Σκύμνος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Το ΑΣΕΠ το ζητάει; ωραία συμφωνώ να το ζητάει για το Δημόσιο' date=' αφου προσλαμβάνουν μη πτυχιούχους, ή πτυχιούχους, με κριτήριο αν ξέρουν να γράψουν έκθεση, ή αν εχουν πτυχίο σε Φιλολογία, Χημεία ή Μαγειρική, αλλα οταν τους βάζουν στη δουλειά τους δεν τους ζητάνε να μεταφράζουν Αρχαία, να αναλύουν χημικά ή να μαγειρεύουν, αλλα...να σφραγίζουν χαρτιά, να εξετάζουν και να φωτοτυπούν αιτήσεις, και να κάνουν κλικ στα σωστά εικονίδια της ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ...και την πρώτη μέρα στη δουλειά, οταν τους έλεγαν "κλείσε τα παράθυρα", αυτοι σηκώνονται απο τις καρέκλες και πάνε να κλείσουν τα παραθυρόφυλλα του δωματίου. ε, τέτοια ευτράπελλα μπορει να σταματήσουν αν καθε υπάλληλος γραφείου εχει ενα ΙσιΝτιΕλ.[/quote'] Αυτές οι γενικεύσεις να μας έλειπαν, καλά θα ήταν...:evil: Εργάζομαι στο Δημόσιο και ναι, ω του θαύματος, κάνω και άλλα πράγματα: εκδίδω μισθοδοσίες, εφαρμόζω νόμους, κόβω επιταγές... Και επίσης ξέρω και άλλους συναδέλφους που κάνουν κάτι παραπάνω από το να σφραγίζουν έγγραφα... Έλεος λίγο μεγάλε...ΟΚ έχει τα στραβά του το Δημόσιο αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Και κάτι για το θέμα: νομίζω ότι είναι υπερβολή να ζητάνε ανανέωση στο πτυχίο ecdl και μάλιστα αν αυτό θα γίνεται με πληρωμή... Θα μπορούσαν αν βρουν ένα άλλο τρόπο... π.χ. διεξαγωγή σεμιναρίων
admin.iekep Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2006 περισσοτερες λεπτομερειες εχει το http://www.ekepis.gr
christos_0b Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2006 Για να βρεις πλεον δουλεια σε αυτον τον χωρο το ecdl οχι δεν αρκει αλλα δεν ισχυει καν.Τα πραγματα εχουν αλλαξει και τα καποτε περιζητητα επαγγελματα εχουν πλεον κωρεστει σε μεγαλο βαθμο.Ανεβενει ο ανταγωνισμος ανεβαινουν τα standarts.Το οτι η κυβερνηση προσπαθει να κανει ακομα μια αρπακτη με διαφορα προσχηματα ισχυει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καποιος που απεκτησε καποιες γνωσεις πριν καποια χρονια μπορει να τις χρησιμοποιει απ'αοριστον,ειδικα σε αυτον τον τομεα οπου οι ρυθμοι αναπτυξης ειναι υπερ-τεραστιοι.Αυτοι που μενουν up-to-date δεν χρειαζοντε ενα ecdl να το αποδειξουν,χρειαζεται ομως να μην ξαναψηφισουν αυτους που κανουν την ζωη τους δυσκολοτερη απ'οτι ηδη ειναι... Και οπως λεει και ο σκυμνος καλυτερα θα ηταν η συνεχης εκπεδευση πανω στις νεες τεχνολογιες,παρα οι ανορθοδοξοι κερδοσκοπικοι τροποι που "βρισκουν" μερικοι μερικοι... Τωρα για ασεπ και δημοσιο δεν ειμαι και ο καταληλοτερος να μιλησω αλλα πιστευω πως ελαχιστοι βρισκουν δουλεια εκει μονο με τις γνωσεις τους(ειτε το αξιζουν ειτε οχι).
agoraki_23 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Κανένα νέο για τα πτυχία του ECDL ή ανανεώσεις των πτυχίων?
louben Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Ρε παιδια οι περισσοτεροι που πανε να δωσουν το ECDL ειναι πιτσιρικαδες(εχει γινει σαν το lower εγω τουλαχιστον οσους ξερω πανε σε κεντρα σπουδων κτλ)Μολις μαθευτει ποια μανα θα γραψει το παιδι της ξεροντας οτι μεχρι να βγαλει το λυκειο(η εστω λιγο μετα) θα εχει ληξει?Αυτη την παραμετρο την εχουν σκεφτει?
platongr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 3 σελίδες ανούσια posts.... http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1085653&postcount=61
louben Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 3 σελίδες ανούσια posts.... http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1085653&postcount=61 ΚΑλα ολα αυτα η online αιτηση που λες εχει βγει και αν ναι που μπορουμε να τη βρουμε?
O mitsios Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 platongr ελπιζω να ισχυουν αυτα οπως τα γραφεις.ησουν παντως καθοδηγητικος.
platongr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 H αίτηση υποτίθετε πως έπρεπε να είχε βγει. Θα βγει κάποια στιγμή, υπάρχει ακόμη περιθώριο. Απ'ότι είδα πάντως στο site έχουν βάλει τα καινούργια λογότυπα και έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, οπότε φαντάζομαι πως με την καινούργια σχολική περίοδο θα βάλουν και αυτή την αίτηση. Επαναλαμβάνω πάντως πως ότι γράφω ισχύει για το ECDL και όχι για τους άλλους φορείς πιστοποίησης.
Pantelis51 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Με το που πρωτάκουστα για ECDL ένοιωσα ενθουσιασμό. Αργότερα γνωρίζοντας κόσμο που το είχε πάρει, κατάλαβα πως πρόκειται για μια γερή αρπαχτή που από ότι βλέπω εξελίσσεται στις μέρες μας, τη μία με το expert και τώρα περί λήξης πτυχίων(!). Αργότερα σίγουρα θα μας δώσουνε και άλλη "τροφή" όπως «super expert», «extreme user», «super-duper» κλπ Πιστεύω πως είναι λάθος τα περι "τεχνολογικών εξελίξεων" και πως δεν είναι σωστό να λήγουνε πτυχία. Κι αυτό γιατί δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ ECDLάκια που να γνωρίζει κάτι πέρα των ακραίων βασικών που αυτά στην τελική δεν πρόκειται να αλλάξουνε. Θα μπορούσανε να λένε πχ. πως έχεις ECDL πτυχίο για τα προγράμματα MS WORD 2000, EXCELL 2000 κλπ και ΟΧΙ ΝΑ ΛΗΓΟΥΝΕ! Έτσι όπως λειτουργεί το word τώρα έτσι θα λειτουργεί και μετά από χρόνια. Έτσι όπως κλικάρεις ένα εικονίδιο στα windows ετσι θα το κλικάρεις και μετά από 3 χρόνια, edit, paste, cut Κλπ (και ανάθεμα αν μερικοί από αυτούς τα ξέρουνε στα αγγλικά!). Στο ECDL δεν σου "μαθαίνουνε" τίποτα το εξειδικευμένο. Ακόμα κι εγώ νοιώθω μερικές φορές πως δεν γνωρίζω τόσο καλά τα microsoft XP, διότι τα περισσότερα στα XP είναι κρυμμένα από το γραφικό περιβάλλον... όμως αν ρωτήσεις ένα ECDLάκια θα σου πει πως ξέρει πολύ καλά, κι αυτό γιατί του θρέψανε αυταπάτες. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με όσους έχω συναναστραφεί και σίγουρα θα υπάρχουνε και εξαιρέσεις. Εγώ πάντως που έχω πτυχία από τη δεκαετία του 80 και του 90 δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση πως έχω ληγμένα πτυχία, και αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός και σίγουρος. Σπούδαζα για 7 ολόκληρα χρόνια πάνω σε προγραμματισμό και εμπορικά προγράμματα και η ουσία αυτών είναι κάτι που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ πχ. όσο αφορά το σχεδιασμό αλγορίθμων, μαθηματικών Η/Υ, τυφλή γραφή κλπ Και ένα κρύο ανέκδοτο: Κάποτε ένας με πλησίασε για να διαπιστώσει αν όντως πληκτρολογούσα στο Pocket pc μου ή απλώς είχα τρελαθεί και προσπαθούσα να καταστρέψω το μικροσκοπικό πληκτρολόγιο του. Αφού έμεινε για λίγο με ανοιχτό το στόμα με ρώτησε αν έχω “ECDL” και όταν του απάντησα «όχι!» μου είπε «εσύ θα μπορούσες να το πάρεις εύκολα!». …
brakos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Για το θεμα περι...επαναπιστοποιησης μπορω να σας πω απο πρωτο χερι διοτι εργαζομαι σε εταιρια που ειμαστε εξεταστικο κεντρο και ειμαι καθηγητης οποτε ενημερωνω με τα αληθινα δεδομενα τα πραγματα που εχουν ως εξης : 1.Οτιδηποτε πτυχιο εχει αποκτηθει, ισχυει για 3 χρονια και αυτο ΜΟΝΟ για την εκδοση Syllabus 4.0 (οσοι εχετε δωσει ECDL ξερετε). Για τους υπολοιπους (οπως εγω) που εχουμε πιθανον την...1η εκδοση του ECDL (απο το 2001) ισχυει μεν ως τις 31.12.2007 οσον αφορα παντα σαν αποκεικτικο για ΑΣΕΠ κλπ. 2.ΜΕΤΑ την παροδο ειτε της 31.12.2007 ή ληξη καποιου αλλου πτυχιου οπως Syllabus 4.0 ο εξεταζομενος θα πρεπει να ...επαναπιστοποιηθει σε ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ τεστ ερωτησεων multiple choice και χειρισμου απο 35-40 ερωτησεις που περιλαμβανει ΟΛΕΣ τις ενοτητες. Πχ οι 5-6 ερωτησεις θα ειναι θεωρια, καμμια 6-7 word κλπ. Αν περασει, θα ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ το πτυχιο του για αλλα 3 χρονια που σημαινει : 2α.Νεο πτυχιο - Θα παραλαμβανει και θα εχει ΝΕΟ πτυχιο στα χερια του για να ειναι καλυμενος οσον αφορα ημερομηνιες κλπ για ΑΣΕΠ κλπ 2β.ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν θα πληρωνει στις ....επανεξετασεις (πιθανον να πληρωνει κανα 30αρι μια φορα τα 3 χρονια....μεχρι να μην το χρειαζεται πια) ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μην ξεχνατε οτι ο μονος τροπος υποδειξης δεν ειναι το ECDL (που εχει 7 ενοτητες) αλλα μεχρι και το ICT που απαιτει μονο 4 και ειναι ΔΕΚΤΟ για ΑΣΕΠ και φυσικα φθηνοτερο (σαν συνολο, διοτι ειναι 50ε η ενοτητα). ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 : Το ECDL advanced, που εχω δωσει 4 ενοτητες (word/excel/access/ppoint) και τα εχω παρει καθαρα για να ξερω τι παιζει, ειναι μεγαλη ΑΠΑΤΗ διοτι δεν ζητουνται πουθενα!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !!! Αν καποιος εχει word advanced δεν παιρνει εξτρα μορια Ελπιζω να βοηθησα.
louben Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 αν καταλαβα καλα brakos η ολη διαδικασια θα αρχισει το νωριτερο απο 1/1/2008 σωστα?Οσα λες ειναι καρατσεκαρισμενα?
platongr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 " ......Κι αυτό γιατί δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ ECDLάκια που να γνωρίζει κάτι πέρα των ακραίων βασικών που αυτά στην τελική δεν πρόκειται να αλλάξουνε. ....Στο ECDL δεν σου "μαθαίνουνε" τίποτα το εξειδικευμένο. Εκεί το λάθος. Το πιστοποιητικό ΔΕΝ λήγει γιατί αλλάζει το copy/paste και οι βασικές λειτουργίες των προγραμμάτων. "Λήγει" όταν το έχεις πάρει επειδή ο μπάρμπας σου που έχει την σχολή σε βοήθησε να το πάρεις και δεν ξέρεις την τύφλα σου. Λήγει αφού το έχεις πάρει και δεν έχεις ξαναδεί μόνιτορ από τότε. Λήγει όταν σου λένε να πας να φτιάξεις έναν φάκελο και εσύ κάνεις shut down. Λήγει δηλαδή για αυτούς που δεν θα έπρεπε να το έχουν και το έχουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνετε περίεργο το ότι κάποιος που παίρνει συσσορευμένη γνώση σε 4 με 8 μήνες θα είναι ικανός να την χρησιμοποιήσει μετά από 3 χρόνια χωρίς να έχει εξασκηθεί καθόλου το διάστημα αυτό. (Να μην μιλήσω για αυτούς που παίρνουν την ίδια γνώση σε 2-4 εβδομάδες). Όσον αφορά το τι περιλαμβάνει η ύλη, δεν είπε κανένας ότι σε μαθαίνουν κάτι εξειδικευμένο. Όπως λέει και ο τίτλος, είναι "βασικές δεξιότητες". Σε μαθαίνουν βάσικα πράγματα έτσι ώστε όταν βρεθείς μπροστά σε έναν υπολογιστή να μην τον κοιτάς σαν χαζός αλλά να μπορείς να γράψεις μια επιστολή, να στείλεις ένα μαιλ, να φτιάξεις μια παρουσίαση. Άμα ήταν να σε κάνουν στέλεχος, φαντάζομαι θα ζητούσαν κάτι παραπάνω από ένα πιστοποιητικό. Μην μπερδεύουμε τα πτυχία με τα πιστοποιητικά. Μην μπερδεύουμε τις γνώσεις που παίρνουμε σπουδάζοντας 4-5-x χρόνια και που εφαρμόζουμε στη δουλειά μας καθημερινά με την γνώση που παίρνουμε σε μερικές εβδομάδες και που την παρατάμε περιμένοντας να μπούμε στο δημόσιο. Σχετικά με τις εξετάσεις, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, είναι μόνο σε περίπτωση που αλλάξει το syllabus (που υπάρχει από το 2001 αν θυμάμαι καλά και που δεν προβλέπετε να αλλάξει για μία 3ετία ακόμη). Το αν είναι σωστό ή όχι θα δείξει με τις πρώτες εξετάσεις και με το τι θα περιλαμβάνει το καινούργιο syllabus. Αν οι ανάγκες της αγοράς και η τεχνολογία έχει αλλάξει πολύ και έχουν μπει πολλά καινούργια πράγματα στη ζωή μας τότε θα είναι καλό. Αν σε εξετάζουν πάλι στα ίδια πράγματα τότε ναι, θα είναι βλακεία.
Hlapatsas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Κάποιος είπε παραπάνω ότι το Lower είναι απάτη(Τheomen).Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει το 5% παράνω του μισθού που παίρνω εξαιτίας του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα