panther_512 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Τί να πώ δεν ξέρω. Το σύστημα μου κάνει τρομερά κολλήματα όταν παίζει mp4 videakia. Χρησιμοποιώ το FFDSHOW και τον αγαπημένο μου Media Player Classic. Σε κανένα άλλο είδος βίντεο δεν έχω σπασίματα. Το σύστημα στο οποίο έχω το πρόβλημα είναι ο ACER ASPIRE 1714SMI ο οποίος έχει: Pentium4 3.4GHz HT 1GB RAM GeForceFX5700 128MB Κάτι που διάβασα σε ξένα forums αναφέρονταν στον Haali Media Splitter. Το κατέβασα, αλλά δεν ξέρω τί να το κάνω. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του? Ευχαριστώ.
zavlakas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Τι χαρακτηριστικα εχουν αυτα τα .mp4? Τον Haali Media Splitter απλα τον εγκαθιστας και επιλεγεις να κανει override τον internal splitter του MPC... Ποια εκδοση του ffdshow εχεις?
panther_512 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Έλα φίλε μου. Σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου. Είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με codecs decoders etc, και κάπου έχασα τη μπάλα. Ειδικά με τα mp4 δεν ξέρω τι τύφλα μου. Απ'ότι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής, μπορείς να χώσεις μέσα XVID, AVC etc etc. Είδα ότι από τα mp4 είχε πρόβλημα με αυτά που είχαν AVC1. Έψαξα στο νετ και είδα για κάποιο CoreAVC decoder που περιλαμβάνεται στο τελευταίο K-Lite codec pack. Έκανα λοιπόν uninstall όλους τους codecs και έκανα μόλις τώρα install to K-Lite codec pack + updates με only playback configuration. Έβαλα τα βιντεάκια να παίξουν αλλά μαύρη οθόνη. Οπότε πήγα στα Nvidia settings και έκανα enable to VMR. Τώρα τα τρέχει όλα τέλεια. Νομίζω δηλαδή, αλλά στο λίγο που τα έτρεξα όλα πηγαίναν μιά χαρά. Πιστεύω το πρόβλημα πρέπει να ήταν στην παλιά έκδοση του ffdshow (έχει κάνα χρόνο να το αλλάξω) ή στην απουσία του CoreAVC. Εσύ σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα πάντως. Να τρέξω λίγο ακόμα κάνα βίντεο και θα σου πώ σίγουρα.
zavlakas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 H free εκδοση του CoreAVC που περιλαμβανουν τα codec packs, ειναι απαρχαιωμενη πειραματικη εκδοση alpha... Τωρα πια ο CoreAVC δεν ειναι δωρεαν... Βρες τελευταιες εκδοσεις του ffdshow εδω... http://ffdshow.da.cx/
panther_512 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Ώστε έτσι το CoreAVC..... Η έκδοση του FFDSHOW που εγκατέστησα τώρα είναι της 30 Μαίου, οπότε να υποθέσω είναι η τελευταία αν όχι από τις τελευταίες. Τη διεύθυνση που έδωσες θα τη κρατήσω πάντως. Ευχαριστώ. Τώρα, μιάς και το FFDSHOW είναι η καλύτερη λύση (απ'όσο ξέρω) για playback των περισσοτέρων βίντεο, τί έξτρα codecs πρέπει να περάσω ώστε να τα παίζω όλα με το FFDSHOW? Π.χ, τώρα που πέρασα το K-lite codec pack, σε playback only configuration, πέρασε αρκετούς codecs, μαζί με τα quicktime alternatives, με αποτέλεσμα τα mov αρχεία να μή τρέχουν από το ffdshow και να τρώνε αρκετή CPU. Και το κουφό είναι ότι τώρα ο MPC, μόνο στα mov αρχεία, κάνω load subtitles και δεν τους δείχνει. Σε όλα τα άλλα βίντεο, κάνω load και τους δείχνει κανονικά. Τα output από τα options του MPC τα ρύθμισα κανονικά.
zavlakas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 To ffdshow περιεχει libraries που επιτρεπουν την αναπαραγωγη των περισσοτερων format... Aπλα πρεπει να ενεργοποιησεις την καταλληλη επιλογη στις ρυθμισεις... Video decoder configuration-->codecs... Tα codec packs δεν ειναι αξιοπιστη λυση και μπορει να δημιουργησουν conflicts... Για τους υποτιτλους σε .mov, στον MPC, πρεπει να εχεις επιλεξει Direct7/9 στο... Output-->Quick time video...
panther_512 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Έκανα λοιπόν uninstall το πακέτο και πέρασα μόνο το ffdshow. Δυστυχώς πάλι κολλήματα στο εν λόγω mp4. Αλλά κατάλαβα ότι κάτι παίζει με την αποκωδικοποίηση του ήχου από το ffdshow και όχι της εικόνας. Και αυτό γιατί πρίν που είχα περάσει το πακέτο, όταν έτρεχα το εν λόγω βίντεο και το έπαιζε τέλεια, από κάτω εμφανιζόταν μόνο το video decoding εικονίδιο του ffdshow. Οπότε, έκανα install πάλι το πακέτο, αφήνοντας απ'έξω quicktime alternatives και έκανα force να παίζονται τα movs από το ffdshow. Τώρα όλα καλά. Ήθελα να τη ψάξω πιό πολύ τη δουλειά, αλλά πάνε εκείνοι οι καιροί που μπορούσαμε να σπαταλήσουμε ώρες ατελείωτες πάνω στο μόνιτορ, ξεψαχνίζοντας κάθε μικρολεπτομέρεια.... Θα κοιτάξω αύριο να δώ αν μπορώ να καταλάβω τί παίζει. 2 είναι οι εκδοχές. Ή το audio decoding του ffdshow κάπου τα παίζει με το εν λόγω mp4 ή το K-lite πακέτο περνάει κάποιον splitter που βοηθάει το σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.