Προς το περιεχόμενο

MacBook Black!


Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν μετά από αναμονή μιας εβδομάδας περίπου παρέλαβα χτες το καινούργιο MacBook. Φυσικά αυτό το review γράφεται από το MacBook..:D Τα λίγο πολύ γνωστά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

 

Color: Black

CPU: Intel Dual Core 2,0 GHz

RAM: 1GB

GPU: 64MB Shared

Hard Disc: 80GB

SuperDrive

 

Ας μπούμε στο ψητό λοιπόν!! Κλασσικά η Apple έχει τρομερή συσκευασία, κάτι το οποίο σε προδιαθέτει απίστευτα και σε κάνει να έχεις ένα τεράστιο χαμόγελο τη στιγμή που ανοίγεις το κουτί!! Ορίστε λοιπόν 3 φωτογραφίες από την εξωτερική συσκευασία!

 

hpim19656aq.th.jpghpim19667pn.th.jpghpim19673wf.th.jpg

 

Μπαίνοντας στα ενδότερα βλέπουμε αυτό

 

hpim19696re.th.jpghpim19706kg.th.jpg

 

Και συνεχίζουμε πριν βγάλουμε από την συσκευασία το MacBook απλώνοντας όλα τα διαθέσιμα εξαρτήματα πάνω στο τραπέζι και θαυμάζοντας για μια ακόμα φορά την σημασία που δίνει η Apple στην εμφάνιση των προιόντων της!!

 

hpim19724io.th.jpghpim19752fm.th.jpg

 

Και τώρα μερικές φωτογραφίες από το αντικείμενο του πόθου όταν πια έχει βγει από την θήκη του :)

 

hpim19778zr.th.jpghpim19847fw.th.jpghpim19952nw.th.jpghpim19987xk.th.jpg

 

Όμως ας πιάσουμε ξεχωριστά κάθε κομμάτι:

 

1) Σκελετός

 

Το πλαστικό που έχει είναι κατά πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο έχω δει, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του iBook! Δεν ξέρω πως θα είναι στο άσπρο χρώμα πάντως όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το μαύρο είναι πολύ εντυπωσιακό, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια! Το τελείωμα στις γωνίες είναι εξαιρετικό αλλά και το χρώμα σαν χρώμα μου αρέσει πολύ (όπου PC μαύρο είναι η προσωπική μου άποψη) Το κάτω μέρος δεν είναι γεμάτο με επιγραφές όπως serial numbers κλπ, αλλά όπως βλέπετε, πέρα από μια μικρή επιγραφή στο πίσω μέρος, διατηρείται το κατάμαυρο λείο πλαστικό!! Πολύ θετικό κατά την άποψη μου! Τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζονται, θα τα βρείτε κάτω από την μπαταρία, η οποία βγαίνει πολύ εύκολα με ένα λεπτό κέρμα. Παρά την ευκολία μπορώ να πω πως κουμπώνει πολύ καλά.. Φυσικά δεν κινείται ούτε στο ελάχιστο, αλλά η εφαρμογή της δεν είναι απολύτως τέλεια, δηλαδή άμα περάσεις το χέρι σου από πάνω της, στο σημείο που κουμπώνει θα καταλάβεις μια απειροελάχιστη "υψομετρική" διαφορά.. (Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα :)) Το μαγνητικό κλείσιμο είναι επίσης άψογα μελετημένο. Ακουμπάει τέλεια και μπορείς να το ανοίξεις με το 1 χέρι χωρίς να μετακινηθεί καθόλου το laptop!! Επίσης ένα άλλο σημείο για αυτούς που θέλουν το MacBook τους αψεγάδιαστο είναι ότι λόγω του μαύρου χρώματος ακόμα και μετά από μια μέρα χρήσης μπορεί κάπιος να διακρίνει αχνά το λίπος και τις δαχτυλιές από τα χέρια του. Μην φανταστείτε τίποτα φοβερό απλά άμα κοιτάξεις καλά τα βλέπεις. Το γεγονός αυτό είναι πιο έντονο στο γιγαντιαίο και απίστευτα βολικό trackpad που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

 

Βαθμολογία 9.6/10

 

hpim20020ml.th.jpghpim20077mb.th.jpg

 

 

2) Πληκτρολόγιο

 

Το πληκτρολόγιο έχει καινούγια σχεδίαση. Πρωσωπικά το βρίσκω πάρα πολύ καλό. Τα πλήκτρα είναι αρκετά μεγάλα και πολύ άνετα στο γράψιμο, ακόμα και σε μακρόσυρτα κείμενα όπως αυτό. Το feeling τους είναι άψογο και ήδι μετά από μια μέρα τα έχω συνηθίσει τελείως. Τα λαμπάκια πάνω στο Num και στο Caps (ελαφρύ ανοιχτό πράσινο) είναι πολύ διακριτικά και βολικά αν σκεφτεί κανένας ότι το πληκτρολόγιο δεν είναι φωτιζόμενο. Επίσης στα F* έχει πολλές λειτουργείες, όπως mute, volume, brightness και εναλλαγή οθονών! Άλλο θετικό είναι ότι πια είναι πολύ δύσκολο να πέσουν σκουπίδια, ψίχουλα κλπ μέσα στο πληκτρολόγιο...αν και δεν νομίζω να τολμήσει κανένας να φαει και να πιει κοντά του :D Μοναδικό ψεγάδι για μένα είναι ότι θα προτιμούσα το Enter να είναι ελάχιστα μεγαλύτερο. Πραγματικά δεν μπορώ να βρώ κάτι άλλο που να μην με εκπλήσει θετικότατα! :)

 

Βαθμολογία 9.8/10

 

hpim19805fo.th.jpg

 

3) Trackpad

 

Απλά άψογο.. Δεν εχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Γιγαντιαίων διαστάσεων για ένα τέτοιο laptop. Και τα καινούργια features είναι τρομερά. Scrolling αριστερά και δεξιά ακουμπώντας 2 δάχτυλα και χτυπώντας το με τα 2 δάχτυλα είναι το δεξί κλίκ. Πολύ βολικό! Άξια παίρνει το δεκάρι!

 

Βαθμολογία 10/10

 

4) Οθόνη

 

Μεγάλος τομέας. Ο LordAthlas είχε δίκιο τελικά. Άμα την κοιτάξεις από αρκετά μεγάλη γωνία υπάρχει πρόβλημα. Και ακόμα μεγαλύτερο αν υπάρχει αντανάκλαση από ένα παράθυρο ας πούμε. Κοιτώντας την από την σωστή γωνία θέασης είναι καταπληκτική κατά την άποψη μου και αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι ακόμα και με την φωτεινότητα στο χαμηλότερο σημείο μπορείς να κάνεις την δουλειά σου άνετα!Πραγματικά ενθαρρυντικό αυτό. Φυσικά με την φωτεινότητα στο full είναι άλλη αίσθηση.

 

Κατέβασα με streaming κάτι High Definition Trailers και ήταν πραγματικά απολαυστικά τα χρώματα και η ποιότητα που έβγαζε. Κάτι άλλο αρνητικό που πρόσεξα είναι όταν καθόμουν σταυροπόδι στο κρεβάτι δεν έβλεπα καλά στην οθόνη γιατί πολύ απλά η γωνία ανοίγματός της δεν έφτανε για την ιδανικλη θέαση! Πέρα από αυτά δεν έχω τίποτα άλλο, περισσότερα από βδομάδα που θα το πάρω στο πανεπιστήμιο που υπάρχουν από πάνω φώτα φθορισμού. Είμαι περίεργος να δω την αντανάκλασή της εκεί. Η επιλογή της Apple δεν μπορώ να πω αν ήταν σωστή ή λανθασμένη, απλά όλοι γνωρίζουμε τα υπέρ και τα κατά του κάθε τύπου οθόνης...

 

Βαθμολογία 8/10

 

hpim19793mh.th.jpghpim19883dv.th.jpg

 

hpim19924vs.th.jpg

 

Με φλάς!

 

hpim19911oj.th.jpg

 

Χωρίς φλάς το ίδιο!

 

hpim19939rx.th.jpg

 

Φυσικά δεν φαίνεται έτσι κανονικά... Αυτά είναι τα παιχνίδια του φακού. Απλά για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η οθόνη..

 

hpim19942sn.th.jpg

 

Και μια "πανοραμική" και με τις δυο οθόνες... Το word στην μεγάλη οθόνη είναι το Μac-Word με το review, κοινώς έχω συνδέσει την μεγάλη οθόνη με το MacBook!

 

5) Θερμοκρασία

 

Όταν δεν κάνω τίποτα και απλά είναι ανοιχτό (στο τίποτα συμπεριλαμβάνεται το surfing ας πούμε) η θερμοκρασία είναι από 64-67 και η CPU στο 3-8%. Προσθέτωντας μουσική ανεβαίνουμε στους 68-70 και 7-15% αντίστοιχα? Αυτα με το ανεμιστηράκι να μην ακούγεται καθόλου, παρά μόνο αν κολλήσεις το αυτί σου πάνω.. Από εκεί και πέρα το πιο βάρβαρο πράγμα που το έβαλα να κάνει ήταν να παίξει HD. Εκεί το ανεμιστηράκι χτύπησε πολλές στροφές με αποτέλεσμα να ακούγεται πια κανονικά σε απόλυτη ησιχία στο περιβάλλον. Όμως με μια ταινεία έχουμε και ήχο ο οποίος καλύπτει άνετα τον ανεμισ΄τηρα όχο θόρυβο και να κάνει? Η θερμοκρασία εκεί ανέβηκε πιο ψηλά και έφτασε και μέχρι 78 βαθμούς με την CPU να χτυπάει 80άρια!! HD είναι αυτό με 1080p :D Πάντως σαν ένα συν της κάρτα γραφικών το έπαιζε τέλεια χωρίς ούτε ένα κόλλημα!!! Γράφοντας δεν είχαν τα χέρια μου κανένα πρόβλημα με την θερμοκρασία καθώς η υψηλότερη θερμοκρασία ανπτύσσεται στο πίσω αριστερά μέρος από κάτω. Από πάνω είναι απλά ζεστά...και ούτε καν. Νιώθεις τα χέρια σου σαν....να έχεις πυρετό ας πούμε :) Τόσο ζεστά.. Γενικά η θερμοκρασία δεν με ενοχλεί καθόλου εμένα οπότε άμα η Apple κρίνει ότι ακόμα και με τέτοιες θερμοκρασίες δουλεύουν κανονικά τα μηχανήματα της εμένα δεν με πειράζει ιδιαίτερα. Φυσικά και θα προτιμούσα χαμηλότερες αλλά τι να κάνουμε.. Αν είναι να κάνει παραπάνω θόρυβο διαλέγω την υψηλότερη θερμοκρασία:)

 

Βαθμολογία 8/10

 

6) Κάρτα Γραφικών

 

Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει να παίζω παιχνίδια. Η εμπειρία του HD ήταν άψογη, αλλά δεν θα βαθμολογήσω την κάρτα γιατί δεν θα είναι αντικειμενική βαθμολόγηση..

 

 

Πέρα από αυτά μάλλον έχω ένα πρόβλημα hardware. Ο ανεμιστήρας όταν δεν κάνω τίποτα καμιά φορά ανοίγει και κλείνει σε μικρά διαστήματα. Δηλαδή ανοίγει για 1-2 δευτερόλεπτο και μετά κλείνει. Μένει κλειστός για 3-5 δεύτερα και μετά ξανανοίγει για πάλι για 1-2 και επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία. Μίλησα με τεχνική υποστήριξη, ήταν πολύ εξυπηρετικοί και μου είπαν να κάνω διάφορα αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε...οπότε από Τετάρτη (Δευτέρα, Τρίτη αργία) μου είπαν να το παω σε ένα εξουσιοδοτημένο μαγαζί να το κοιτάξουν. Είμαι σίγουρος πως με τον ενα ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα απλά ίσως ταλαιπωρηθώ λίγο... Θα δούμε.

 

Τελική Βαθμολογία (αφαιρώντας και 2 πόντους λόγω της γκαντεμιάς μου, της αστοχίας ανεμιστήρα και της μικροταλαιπωρείας που βλέπω στον ορίζοντα)

 

 

43.4/50

 

Ορίστε και ένα link με τις φωτογραφίες σε καλύτερη ποιότητα, όποιος τις θέλει... http://rapidshare.de/files/22121375/MacBook_Black_Photos.rar.html

 

 

Αυτά από μένα.. Άμα θέλετε να μάθετε κάτι άλλο συγκεκριμένο ή θέλετε να κάνω κάποιο συγκεκριμένο τέστ, απλά πείτε το και θα προσπαθήσω να σας ικανοποιήσω! Όλες οι ερωτήσεις καλοδεχούμενες!!

 

Υ.Γ. Κάνω τώρα διάφορα τέστ στην μπαταρία για να δω πόσο κρατάει, τα οποία όπως καταλαβαίνετε κρατάνε αρκετά, μέχρι να ξεφορτίσει και να ξαναφορτίσει. Θα κάνω αρκετά υπο διαφορετικές συνθήκες και θα κάνω αυτό το post edit σε 1-2 μέρες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλορίζικο. :D

 

Να ρωτήσω, έχει μέσα στην συσκευασία adaptor-άκι mini-dvi to dvi?

Έιχα την εντύπωση ότι δεν περιλαμβάνεται στην συσκευασία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχην καλοριζικο!!

 

Μια ερωτηση... οταν χρησιμοποιεις το dual monitor, παρα το ψηφιακο σημα, βλεπεις καμια πτωση στην ποιοτητα της εικονας (ειτε στο Α ειτε στο Β μονιτορ) ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Exei 2 features... Diplo monitor kai mirroring...

 

Sto proto mporei na metafereis opoiodipote parathyro thes sti megali othoni... (auto maresei poio poly emena) kai kratas stin othoni tou MacBook oti theleis... Se auti tin periptosi den exei kamia diafora i poiotita... Evla na do kai dvd einai ola ok...

 

To mirroring apo tin alli den exo kataferei na to doulepso sosta akoma... Diladi otan kaneis mirroring kai oi 2 othones deixnoun ta idia.. Se auti tin periptosi stin megali othoni yparxoun pano kai kato maura kena.. Diladi den gemizei i othoni, se oti analysi kai na tin valo... Den ksero tin pigi autou tou provlimatos... Den to exo psaksei katholou akoma...

 

Ola auta me MiniDVI - VGA Adapter... Isos tha prepei na dokimaso kai me to MiniDVI - DVI Adapter na do mipos exei kamia diafora... 20 euro einai omos auta...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Euxaristo mjmj, Dr_Slump

 

@mjmj Einai poly aplo. An akoumpas mono to ena daxtylo pano exei tin kanoniki leitourgeia pou exei ena trackpad... Ama akoumpiseis 2 daxtyla tautoxrona kanei scroll apo pano pros ta kato kai aristera deksia

 

Gia na kaneis aristero clik xtypas to trackpad me to ena daxtylo, an to xtypiseis me 2 kanei deksi clik...

 

Elpizo na egina katanoitos! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτοτυπο το βρισκω, ελπιζω να ειναι και ευχρηστο!

 

Αυτη η λειτουργια υπαρχει και στα παλια ibook και powerbook.

Γιατι δεν κοιταζετε τα tecnical specifications στο site της Apple; Θα βρειτε ολα τα σχετικα features :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτη η λειτουργια υπαρχει και στα παλια ibook και powerbook.

Γιατι δεν κοιταζετε τα tecnical specifications στο site της Apple; Θα βρειτε ολα τα σχετικα features :roll:

 

To diko mou iBook (to teleutaio pou vgike), den kanei right click xtupontas kai ta duo daktula. Kai genika auto to sugkekrimeno proti fora to akouo. To scroll me duo daktula, to xrisimopoio kai ego synexeia.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μίλησα με τεχνική υποστήριξη' date=' ήταν πολύ εξυπηρετικοί και μου είπαν να κάνω διάφορα αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε...οπότε από Τετάρτη (Δευτέρα, Τρίτη αργία) μου είπαν να το παω σε ένα εξουσιοδοτημένο μαγαζί να το κοιτάξουν. Είμαι σίγουρος πως με τον ενα ή τον άλλο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα απλά ίσως ταλαιπωρηθώ λίγο... Θα δούμε.

[/quote']

 

Πότε είναι αργία;;; :-P

Πολύ καλό review... εύγεεεεε!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...