Προς το περιεχόμενο

U2: Your Favorite Song

Akujin

U2: Your Favorite Song  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. U2: Your Favorite Song

• Beautiful Day
    • Discotheque
    • Hold Me, Thrill Me, Kiss Me
    • New Year's Day
    • Pride (In The Name Of Love)
    • Where The Streets Have No Name
    • Sunday, Bloody Sunday
    • With Or Without You
    • One
    • Άλλο τραγούδι τους

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κανείς δεν ισχυρίστηκε πως τα πράγματα είναι ιδανικά, αλλά μονάχα πως μιλάμε για ευνοϊκότερες συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν που οι δισκογραφικές έραβαν κι έδεναν, χωρίς καμία ουσιαστική εναλλακτική δυνατότητα. Κάποτε απλώς ανέμενες τι θα ανακαλύψουν οι εταιρίες και βασιζόσουν αποκλειστικά στο κριτήριό τους. Σήμερα η συνεχής εξάπλωση του Internet (και είναι πράγματι συνεχής) βελτιστοποιεί τις δυνατότητες ανακάλυψης νέων αξιόλογων καλλιτεχνών. Ουδείς χρειάζεται να περιμένει τις διαφημίσεις της Heaven και του Star. Από αυτήν λοιπόν την άποψη, σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα.

Ο.Κ. Θεωρητικά ισχύει αυτό...Στη πράξη όμως δεν βλέπω σήμερα καλλιτέχνες του διαμετρήματος των Stones ή του Χατζιδάκι...Τι έγινε; Αφού έχουν περισσότερες δυνατότητες σήμερα γιατί έχουμε έλλειψη ποιότητας;

Μάλλον παρεξήγησες...δεν είμαι ενάντια στις δισκογραφικές εταιρίες εν γένει' date=' ούτε τις θεωρώ εκ προοιμίου τροχοπέδη στη δημιουργική έκφανση. Γνωρίζω αρκετές που δεν έχουν ως μοναδικό στόχο τα μπικικίνια και μόνο, αλλά προάγουν εξόφθαλμα αντιεμπορικούς, με βάση τα γνώριμα πρότυπα, καλλιτέχνες, μόνο και μόνο επειδή γουστάρουν οι ίδιες πρώτες. Χαρακίρι ενδεχομένως, αλλά ουδόλως με αφορά ως ακροατή.

Το Internet σου παρέχει τη δυνατότητα, αν το θελήσεις, να διευρύνεις το "πελατολόγιό" σου...μια ιστοσελίδα αποτελεί ικανότερο μέσο προσέλκυσης μουσικόφιλων, από οποιοδήποτε άλλο. Θες να θυμηθούμε τι γινόταν στα μέσα των 80's, όπου η μοναδική σου δυνατότητα να εξετάσεις τι παίζει στην indie φερ' ειπείν μουσική κοινότητα της Ινδίας και τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται, επαφιόταν στο αν βρισκόταν κανένας παλαβός κι έφτιαχνε άρθρο στο Ποπ & Ροκ ή προέβαλλε κανένα ντοκιμαντέρ η ΕΡΤ; Τώρα επισκέπτεσαι 50 ezines άμεσα και τέλειωσε η υπόθεση.

Δεν είναι απαραίτητο πάντως να γυρίσεις την πλάτη στις δισκογραφικές. Απλώς πλέον σου παρέχεται η έξτρα δυνατότητα να πουλήσεις την "πραμάτεια" σου άμεσα και χωρίς μεσολάβηση.[/quote']

Αυτό που είπα και πιο πριν είναι ότι με αυτό το τρόπο που περιγράφεις αγαπητέ blueviper, δεν πιστεύω ότι διευρύνουν πράγματι τις πωλήσεις τους οι καλλιτέχνες...Μία μέτρια δουλειά σήμερα αν προμοταριστεί σωστά μπορεί να καταλήξει και πλατινένιος ή χρυσός μέσω του συστήματοςτων εταιριών.

Ενώ μέσω internet θα τους ακούσουν μόνο οι ψαγμένοι...Κι αν τυχόν είναι καλοί και μυριστούν λαυράκι οι δισκογραφικές να δω πόσοι απ' αυτούς θα συνεχίσουν να είναι ανεξάρτητοι...

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτό που είπα και πιο πριν είναι ότι με αυτό το τρόπο που περιγράφεις αγαπητέ blueviper, δεν πιστεύω ότι διευρύνουν πράγματι τις πωλήσεις τους οι καλλιτέχνες...Μία μέτρια δουλειά σήμερα αν προμοταριστεί σωστά μπορεί να καταλήξει και πλατινένιος ή χρυσός μέσω του συστήματοςτων εταιριών.

Και γιατί στο παρελθόν τα πράγματα ήταν καλύτερα; Μήπως οι μέτριες δουλειές δεν ετύγχαναν και τότε προβολής; Άσε που το κοινό δε διέθετε τη δυνατότητα να κρίνει το μουσικό αντικείμενο, προτού προβεί στην αγορά του. Τώρα βάζεις το p2p σε λειτουργία κι αν σου αρέσει αυτό που θα ακούσεις, καταφεύγεις στο δισκοπωλείο και δεν κλαις τα λεφτάκια σου.

Οι πωλήσεις και το φτιαχτό σύστημα των δισκογραφικών δε μου λέει και πολλά ούτως ή άλλως. Ποτέ δεν το θεώρησα ικανοποιητικό κριτήριο ποιοτικής αντίληψης.

Ξαναλέω, γιατί αυτή είναι κι η ένστασή μου κι όχι να κρίνω συλλήβδην την ποιότητα της εκάστοτε εποχής, πως σήμερα ένας καλλιτέχνης έχει περισσότερες διεξόδους κοινοποίησης της έκφρασής του σε σχέση με το παρελθόν.

Ενώ μέσω internet θα τους ακούσουν μόνο οι ψαγμένοι...Κι αν τυχόν είναι καλοί και μυριστούν λαυράκι οι δισκογραφικές να δω πόσοι απ' αυτούς θα συνεχίσουν να είναι ανεξάρτητοι...

Και τι έγινε αν δεν παραμείνουν ανεξάρτητοι?! Στο έγραψα και πριν...δεν είναι όλες οι δισκογραφικές βαμπίρ που ρουφάνε το αίμα της καλλιτεχνίας. Αν δεν υπήρχε η 4AD, η Sarah, η Constellation, η Kranky και πολλές άλλες, το μουσικό μας τοπίο θα ήταν φτωχότερο.

Δημοσ.

ειμαι αναμεσα στο One και το with or without you (το πρωτο Mp3 που απεκτησα μεσω ιντερνετ :) )

αλλα επελεξα το One μου αρεσει πιο πολυ ο στιχος του

κατα σειρα θα εβαζα

One

with or without you

all i want is you

"...Is it getting better, or do you feel the same?

Will it make it easier on you, now you got someone to blame?

You say one love, one life, when it's one need in the night.

One love, we get to share it

Leaves you baby if you don't care for it.

Did I disappoint you or leave a bad taste in your mouth?

You act like you never had love and you want me to go without.

Well, it's too late tonight to drag the past out into the light.

We're one, but we're not the same.

We get to carry each other, carry each other... one

Have you come here for forgiveness,

Have you come to raise the dead

Have you come here to play Jesus to the lepers in your head

Did I ask too much, more than a lot

You gave me nothing, now it's all I got.

We're one, but we're not the same.

Well, we hurt each other, then we do it again.

You say love is a temple, love a higher law

Love is a temple, love the higher law.

You ask me to enter, but then you make me crawl

And I can't be holding on to what you got, when all you got is hurt.

One love, one blood, one life, you got to do what you should.

One life with each other: sisters, brothers.

One life, but we're not the same.

We get to carry each other, carry each other.

One, one..."

Δημοσ.

Ποιο να ξεχωρίσεις και ποιο να αφήσεις!!!!

Το one , κατ'εμε, ειναι μια απο τις διαχρονικοτερες/ωραιοτερες μπαλαντες όλων των εποχών...

Το with or without κατι σαν το one και αυτό...

H εισαγωγή του where the streets have no name ,με ανατριχιάζει...

Το pride(In the name of love) γραφτηκε για εναν συγχρονο αγωνιστη,ωστόσο εγινε τεραστια επιτυχια...

Αυτα ειναι ενα πολυ μικρό δείγμα...

Λυπάμαι που το 1998 δεν ήμουν στην απίστευτη συναυλια τους στην Θεσσαλονίκη και εύχομαι να ξανα εμφανιστουν ,εστω και στην Αθήνα...

Δημοσ.

Λυπάμαι που το 1998 δεν ήμουν στην απίστευτη συναυλια τους στην Θεσσαλονίκη και εύχομαι να ξανα εμφανιστουν ' date='εστω και στην Αθήνα...[/quote']

E...πως να ησουν αφου η συναυλια εγινε το 97! 26/9/1997:grin:

Δημοσ.
E...πως να ησουν αφου η συναυλια εγινε το 97! 26/9/1997:grin:

Γραψε λάθος φίλε μου...

τουλαχιστον στα αλλα συμφωνείς;:grin: :grin:

Δημοσ.
Λυπάμαι που το 1998 δεν ήμουν στην απίστευτη συναυλια τους στην Θεσσαλονίκη και εύχομαι να ξανα εμφανιστουν ,εστω και στην Αθήνα...

Φιλαράκο μου δεν θέλω να σε πικάρω, αλλά εκείνη η συναυλία ήταν το κάτι άλλο...:grin:

Έπαιξαν περισσότερα κομμάτια από τους πρώτους δίσκους και γινόταν πανικός...Και στα νεότερά τους υπήρχε μια μαγεία αν και ήταν λιγότεροι αυτοί που χτυπιόντουσαν...:grin:

Και βέβαια να μην παραλείψω και τον μεγάλο Νίκο Πορτοκάλογλου που εμφανίστηκε ως support και προετοίμασε το κοινό κατάλληλα...

Και μιας που το έφερε η κουβέντα έχει κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη συναυλία σε dvd; Ξέρει κανείς τίποτα;

Δημοσ.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα έχει κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη συναυλία σε dvd; Ξέρει κανείς τίποτα;

Επειδη ειναι μεγαλη αυτη η κουβεντα σε παραπεμπω στο καταλληλο thread του καταλληλου forum http://www.u2club.gr/forum/viewtopic.php?t=17

Δημοσ.

απότι κατάλαβα από μια γρήγορη ανάγνωση σε κάποια post στο link που έδωσες gokal, υπάρχει το ακουστικό μέρος της συναυλίας και όχι το όπτικοακουστικό....

δε κατάλαβα όμως με ποιο τρόπο λαμβάνει κάποιος έστω αυτό το cd

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...