα το κάνω με τα μουτράκια μου ακάλυπτα και όχι με κουκούλα. Και βέβαια , όταν έχεις πόλεμο πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα όπλα. Αλλά χρειάζεται "τακτικός στρατός" και όχι χάρβαλα όπως αυτά που βλέπουμε στις πορείες (ο καθένας το μουκαλάκι του, το λοστάρι του και πάμε), και από ότι βλέπω, και μάλλον κι εσύ, δεν υπάρχει γενικευμένη διάθεση για δημιουργία "τακτικού στρατού".

Τους τύπους που κουβαλάνε μπουκαλάκια και πιστολάκια (είδα κι έναν καραγκιόζη που ήρθε ο ...να μη πω... με οπλισμένο ψαροτούφεκο παρακαλώ. Τον πετάς έξω από την πορεία ή όχι?) δεν τους έχω σε καμία εκτίμιση. Συνήθως αυτός ο χώρος (συχνά αυταποκαλούμενος -για να μη παρεξηγούμαι- black block) είναι ο πρώτος που τα βάζει εναντίον της "καθοδήγησης" και βγάζει σπυριά στο άκουσμα της λέξης "πρωτοπορία".

Οι ίδιοι όμως είναι οι πρώτοι που δρουν σαν αυτόκλητη πρωτοπορία χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ συμμετέχουν στις συνελεύσεις, και ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν δημοσιοποιούν τις προθέσεις τους στους χώρους των διαδικασιών του κινήματος.

Προσωπικά δεν τους θεωρώ κομμάτι του κινήματος, πιστεύω (και κάνω αγώνα γι' αυτό) πως πρέπει να πεταχτούν έξω από τα μπλοκ των φοιτητών, και αν πάνε 300 μέτρα πίσω. Άλλωστε ποτέ δεν κάνουν ότι κάνουν χωρίς τις πλάτες του πλήθους.

Έχω άδικο?

Δημοσ.

ρε παιδια συγνωμη δεν το συνεχιζετε σε καποιο αλλο τοπικ,που να αναφερεται και στις πορειες κτλ και αυτο να μεινει εντελως ενημερωτικο για αποριες για τις καταληψεις ημερομηνιες και γενικα για τις σχολες..?συγνωμη αγκεν αλλα ξεφυγε λιγο,εντελως φιλικα παντα...

Δημοσ.

Δεν ψήφισες στις εκλογές; Εγώ άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα αβίαστα - αν δεν βγήκε η κυβέρνηση που σου αρέσει, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και δημοκρατία.

Ο δε Χίτλερ ότι έκανε, το έκανε με την σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας του λαού. Όταν τους κατέστρεψαν οι σύμμαχοι, τότε βιάστηκαν να τον ενοχοποιήσουν και να γίνει θέμα ταμπού: αν είχε νικήσει, πίστεψέ με θα παρέμεναν ευτυχείς.

Οι φανατισμένοι στις πορείες είναι ένα και το αυτό με τους αμερικανούς στρατιώτες: άβουλα όντα, μεταφέρουν αυτολεξεί ότι τους μαθαίνουν (συνέχεια βλέπω εκπροσώπους φοιτητών να λένε ακριβώς τα ίδια, με συγκεκριμένη ταχύτητα και αν τους κάνουν μια πιο δύσκολη ερώτηση, τότε απλώς επαναλαμβάνουν ότι είπαν, μη απαντώντας ουσιαστικά στην ερώτηση. Μη τολμήσεις να με διαψεύσεις, δόξα τω Θεώ έχω δει πάρα πολλές συνεντεύξεις τέτοιων εκπροσώπων).

Μέχρι σήμερα ο κυρίαρχος λόγος για τη μη ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι η ενδεχόμενη υποβάθμιση των δημοσίων: με άλλα λόγια, μην το κάνετε αυτό γιατί θα έχουμε ανταγωνισμό και δεν το θέλουμε, γιατί θα φανεί πόσο χαμηλά είμαστε. Πραγματικά, αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να παλέψει κανείς;

Όσον αφορά την δικιά μου σχολή οι καταληψίες ΔΕΝ έχουν την απόλυτη πλειοψηφία - έχουν την σχετική και μάλιστα το σώμα που ψήφισε την κατάληψη είναι πάρα πολύ μικρό (της τάξης του 20%-30%). Επειδή (καλώς) έχουμε πολλά συνειδητοποιημένα άτομα στη σχολή μου, ελάχιστοι από αυτούς είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τις 4ωρες-5ωρες συνελεύσεις (δυστυχώς). Κάποτε ήμουν τακτικός στις συνελεύσεις: ακούς τα ίδια και τα ίδια από τις παρατάξεις, κουράζεσαι, βαριέσαι και φεύγεις.

ΥΓ επειδή η ιστορία διαστρεβλώνεται εύκολα, υπεύθυνη για την διεκδίκηση του ονόματος "Μακεδονία" από την FYROM είναι η κομμουνιστική κυβέρνηση της παλαιάς Γιουκοσλαβίας. Επειδή τότε δεν αντιδράσαμε, τώρα έχουμε πρόβλημα. Προσωπικά δεν με απειλεί μια τόσο μικρή χώρα και δεν νομίζω να ευσταθούν και μελλοντικές εδαφικές απαιτήσεις της, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να ονομάζεται Μακεδονία, την στιγμή που υπάρχει Μακεδονία και τυχαίνει να κατάγομαι και εγώ από εκεί. Ο καθένας κατατρεγμένος και καταφρονεμένος που τον έχει ρημάξει η κυβέρνησή του πρέπει να έρχεται και να ζητά κάτι από την Ελλάδα; Λίγο υπερβολικό δεν είναι;

Δημοσ.
Σήμερα, 71 χρόνια μετά την εκλογή του οι Γερμανοί ντρέπονται "ενθικά" για τον λαό τους. Και μάλιστα τους έχει δημιουργηθεί τέτοιο κόμπλεξ για την ιστορία τους από τη διεθνή κατακραυγή που θα μπορούσε να πει κανείς πως το πιο ανελέητο μαστίγωμα του φασισμού προέρχεται από τον ίδιο τον Γερμανικό λαό και τους Γερμανούς διανοούμενους.

Εγώ αντίθετα γιατί ξέρω ότι μεγάλο κομμάτι του Γερμανικού λαού είναι περήφανο ακόμα και σήμερα για το Χίτλερ. Και όχι δε μιλάω για τους skinheadz.

Το ψέμμα των "επιθετικών" Σκοπίων (που πιπιλούσαν νυχτημερών τα ΜΜΕ) χάψανε και οι πατριώτες μας το 1992 για να νομιμοποιήσει η τότε κυβέρνιση έναν ενδεχόμενο πόλεμο με τα Σκόπια (ο Σαμαράς παραδέχτηκε ότι ήταν της γραμμής διχωτόμησης της Μεκεδονίας (μισή η Σερβία, μισή η Ελλάδα).

Τα κλασικά: Πηγή ή εφημερίδα όπου δόθηκε η συνέντευξη

Αλλωστε, για να μπορεί η Αμερική να μακελεύει λαούς ανά τον "εξωτερικό" κόσμο, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος μαλάκας στο "εσωτερικό" της που να κάνει τα ίδια. Οι πιτσιρικάδες που εισβάλουν με Καλάσνικοφ στα σχολεία, δεν είναι παρά η μικρογραφία (τηρουμένων των αναλογιών) της εισβολής του Αμερικάνικου κράτους στις γειτονιές του κόσμου. Αυτό το μακρυνό φαινόμενο, που συνέβαινε σε κάποια αρρωστημένη χώρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, χτύπησε την πόρτα μας με τη δολοφονία του Άλεξ, η με τη δολοφονία του Αλβανού ποδοσφαιρόφιλου από τον φονιά Ξιφήτα.

To χετε πάρει χαμπάρι ότι έχετε γίνει κοράκια πάνω απο το πτώμα του πιτσιρικά. Στήνεται ολόκληρο οικοδόμημα για ξενοφοβίες και λοιπές μαλακίες τη στιγμή μάλιστα που απο ότι εικάζεται οι δολοφόνοι του ήταν ξένοι. Και όσον αφορά τη δολοφονία στο γήπεδο, εδώ που είμαι δεν έχω καθημερινή πρόσβαση σε ειδήσεις αλλά ήμαρτον έχουν πεθάνει και άλλοι στα ελληνικά γήπεδα.

Είναι το γνωστό σύμπτωμα όπου κάποιος μέσα στην πρεμούρα να δικαιολογήσει κάτι παίρνει το οτιδήποτε και το κατατάσει στα συμπτώματα του προβλήματος...

Δημοσ.
@admin.iekep

Ώρες ώρες πιστεύω ότι κάποιοι θα ήθελαν να είναι υπουργοί στην θέση του υπουργού... Σοβαρά ρε φίλε πιστεύεις ότι η λύση είναι αυτή που αναφέρεις ; Μήπως ξεχνάς την έννοια και την χρησιμότητα του ΚΡΑΤΟΥΣ ; Τα ΜΑΤ έχουν ως σκοπό να διατηρούν την τάξη και να αποτρέπουν την δημιουργία καταστροφών και όχι να βαράνε αλύπητα και να ψεκάζουν χημικά. Τι σκατά είναι αρματωμένοι σαν αστακοί' date=' έχουν ασπίδες, κράνη κτλ , αν δεν έχουν ως σκοπό να απωθήσουν τις επιθέσεις των αναρχικών ;;;;; Μήπως ο ρόλος του είναι να οργανώνει και να διατηρεί την τάξη ; Μήπως σκοπός του είναι η διατήρηση της ηρεμίας και ΟΧΙ η πρόκληση πανικού και καταστροφών ; Λέω μήπως...

Πήγα στις δύο πρώτες φοιτητικές πορείες και ένα πράγμα έχω να παρατηρήσω : [b']ΚΑΝΕΝΑΣ φοιτητής και ΚΑΝΕΝΑΣ αναρχικός δεν έσπασε ούτε κλαδί απο δέντρο μέχρι την στιγμή που οι μπάτσοι άρχισαν να μας πλακώνουν στα χημικά και τα pepper... [/b]

Και για να μην ακούσω δικαολογίες του τύπου : "Ναι όμως αυτοί που ήταν στην πορεία προκάλεσαν πρώτοι τα ΜΑΤ..." , μην ξεχνάμε το εξής :

Η αρχή της σύγκρουσης, τουλάχιστον στην δέυτερη πορεία έγινε όταν η κεφαλή της πορείας θέλησε να πάει προς το υπουργείο Παιδείας. Εκεί, τα αμίλητα και ακούνητα στρατιωτάκια σύμφωνα με τον Πολύδωρα, είχαν φράξει τον δρόμο και είχαν παραταχθεί μπροστά και δεξιά. Όπως είναι λογικό η πορεία ήθελε να περάσει. Οι καλοί μας ΜΑΤΑτζήδες θεώρησαν ότι ο καλύτερος τρόπος να ανακόψουν την πορεία ήταν τα χημικά ! Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να διαδηλώνει και κανένας μπάτσος δεν μπορεί να του το αφαιρέσει. Είχαμε κάθε δικαίωμα να πάμε στο υπουργείο και να παραδώσουμε τα ψηφίσματα μας. ΑΝ εκεί στο υπουργείο κάναμε κατάληψη ή οτιδήποτε άλλο παραβατικό,τότε ναι, οι μπάτσοι θα είχαν δικαίωμα να μας ξαναφέρουν στην τάξη και ΟΧΙ να μας μπαγλαρώσουν στο ξύλο ή να μας πνίξουν με ληγμένα χημικά...

Άρα όπως καταλαβαίνεις, οι αναρχικοί δεν επιδιώκουν να κάνουν επεισόδια. Τρανό παράδειγμα είναι η πρώτη πορεία κατά την οποία δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι... Τώρα αν θεωρείτε καταστροφές το σπάσιμο μιας τζαμαρίας από μια ΤΡΑΠΕΖΑ, τότε συγχωρέστε με, αλλά έχετε βαθύτατο έλλειμα ανθρωπισμού και κοινής λογικής. Απλά σκεφτείτε πόσο "επιζήμιο" είναι για αυτές τις επιχειρήσεις που κλέβουνε κόσμο το σπάσιμο της βιτρίνας.

Οποιοσδήποτε ήταν στις πορείες μπορεί να επιβεβαιώσει τα παραπάνω..

Οι γνωστοί-άγνωστοι που λες φίλε μου ήταν άτομα με τα οποία περπατούσα μαζί τους στην πορεία. Ήταν άτομα τα οποία έφαγαν αναίτια χημικά στην μάπα. Και σε ρωτάω : Όταν βλέπεις ότι ο άλλος θέλει να σε *αμήσει, εσύ τι θα κάνεις ; Θα του πάρεις και *ίπα ;;; Όχι φίλε μου. ΑΝ έχεις έστω και ελάχιστο εγωισμό, έστω και ελάχιστή αυτοεκτίμηση, θα αντισταθείς. Θα αντισταθεις με ότι βρεις. Πέτρες, σφεντόνες, οδοφράγματα,οτιδήποτε μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι ο άλλος δεν θα σε πατήσει κάτω απλά και μόνο επειδή έχει την εξουσία. Αλήθεια, τους χρυσαυγίτες που ήταν δίπλα στα ΜΑΤ και πετούσαν πέτρες σε εμας που ήμασταν μέσα στο Πολυτεχνείο τους κατηγόρησε κανείς ; Συνέλαβαν τα ΜΑΤ κανέναν τέτοιο... Όχι απ'οτι ξέρω... Χμμμ,λίγο περίεργο δεν είναι ;;;;

Και τελειώνοντας φίλε μου, για πες μου, αν βρισκόταν η "αθώα" κοπέλα σου ή κόρη σου σε "ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ , ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟ" , τότε θα έλεγες πάλι "ας πρόσεχε" ; Μάλλον όχι...

Το θέμα δεν είναι να σκεφτόμαστε μόνο τον κώλο μας και να επαναπαυόμαστε στην γαλήνη του μικρόκοσμου μας... Το θέμα δεν είναι να δεχόμαστε όσους μας εξουσιάζουν απλά και μόνο επειδή έτυχε να ήταν πιο βολεμένοι ή πιο κωλόφαρδοι από εμας...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΑΡ*ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ "ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; "

Μπορείς φίλε μου να κάνεις πολλά. Μπορείς να ξεκολλήσεις από την τηλεόραση, να διαβάσεις καμιά εφημερίδα,να κάνεις καμιά σοβαρή κουβέντα (το Μουντιάλ δεν είναι μέσα σ'αυτές...)...

Αρκεί να το θες βέβαια. Γιατί αν η λύση που προτείνεις για την αντιμετώπιση των αναρχικών είναι να τους κάνουν σάντουιτς οι μπάτσοι και να του πλακώσουν στο ξύλο, τότε πλανάσαι πλάνην οικτρά.... Η λύση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην λογική,στην κατανόηση,στην ελευθερία,στον σεβασμό (του άλλου,των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του),στον διάλογο και σε πολλές άλλες λεξούλες εξίσου δύσχρηστες και παρερμηνεύσιμες....

Συγνώμη για το μεγάλο post, άλλα ήθελα να παρουσιάσω και κάποια από τις πλευρές των φοιτητών...

Φαλιέρης Σωτήρης

Τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ τα λες φιλε μου για της ιδεες που εχεις αλλα διαφωνω με τις δικιες μου ιδεες.

ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

ΑΝ Π.Χ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΑΚΟΜΑ Η ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ Η ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ θα σου αρεσε να το καψουν αυτοι που ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ και αυτοι που βγαινουν στα ΚΑΝΑΛΙΑ ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ γιατι δεν παιρνουν ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.

και προτεινω το εξης πραγμα ως λυση σε αυτα που λες οτι ειμαι ακραιος :

απο εδω και περα θα κανετε οσες πορειες-διαδηλωσεις θελετε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ αλλα θα ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ , ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για οτι ΣΠΑΣΕΙ , ΚΑΕΙ ΚΤΛ.

συμφωνεις με αυτο?

ΚΑΝΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ αυτο πειτε το αν θελετε και στους υπευθυνους των καταληψεων να δουμε αν συμφωνουν γιατι ωραια αυτα που λες φιλε μου ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ.

για αυτο μην μου λες για αθωους γιατι μπροστα ημουν στην πορεια των 20.000 φοιτητων που λες και ηθελα να παω στο σπιτι μου και δεν μπορουσα μια απο τα χημικα της αστυνομιας και μια απο την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ που πεταγαν οτι εβρισκαν οι ΑΘΩΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Συμφωνεις με την ιδεα που σου προτεινω?

οτι απο εδω και περα στα συλλαλητηρια - πορειες των φοιτητων δεν ειναι απαραιτητη η παρουσια της αστυνομιας (γιατι προκαλει) και την ευθυνη για επεισοδια τυχον ζημιες την εχουν οι φοιτητες+καθηγητες.

τι λες? περιμενω την απαντηση σου.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και για το ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ.

Δημοσ.

Ρε dop, μην υπεκφεύγεις. Η ερώτησή μου είναι σαφέστατη και απλή: το ότι ο Χίτλερ "ότι έκανε, το έκανε με την σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας του λαού" (όπως λές ο ίδιος) τον απάλλασσε από τον χαρακτηρισμό "φασίστας"?

Η Μακεδονία (αυτό που λέτε FYROM) ονομαζόταν έτσι από τότε που δε θυμάται κανείς. Η Γιουγκοσλαβία μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν ομόσπονδο κράτος που αποτελούταν από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σλοβενία, και τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τότε γιατί δεν έπαιξε τίποτα?

Το 1992 έρχεται η ώρα της διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας. Ανακινείται τεχνητά το θέμα από την Ελληνική μεριά, ως ένδειξη ισχύος στο νεαρό τότε κράτος (από τη μία) και ως μέσο εκτόνωσης των γιαγαντιαίων κινητοποιήσεων (70.000 κόσμος στην Πάτρα των 250.000 μετά τη δολοφονία του Τεμπονένα) από φοιτητές, καθηγητές, ΔΕΗ, ΕΑΣ κλπ.

Μια χαρά χρησιμοποίησε το τότε Ελληνικό κράτος τις πορείες των αγανακτισμένων βλακόμουτρων που διαδήλωναν κατά των Σκοπίων. Σήμερα όμως που το ελληνικό κεφάλαιο αποτελεί το 57% (wiki) των επενδύσεων στη γειτονική χώρα, ξεχάσαμε τα πάντα. Να ένα εξόφθαλμο παράδειγμα για το πως το ελληνικό κεφάλαιο, προωθεί τα συμφέροντά του χρησιμοποιώντας τον κόσμο που προηγουμένως έχει αποβλακώσει με τον εθνικισμό.

επειδή η ιστορία διαστρεβλώνεται εύκολα, υπεύθυνη για την διεκδίκηση του ονόματος "Μακεδονία" από την FYROM είναι η κομμουνιστική κυβέρνηση της παλαιάς Γιουκοσλαβίας. Επειδή τότε δεν αντιδράσαμε, τώρα έχουμε πρόβλημα.
Άρα λοιπόν δεν είναι έτσι. Μακεδονία ονομαζόταν από πριν. Και το Τιτοϊκό κράτος επανεπιβεβαίωσε το όνομα. Η Ελλάδα κουνήθηκε μόνο όταν έπρεπε να κάνει τους ιμπεριαλιστικούς τσαμπουκάδες της. Και αφού εισέβαλε με το κεφάλαιό της, δε χρειάστηκαν τα όπλα.

Να με συγχωρείτε για το off topic αλλά μερικά πράγματα είναι ψέμματα ή παραπληροφόρηση και είναι λάθος να μην απαντιώνται.

Δημοσ.
Μια χαρά χρησιμοποίησε το τότε Ελληνικό κράτος τις πορείες των αγανακτισμένων βλακόμουτρων που διαδήλωναν κατά των Σκοπίων.

Σαφέστατα και μας ενδιαφέρει περισσότερο να διαδηλώνουμε περισσότερο για το Αφγανιστάν ή για το Ιρακ... Ουστ ρε που θα μιλήσεις και για βλακόμουτρα

Δημοσ.

Η "Μακεδονία"-FYROM έγινε για να καταφέρουν να κρατήσουν αυτούς που έμεναν εκεί ενωμένους. Ήθελαν μια ιδέα - που δεν είχαν - και την βρήκαν. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες δήθεν διαννοούμενων για να δείξουν ότι κάνουν την διαφορά. Πριν τον Τίτο δεν υπήρχε καν ένδειξη για "Μακεδονία". Μήπως είμαστε και Βούλγαροι οι Βορειοελλαδίτες;

Και στο κάτω-κάτω γιατί να μην επενδύσουμε σε κάποια άλλη χώρα; Κακό είναι; Οι άλλοι που επενδύουν σε έμας μήπως είναι ο διάβολος;

Όσο για το Χίτλερ: ήταν φασίστας και τον ψήφισαν. Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημά σου; Ο φασισμός δεν ήταν δικτατορία στα πρώτα του βήματα, εκλεγμένοι από τον λαό ήταν. Η Κίνα δεν είναι φασιστικό κράτος - η απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, η καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων, η λογοκρισία δεν είναι ενδείξεις φασισμού; Για αυτούς δεν είδα κάποιο σχόλιό σου. Όπως επίσης και για τις φασιστικές καταλήψεις και τους τραμπούκους που τις απαρτίζουν σε μεγάλο ποσοστό - που έτσι και μιλήσεις κατά της κατάληψης, παίζεις το κεφάλι σου κορώνα-γράμματα.

Please elaborate: Αδυνατώ να καταλάβω το πως η διαδήλωση υπέρ της μη υιοθέτησης του ονόματος "Μακεδονία" από την FYROM πριν μία 15ετία+ οδήγησε το "κακό" ελληνικό κεφάλαιο στην εκμετάλευση της FYROM. Εκτός αν λες κάτι για να το πεις.

Δημοσ.

Γιαννης

Τι θα ελεγες σε καποιον που πιστευει οτι οι αρχαιοι Κρητες μιλουσαν σλαβικη διαλεκτο?

Edit:

Η οτι η γραμμικη Α ειναι σλαβικα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...