Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει πρόγραμμα διαχείρισης της ισχύς της CPU;

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πάρω καλύτερα τα πράγματα από την αρχή για να μπορέσετε να έχετε πλήρη εικόνα του προβλήματος και να μου προτείνετε λύσεις.

Έχω ένα κατεβαστήρι P3@600 από το οποίο έχω βγάλει ΟΛΟΥΣ τους fans.

Αυτό σημαίνει ότι η CPU δουλεύει μόνο με την ψήκτρα και ως μέχρι τώρα που άρχισαν οι ζέστες δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα (το pc εξάλλου δουλεύει αποκλειστικά για downloading σε idle mode).

Το πρόβλημα είναι ότι τώρα το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει δε μπορώ να τρέξω ούτε ένα Spybot S&D Scan (το Scan του χρησιμοποιεί το 100% της CPU οπότε μετά από μερικά λεπτά κολάει).

Δοκίμασα να αλλάξω priority από το task manager και να το βάλω σε low αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να ορίζει το ποσοστό αξιοποίησης της CPU έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις μεγάλες θερμοκρασίες. Να μπορεί για παράδειγμα να θέσει ως όριο το 90%, το 80% ή ακόμα να επιλέξει MHz αν εξυπηρετεί καλύτερα έτσι (θυμάμαι ότι κυκλοφορούσε ένα πρόγραμμα γαι παλιά emulators τέτοιο γι’ αυτό το λέω).

Ακούω προτάσεις!!!

Δημοσ.

To CPUidle πάντως δεν έκανε τίποτα.

Κατά ένα περίεργο τρόπο μάλιστα όταν το έχω ενεργοποιημένω η CPU χτυπάει 100% μόνο απο αυτό, χωρίς να τρέχει κανένα άλλο πρόραμμα.

Έφαγε uninstall κατευθείαν ενοείται...

Τίποτα άλλο; Help, Heeeeeelp!

Δημοσ.

είσαι σίγουρος ότι κολάει λόγο θερμοκρασίας,γιατί οι παλιοι επεξεργαστές δεν ανεβάζαν μεγάλες θερμοκρασίες μιας και είναι λιγα MHz..δοκίμασε να σιγουρευτείς ότι είναι ανεβάζει όντος θερμοκρασία με κάποιο πρόγραμα (mbm)

Δημοσ.

όπως είπα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κολάει λόγο θερμοκρασίας.

όπως είπα κολάει πάντα μετά απο μερικά λεπτά χρήσης της CPU στο 100%

το Motherboard Monitor το είχα βάλει παλιά αλλά δεν με βοήθησε καθόλου (η cpu όπως είπα δεν έχει fan να είναι συνδεμένο στο mobo και να έχει ενδείξεις, ασε που έτσι κι αλλιώς οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες).

ευχαριστώ πάντως για την απάντηση

Anyway, καμία άλλη ιδέα σε αυτό που ρώτησα;

Δημοσ.

Δοκίμασες να μειώσεις το FSB, άρα και την ταχύτητα της CPU?

Όσο για το CPUIdle, το ότι δείχνει 100% δε σημαίνει ότι ανεβάζει και τη θερμοκρασία της CPU. Εξάλλου και το System Idle process των Win πάντα σε ποσοστό (100-real use)% τρέχει απλά δεν το μετράνε τα Win. Το CPUIdle αναλαμβάνει αυτό το ρόλο και επειδή είναι ξένη προς τα win process το μετράει και γι αυτό σου δείχνει 100%.

Θα σου πρότεινα να το παρακολουθήσεις για να δεις τις επιπτώσεις στη θερμοκρασία.

Αν τελικά δε πιάσει τίποτα, κέρνα το pc σου κανα παγωτό μπας και αφαιρεθεί και "υπολειτουργήσει" ;-)

Δημοσ.

Hardware solution: Bαλε ενα ανεμιστηρακι με διακοπτη ωστε να το ενεργοποιεις οταν τρεχεις spybot κτλ, και να το κλεινεις οταν ειναι idle...

Δημοσ.

Για την ιστορία να πω ότι λίγες ώρες μετά, κάηκε εντελώς απροειδοποίητα ο master σκληρός που φιλοξενούσε OS και προγράμματα, ένας WD 80G μόλις 6 μηνών.

Τώρα για το αν οφείλονταν εκεί τα προβλήματα θα δείξει με την τοποθέτηση του καινούργιου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...