MariaTs. Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Oxidising_Angel βεβαίως και σε πήραμε σοβαρά γι'αυτό και ο καθένας μας έθεσε την γνώμη του. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά δική σου η απόφαση το τι θα κάνεις, αρκεί να σου αρέσει αυτό με το οποίο θες να ασχοληθείς. Μην αγχώνεσαι που το ερώτημά σου έδωσε την ευκαιρία σε ...προέκταση, αλλά έτσι κάνουμε συνήθως! Με τον καιρό θα δεις ότι όλοι είμαστε μια μεγάλη παρέα με ότι συνεπάγεται αυτό!
rantaplanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Πάντως αν είναι το όνειρο το καθενός να μπαίνει στο δημόσιο για μένα είναι καθαρά ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.... να σου πω .Μάλλον δεν βλέπεις το παιχνίδι γύρω σου. Δηλαδή άμα μπω στο δημόσιο και το έχω για πρώτη σίγουρη δουλειά αυτό με κάνει αποτυχημένο???Δεν είναι όλες οι δουλειές στο δημόσιο δεν κάνω τίποτα και τα ξύνω. Αυτά είναι οι δικαιολογίες αυτών που δεν έχουνε τα προσόντα και δεν μπορούν να μπουν στο δημόσιο ,γιατί άμα σου λέγανε αύριο σε βάζω στο δημόσιο χωρίς εξετάσεις είμαι σίγουρος ότι θα δεχόσουν με την μία. Μην τα υποβαθμίζουμε όλα. Είναι καλή ευκαιρία το δημόσιο αλλά πρέπει να είσαι και καλός.
tsakonas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δεν έχω κανένα σκοπό να δοκιμάσω να μείνω εδώ πέρα για κανένα λόγο. Έχω πολλούς που περιμένουν να γυρίσω πως και πως και επειδή έχω και καλή σχέση δεν έχω σκοπώ να την αφήσω. Στον τομέα μου καλές δουλειές υπάρχουν οπότε δεν έχω κανένα λόγο να μείνω εδώ και να τρώω στην μάπα κάθε ηλίθιο ινδό. Θα μου πείς και στην Ελλάδα έχει αλβανούς αλλά δεν κυβερνάνε την χώρα. Ναι φιλε μου ,ξεσκιστηκες στο διαβασμα ,εκατσες ενα χρονο αγγλια και δεν αντεχεις αλλο.Λογικο αφου απτο πολυ το διαβασμα ζητημα να ειδες την καλη πλευρα της χωρας αυτης.Πολυ καλα εκανες που διαβασες σαφεστατα.Δεν εχεις ιδεα ομως για την χωρα.Απτα λεγομενα σου καταλαβενω το στυλ του κλασικου ελληνα που του λειπει ο ηλιος.Μακαρι να βρεις καλη δουλεια ελλαδα.Ενα πραμα να θυμασαι ομως οταν θα δουλευεις ελλαδα...οτι ενας ολοιδιος με εσενα στο ιδιο ποστο με σενα στην αγγλια περνει τα διπλασια λεφτα.Εσυ θα παλευεις στην ελληνικη ζουγκλα για 1000 ευρω στην καλυτερη και εδω ο "ινδος" θα τα βγαζει αυτα σε 10 μερες.......
rantaplanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Ναι φιλε μου ,ξεσκιστηκες στο διαβασμα ,εκατσες ενα χρονο αγγλια και δεν αντεχεις αλλο.Λογικο αφου απτο πολυ το διαβασμα ζητημα να ειδες την καλη πλευρα της χωρας αυτης.Πολυ καλα εκανες που διαβασες σαφεστατα.Δεν εχεις ιδεα ομως για την χωρα.Απτα λεγομενα σου καταλαβενω το στυλ του κλασικου ελληνα που του λειπει ο ηλιος.Μακαρι να βρεις καλη δουλεια ελλαδα.Ενα πραμα να θυμασαι ομως οταν θα δουλευεις ελλαδα...οτι ενας ολοιδιος με εσενα στο ιδιο ποστο με σενα στην αγγλια περνει τα διπλασια λεφτα.Εσυ θα παλευεις στην ελληνικη ζουγκλα για 1000 ευρω στην καλυτερη και εδω ο "ινδος" θα τα βγαζει αυτα σε 10 μερες....... ναι αλλά εγώ έχω το σπιτάκι μου φίλε και δεν πληρώνω νοίκια που θα πλήρωνα άμα έμενα στην αγγλία. Ίσως να έχεις δίκιο του ότι δεν έχω δει την αγγλία πολύ καθώς δεν έχω πάει και σε πολλά μέρη. Αλλά ο καιρός για εμένα είναι βασικός παράγοντας. Επίσης η οδήγηση είναι άλλος ένας. Δεν υπάρχει περίπτωση να οδήγησω δεξιοτίμονο για κανένα λόγο.Όπως είπα και πριν έχω ανθρώπους με τους οποίους είμαι στενά συνδεδεμένους και δεν πρόκειται να φύγω μακριά τους. Τα λεφτά είναι ένας λόγος για να μείνεις αγγλία δεν λέω άλλα μπορώ άλλους 50 λόγους για να φύγω και επειδή για εμένα το κύριο πράγμα στην ζωή μου είναι να κρατάω το άγχος σε χαμηλά επίπεδα θα πάω να μείνω στο σπιτάκι μου ακόμα και με 1000ευρω για αρχή.
tsakonas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 αφου εχεις δικο σου σπιτι καλα θα κανεις,δε το συζηταω....πιστεψε με οι "στενες" σχεσεις εξαρτωνται απο τα χρηματα και μονο.Αν δεν ειχες σπιτι και χρηματα .....πανε οι σχεσεις....εγω να δεις σχεσεις κατω.....αλλα τι να λεει? Καθενας την δουλεια του. Οσο για το οδηγημα ειναι το κλασικο που σου πα πιο πριν.... Οι κολλητοι μου που ανεβηκαν πανω ελεγαν ακριβως τα ιδια....μα ολοιδια... Οταν ομως τα φερε οι μοιρα να ξενιτευτουν για βιοποριστικους σκοπους τα πραματα αλλαξαν.Τωρα γελανε, βλεποντας ποσο απλο ειναι.Ανθρωποι ειναι και οι αγγλοι, δεν μπορει να ναι διανοητικα ανωτεροι ...ολα ειναι θεμα συνηθειας....(οσο για τον καιρο και αυτο θεμα χρηματων ειναι)
Oxidising_Angel Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 να σου πω .Μάλλον δεν βλέπεις το παιχνίδι γύρω σου. Δηλαδή άμα μπω στο δημόσιο και το έχω για πρώτη σίγουρη δουλειά αυτό με κάνει αποτυχημένο??? είπες τη λέξη κλειδί "ΑΜΑ"...σίγουρα αυτό το "άμα" δεν σε κάνει αποτυχημένο...το σκεπτικό του να σπουδάσω και να πιάσω δουλειά εκεί απλά για να κάθομαι και να πληρώνομαι σε κάνει (πάντα για μένα...) δε μπορώ να φανταστώ άνθρωπο να έχει τέτοια όνειρα...ίσως επειδή είμαι 19 να τα βλέπω όλα ρομαντικά αλλά ακόμα και στο σκεπτικό να έμπαινα σε στρατιωτική σχολή(και εκεί κάτι αντίστοιχο κάνεις...είσαι μόνιμος...πληρώνεσαι...και κάνεις και κάτι ανάλογα τι θέση..right?είναι και το όνειρο κάθε γονιού να δει το παιδί του τακτοποιημένο κάπου για μια ζωή...)και συνεχίζω ότι μπορεί εγώ ότι κι αν κάνω να εμπεριέχει το κίνδυνο της αφραγκίας αλλά σίγουρα αυτό θα γίνει όταν εγώ σταματήσω να προσπαθήσω να το παλεύω...απλά κοίτα όλους αυτούς που απλά έχουν επαναπαυθεί στο δημόσιο αν κάνουν κάτι χρήσιμο...Ίσως να είναι ελάχιστοι αυτοί...Σου ανέφερα το ΙΚΑ γιατί είναι κλασικ παράδειγμα ξυσίματος...Γιατί γκρινιάζει ο κόσμος σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες?δε νομίζω επειδή έχει κέφια...Γιατί οι καθηγητές των δημοσίων σχολείων και ειδικά των λυκείων είναι στη κοσμάρα τους και περιμένουν το κάθε φροντιστήριο να μάθει σε μας όλα αυτά που είναι δουλειά τους?Δε λέω ότι όλοι είναι σε αυτά τα χαλιά πάντα θα είναι και αυτοί που γουστάρουν πραγματικά...Απλά όταν έχεις την ασφάλεια ότι κάθε μήνα θα έχεις το μισθό σου και δε σε κουνάει κανείς μουλαρώνεις...Ξέρω ότι αυτά ούτε καν σε αγγίζουν απλά αφού τόσο πιστεύεις σε αυτό το θεσμό (το δημόσιο) ελπίζω να είσαι και εσύ μία απο τις εξαιρέσεις... Δεν είναι όλες οι δουλειές στο δημόσιο δεν κάνω τίποτα και τα ξύνω. Αυτά είναι οι δικαιολογίες αυτών που δεν έχουνε τα προσόντα και δεν μπορούν να μπουν στο δημόσιο ,γιατί άμα σου λέγανε αύριο σε βάζω στο δημόσιο χωρίς εξετάσεις είμαι σίγουρος ότι θα δεχόσουν με την μία. θα θελα πραγματικά να μου πεις δουλειά δημοσίου που δίνουν τη ψυχή τους οι εργαζόμενοι γιατί βλέπεις είμαι μικρή και δε τα χω δει αυτά...Όσο για τα προσόντα...χμ προσον είναι ο γνωστός του μπαμπά ή της μαμάς ή του θείου που τυχαίνει να είναι και υπουργός (λέμε τωρα...)αμά είναι έτσι να προσθέσουν ένα πεδίο στο cv όπου να αναφέρεις το μέσο να μη κουραστούν και αυτοί στην ευρέση ατόμων...Δε θέλω να αναφερθώ σε παραδείγματα είναι ανώφελο ;p Όσο για το αν δεχόμουν τη δουλειά δε θα σου πω όχι αλλά επειδή αυτό είναι απίθανο βασίζομαι στα δικά μου κότσια.Αν εσύ ποτέ δώσεις εξετάσεις στον ΑΣΕΠ και τα δεις όλα τέλεια και τις αξιολογήσεις τίμιες θα μαι η πρώτη που θα σου ζητήσω συγνώμη αλλά αν ακούσεις αυτούς που προσπάθησαν να περάσουν δε νομίζω να σου πουν τι τέλεια που ήταν...Γιατί άλλωστε υπάρχουν άτομα που χωρίς ασεπ μπήκαν δημόσιο?Επειδή είχαν 20 στο λύκειο και 10 στο πτυχίο?:???: Μην τα υποβαθμίζουμε όλα. Είναι καλή ευκαιρία το δημόσιο αλλά πρέπει να είσαι και καλός. να γελάσω τώρα ή μετά?δηλαδή θα κριθείς εσύ και ο καθένας μας από το δημόσιο για το πόσο αξίζει??Ε τότε αμά είναι οι στόχοι μας να είναι μόνο στο δημόσιο...γιατί αλλιώς είμαστε αποτυχημένοι ε?δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας είναι χαλιά ε?Μάλλον αγαπητέ εκεί πρέπει να αποδεικνύεις πόσο καλός είσαι που έχεις να κάνεις πράγματα και όχι στο δημόσιο (ή αλλιώς ξυστήρι :???: ) αυτές είναι οι ταπεινές μου απόψεις...δεν σε ξέρω προσωπικά και ούτε αυτά είναι να σε προσβάλουν...δε θα απάνταγα απλά μερικά πράγματα μου κάθονται εδώωω (και επειδή δε βλέπεις,στο λαιμό εννοώ!!)εγώ τώρα ξεκινάω και μ αρέσει να ακούω άτομα που ξέρουν πολλά περισσότερα αλλά δεν είμαι και στη κοσμάρα μου!!!
MariaTs. Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 ......δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας είναι χαλιά ε?Μάλλον αγαπητέ εκεί πρέπει να αποδεικνύεις πόσο καλός είσαι που έχεις να κάνεις πράγματα και όχι στο δημόσιο (ή αλλιώς ξυστήρι :???: ) Έχω τα διπλάσια σου χρόνια και γενικώς οι εργασίες μου ήταν στον ιδιωτικό τομέα! Δεν προλάβαινα να κλείσω 3ετίες ή 6ετίες και με απέλυαν! Κι ο λόγος; Επειδή έκανα την δουλειά μου και δεν το έριχνα στο ...ξυστό! Άρα και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει το ξύσιμο και είναι πολύ χάλια σε σχέση με το δημόσιο ! Όμως όπως και να'χει κάπως πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την ζωή και δεν επαναπαύομαστε να περιμένουμε πότε θα διοριστούμε! Κάνεις υποχωρήσεις, κάνεις υπομονή και εργάζεσαι και στον χάλια ιδιωτικό τομέα και ανέχεσαι τον κάθε ρουφιάνο και περιμένεις υπομονετικά το απολυτήριο! Στο δε δημόσιο... υπάρχει απολυτήριο με ημερομηνίας λήξης! Σχεδόν έχουν πάψει οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι περισσότεροι εργάζονται με συμβάσεις εργασίας. Είσαι ακόμη πολύ μικρή κι έχεις αρκετό δρόμο μπροστά σου για να δεις τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά εργασίας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.