kirimis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 ττωρα που εκανες την απιστευτη βλακει@ να δωσεις τα στοιχεια σου σε αγνωστους, περνα και μια βολτα απο την Ασφαλεια να τους πεις τι εκανες. Οπως σου ειπε και αλλος ακομη και η αποστολη στοιχειων μπορει να σε βαλει σε περιπετειες μεγαλες. Απορω ακομα πως ειναι δυνατον καποιος να ειναι τοσο αφελης...
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Ο πατερας μου δουλευει σε τραπεζα και παλιοτερα ειχε συμβει κατι παρομοια.Ηταν ενας πελατης της τραπεζας που ειχε λαβει ενα παρομοιο ε μειλ που του ελεγε να τους δωσει καποιο λογαριασμο να του καταθεσον τα χρηματα.Επειδη ομως ειχε συμβει και στο εξωτερικο αυτο ηταν υποψιασμενοι.και του ειπαν οτι πραγματι καταθετουν τα χρηματα ,τα αφηνουν για λιγο χρονικο διαστημα και μετα επικοινωνουν με αυτον που του τα κατεθεσαν στο λογαριασμο και του λενε σου δινω ξερω γω ενα ποσο και μου δινει τα αλλα.Ξεπλυμμα χρηματος μαλλον...παντωςνα μην ειμαστε και απολυτοι.επικοινωνησε με την πρεσβεια της Ισπανιας,ρωτα αν υπαρχει εταιρια με αυτο το ονομα,αν ειναι σοβαρη και αν ολα ειναι οκ,ξερω γω...σκεψου το... +1 λογω παρα πολλων SpamMails ειχα κατσει και το εψαξα λιγο. Με τετοιες κινησεις σε "βαζουν" στην αρχη εν αγνοια σου στο "κυκλωμα" και ουσιαστικα χρησιμοποιουν το ονομα/λογαριασμο σου για "ξεπλημα χρηματος". Και μονο το οτι ο τυπος ειναι στην Ιταλια .... Γενικα στελνοντας εσυ το μικρο αυτο ποσο το κανουν να φενεται σαν νομιμη συναλαγη ενω μετα σου "εξαγοραζουν" το αρχικο ποσο με καποιο μικροτερο γιατι ετσι και αλλιως τα χρηματα ειναι δεσμευμενα με καποιο τροπο(δεν ξερω πως ακριβως λειτουργουν οι τραπεζες).Αν βρω παλι τα αρθα που ειχα διαβασει θα ποσταρω τα links. Σιγουρα θα εχετε λαβει καποια mails οπου καποιος αγνωστος σας παρακαλει να εγκυηθειτε για την μεταφορα της περιουσιας του(δεσμευμενη σε αλλη χωρα) σε δικο σας λογαριασμο με χρηματικο ανταλαγμα στο τελος κλπ.... ειναι παρομοιο ειδος "απατης". Αν και το δικο σου iorulezzz μου φενεται ποιο πρωτοτυπο :mrgreen:
MariaTs. Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 iorulezz και θα ξαναπαραλάβεις τέτοιου είδους e-mails που θεωρούνται spam ή junk! Ξέρεις πόσες φορές έχω παραλάβει τέτοια; Να φανταστείς βάσει αυτών των e-mail τώρα εγώ είμαι πιο πλούσια κι απ'τον Billy Gates! Πως σε βρήκαν; Δεν θέλει φαντασία... Μπορεί να έκανες εγγραφή σε κάνα φόρουμ κι από εκεί αρχίζουν να σου στέλνουν ότι 'διαφημιστικό' μπορείς να φανταστείς! Στο σημειώνω γιατί σε μένα στέλνουν άπειρα e-mails τέτοια και το ωραίο είναι ότι αλλάζουν το όνομα του αποστολέα κάθε φορά και δεν μπορώ να τα βάλω στην 'ανεπιθύμητη αλληλογραφία', οπότε ούτε που τα ανοίγω κι απλώς τα διαγράφω. Ψάξτο μέσω της πρεσβείας, αλλά μην φερθείς χαζά και τους στείλεις τα χρήματα... Βλέπεις κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλυβα!
Cristina Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 iorulezz, μην το καθυστερήσεις πολύ... Πέρνα από την αστυνομία να τους πεις τι έχει γίνει γιατί στις φυλακές δεν έχει laptops και internet για να μας πεις τη συνέχεια... iorulezz και θα ξαναπαραλάβεις τέτοιου είδους e-mails που θεωρούνται spam ή junk! Ξέρεις πόσες φορές έχω παραλάβει τέτοια; Να φανταστείς βάσει αυτών των e-mail τώρα εγώ είμαι πιο πλούσια κι απ'τον Billy Gates! Πως σε βρήκαν; Δεν θέλει φαντασία... Μπορεί να έκανες εγγραφή σε κάνα φόρουμ κι από εκεί αρχίζουν να σου στέλνουν ότι 'διαφημιστικό' μπορείς να φανταστείς! Στο σημειώνω γιατί σε μένα στέλνουν άπειρα e-mails τέτοια και το ωραίο είναι ότι αλλάζουν το όνομα του αποστολέα κάθε φορά και δεν μπορώ να τα βάλω στην 'ανεπιθύμητη αλληλογραφία'' date=' οπότε ούτε που τα ανοίγω κι απλώς τα διαγράφω. Ψάξτο μέσω της πρεσβείας, αλλά μην φερθείς χαζά και τους στείλεις τα χρήματα... Βλέπεις κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλυβα! [/quote'] Παιδιά μου έστειλαν τις προάλλες από Ισπανία ένα γράμμα [...] [...] Το πιο ψαρωτικό εκτός που μου έστειλε γράμμα αρχικά κι όχι email είναι ότι όλα τα ποιστοποιητικά ήταν σε bmp format. [...]
virgo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 +1 λογω παρα πολλων SpamMails ειχα κατσει και το εψαξα λιγο.Με τετοιες κινησεις σε "βαζουν" στην αρχη εν αγνοια σου στο "κυκλωμα" και ουσιαστικα χρησιμοποιουν το ονομα/λογαριασμο σου για "ξεπλημα χρηματος". Και μονο το οτι ο τυπος ειναι στην Ιταλια .... Γενικα στελνοντας εσυ το μικρο αυτο ποσο το κανουν να φενεται σαν νομιμη συναλαγη ενω μετα σου "εξαγοραζουν" το αρχικο ποσο με καποιο μικροτερο γιατι ετσι και αλλιως τα χρηματα ειναι δεσμευμενα με καποιο τροπο(δεν ξερω πως ακριβως λειτουργουν οι τραπεζες).Αν βρω παλι τα αρθα που ειχα διαβασει θα ποσταρω τα links. Σιγουρα θα εχετε λαβει καποια mails οπου καποιος αγνωστος σας παρακαλει να εγκυηθειτε για την μεταφορα της περιουσιας του(δεσμευμενη σε αλλη χωρα) σε δικο σας λογαριασμο με χρηματικο ανταλαγμα στο τελος κλπ.... ειναι παρομοιο ειδος "απατης". Αν και το δικο σου iorulezzz μου φενεται ποιο πρωτοτυπο :mrgreen: ακριβως αυτο που λες γινεται...
TonyMontana Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 ακριβως αυτο που λες γινεται... είπαμε (αν και δεν μου αρέσει να επιμένω) αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ 419 (419 Fraud) όπου 419 είναι ο κωδικός που χρησιμοποιείται για το εν λόγω έγκλημα. 419 Scammers λέγονται αυτοί που το διαπράτουν. Αφού το συζητάμε σκέφτηκα να το μάθουμε και σωστά αντί να λέμε "α αυτό που κάνουν έτσι και παθαίνεις αλλιώς ή μέσω spam και πρόσεχε μην απαντήσεις κλπ κλπ". Μια λέξη. ΜΑΚΡΥΑ. Μιλάμε οτι έχουν χαθεί εκατομμύρια δολάρια με το σύστημα αυτό από ανυποψίαστους χρήστες ιντερνετ. Το φαινόμενο όμως έχει πλεόν παλιώσει οπότε δεν μιλάμε για ανυποψίαστους αλλά για ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ χρήστες. Τέλος για τον λόγο ακριβώς οτι πάλιωσε το κόλπο ψάχνουν πλέον νέες μεθόδους διαφορετικές του κλασσικού στυλ "είμαι μεγιστάνας από την Γκάνα αλλα με έχουν παγιδευμένο οι τύραννοι και βοήθησέ με να σώσω την αμύθητη περιουσία μου". Κάνουν νέα κολπάκια σαν του φίλου στην προκειμένη περίπτωση. ΜΑΚΡΥΑ.... να το ξαναπούμε μια φορά? ΜΑΚΡΥΑ!
virgo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2006 είπαμε (αν και δεν μου αρέσει να επιμένω) αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ 419 (419 Fraud) όπου 419 είναι ο κωδικός που χρησιμοποιείται για το εν λόγω έγκλημα. 419 Scammers λέγονται αυτοί που το διαπράτουν. Αφού το συζητάμε σκέφτηκα να το μάθουμε και σωστά αντί να λέμε "α αυτό που κάνουν έτσι και παθαίνεις αλλιώς ή μέσω spam και πρόσεχε μην απαντήσεις κλπ κλπ". Μια λέξη. ΜΑΚΡΥΑ. Μιλάμε οτι έχουν χαθεί εκατομμύρια δολάρια με το σύστημα αυτό από ανυποψίαστους χρήστες ιντερνετ. Το φαινόμενο όμως έχει πλεόν παλιώσει οπότε δεν μιλάμε για ανυποψίαστους αλλά για ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ χρήστες. Τέλος για τον λόγο ακριβώς οτι πάλιωσε το κόλπο ψάχνουν πλέον νέες μεθόδους διαφορετικές του κλασσικού στυλ "είμαι μεγιστάνας από την Γκάνα αλλα με έχουν παγιδευμένο οι τύραννοι και βοήθησέ με να σώσω την αμύθητη περιουσία μου". Κάνουν νέα κολπάκια σαν του φίλου στην προκειμένη περίπτωση. ΜΑΚΡΥΑ.... να το ξαναπούμε μια φορά? ΜΑΚΡΥΑ! εμαθα και πως ακριβως λεγεται..μεχρι σημερα ηξερα οτι ειναι απατη αλλα το πως ακριβως λεγεται δεν το γνωριζα...Οσο ζω μαθαινω... :-D
iorulezz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Ρε παιδία το είπαμε ο τύπος έστειλε γράμμα κι όχι email γι αυτό ασχολήθηκα μαζί του. Γράμμα με φάκελο γραμματόσημο σφραγίδες υπογραφές διευθύνσεις και όλα τα συναφή. Θα τηλεφωνήσω στην πρεσβεία και θα σας ενημερώσω περεταίρω.
christos_0b Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Ρε παιδία το είπαμε ο τύπος έστειλε γράμμα κι όχι email γι αυτό ασχολήθηκα μαζί του. Γράμμα με φάκελο γραμματόσημο σφραγίδες υπογραφές διευθύνσεις και όλα τα συναφή. Θα τηλεφωνήσω στην πρεσβεία και θα σας ενημερώσω περεταίρω. Εμ ναι αυτο ενοουσα λεγοντας "προτοτυπος" τροπος. Μου φενεται οτι ειχες την ατυχια(και εισουν και λιγο αφελης)να εισαι απο τους πρωτους ελληνες που μπηκαν στο "στοχαστρο" Ο.ο των scammers με αυτον τον τροπο ....
MariaTs. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Οπότε γενικώς διαδικτυακά μην δίνεται την πραγματική σας διεύθυνση όπου κι όπου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.