Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρίν λίγες μέρες αγόρασα ένα χαμστεράκι και τώρα ψάχνομαι για την τροφή του και το "πριονίδι" του κλπ κλπ κλπ... γιατι από ότι είδα, αυτά που έχω αγοράσει μέχρι στιγμής δεν είναι και ότι καλύτερο.

Διάβασα σε διάφορα forum πως το καλύτερο "bedding" είναι το Carefresh ή πριονίδι απο Λεύκα και οχι πριονίδια από Πεύκο ή Κέδρο και η σωστότερη τροφή είναι η "Harry Hamster".

Ξέρει κανένας να μου πεί κανένα μεγάλο petshop στην Αθήνα που μπορεί να έχει αυτά τα προιόντα? Στο Μαρούσι και στην Κηφησιά που έψαξα σε μερικά δεν βρήκα κάτι της προκοπής...

Μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί κανένα Online petshop να τα παραγγείλω από έξω... Ή δεν θα στελνουν Ελλάδα ή θα είναι ακριβά τα μεταφορικά...

Επίσης θα ήθελα από αυτούς που έχουν χαμστεράκια, να μου πούν τι τροφή χρησιμοποιούν και τι "πριονίδι".

Ευχαριστώ in advance (:P)

Δημοσ.

Mεγάλη αλυσίδα Pet Shop στην Αθήνα είναι το Pet City: http://www.petcity.gr/ Mπορείς να κοιτάξεις τον κατάλογο με τα προιόντα που έχουν απ'όλες τις εταιρείες και να κανονίσεις να σου φέρουν κάποιο που τυχόν δεν το έχουν.

Εγώ έχω κουνελάκι εδώ και 4 χρόνια περίπου και δεν έχω βρει πουθενά στην Αθήνα κάποια συγκεκριμένα είδη τροφής που έχω ανακαλύψει στο Internet σε διάφορα ξένα sites.Οπότε το πήρα απόφαση έψαξα από τις τροφές που υπάρχουν εδώ ποια είναι η καλύτερη,και σου προτείνω την Prestige που απ'όσο ξέρω υπάρχει και για χαμστεράκια,και σίγουρα υπάρχει στο Pet City.Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να μπλέξεις με παραγγελίες από εξωτερικό,γιατί οι τροφές θα σου τελειώνουν πιο γρήγορα απ'όσο νομίζεις.Εκτός κι αν παραγγείλεις καμιά κούτα από το κάθε είδος που σ'ενδιαφέρει αλλά εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα.Για πριονίδι,εγώ δεν του βάζω γιατί έχει συγκεκριμένο χώρο με εφημερίδες που πάει για....ξέρεις :-D Κι έτσι είναι πολύ πιο καθαρός ο χώρος του.Πάντως μην αγχώνεσαι,όλα τα προιόντα πάνω-κάτω τα ίδια είναι.:)

Δημοσ.

Το χαμστεράκι το πήρα απο το PetCity και μου δώσαν και εμένα για τροφή Prestige συγκεκριμένα για χάμστερ. Το θέμα είναι πως ψάχνοντας σε διάφορα forums είδα πως δεν είναι καλό να τρώνε τα χαμστεράκια (τουλάχιστον η ράτσα που έχω εγώ dwarf winter white) καλαμπόκι, και η τροφή που έχω έχει μέσα καλαμπόκι. Βέβαια, σε μερικά sites λέει πως απαγορεύετε, σε μερικά άλλα λέει πως δεν έχει πρόβλημα.... θα δούμε... Προς το παρών θα μείνω με αυτή και βλέπουμε...

Δημοσ.
Το χαμστεράκι το πήρα απο το PetCity και μου δώσαν και εμένα για τροφή Prestige συγκεκριμένα για χάμστερ. Το θέμα είναι πως ψάχνοντας σε διάφορα forums είδα πως δεν είναι καλό να τρώνε τα χαμστεράκια (τουλάχιστον η ράτσα που έχω εγώ dwarf winter white) καλαμπόκι, και η τροφή που έχω έχει μέσα καλαμπόκι. Βέβαια, σε μερικά sites λέει πως απαγορεύετε, σε μερικά άλλα λέει πως δεν έχει πρόβλημα.... θα δούμε... Προς το παρών θα μείνω με αυτή και βλέπουμε...
Για τσέκαρε τη Vitakraft μήπως δεν έχει καλαμπόκι,εμένα μου είχαν δώσει Vitakraft,αλλά επειδή ο δικός μου είναι και λίγο απαιτητικός,έτρωγε μόνο κάποια που του άρεσαν πολύ και τα υπόλοιπα τα άφηνε :confused: Δοκίμασα πολλές τροφές και τελικά κατέληξα στην Prestige που την τρώει σαν παλαβό.Και η Vitakraft είναι καλή και αξιόπιστη,αρκεί να του αρέσει.:) Υπάρχει και στο Pet City αυτή η τροφή,ενημερωτικά,αν θες να τσεκάρεις τα συστατικά...
Δημοσ.

Δες κι αυτή τη λίστα:http://www.petwebsite.com/fruit.htm αλλά και εδώ:http://www.hamsterhideout.com/feeding.html Το καλαμπόκι είναι επιτρεπτό κατά τα γραφόμενα.Η εμπειρία μου πάντως,απ'όσα έχω διαβάσει στο net για τα κουνέλια,μου έχει δείξει ότι αν κάτι είναι ασφαλές για μία ράτσα είναι για όλες,ενώ αν κάτι απαγορεύεται για μία ράτσα,απαγορεύεται για όλες.Και είναι λογικό πιστεύω.Το πιο πιθανό είναι να ισχύει το ίδιο και για τα χάμστερ.

Δημοσ.

soniasim τις έχω δεί αυτές τις λίστες. Ειδικά στο forum του hamsterhideout ήταν που μου την "είπαν" για το καλαμπόκι και γενικά σε όλο το forum βλέπω πως δεν το προτιμούν για τα dwarfs. Οπουδήποτε αλλού όμως βλέπω πως δεν έχουν πρόβλημα με το καλαμπόκι αρκεί να είναι σε μικρή ποσότητα (το ίδιο και για τον αρακά).

Τώρα προσπαθώ να βγάλω άκρη με το πριονίδι. Αυτό που έχω τελικά ανακάλυψα πως είναι απο έλατο. Δεν έχω δει να λένε τίποτα για αυτό. Έχετε δει σε κανενα petshop πριονίδι απο λεύκα? Ή ακόμα καλύτερα το CareFresh που είναι απο χαρτί?

Thanks in advance

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ο λόγος που αποφεύγεται το καλαμπόκι για τα winter white και γενικά για τα χάμστερ-νάνους είναι γιατί αυτές οι ράτσες είναι πιο επιρρεπείς στον διαβήτη, οπότε καλό είναι να μην τρώνε ό,τι περιέχει πολύ άμυλο και γενικότερα σάκχαρα. Σε μικρή ποσότητα δεν θεωρείται βλαβερό. Οπότε καλό είναι να μην έχει πολύ καλαμπόκι, αλλά μη φρικάρουμε κιόλας... :-) Από ό,τι έχω δει, το vitacraft δεν περιέχει καλαμπόκι. Τα δικά μου πάντως τρώνε και τα vitacraft και τα prestige και τα harry με έμφαση στα τελευταία.

Όσο για το πριονίδι, ορισμένες ποικιλίες ελάτων βγάζουν ρετσίνι, ενώ άλλες όχι. Άντε τώρα να βρεις από ποια είναι αυτή που χρησιμοποιούν αυτοί... Προσωπικά προτιμώ το άχυρο, αλλά θα ήθελα να έχω και κάποιο άλλο υπόστρωμα για τις γωνίες γιατί το άχυρο καλό και άγιο αλλα δεν πολυκρατά τις μυρωδιές...:-( αν κάποιος ξέρει που να βρούμε carefresh ας το πει.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μηπως μπορειτε να βοηθησετε και μενα..? εχω ενα χαμστερακι εναμιση μηνα περιπου και δεν ηξερα οτι επρεπε να το ταιζω και αλλα εκτος απο φυστικια.. μια μερα εκανε κατι σαν εμετο και εβγαζε κομματια απο φυστικια... ειναι κακο αυτο ετσι?

Δημοσ.

μονο και συνεχεια φυστικια; κι αυτα ξεροσφυρι; ενα ουισκακι θα βοηθουσε! :P

περα απο την πλακα..πολλα μπορεις να του δινεις, οτι φανταστεις. περα απο τροφη για χαμστερακια, μπορεις να του δινεις ηλιοσπορους (εχει πολυ πλακα πως τους πιανουν και τους καθαριζουν!) αλλα και διαφορα αλλα..πχ πολυ μικρα κομματακια απο λαχανικα (μια χαρα τα μασουλανε!).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...