Προς το περιεχόμενο

Υπενθύμιση - Επισήμανση


paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Με αφορμή πρόσφατο θέμα που άνοιξε χθες το βράδυ στην ενότητα Internet, είναι ίσως σημαντικό να υπενθυμιστούν τα ακόλουθα:

1. Η διαχείριση του forum δεν επιθυμεί να διευκολύνει τη μεταφόρτωση (downloading) παράνομων αντιγράφων λογισμικού ή έργων που προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας (μουσική, φωτογραφίες, κείμενα, ταινίες). Ως εκ τούτου απαγορεύεται αυστηρά οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με μεταφόρτωση software warez, τραγουδιών, e-books και ταινιών σε οποιαδήποτε μορφή.

2. Η απαγόρευση αυτή ισχύει τόσο για δημοσίευση μηνυμάτων που δημοσιεύουν συνδέσμους (links) με παράνομα αντίγραφα των πιο πάνω αρχείων όσο και για δημοσίευση μηνυμάτων που αναζητούν τέτοιους συνδέσμους.
Ως εκ τούτου μηνύματα με περιεχόμενο ανάλογο του "παρακαλώ όποιος ξέρει πού μπορώ να κατεβάσω τσάμπα ταινίες να μου στείλει pm" εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και δεν επιτρέπονται στο παρόν forum.

3. Στην απαγόρευση είναι προφανές ότι εμπίπτει και η δημοσίευση μηνυμάτων που αναφέρονται σε αρχεία torrent, σε σύνδεσμους προς ιστοσελίδες που φιλοξενούν αρχεία torrent καθώς και σε σύνδεσμους για ιστοσελίδες που διευκολύνουν μέσω αρχείων torrent την μεταφόρτωση τέτοιων παράνομων αντιγράφων (torrent trackers, είτε private είτε public).
Επειδή μερικά μέλη φαίνεται ότι επιθυμούν να παίζουν με τις λέξεις, οι Όροι Χρήσης του site συμπεριλαμβάνουν από σήμερα στις απαγορεύσεις τους συνδέσμους προς torrent trackers (είτε private είτε public).
Ως εκ τούτου μηνύματα με περιεχόμενο ανάλογο του "παρακαλώ όποιος μπορεί να μου στείλει με pm invitation για torrent trackers" εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και δεν επιτρέπονται στο παρόν forum.

4. Το "επιχείρημα" ορισμένων μελών ότι με το πρωτόκολλο bittorrent διακινούνται και νόμιμα αρχεία (πχ διανομές του λειτουργικού συστήματος linux) δεν αναιρεί την παραπάνω απαγόρευση. Η παραπάνω "αιτιολογία" είναι φαιδρή καθώς είναι πασίδηλο ότι μαζί με τα ελάχιστα νόμιμα αρχεία, μέσω πρωτοκόλλου bittorrent διακινούνται και χιλιάδες παράνομα αντίγραφα λογισμικού, ταινιών, τραγουδιών και βιβλίων.
Εξίσου έωλο είναι το "επιχείρημα" ότι "δεν τρέχει τίποτα, εγώ δεν λέω να κατεβάσει παράνομα αρχεία, εγώ ένα link έδωσα, πρόβλημά των άλλων τι θα κάνουν". Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την ανοχή των δικαστηρίων στη λογική αυτή, δεν έχουν παρά να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα και να κάνουν ό,τι θελήσουν, τους ευχόμαστε καλή τύχη.
Το παρόν forum δεν προτίθεται να το κάνει.

5. Διευκρινίζεται ότι δεν είναι απαγορευμένη η οποιαδήποτε συζήτηση για τη λειτουργία του πρωτοκόλλου bittorrent ή άλλων παρόμοιων πρωτοκόλλων. Επίσης δεν είναι απαγορευμένη η οποιαδήποτε συζήτηση για τη λειτουργία προγραμμάτων μεταφόρτωσης αρχείων torrent (οι λεγόμενοι torrent clients) ή άλλων προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων.

6. Οι παραπάνω κανόνες είναι απόλυτοι και δεν χωρεί καμία διαπραγμάτευση για το περιεχόμενό τους. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέκλισση και δεν υφίσταται καμία δικαιολογία για τη δημοσίευση μηνυμάτων που απαγορεύονται. Όλα τα μέλη οφείλουν να γνωρίζουν και να σέβονται τους Όρους Χρήσης του site χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
Τα μέλη δικαιούνται φυσικά να διαφωνούν με τους Όρους Χρήσης. Υπενθυμίζουμε όμως ότι κανένας δεν τα ανάγκασε να γίνουν μέλη του παρόντος forum και κανένας δεν τα υποχρεώνει να παραμείνουν μέλη του παρόντος forum.
Τέλος, οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τους Όρους Χρήσης του site μπορεί να υποβληθεί με προσωπικό μήνυμα (pm) στους moderators του forum, οι οποίοι θα χαρούν να απαντήσουν στις απορίες των μελών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία όλων των μελών. :)

Εκ μέρους της διαχείρισης του forum.

για την αντιγραφή, paredwse

επικαιροποίηση: 06.01.2014

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...