Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού???

nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν ειναι να πεταει ομως ατακες του στυλ "Μην χρησιμοποιείτε έννοιες που τις γνωρίζετε απο τα ντοκυμαντέρ του BBC και βιβλια του Hawking.

", καλο θα ειναι αφου τις θεωρει αναξιοπιστες(που ουτε εγω τις θεωρω πηγες που πρεπει να στηριχτεις σε αυτες), να πει ποιες πηγες θεωρει αξιοπιστες. δεν το λεω ειρωνικα, απο ενδιαφερον ρωταω.

@bandito: δεν το εγραψα για σενα, αλλα επειδη ειχα κανει μια αναφορα σε ντοκυμαντερ, θεωρησα πως με πιανει λιγο. και οπως ξαναειπα πως αν εχεις καποιες πηγες που θεωρεις ποιο αξιοπιστες, ενδιαφερομαι να τις δω και να τις διαβασω:)

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εντύπωση μου κάνει η ευκολία που αναφέρεται η φράση "δεν υπάρχει Θεός".

Από την επαφή μου για αρκετό χρονικό διάστημα σε χώρους νοσηλείας βαριάς μορφής ανίατων ιατρικών περιπτώσεων λόγω της εργασίας μου,ένιωσα τον πόνο και την ανθρώπινη αγωνία.

Εκείνη την στιγμή καταρέουν όλες οι λογικοφανείς θεωρίες και το μόνο που μένει είναι η πίστη.

Μην είμαστε απόλυτοι για τίποτα ας αφήσουμε μια μικρή χαραμάδα φωτός και για τον Θεό και εύχομαι ολόψυχα σε κανέναν φίλο να μην χρειαστεί η ανάγκη να τον επικαλεστή για βοήθεια για τον εαυτό του ή την οικογενειά του.

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση ότι όταν πεθαίνει κόσμος μπροστά σου, έχεις ένα κίνητρο να χάσεις την πίστη σου στην όποια πατρική στοργή εκ των άνω.

Επιπλέον, το nick με το επάγγελμα απέχουν λίγο ε. ;p

Δημοσ.
αν ειναι να πεταει ομως ατακες του στυλ "Μην χρησιμοποιείτε έννοιες που τις γνωρίζετε απο τα ντοκυμαντέρ του BBC και βιβλια του Hawking.

"' date=' καλο θα ειναι αφου τις θεωρει αναξιοπιστες(που ουτε εγω τις θεωρω πηγες που πρεπει να στηριχτεις σε αυτες), να πει ποιες πηγες θεωρει αξιοπιστες. δεν το λεω ειρωνικα, απο ενδιαφερον ρωταω.

[/quote']

Δεν είπα οτι είναι αναξιόπιστες. Αλλα λόγω του οτι είναι εκλαϊκευμένες για τον πολύ κόσμο, οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Είναι το ίδιο να ξέρεις τι είναι φανταστικός χρόνος απο τις περιγραφές του Hawking (που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εξηγήσει τους μιγαδικούς αριθμούς), απο το να ξέρεις τί ειναι οι μιγαδικοί και τι εξυπηρετουν σαν μαθηματικό εργαλείο;

@bandito: δεν το εγραψα για σενα, αλλα επειδη ειχα κανει μια αναφορα σε ντοκυμαντερ, θεωρησα πως με πιανει λιγο. και οπως ξαναειπα πως αν εχεις καποιες πηγες που θεωρεις ποιο αξιοπιστες, ενδιαφερομαι να τις δω και να τις διαβασω:)

Το quote είχε παραλήπτη.

Αλλά εσυ για πες μου...το στήριζεις το επιχείρημα-μουσακά ;

Δημοσ.
Είχα την εντύπωση ότι όταν πεθαίνει κόσμος μπροστά σου' date=' έχεις ένα κίνητρο να χάσεις την πίστη σου στην όποια πατρική στοργή εκ των άνω.

Επιπλέον, το nick με το επάγγελμα απέχουν λίγο ε. ;p[/quote']

Αντίθετα, παίρνω κουράγιο και δύναμη από την πίστη τους.

Το nick πράγματι έχει σχέση με μια άλλη φάση της ζωής μου.

Δημοσ.

Γούστα είναι αυτά. Στο 2ο εξάμηνό μας ήταν ένας τυπάκος (ασθενής) που κάναμε παρέα όταν δεν είχα τι να κάνω και μου 'λεγε διάφορες ιστορίες από τα νιάτα του που ήταν ναυτικός. Αυτός ο τύπος λοιπόν είχε πάθει γάγγραινα και του είχαν κόψει και τα 2 πόδια, και σε μια φάση που μου έλεγε πως την είχε πάθει, φτάνοντας στο αποτέλεσμα μου πετάει και ένα "και πάλι καλά να λέω, δόξα τω Θεώ που δεν έπαθα και τίποτα χειρότερο".

Ε μου φάνηκε ό,τι πιο κακομοίρικο να ευχαριστείς τον Θεό που ήταν αρκετά φιλεύσπλαχνος ώστε να σου κόψει μόνο τα πόδια.

Δημοσ.

Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μία ανώτερη δύναμη, και ας την λέν και Μπάμπη, και αυτό για δύο λόγους:

1. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η Δημιουργία του Σύμπαντος ήταν ένα ενδεχόμενο σε ένα πείραμα τύχης, που απλά (π)έτυχε.

2. Για όλους αυτούς που πιστεύουν και ακολουθούν τις θρησκείες, είτε είναι χριστιανοί, είτε μουσουλμάνοι, είτε οτιδήποτε άλλο και τουλάχιστον θα "αισθανθούν" δικαιωμένοι από τον τρόπο ζωής τους.

Άσχετο υστερόγραφο, η μιγαδική ανάλυση είναι το μαθηματικό εργαλείο που δε θα ξεπεραστεί τουλάχιστον στον επόμενο αιώνα και συνέχεια θα εκπλήσει με τις εφαρμογές της.

Δημοσ.
Εντύπωση μου κάνει η ευκολία που αναφέρεται η φράση "δεν υπάρχει Θεός".

Από την επαφή μου για αρκετό χρονικό διάστημα σε χώρους νοσηλείας βαριάς μορφής ανίατων ιατρικών περιπτώσεων λόγω της εργασίας μου' date='ένιωσα τον πόνο και την ανθρώπινη αγωνία.

Εκείνη την στιγμή καταρέουν όλες οι λογικοφανείς θεωρίες και το μόνο που μένει είναι η πίστη.

Μην είμαστε απόλυτοι για τίποτα ας αφήσουμε μια μικρή χαραμάδα φωτός και για τον Θεό και εύχομαι ολόψυχα σε κανέναν φίλο να μην χρειαστεί η ανάγκη να τον επικαλεστή για βοήθεια για τον εαυτό του ή την οικογενειά του.[/quote']

Εμένα δεν μου κάνει απλώς εντύπωση, αλλά με προβληματίζει πολύ ο εγωισμός αυτών που το υποστηρίζουν και το λένε σα να είναι οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια.

Όσο δικαίωμα έχουν αυτοί να θεωρούν πως δεν υπάρχει Θεός, άλλο τόσο δικαίωμα έχουν και όσοι έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε αυτόν.

Την αλήθεια δεν θα την μάθουμε άμεσα και το πιο πιθανό είναι να μην τη μάθουμε ποτέ. Ο καθένας από έμας βάσει προσωπικών βιωμάτων και του τρόπου που έχει φιλτράρει αυτά που έζησε, βάσει του χαρακτήρα του, του τρόπου που σκέφτεται και των ψυχικών του αναγκών, πιστεύει αυτό που θεωρεί ότι του κάνει καλό και τον οδηγεί κάπου που τον κάνει καλύτερο (καμιά φορά και χειρότερο) άνθρωπο.

Ε, λοιπόν όταν βλέπω ακραίες αντιδράσεις και από τους μεν και από τους δε, με πιάνουν τα διαόλια μου.

Αφήστε τον άνθρωπο (τον κάθε άνθρωπο) να πιστέψει σε ό,τι αυτός έχει ανάγκη. Πώς μπορεί ο καθένας μας να επεμβαίνει σε κάτι τόσο βαθύ και σημαντικό όπως η πίστη σε κάτι και να προσπαθεί με δήθεν επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς να ισοπεδώσει μια πτυχή της ανθρώπινης φύσης;

Αν δεν είναι αυτό εγωιστικό, τότε τί είναι;

Ποσώς με ενδιαφέρει (προσωπική γνώμη), αν υπάρχει Θεός ή όχι. Αλλά με ενδιαφέρει να έχω το δικαίωμα να πιστεύω σε αυτόν (σε οποιονδήποτε, δεν έχει σημασία) χωρίς να με προσβάλλουν και να σέβονται αυτήν μου την επιλογή χωρίς να προσπαθούν να με κάνουν να νιώθω μειονεκτικά με αυτή μου την επιλογή και χωρίς να προσπαθούν να μου γκρεμίσουν αυτό το οποίο ΣΕ ΜΕΝΑ κάνει καλό.

Δημοσ.
Εμένα δεν μου κάνει απλώς εντύπωση' date=' αλλά με προβληματίζει πολύ ο εγωισμός αυτών που το υποστηρίζουν και το λένε σα να είναι οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια.

...

[/quote']

Συμφωνείς οτι ο πιστός δεν χρειάζεται αποδείξεις;

Δημοσ.
Συμφωνείς οτι ο πιστός[/i'] δεν χρειάζεται αποδείξεις;

Εξαρτάται από τον πιστό. Άλλοι μπορεί να χρειάζονται και άλλοι όχι.

Επίσης, κάποιες «αποδείξεις» σε άλλους δουλεύουν και σε άλλους όχι.

Αν ένας άνθρωπος είναι αρνητικός σε κάτι, το πιο πιθανό είναι ότι και ο ίδιος ο Θεός να του παρουσιαστεί, να μην πιστέψει.

Πιστεύω πως τα πράγματα δεν είναι άσπρο/μαύρο και πως πολλές φορές δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνονται.

Δημοσ.
Αφήστε τον άνθρωπο (τον κάθε άνθρωπο) να πιστέψει σε ό' date='τι αυτός έχει ανάγκη. Πώς μπορεί ο καθένας μας να επεμβαίνει σε κάτι τόσο βαθύ και σημαντικό όπως η πίστη σε κάτι και να προσπαθεί με δήθεν επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς να ισοπεδώσει μια πτυχή της ανθρώπινης φύσης;

Αν δεν είναι αυτό εγωιστικό, τότε τί είναι;

Ποσώς με ενδιαφέρει (προσωπική γνώμη), αν υπάρχει Θεός ή όχι. Αλλά με ενδιαφέρει να έχω το δικαίωμα να πιστεύω σε αυτόν (σε οποιονδήποτε, δεν έχει σημασία) χωρίς να με προσβάλλουν και να σέβονται αυτήν μου την επιλογή χωρίς να προσπαθούν να με κάνουν να νιώθω μειονεκτικά με αυτή μου την επιλογή και χωρίς να προσπαθούν να μου γκρεμίσουν αυτό το οποίο ΣΕ ΜΕΝΑ κάνει καλό.[/quote']

τα πες καλα:)

Δημοσ.
Εξαρτάται από τον πιστό. Άλλοι μπορεί να χρειάζονται και άλλοι όχι.

Επίσης' date=' κάποιες «αποδείξεις» σε άλλους δουλεύουν και σε άλλους όχι.

Αν ένας άνθρωπος είναι αρνητικός σε κάτι, το πιο πιθανό είναι ότι και ο ίδιος ο Θεός να του παρουσιαστεί, να μην πιστέψει.

Πιστεύω πως τα πράγματα δεν είναι άσπρο/μαύρο και πως πολλές φορές δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνονται.[/quote']

Δεν εννούσα αυτό.

Ο πιστός δεν περιμένει θαύματα για να πιστέψει.

Το οτι μπορεί να έρθει κάποιο στο δρόμο, είτε είναι είτε οχι, απλώς θα κάνει την πίστη του πιο δυνατή, χωρίς να σημαίνει οτι χωρίς αυτο θα σταματούσε να είναι πιστός.

Ο άνθρωπος απο μόνος του έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν εγω δεν θέλω να πιστεύω οτι υπάρχει θεος, θα συνεχισω να το πιστεύω ακόμα και αν με κάνει βάτραχο.

Η δική μου πιστη είναι η απιστία.

Έχω το δικαίωμα ή πρέπει να γονατίσω όταν εμφανιστεί Εκείνος να με υποτάξει;

edit:

To είπες και μόνη σου:

Ποσώς με ενδιαφέρει (προσωπική γνώμη)' date=' αν υπάρχει Θεός ή όχι. Αλλά με ενδιαφέρει να έχω το δικαίωμα να πιστεύω σε αυτόν (σε οποιονδήποτε, δεν έχει σημασία) χωρίς να με προσβάλλουν και να σέβονται αυτήν μου την επιλογή χωρίς να προσπαθούν να με κάνουν να νιώθω μειονεκτικά με αυτή μου την επιλογή και χωρίς να προσπαθούν να μου γκρεμίσουν αυτό το οποίο ΣΕ ΜΕΝΑ κάνει καλό.

[/quote']

Δεν βλέπω κανέναν να προσπαθεί να πείσει οτι δεν υπάρχει θεός.

Αυτό είναι προνόμιο αυτών που πιστεύουν και οχι αυτών που δεν πιστεύουν.

Έχεις ακούσει να ξεκίνησαν κανένα πόλεμο άθεοι;

Υ.Γ Και για πες μου βρε εσυ....

Τι θεωρεί η κοινωνία μας πιο υποτιμητικό ;

Να είσαι άθεος-whatever ή χριστιανός;

Δημοσ.
Δεν εννούσα αυτό.

Ο πιστός δεν περιμένει θαύματα για να πιστέψει.

Το οτι μπορεί να έρθει κάποιο στο δρόμο' date=' είτε είναι είτε οχι, απλώς θα κάνει την πίστη του πιο δυνατή, χωρίς να σημαίνει οτι χωρίς αυτο θα σταματούσε να είναι πιστός.

Ο άνθρωπος απο μόνος του έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν εγω δεν θέλω να πιστεύω οτι υπάρχει θεος, θα συνεχισω να το πιστεύω ακόμα και αν με κάνει βάτραχο.

Η δική μου πιστη είναι η απιστία.

Έχω το δικαίωμα ή πρέπει να γονατίσω όταν εμφανιστεί Εκείνος να με υποτάξει;[/quote']

Το ίδιο λέμε, αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που λες.

Έχεις κάθε δικαίωμα να ΜΗΝ πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού (οποιουδήποτε θεού) και το να σε προσβάλλει κάποιος ή να προσπαθήσει να σε μειώσει γι αυτό που εσύ πιστεύεις και κάνει εσένα να νιώθεις καλά και ισορροπημένα, είναι αυτό που εμένα με ενοχλεί.

Δεν ξέρω πως ορίζεις τον πιστό. Για μένα, δεν περιορίζεται μέσα στα πλαίσια μιας θρησκείας.

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο NickTheGreek

Και το οργανομενο συστημα πως δημιουργηθηκε/οργανωθηκε?Παντα θα φτανουμε στο ερωτημα ποιος/πως δημιουργησε την αρχη' date='ποιος δημιουργησε τετοια τελειοτητα,αρμονια τοσο απειρως πολυπλοκο κοσμο.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Lucifer

Οπότε θα γούσταρα πραγματικά πάρα πολύ να μου πεις γιατί η φύση δεν γίνεται να είναι αυτοδημιούργητη ενώ ο θεός γίνεται.

Εμπρός λοιπόν!

[/quote']

Tι εμπρος?Εγω δεν γνωριζω κατι στην φυση που να αυτοδημιουργειται.Δεν καταλαβαινω το ερωτημα.Αυτοδημιουργηθηκε η φυση απο το τιποτα?Κι αν ειναι δηλαδη η φυση αυτοδημιουργητη παει να πει οτι δεν υπαρχει θεος?Πως προκυπτει αυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...