Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για Ελληνική μουσική

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ορίζεις ως ελληνικό ροκ, μετά από 15 χρόνια μανιώδους συλλογής και ακρόασης δίσκων κι από ελληνόφωνα συγκροτήματα, το έκοψα διότι σε κάποια φάση ένιωσα πως ροκ δεν είναι μία φωνή τύπου Πυρβολάκη (κινούμενα σχέδια) στην καλύτερη των περιπτώσεων, που υμνεί κάτι απροσδιόριστο που δεν έχει αρχή, δεν έχει τέλος, δεν έχει νόημα γενικά. Και η μουσική που ακούγεται είναι μία κιθάρα να χτυπιέται παράλληλα με ένα μπάσο ακολουθώντας μια μονότονη ντραμς...

Οι ελληνικές εταιρείες ανακάλυψαν το ροκ, όταν πια είχαν γεράσει οι τύποι που άκουγαν Nirvana, που έχουν όλα των Peppers κλπ. Ε τι μπορούμε να περιμένουμε όταν οι δημιουργοί είναι προ πολλού ξεπερασμένοι;;;

Όπως βλέπεις εδώ αποφεύγω να θίξω Τρύπες και τους περισσότερους συνομήλικους σαλονικιούς (στην παιδεία και όχι στην καταγωγή), όσο και αν με κράξουν κάποιοι ο Γερμανός (ο δυο δυο στην μπανιέρα δυο δυο) και άλλοι παρόμοιοι της ευρύτερης παρέας του Σιδηρόπουλου, φοιτητές ή μουσικοί αρχές 1980 στη Σαλονίκη και αργότερα στην Αθήνα, αν και μπήκαν στην λούμπα της οικονομικής επιβίωσης σε όλα τα κομμάτια τους (1 ή 2) σε όλους τους δίσκους έχουν μουσικά @@, άκου πχ Μηλιώκα (ο δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες)

Σε όλους αυτούς να προσθεθούν οι Φατμέ και οι Τερμίτες, οι πρώτοι για τις ενορχηστρώσεις τους κυρίως (για εμένα), οι δεύτεροι για τα τραγούδια τους ως σύνολα.

Και επειδή ζητάς ελληνικό ροκ, άκου μία μικρή λίστα που (δεν) είναι ροκ:

1. Πουκάμισο - Μ: Νίκος Μαμαγκάκης, Στ: Ρίτσος, Ερμ: Δερέμπεη

2. Μπαγάσας - Ασιμος

3. Mountain (δε μου έρχεται κάποιο άλλο τώρα) - Socrates

4. Αν θες να ξεχωρίσεις τη φήρα από το στάρι, βρες τα ποιήματα του τριπολίτη που έχουν μελωποιηθεί, είναι πολλά και γνωστά και έχουν τραγουδηθεί από πολλούς, για εμένα ο δίσκος Τσακνής/Τριπολίτης Γέφυρες (2002) είναι το τέλος του "ελληνικού ροκ".

5. Γυναίκα - Συνήθεις Ύποπτοι

6. Κόκκινα γυαλιά με τη φωνή της Πρωτοψάλτη.

7. Μοίρες - Τσανακλίδου

8. Λαβωμένο ξωτικό - Activemember στην ακουστική έκδοση που βγήκε σε ένα διπλό δισκό με live kai remixes.

Τρύπες κλπ κλπ έχουν αναφερθεί ήδη...

10. Αν έχεις τη δυνατότητα, ψάξε να βρεις το εκτελούνται μεταφοραι ο μήτσος (πουλικάκος).

11. Τερμίτες

Ξεχνάω κάποιους τώρα, αλλά θα επανέλθω...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Δεν ξέρω τι ορίζεις ως ελληνικό ροκ' date=' μετά από 15 χρόνια μανιώδους συλλογής και ακρόασης δίσκων κι από ελληνόφωνα συγκροτήματα, το έκοψα διότι σε κάποια φάση ένιωσα πως ροκ δεν είναι μία φωνή τύπου Πυρβολάκη (κινούμενα σχέδια) στην καλύτερη των περιπτώσεων, που υμνεί κάτι απροσδιόριστο που δεν έχει αρχή, δεν έχει τέλος, δεν έχει νόημα γενικά. Και η μουσική που ακούγεται είναι μία κιθάρα να χτυπιέται παράλληλα με ένα μπάσο ακολουθώντας μια μονότονη ντραμς...

Οι ελληνικές εταιρείες ανακάλυψαν το ροκ, όταν πια είχαν γεράσει οι τύποι που άκουγαν Nirvana, που έχουν όλα των Peppers κλπ. Ε τι μπορούμε να περιμένουμε όταν οι δημιουργοί είναι προ πολλού ξεπερασμένοι;;;

Όπως βλέπεις εδώ αποφεύγω να θίξω Τρύπες και τους περισσότερους συνομήλικους σαλονικιούς (στην παιδεία και όχι στην καταγωγή), όσο και αν με κράξουν κάποιοι ο Γερμανός (ο δυο δυο στην μπανιέρα δυο δυο) και άλλοι παρόμοιοι της ευρύτερης παρέας του Σιδηρόπουλου, φοιτητές ή μουσικοί αρχές 1980 στη Σαλονίκη και αργότερα στην Αθήνα, αν και μπήκαν στην λούμπα της οικονομικής επιβίωσης σε όλα τα κομμάτια τους (1 ή 2) σε όλους τους δίσκους έχουν μουσικά @@, άκου πχ Μηλιώκα (ο δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες)[/quote']

file mou orea ta ipes ....mazi sou!!!! :)

ilikrina de thelo na siblisoso tipota se afta ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...