blackpete Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Είμαι 15 χρονών και θέλω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό. Έχω πάρει ένα βιβλίο για C++ αλλά ήταν, από ότι κατάλαβα, πανεπιστημιακό, και πολύ δύσκολο. Θα ήθελα την συμβουλή σας για: Ποια γλώσσα να αρχίσω; Λέω για C++ ή Java, αλλά αν πρέπει δεν έχω πρόβλημα και με VB αφού είναι για αρχάριους. Προτείνετε και κάνα βιβλίο να πάρω μαζί με την γλώσσα. Ευχαριστώ Υ.Γ. υπάρχουν και άλλα topic παρόμοια αλλά κανένα για τελείως αρχάριο. Κάτι ψιλά ξέρω, μέχρι if και if-else στην c++
ni_kuho Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Κατ'αρχάς καλως ήρθες.. Θα σου συνιστούσα να αρχίσεις με C. Είναι μια σχετικά απλή γλώσσα να τη μαθεις (όσο εμβαθύνεις βέβαια αρχίζουν τα ζόρια..) και σίγουρα ευκολότερη από τη C++. Με τη C εξάλλου αρχίζουν κ το μάθημα προγραμματισμού στα πανεπιστήμια γιατί είναι απλή κ χρησιμοποιείται κ σε πολλές εφαρμογές. //Edit Ξέχασα να σου προτείνω βιβλίο.. Θα σου συνιστούσα το The C Programming Language των Ritchie & Kernighan ή αν δε σου κάνει αυτό πάρε κάτι πιο απλό όπως το Μαθαίνοντας C σε 21 ημέρες. Πάντως το πρώτο βιβλίο είναι ίσως το καλύτερο για C.
Dikemou Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Είμαι 15 χρονών και θέλω να ασχολιθώ με τον προγραμματισμό. Έχω πάρει ενα βιβλίο για C++ αλλά ήταν' date=' απο ότι κατάλαβα, πανεπιστ[u']ι[/u]μιακό, και πολυ δυσκολο. Θα ήθελα την συμβουλή σας για:Ποια γλώσσα να αρχίσω; Τα ελληνικά... χοχο... Λοιπόν, σοβαρά τώρα, κάνε ένα search σ' αυτό το υπο-φόρουμ. 'Εχει παίξει πολλές φορές το θέμα...
Dr_Slump Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 C++. Πέσε στα βαθιά της πισίνας και προσπάθησε να επιπλεύσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 @Dr_Slump,aliaser Δυνατά επιχειρήματα… @blackpete Μάλλον συμφωνώ με τον ni_kuho.
Dr_Slump Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Το επιχείρημα είναι ένα και απλό. Είναι η πιο χρήσιμη γλώσσα αυτή τη στιγμή. Το να ασχοληθεί με κάτι ξεπερασμένο όπως η παλιά C δεν έχει κανένα νόημα.
aliaser Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 δεν τρώγεστε με τίποτα. Java γιατί πολύ απλά είναι η πιο μοδάτη γλώσσα αυτή τη στιγμή και εξελίσσεται ραγδαία. Δεν έχει πλέον να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από θέμα ταχύτητα από άλλες γλώσσες που δεν απαιτούν virtual machine.Ήδη η sun έχει βάλει σε hardware την VM σε servers οπότε καταλαβαίνετε. Προγραμματίζεις τα πάντα με java. Εγώ αυτή τη στιγμή φτιάχνω software για κινήτα και έχω πορωθεί . Η γλώσσα είναι εύκολη σχετικά δεν έχει pointers ,έχει πολλά abstructions και κάνουν την ζωή του προγραμματιστή πιο εύκολη. Υπάρχουν φοβερά IDE για να δουλέψει κανείς (βλεπε netbeans και eclipses). Υπάρχει πολύς κώδικας έτοιμος εκεί έξω. Μαθαίνεις oop και γενικά έχεις πολύ δύναμη. Α έχει και garbage collection
dop Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 @Dr_Slump: κρίμα που κάτι τόσο ξεπερασμένο έχει φτιάξει τα 3/4 του λειτουργικού που δουλεύεις. FYI έχει γίνει update η γλώσσα το '99 (ISO C99 standard) και δουλεύουν ήδη σε καινούριο. @blackpete: θα αποτρέψω από την χρήση της VB (1. πρέπει να αγοράσεις το προϊόν, 2. σε κλειδώνει σε MS προϊόντα, 3. δίνει μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον προγραμματισμό). Μπορείς να ξεκινήσεις με C ή Java: η πρώτη είναι δύσκολη στην αρχή, αλλά άπαξ και κατανοήσεις τις δυσκολίες της (pointers, I/O) τότε είναι αρκετά εύκολο να τελειοποιείς τις γνώσεις σου. Επιπλέον είναι αρκετά διαισθητική σαν γλώσσα. Η Java εμφανίζεται πιο εύκολη (δεν είναι όμως ιδιαίτερα) και έχει πολλά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά (sockets, GUI κλπ) οπότε κάνεις πιο "ενδιαφέρουσες" εφαρμογές. Το κατά είναι ότι ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός είναι σχετικά δύσκολος για αρχάριους, αφού απαιτεί να ξέρεις από σχεδιασμό software.
aliaser Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 . Το κατά είναι ότι ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός είναι σχετικά δύσκολος για αρχάριους, αφού απαιτεί να ξέρεις από σχεδιασμό software. για κάποιον που δεν έχει ασχολήθεί ποτέ με προγραμματισμό το να ξεκινήσει με oop θα του φανέι το ίδιο δύσκολο με το να ξεκινήσει με procedural programming. Πιστεύω πως άμα ξεκινήσει με procedural programming θα του είναι πιο δύσκολο να μπει στην φιλοσοφία του oop μετά. Προτείνω java με τα 1000 χωρίς δεύτερη σκέψη.
StavrosD Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Η γλώσσα που θα επιλέξεις έχει σχέση και με το τι θες να κάνεις. Σε ενδιαφέρει για να φτιάξεις Site με animation; Μάθε flash, και ίσως Java Σε ενδιαφέρει να φτιάξεις site με βάση δεδομένων από πίσω; Δοκίμασε ASP.NET, Java ή php (δεν έχω ασχοληθεί με php αλλά λένε ότι είναι δυνατή). Σε ενδιαφέρει να φτιάξεις 3D παιχνίδια; Τότε η Visual C++ είναι μονόδρομος. Θες να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα εφαρμογές για windows; Visual Basic.NEt
sugoruyo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Θα σου πρότεινα για αρχή C. Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά είναι πολύ καλή γλώσσα για να αρχίσεις και επιπλέον πολύ σημαντική [οι πυρήνες των λειτουργικών γράφονται σε αυτή κατά το μεγαλύτερο μέρος]. Για αρχή με C θα προτείνω αυτό. Για C++ όταν είσαι έτοιμος πάρε το αντίστοιχο του προηγούμενου. Επίσης όταν φτάσεις να ασχοληθείς με C++ μπορείς να αγοράσεις ή να κατεβάσεις δωρεάν το Thinking in C++ του Bruce Eckel που θεωρείται ένα από τα καλά βιβλίο για τον προγραμματισμό. Τη Java και τη VB τις αντιπροτείνω γιατί στρεβλώνουν κάποιες πολύ σημαντικές έννοιες που αν τις μάθεις λάθος εξ'αρχής...
Cue Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Τελικά θα βρεθεί απάντηση σε αυτό το διαχρονικό ερώτημα?... Ποια η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού; Με ποια γλωσσα προγραμματισμου αξιζει να ασχοληθει καποιος; Ποια γλωσσα για αρχη? Αρχάριος: Με ποία γλώσσα να αρχίσω να μαθαίνω προγραμματισμο
blackpete Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Τα ελληνικά... χοχο... Λοιπόν' date=' σοβαρά τώρα, κάνε ένα search σ' αυτό το υπο-φόρουμ. 'Εχει παίξει πολλές φορές το θέμα... [/quote'] Έγραφα σήμερα το τελευταίο μάθημα και έπρεπε να φύγω για ύπνο νωρίς, μου φώναζαν. Έγινε edit. Ρώτησα την κύρια της πληροφορικής μου και μου είπε c για αρχή και το βιβλίο "βήμα προς βήμα c" του Γιουρδα(δεν είναι σίγουρη αν είναι ακόμη το κατάλληλο). Μάλλον με αυτό θα αρχίσω. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για το βιβλίο και τα παραπάνω ερωτήματα συνεχίζουν να ισχύουν. Μόνο ελληνικά βιβλία προτείνετε. Στα αγγλικά πέρυσι πήρα το lower. Δεν ξέρω και τόσο καλά αγγλικά
Red_Phantom Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Κατ'αρχάς καλως ήρθες..Θα σου συνιστούσα να αρχίσεις με C. Είναι μια σχετικά απλή γλώσσα να τη μαθεις (όσο εμβαθύνεις βέβαια αρχίζουν τα ζόρια..) και σίγουρα ευκολότερη από τη C++. Με τη C εξάλλου αρχίζουν κ το μάθημα προγραμματισμού στα πανεπιστήμια γιατί είναι απλή κ χρησιμοποιείται κ σε πολλές εφαρμογές. //Edit Ξέχασα να σου προτείνω βιβλίο.. Θα σου συνιστούσα το The C Programming Language των Ritchie & Kernighan ή αν δε σου κάνει αυτό πάρε κάτι πιο απλό όπως το Μαθαίνοντας C σε 21 ημέρες. Πάντως το πρώτο βιβλίο είναι ίσως το καλύτερο για C. E? Το πρώτο βιβλίο είναι χαλαρά το χειρότερο βιβλίο για C ._ Πρέπει να ξέρεις C για να το διαβάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.