iorulezz Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Παιδιά μου έστειλαν τις προάλλες από Ισπανία ένα γράμμα από την El-Gordo Intenacional Lotto Comision SA το οποίο έγραφε ότι κερδίζω 450000 euro σε ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν έχω ιδέα ότι πήρα μέρος. Φαντάζομαι ότι πρόκειται περί απάτης. Παρακαλώ όποιος έχει κάποια στοιχεία, ή γνωρίζει κάτι ή τελοςπάντων έχει καμιά ιδέα πώς να το ψάξω ας με βοηθήσει. Σημειωτέον ότι βρήκα έναν τύπο, μάλλον Ιρλανδό, του οποίου έχει έρθει ένα παρόμοιο γραμμα (δείτε το σχετικό post support.smarttelecom.ie/forums/showthread.php?t=650). Οι Ισπανοί ζητάν αφού βεβαιωθούν μέσω αίτησης και αποστολής ταυτότητας με φαξ στην Ισπανία, τα οποία έκανα, να πληρώσω 2250 euro το 0,5% δηλαδή των 450000 euro ως ασφάλεια για την μεταφορά των χρημάτων σε μένα μπλα μπλα. Το πιο κουφό είναι ότι ενώ είναι ισπανοί και με έχει πάρει και ένας Ισπανός τηλέφωνο αρκετές φορές, ζητάν τα χρήματα να τους τα στείλω μέσω της Western Union σε κάποιον στην Ιταλία, συγκεκριμένα στη Νάπολι. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Narayan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Απλά αγνόησέ τους. Φυσικά και πρόκειται για απατεώνες.
Goddess Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δε λέω, όλοι θα θέλαμε να κερδίσουμε τέτοιο ποσό, αλλά.... Καλά, το σκέφτεσαι ακόμα? Και τέλος πάντων δική σου απόφαση για το αν θα προχωρήσεις ή όχι, αλλά πρόσεξε γιατί σε βλέπω σε λίγο καιρό να βάζεις post στο forum με τίτλο "Μου φάγανε 2.250 euro.... ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ"
virgo Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Ο πατερας μου δουλευει σε τραπεζα και παλιοτερα ειχε συμβει κατι παρομοια.Ηταν ενας πελατης της τραπεζας που ειχε λαβει ενα παρομοιο ε μειλ που του ελεγε να τους δωσει καποιο λογαριασμο να του καταθεσον τα χρηματα.Επειδη ομως ειχε συμβει και στο εξωτερικο αυτο ηταν υποψιασμενοι.και του ειπαν οτι πραγματι καταθετουν τα χρηματα ,τα αφηνουν για λιγο χρονικο διαστημα και μετα επικοινωνουν με αυτον που του τα κατεθεσαν στο λογαριασμο και του λενε σου δινω ξερω γω ενα ποσο και μου δινει τα αλλα.Ξεπλυμμα χρηματος μαλλον...παντωςνα μην ειμαστε και απολυτοι.επικοινωνησε με την πρεσβεια της Ισπανιας,ρωτα αν υπαρχει εταιρια με αυτο το ονομα,αν ειναι σοβαρη και αν ολα ειναι οκ,ξερω γω...σκεψου το...
MsquitoPrincess Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Πρώτον, πώς γίνεται να κέρδισες κάτι στο οποίο δεν πήρες μέρος? Δεύτερον, αν θέλουν σαν ασφάλεια 2250 ευρώ για την μεταφορά των χρημάτων, γιατί δεν τα κρατάνε από τα 450.000 ευρώ που και καλά κέρδισες και σου ζητάνε να τα πληρώσεις εσύ?? Και που έστειλες τα στοιχεία σου κακώς το κανες..Συμβουλή μου είναι να μην ασχοληθείς παραπάνω.
virgo Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 το καλυτερο ειναι αυτο...μην ασχοληθεις καθολου μην μπλεξεις...
Snolly Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 100% ΑΠΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΕ 100 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.
virgo Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 100% ΑΠΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΕ 100 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. σιγουρα:-? :-?
Icecut Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Πιστέυω με το μικρό μου μυαλό οτι αυτό ξεκίνησε απο την ανάγνωση κάποιου spam mail or smth!Μου έχει έρθει αρκετές φορές τέτοιο email αλλα ποτέ δε του έδωκα σημασία!Μακριά!
subdee Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Υποκλοπή ταυτότητας! Σου συνιστώ να το δηλώσεις στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Χωρίς πλάκα. Μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς να πάρουν δάνεια κτλ με τα στοιχεία σου. Τι ξέρεις για αυτούς;
virgo Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Υποκλοπή ταυτότητας! Σου συνιστώ να το δηλώσεις στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Χωρίς πλάκα. Μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς να πάρουν δάνεια κτλ με τα στοιχεία σου. Τι ξέρεις για αυτούς; πραγματι εκανες μεγαλη μλκα που εδωσες τα στοιχεια σου...:???:
TonyMontana Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 419 scammers http://www.419fraud.com/ http://www.419eater.com/ http://www.theregister.co.uk/2003/10/22/how_to_beat/ http://www.grupo-utopia.com/blog/isou/archives/419_scams/ απλά μην το σκεφτείς καν. θα είσαι ακόμα ένα θύμα/κορόϊδο... έκανες μεγάλη πατάτα που το πίστεψες και έδωσες τα στοιχεία σου.
iorulezz Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Παιδιά έχετε αρχίζει να με φοβήζετε μ'όλα αυτά που λέτε. Δεν είναι ότι το πίστεψα, απλά ήθελα να δω τι παίζει παρακάτω. Τι να κάνω έπαθα κι εγώ μαζί με τους γονείς μου μια κρίση απληστείας. Τι να πώ πια; Καλά ξεμπερδέματα. Πάντως έστειλε πιστοποιητικά και ιστορίες ιδιαίτερα αληθοφανή. Το πιο ψαρωτικό εκτός που μου έστειλε γράμμα αρχικά κι όχι email είναι ότι όλα τα ποιστοποιητικά ήταν σε bmp format. Ξέρετε σαν να είναι σκαναρισμένα, κι αυτό το θεώρησα θετικό. Θα τηλεφώνησω αύριο το πρωί στην πρεσβεία να δω τι θα μου πούν κι από εκεί. Πάντως ο τύπος που δηλώνει γραμματέας τησ συγκεκριμένης εταιρείας εκτός του τηλεφώνου του μου έχει δώσει και διευθύνσεις στο γράμμα και μετά στο email που μου έστειλε. Που βεβαίως δεν ξέρω αν είναι αληθινές. Αλλά θα το τσεκάρω αύριο στο 139 (νούμερο του ΟΤΕ σαν το 11888 αλλά για αριθμούς εξωτερρικού). Αλλά που στο καλό βρήκαν τη διευθύνση μου και μου έστειλαν το γράμμα? τι γκαντεμιά είναι αυτή; Όποιος ξέρει ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!
TonyMontana Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 μην ξανα-επικοινωνήσεις και αν σε καλέσουν αυτοί πες πως το θέμα το έχει αναλάβει η αστυνομία σε συνεργασία με την ιντερπολ. αμφιβάλλω αν τολμήσουν να σε ξαναενοχλήσουν.
parisb Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Φιλε σε βλεπω οτι εχει ψηθει και το κυνηγας το θεμα ενω ειναι κλασικη περιπτωση απατης. Απλα συμβουλη, ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ. Θα χασεις σιγουρα τα λεφτα σου. Ειναι απο τις πιο γνωστες και κλασικες απατες στο νετ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.