Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ποιο λογο να αντικαταστησετε τη ζαχαρη με τα ανθυγιεινα υποκαταστατα?

Ειστε διαβητικοι ή απλα θελετε να χοντρυνετε?

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για ποιο λογο να αντικαταστησετε τη ζαχαρη με τα ανθυγιεινα υποκαταστατα?

Ειστε διαβητικοι ή απλα θελετε να χοντρυνετε?

Η στέβια δεν είναι ανθυγιεινή.

Δημοσ.

Δειτε λιγο και αυτο το λινκ για ενα πειραμα με ασπαρταμη σε 100+ ποντικια. Στο τελος πεθαναν ολα.

http://everist.org/archives/conspiracy/medical/Aspartame/Private_aspartame_experiment/My%20Aspartame%20Experiment_2.htm

Και δυο docs που βγαζουν ολα τα γλυκαντικα επικινδυνα! Αρχισα πραγματικα να ανησυχω πλεον!!

Ζαχαρινη βαζω παντα στον καφε, ασπαρταμη παιρνω απο τα αναψυκτικα και ακεσουλφαμη με σουκραλοζη παιρνω απο τις πρωτεϊνες σε σκονη που εχω.

Τι γινεται!!

artificial_sweeteners.pdf

aspartame_study_female_rats_developed_visible_tumors.doc

Δημοσ.

Η στέβια δεν είναι ανθυγιεινή.

Που το ακουσες αυτο, στον τσελεμεντε?

Ολα τα γλυκαντικα υποκαταστατα της ζαχαρης ειναι ανθυγιεινα. Και η κανονικη ζαχαρη βεβαια βλαπτει.

Ζαχαρινη βαζω παντα στον καφε, ασπαρταμη παιρνω απο τα αναψυκτικα και ακεσουλφαμη με σουκραλοζη παιρνω απο τις πρωτεϊνες σε σκονη που εχω.

Συγχαρητηρια...

Τι περιμετρο εχει η μεση σου?

Δημοσ.

Η στέβια είναι μια χαρά, για ένα χρονικό διάστημα την απαγορεύσαν γιατί δεν σύμφερε τις εταιρίες που κάνουν τεχνητά γλυκαντικά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ποιο πείραμα παραθέτει ο φίλος αλλά σε ένα πείραμα που έβγαλαν επικίνδυνη την ασπαρτάμη υπήρξε διεθνής κατακραυγή για το ερευνητικό κέντρο όπου έγινε το πείραμα. Αν δεν κάνω λάθος η συγκεκριμένη έρευνα έγινε στην Ιταλία για λογαριασμό εταιρίας ζάχαρης! Στην αρχή το ερευνητικό κέντρο αρνιόταν να παρουσιάσει δημόσια τις διαδικασίες που ακολούθησε. Όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια έπειτα από πιέσεις διεθνών οργανισμών για την ασφάλεια των τροφίμων στο συγκεκριμένο πείραμα τα ποντίκια "ταΐζονταν" με ασπαρτάμη μέχρι να πεθάνουν. Ναι από την ασπαρτάμη πέθαναν άλλα ο οποιοσδήποτε από εμάς και νερό να πίνει συνέχεια ακατάπαυστα θα πεθάνει και θα λέμε ότι τον σκότωσε το νερό.

Αν δεν κάνω λάθος το όριο που έχει θεσπιστεί για την ημερήσια κατανάλωση ασπαρτάμης είναι 40mg ανά kg σωματικού βάρους έτσι ώστε αν ξεπεραστεί αυτό το όριο τότε θα αυξηθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου κατά 50% σε ένα μέσο άτομο. (Π.χ. : μια γυναίκα 60 κιλών πρέπει να καταναλώνει πάνω από 20 κουτάκια αναψυκτικού με ασπαρτάμη ημερησίως για πολύ καιρό για να αυξηθεί 50% η πιθανότητα να παρουσιάσει καρκίνο κάποια στιγμή στην ζωή της, για τον οποίο όμως να οφείλεται η ασπαρτάμη.)

Επίσης σε άλλες περιπτώσεις έχουν ακουστεί απόψεις σχετικά με τους τρόπους αποθήκευσης των αναψυκτικών. Δηλαδή ότι δεν φταίει αυτή καθ'αυτή η ασπαρτάμη αλλά άλλες ενώσεις όπως οι εστέρες που γνωρίζουμε για την καρκινογόνο δράση τους. Έτσι σε αυτήν την περίπτωση αν το αναψυκτικό που πρόκειται να καταναλώσουμε έχει τοποθετηθεί στον ήλιο δίπλα στο ψυγείο του περιπτέρου μέρα μεσημέρι με 35 βαθμούς στην ατμόσφαιρα άρα αρκετούς παραπάνω μέσα στο μπουκάλι , τότε ναι είναι πιθανόν να βρεθούν εστέρες υπεύθυνοι για καρκινογένεση μέσα στο προς κατανάλωση αναψυκτικό, οι οποίοι να έχουν προέλευση την ασπαρτάμη, Να μην ξεχνάμε όμως και την επίδραση του ήλιου και στον πλαστικό μπουκάλι και ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά εκεί περνάμε σε άλλο θέμα πέρα από την ασπαρτάμη,

Όσον αφορά την στέβια, η συγκεκριμένη ουσία προς το παρόν έχει μόνο κατηγορηθεί από κάποιους ως μη φυσική με την δικαιολογία πως για την παραγωγή της, δηλαδή την εκχύλιση της από το φύλλα του φυτού δεν χρησιμοποιείται φυσικός αλλά τεχνητός διαλύτης. Άρα η ερώτηση που θέτουν είναι πως μπορείς να χαρακτηριστεί μία ουσία φυσική όταν δεν μπορεί να υπάρξει σε διαθέσιμη μορφή προς κατανάλωση από μόνη της, χωρίς την χρήση τεχνητών χημικών ουσιών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O θείος μου ο διαβητικός την χρησιμοποιούσε πολλά χρόνια.Δεν έπαθε τπτ.

Ναι το ειπαμε αυτο, τα υποκαταστατα γλυκαντικα απευθυνονται στους διαβητικους γιατι αυτοι απαγορευεται να φανε ζαχαρη.

Οι υγιεις δεν εχουν λογο.

Η στέβια είναι μια χαρά, για ένα χρονικό διάστημα την απαγορεύσαν γιατί δεν σύμφερε τις εταιρίες που κάνουν τεχνητά γλυκαντικά.

Ναι φιλε μου, κι εγω θα ηθελα να βαφτιζω "μια χαρα" καποιες τροφες που δεν τρωω, αλλα η υγεια ειναι πανω απ ολα.

Η πλακα ειναι οτι πολλοι προβληματιζεστε για τις στεβιες ενω καθημερινα παιρνετε το ΗFCS μεσω ολων σχεδον των συσκευασμενων τροφιμων που κυκλοφορουν...

Ξεχασες να μου πεις τη περιμετρο της μεσης σου, μαλλον γιατι θα εισαι πολυ υπερβαρος ε? :)

Επεξ/σία από xreokopia
Δημοσ.

Που το ακουσες αυτο, στον τσελεμεντε?

Ολα τα γλυκαντικα υποκαταστατα της ζαχαρης ειναι ανθυγιεινα. Και η κανονικη ζαχαρη βεβαια βλαπτει.

Συγχαρητηρια...

Τι περιμετρο εχει η μεση σου?

Που κολλαει η περιμετρος της μεσης με το θεμα που σχολιαζουμε; Εαν παντως αντι για υποκαταστατα επαιρνα τοση ζαχαρη καθημερινα, μαλλον θα ημουν ενας απο τους πολλους τετραπαχους νεοελληνες.

Δε θελουμε ολοι να εχουμε τεραστιες κοιλιες. Και για θεμα υγειας και εμφανισης. Δεν ειναι ωραιο, πως να το κανουμε.

Δημοσ.

Η περιμετρος της μεσης κολλαει φυσικα στο οτι τα γλυκαντικα σε χοντραινουν.

Τα γλυκαντικα ειναι πολυ πιο γλυκα απο τη κοινη ζαχαρη(δηλ. μια κουταλια γλυκαντικου αντιστοιχει σε πχ. 5 κουταλιες ζαχαρης), αρα εσυ θες παρα πολυ ζαχαρη για να καταλαβεις φαι? Μαλλον πρεπει να πας για ζαχαροαποτοξινωση.

Εισαι παχυσαρκος και σε προκαταρκτικο σταδιο διαβητη, σωστα? :unsure:

Δημοσ.

Διαβάστε αυτό: http://www.efet.gr/fenyl.html

Πια η αποψή σας? ή τι παραπάνω γνωρίζετε?

Εγώ προσωπικά καταναλώνω 60 γραμ. την μέρα περίπου...

μου φαινεται αδυνατο αυτο που λες. αν θυμαμαι καλα τα 60γραμ πρεπει να ειναι πανω απο το οριο της θανασιμης δοσης.

Δημοσ.

Η περιμετρος της μεσης κολλαει φυσικα στο οτι τα γλυκαντικα σε χοντραινουν.

Τα γλυκαντικα ειναι πολυ πιο γλυκα απο τη κοινη ζαχαρη(δηλ. μια κουταλια γλυκαντικου αντιστοιχει σε πχ. 5 κουταλιες ζαχαρης), αρα εσυ θες παρα πολυ ζαχαρη για να καταλαβεις φαι? Μαλλον πρεπει να πας για ζαχαροαποτοξινωση.

Εισαι παχυσαρκος και σε προκαταρκτικο σταδιο διαβητη, σωστα? :unsure:

Εαν δε κανεις χαβαλε, μαλλον χρειαζεσαι καποιο γιατρο φιλε μου. Να το κοιταξεις, για το καλο σου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;

Δημοσ.

Εαν δε κανεις χαβαλε, μαλλον χρειαζεσαι καποιο γιατρο φιλε μου. Να το κοιταξεις, για το καλο σου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;

Αντι να μου πεις ευχαριστω που παω να σε σωσω απο το γιατρο μου λες οτι χρειαζομαι εγω γιατρο...

Εγω φιλε μου, σε αντιθεση με σενα που εισαι τιγκα στα γλυκαντικα προσεχω τη διατροφη μου και πολυ σπανια επισκεπτομαι γιατρο;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντι να μου πεις ευχαριστω που παω να σε σωσω απο το γιατρο μου λες οτι χρειαζομαι εγω γιατρο...

Εγω φιλε μου, σε αντιθεση με σενα που εισαι τιγκα στα γλυκαντικα προσεχω τη διατροφη μου και πολυ σπανια επισκεπτομαι γιατρο ;)

ρε χρεοκοπια ειπες μαλακια παραδεξου το, τα γλυκαντικα δεν παχαινουν. εχουν πολυ μεγαλυτερη γλυκαντικη δυναμη απο την ζαχαρη (200 φορες πιο γλυκια) γι αυτο και χρειαζεται πολυ μικροτερη ποσοτητα για να γλυκανει κατι αρα ετσι καταναλωνεις πολυ λιγοτερες θερμιδες.αν στο καφε σου βαζεις 2γρ ζαχαρης για να πετυχεις την ιδια γλυκα με ασπαρταμη τοτε θες 0,01γρ δλδ 10mg. επισης η ασπαρταμη δεν πωλειται πουθενα καθαρη. οταν βαζει καποιος 1 κουταλακι calderel στον καφε του δεν εχει ριξει 2 γραμμαρια ασπαρταμης αλλα μερικα μιλιγκραμ. το υπολοιπο ειναι διαφορες ουσιες για να δινουν ογκο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame#Properties_and_use

Επεξ/σία από evabb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...