loco Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Οι broadband συνδέσεις συνεχίζουν να μπαίνουν σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα μας, την ώρα που η εισχώρηση παρόμοιας τεχνολογίας σε όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη είναι πολύ πιο μπροστά. Στην Αγγλία οι ταχύτητες έχουν ξεπεράσει τα 24Mbps, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένονται ακόμα ταχύτερες συνδέσεις. Η France Telecom φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό να σπάσει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας, αφού προχθές ανακοίνωσε για την πόλη του Παρισίου την δοκιμαστική παροχή συνδέσεων που αγγίζουν τα 2,5Gbps downstream και 1,2Gbps upstreaming. Το εντυπωσιακό σε αυτές τις ταχύτητες είναι ότι η γαλλική εταιρία τις παρέχει μόλις προς €70 το μήνα χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Η δοκιμαστική αυτή διαδικασία θα λάβει χώρα σε 6 περιοχές στην πόλη του φωτός, σε μόλις 100 σπίτια, αλλά θα παρέχει πέραν των υπηρεσιών διαδικτύου και υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης και τηλεφωνίας. Για να στεφθεί με επιτυχία το παραπάνω σχέδιο, η France Telecom εγκατέστησε 100 χιλιόμετρα καλωδιώσεων σε όλο το Παρίσι με κόστος που δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα. Η ερώτηση για το πότε θα δούμε στη χώρα μας τέτοιες ταχύτητες προφανώς θα μείνει για πολύ ακόμα αναπάντητη... Πηγή: http://www.contra.gr Τα σχόλια δικά σας. Ξέρω πως OK άλλο η Γαλλία/Αγγλία κτλ κτλ. Αλλά από όποια πλευρά και να το δείτε είναι άξιο σχολιασμού. Όταν εγώ ήμουν Αγγλία και είχα 512 εδώ μαλώνανε αν κάποιος κατεβάζει με 5.5 ή με 6 και ποιός download manager είναι καλύτερος και αν πιάνει καλές ταχύτητες. Στην Ελλάδα 2-3 χρόνια μετά, βλέπουμε σαν προσφορές ότι δίνουν οι άλλοι δώρο (εδώ και πολύ καιρό) όταν κάποιος βάλει σύνδεση τηλεφώνου στο σπίτι του. Το ίδιο γίνεται και με τα κινητά...ενώ κάπου τα χαρίζουν, εδώ πρέπει να τα χρυσοπληρώνεις...το ίδιο ισχύει και για πακέτα ομιλίας/internet και για οτιδήποτε μπορεί κάποιος να σκεφτεί... γιατί όμως??
djapal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 giati poly apla de mporoume apo th mia stimh sthn allh na ektokseythoume apo thn 384 sth 10mbit. panta tha ysteroume se sxesh me tis alles xwres, alla ayto de nomizw oti tha mas endiaferei se kana xrono apo twra, etsi opws pane ta pragmata. dld an einai na plhrwnw 25 eyrw gia syndesh 2Mbit, ti allo thelw? mia xara! to thema einai me liga lefta na kanw th douleia moy. thn na thn kanw th 10 kai thn 24 mbit.... panta na skeftomaste tis anagkes tou koinou gia ena proion. poios thelei sthn Ellada 10 kai 24 mbit? oi porwmenoi downloaders? egw sou lew oti to 80% apo aytous pou theloun internet kai to theloun gia sobaro logo kai oxi gia na katebazoun asystola,parapanw apo to poly 4mbit de xreiazontai.
PlaStiK Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Γιατί στην Ελλάδα ο επιχειρηματίας που κάνει επένδυση θέλει μέσα σε 3 χρόνια να έχει βγάλει 3 σπίτια σε Εκάλη, Γλυφάδα, Μύκονο, 2 Cayenne γι'αυτόν και τη γυναίκα του, μια SLK για τη γκόμενα και να βάλει και κάτι στην άκρη για τις δύσκολες μέρες. Ενώ στα μέρη που λες εσύ, κάνουν τα οικονομικά τους πλάνα με χρονικούς ορίζοντες πολύ πιο μακριά, και ξέρουν οτι θα βγάλουν τα 3πλασια λεφτά σε 10 χρόνια, έχοντας τους 10πλάσιους πελάτες.
loco Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 προς:djapal Δε διαφωνώ μαζί σου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είμαστε πίσω... Βέβαια μπορείς να μου πει κάποιος πως είμαστε πίσω σε υποδομή αφού για να υπάρχει 24MBit γραμμή θα πρέπει να υπα΄ρχει η αντίστοιχη υποδομή από πίσω...αλλά ούτε αυτό το δικαιολογώ. Εμένα προσωπικά δε θα με πείραζε να έχω μια γραμμή όχι 24MBit αλλά 10MBit την οποία να πληρώνω όσο πληρώνω τώρα μια 1MBit.
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Φιλε djapal δηλαδη πορωμενοι downloaders ειναι οι Γαλλοι και οι Αγγλοι? Δε νομιζω απλα μπορουν να απολαμβανουν καλυτερο επιπεδο υπηρεσιων οποτε εχουν και αλλες απαιτησεις...Με αυξηση ταχυτητας μπορουμε να μιλαμε για αλλες υπηρεσιες οπως tripple play και πολλα αλλα, τα οποια στην Ελλαδα ειναι στο δρομο να ερθουν αλλα αργουν ακομα. Ο λογος που σε μπορουμε να εκτοξευτουμε σημερα απο τα 384 στα 10ΜΒit ειναι η πολιτικη και η ολιγωρια που επεδειξε ο ΟΤΕ τοσα χρονια, που ακομα και μεχρι προσφατα καθυστερουσε σκοπιμα την αναπτυξη του ADSL για να πουλησει οσα ISDN υπολογιζε και δε του εφυγαν! Τι να λεμε τωρα? Τωρα που ξεφυγαμε απο το μονοπωλιο ΟΤΕ και αρχιζει να αλλαζει σιγα σιγα η αγορα, τωρα αρχιζει να ανησυχει ο ΟΤΕ και να κανει καποιες κινησεις, καλες μεν αλλα με καθυστερηση 8-10 χρονων σε σχεση τους υπολοιπυς Ευρωπαιους...
djapal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 de sou lew oti einai porwmenoi, alla kaka ta psemmata, edw pera to theloume to 10mbit ktl ktl gia na katebazoume aberta!! ayto pou lew einai oti gia to paron agorastiko koino kai fysika me thn aphxhsh pou exei to internet stous Ellhnes (megaaaaaaaaaaaalh dld.... tespa!) ta 4mbit fantazoun ikanopoihtikotata. as einai kala osoi phran sth HOL. tyxeroi! mesa sto 2007 , etsi opws paei, oloi sxedon tha baloun 1Mbit toulaxiston. proswpika den to fantazomouna pote ayto toso grhgora. prwtoebala DSL ton Ianouario kai akoma milousan gia 384. Mesa se ena xrono tha milame gia 1mbit kai panw pleon. Egw eimai arketa eyxaristhmenos. Tis kompines ktl ktl as'tes. panta paizoun!! Τωρα που ξεφυγαμε απο το μονοπωλιο ΟΤΕ etsi opws ta les... ante kai gia th DEH twra na doume kamia prokoph.... lol
mprou Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Απο την στιγμη που γενικα σαν χωρα ειμαστε πιο πισω απο τις υπολοιπες της ευρωπης, τι το ιδιαιτερο εχουμε για να ειμαστε ισαξιοι στον χωρο των τηλεπικοινωνιων και του διαδυκτιου. Λογικο ειναι. Κατα την ταπεινη μου αποψη πρεπει να ειμαστε ικανοποιημενοι. Οτι μας προσφερει το διαδυκτιο, μπορουμε να το εχουμε απλα δεν το εχουμε με τις υψηλοτερα δυνατες ταχυτητες. Ε και δεν πιστευω να χαλαει και κανεναν που σε λιγο θα εχουμε διπλασιες ταχυτητες με τα ιδια λεφτα. (ή 50% μειωση τιμων.Αναλογα πως το βλεπει κανεις)
vagos789 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Ελεος πια με τα threads που μας πληροφορουν οτι στην-γερμανια-ειναι-πιο-φτηνο-το-dsl.Το εμπεδώσαμε πια,και σκασίλα μας.
loco Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Το θεώρησα καλή πληροφορία και γι αυτό το πόσταρα. Αν δε σου άρεσε μπορούσες απλά να μην το δεις ή/και να μην απαντήσεις. Υπάρχει ένα κουμπάκι που γράφει BACK/ΠΙΣΩ που μπορούσες να πατήσεις αντί να σπαταλήσεις τον πολύτιμο χρόνο σου γράφοντας ότι έγραψες. Μάθε να σέβεσαι μερικά πράγματα αν γνωρίζεις την έννοια της λέξης. Δεν ήξερα πως πρέπει να περνάω και από έγκριση τα ποστ μου.
kyrnikos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Εγώ νομίζω ότι όταν συγκρίνουμε ταχύτητες και υπηρεσίες Ευρώπης - Ελλάδας μας διαφευγουν κάποιοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Πχ συγκρίνουμε με Αγγλία,Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία δηλαδή χώρες με πολλάπλάσιο πληθυσμό και δεκάδες μεγάλα αστικά κέντρα. Νομίζω ότι σε αυτές τις χώρες ένας επενδυτής μπορεί να κάνει πολύ πιο ευκολα απόσβεση και να έχει κέρδος οπότε μπορεί να προχωρήσει μετά ένα βήμα παραπέρα. Επίσης στη σύγκριση με χώρες ίδιου πληθυσμού πχ Ολλανδία,Βέλγιο θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι έχουν μικρότερη έκταση και δεν έχουν ούτε τα νησιά ούτε τους ορεινούς όγκους της Ελλάδας.Προφανώς στην Ελλάδα χρειάζονται περισσότερες υποδομές σε κτήρια ,γραμμές κλπ από μια τέτοια χώρα.Εκτός αν για χάρη Αθήνας-Θεσσαλονίκης πρέπει όλοι οι άλλοι να έχουν dial up. Αλλιώς,αν ήταν ευκολο και κερδοφόρο γιατί δεν έχουμε επενδύσεις (ουσιαστικές) από ιδιώτες αλλά όλοι περιμένουν από τον ΟΤΕ ; Κάτι ανάλογο ισχύει με την δορυφορική τηλεόραση.Αφού δεν έχει κέρδος (και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα) κάποιος γιατί να επενδύσει ;Τα χώνει εκεί που ξέρει ότι θα τα πάρει ευκολα και γρήγορα. Ότι είμαστε πίσω ,ναι είμαστε (και όχι μόνο στις τηλεπικοινωνίες) αλλά ίσως όχι τόσο όσο πιστέυουμε..
Bougas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 φιλε loco,εχεις αναρωτηθει ποτε,σε τι μπορει να σου χρησιμευσει μια συνδεση 24ΜΒΙΤ? τι θα κατεβασεις δηλαδη με αυτες τις ταχυτητες? εκτος και αν δεν δουλευει καποιος,και καθετε ολη μερα σπιτι του,και λαλακιζετε μπροστα στον υπολογιστη του.ετσι μαλιστα. εμενα παντος δεν με χαλαει καθολου η 1024 μου,που κατεβαζω 400ΜΒ σε μια ωρα. με μια συνδεση 24Mbit,το μονο που θα καταφερεις,ειναι να κατεβαζεις διαφορα αχρηστα πραματα το σκληρο σου,μεχρι στο τελος να βαρεθεις και να τα παρατησεις.(θυμασε που καποτε,επερνες 1-2 αντιγραφες playstation το μηνα,και επαιζες,και τωρα που πηρες recorder και γραφεις 30 το μηνα,δεν παιζεις κανενα,και το εχεις παρατησει στην ακρη?). και επισης,ποια ειναι η ελλαδα,που μονιμος εχετε την απαιτηση να ειναι πρωτη σε ολα?και γιατι παντα βαζετε σαν κρητηριο,το τι εχουν οι αλλοι. ενα κρατος 8 εκατ. ημαστε,και εχετε την απαιτηση να γινουμε υπερδυναμη.
forgotten Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 ναι και επειδη ειμαστε βολεμενοι ετσι δεν χρειαζεται να παραπονιομαστε .Εξελιξη φιλε η μαγικη λεξη και ο προιστορικος πιθηκος αν ελεγε ειμαι βολεμενος στο δεντρο γιατι να κατεβω μαλλον δεν θα υπηρχαμε αρα ειναι σωστο να ζηταμε νεα πραγματα δειχνουμε οτι ναι ενδιαφερομαστε και οτι δεν μπορουμε να ειμαστε κοροιδα.Δεν περιμενω απο τη μια μερα στην αλλη να βρεθουμε στην αλλη πλευρα αλλα μια προσπαθεια για να κατακτησουμε αυτα που απολαμβανουν οι αλλοι ετσι ειναι δικαιωμα μας και υποχρεωση μας νομιζω
asmilon Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δηλαδη βρε παιδια οταν ερθει εκεινη η μακρινη στιγμη που θα μπορουμε να εχουμε 24ΜΒit σε λογικη τιμη εσεις τι θα πειτε? Δε με χαλαει η 1024 και θα κατσετε εκει? Νομιζω ως καταναλωτες εχουμε την δυναμη να απαιτησουμε κατι καλυτερο για εμας, το ιδιο κανουν και στις αλλες χωρες. Αν δεν υπαρχει ωχαδερφισμος μπορουμε να κανουμε πολλα ως χωρα και το εχουμε αποδειξει, παρολο που θεωρουμαστε μικρη. Σιγουρα εχουμε ενα ιδιομορφο γεωγραφικο τοπιο, αλλα ειλικρινα πιστευει κανεις οτι αργησε το DSL να ερθει στην Ελλαδα επειδη ο ΟΤΕ ηθελε ταυτοχρονα με την Αθηνα να το εχει και το Καστελοριζο ??? Νομιζω η κουτοπονηρη και κοντοφθαλμη πολιτικη του ΟΤΕ μας αφησε πισω απο την εποχη των γρηγορων και αποδοτικων broadband συνδεσεων...
theomen Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 εμενα παντος δεν με χαλαει καθολου η 1024 μου' date='που κατεβαζω 400ΜΒ σε μια ωρα. [/quote'] και εμένα δεν με χάλαγε αλλά τώρα είμαι με 100Μbit και έχω δει το φως το αληθινό. Ένα giga κάνει 2-3 λεπτά να κατέβει.
johnnyestia Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2006 και επισης' date='ποια ειναι η ελλαδα,που μονιμος εχετε την απαιτηση να ειναι πρωτη σε ολα?και γιατι παντα βαζετε σαν κρητηριο,το τι εχουν οι αλλοι. ενα κρατος 8 εκατ. ημαστε,και εχετε την απαιτηση να γινουμε υπερδυναμη.[/quote'] Υπάρχει και η Σουηδία των 9 εκατ. BOUGAS, που είναι μια χαρά χώρα, αλλά καλύτερα να μην το αναλύσουμε εδω! Στο θέμα μας τωρα. Σαν πρώην κάτοχος broadband σύνδεσης (έμενα στην φοιτητική εστία της Πάτρας, για όσους ξέρουν) 100Μbit/s, μπορώ να πώ πως απο τα 100 τα 90 μου ήταν αχρείαστα. Δεν με ένοιαζε καθόλου αν θα κατεβάσω κάτι με 1 ή με 5 ΜByte/s , ενώ και τα 400Kbyte/s δεν με χαλάγανε. Αυτό μου με πείραζε πίο πολύ ήταν η ποιότητα της σύνδεσης, μιας και το ping που είχα τότε ήταν πολύ κακό (απ'ότι ξέρω τώρα έχει στρώσει και αυτό). Το bandwidth που είχα το εκμεταλλευόμουν στο να κατεβάζω cd και dvd για πλάκα να δώ το περιεχόμενο και μετά τα περισσότερα τρώγανε σβήσιμο. Το συμπέρασμά μου είναι το εξής: Τα 4 Mbit της HOL ή έστω και τα 2 Mbit της Vivodi καλύπτουν άνετα τις ανάγκες μου. Παραπάνω το θεωρώ πλεονασμό, τουλάχιστον με την μορφή και τις υπηρεσίες του Ιντερνετ σήμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.