Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mου ειπε γνωστος, οτι δουλευε σε μια εταιρια που εκανε σεμιναρια υπολογιστων, το 2000, και τοτε συζητουνταν -στα σπαργανα ακομη- η περιπτωση να δημιουργησουν πιστοποιηση για χρηση pc και χρηση στο δημοσιο κλπ.

Τωρα, απλα τριβουν τα χερια τους απο χαρα.

Δεν λεω, ολοι πρεπει να πιστοποιουνται και οχι να λεμε οτι ξερουμε ετσι προφορικα, αλλα απαραδεκτο να βαζει ολο τον κοσμο να τρεχει στα εκπαιδευτικα κεντρα καθε 3 χρονια.

Το καλυτερο το αφησα για το τελος:

οποιος θελει να κανει μεταταξη στο δημοσιο(δηλαδη απο μια υπηρεσια του δημοσιου σε μια αλλη), πρεπει να εχει ολα τα προσοντα του νεου προσοντολογιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΗΜΑΡΤΟΝ πια στο κολοκρατος!

Δηλαδη, ενας 50αρης που ετυχε να ειναι σε μια γωνια της ελλαδας και εχει αναγκη να μεταταγει αλλου, πρεπει να εχει ecdl, lower κλπ.

Πρεπει να παει να παρει το ecdl, αλλιως απλα δεν παιρνει μεταταξη!!!!!!

Ειπατε τιποτα?

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

louben :

Ναι ειναι τσεκαρισμενα. Ειμαι υπευθυνος στο εξεταστικο κεντρο που ειναι και

σχολη πληροφορικης και ισχυουν αυτα που ειπα. Αρα απο 1/1/2008 και λογικα

νωριτερα θα υπαρχει αναλογη "ενημερωση" και αναλογη "διαδικασια" ωστε πως

και με ποιο τροπο θα εξεταστουν μαθητες μου που εδωσαν πριν 4 και πλεον χρονια

ωστε να παραταθει η γνωση του πτυχιου. Θα ειναι στανταρ με μορφη εξετασεων

οπως ειπα (ετσι τουλαχιστον με εχει ενημερωσει ανωτατο στελεχος του ECDL) και

παρατεινεται η και καλα γνωση για αλλα 3 χρονια. Ο καθε εξεταζομενος εχει online

καρτα οπου φαινεται η προοδος του, αν περασε δηλαδη τα μαθηματα και ποτε κλπ

οπως καθως και ποτε ληγει η καρτα του, αν εχει κανει αιτηση για επανεξεταση και

ανανεωση του πτυχιου (αυτο το option μου το εχει disabled γιατι δεν εχει τεθει ακομη

εφαρμογη)

platongr συμφωνω απολυτα με αυτα που λες περι γνωσης. Ειναι σε επειδο πολυ πολυ

απλο, που πιστευω επειδη γνωριζω ΟΛΕΣ τις ερωτησεις λογω της δουλειας μου, οτι

η δυσκολοτερη πχ ερωτηση στην ενοτητα Χειρισμος (2η ενοτητα) ειναι να κανεις

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ μια εφαρμογη που ανταποκρινεται ή να αναζητησεις αρχειο .doc που εχει

τροποποιηθει την τελευταια βδομαδα. Μιλαμε για εντελως απλα πραγματα. Ουτε καν

setup μιας εφαρμογης, ουτε αντιστοιχιση δισκου δικτυου, ουτε καν γιατι δεν μπορουμε

να συνδεθουμε στο internet αν πχ δεν υπαρχει ΜΟΝΤΕΜ και πρεπει να το εγκαταστησουμε!

Απο την αλλη ομως το πτυχιο εχει ισχυ απο ταδε-ως-ταδε ΜΕΧΡΙ να το χρησιμοποιησεις,

ΜΕΧΡΙ να μπεις δημοσιο, ΜΕΧΡΙ να βρεις καπου δουλεια οποτε απο κει και περα το ΚΑΙΣ :-)

και δεν πανα εχουν βγει τα Vista, loysta, piasta ή το word 2010 world cup edition χαχχαχα

Τελος επειδη παρακολουθω τις ερωτησεις εδω και 5 και πλεον χρονια που ισχυει το ολο

happening με το ECDL, εχω δει μεγαλες αλλαγες ΚΥΡΙΩΣ στην ΘΕΩΡΙΑ. Οι ολες υπολοιπες

ενοτητες κυμαινονται σε πολυ πολυ στανταρ επιπεδα. Και σαφως λογω του χαμηλου επιπεδου

εχει καλυφθει η υλη τα πρωτα 1-2 χρονια που βγηκε, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σκαρφιστουν

κατι δυσκολοτερο ή πχ πιο εξειδικευμενο (PivotTable στο Excel, Advanced Queries σε Access

ή Custom Index Table Content στο Word) γιατι πλεον δεν θα ειναι ECDL-Core (το απλο) αλλα

ECDL-Advanced (που ηδη τα εχει!)

Θυμαμαι παλια ερωτησεις θεωριας οπως τι σημαινει RAM και ηταν multiple choice (Οπως και

τωρα) ή πχ Αν το plotter ειναι συσκευη εισοδου ή εξοδου. Πλεον οι ερωτησεις εχουν γινει

λιγο μεν πιο δυσκολες απλα θελει λιγο περισσοτερο χρονο διδασκαλιας γιατι εχει οπως τι

ειναι το Firewall, τι ειναι το ADSL, τι ειναι τα cookies, τι ειναι τα spyware, πραγματα που

πολυ ευκολα μπορουν να διδαχθουν ή να τα μαθει καποιος....παπαγαλια (δυστυχως)

Ακουστε περιστατικο : Ειχα μια μαθητρια περιπου το 2001 που μιλαμε παιδια δεν ηξερε τη

τυφλα της απο pc και ποσο μαλλον office. Με τα πολλα μετα απο 3-4 μηνες ολοκληρωσε

τα μαθηματα και τελειωσε και πηρε το ECDL. Προπερσυ, 2004, την ειδα ηρθε στο γραφειο

μας συναμενη κουναμενη για να ζητησει δουλεια ως ....ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!! Μιλαμε για πολυ

γελιο. Εγω σαν υπευθυνος εκπαιδευσης ανεφερα στο αφεντικο μου οτι ετσι και τυχον την

βαλει να κανει μαθηματα εγω θα παραιτηθω και θα παω να κανω σε αλλα φροντιστηρια

ECDL και να με ξεχασει απο την εταιρια. Περιττο να σας πω πως εφαγε σουτι η κοπελια

και εφυγε κακην κακως. Αυτο παλι επειδη την ξεραμε. Απο κει και περα ? Αν παει σε αλλο

φροντιστηριο και το παιζει...καθηγητρια ? Αυτη ειναι η πληροφορικη παιδια στην Ελλαδα.

Εναρξη -> Προγραμματα -> Putses Ble

Δημοσ.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα του φροντιστηρίου αν θα την πάρει ή όχι.

Αν ο κύριος με το φροντιστήριο κοιτάζει μόνο το κέρδος του και προσπαθεί να κάνει αρπαχτή, θα την πάρει με 6-7 ευρώ μαύρα και άσε τα παιδάκια να προσπαθούν να καταλάβουν τι τους λέει. Αυτό είναι το κακό στην Ελλάδα, γίναμε όλοι καθηγητές πληροφορικής επειδή πήραμε ecdl. Γίναμε όλοι σύμβουλοι επενδύσεων επειδή τελειώσαμε ένα σε ένα ιεκ λογιστική. Γίναμε όλοι χρηματιστές επειδή το 2000 δουλεύαμε part time σε χρηματιστηριακή.

Δημοσ.

Υποθέτω ότι για αυτήν την επαναπιστοποίηση ειδικά των παλιών πτυχίων που θα χρειάζονται εξετάσεις όπως λέτε,σε αυτό αποσκοπά το κράτος ,σε μια αρπαχτή ευρώ για την επαναπιστοποίηση...Σκεφτείτε πάντως τι γελοίο που ακούγετε κάθε 3 χρόνια ένα μαθητούδι 14-15 ετών και ένας άνθρωποσ 40 ετών που το χρειάζετε πιθανώς για δικό του λόγο(πχ.παίρνει περισσότερα με το πτυχίο) δίπλα δίπλα στην αίθουσα και να γράφουν...τεστ!

Σίγουρα ο 40άρης θα θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια!

Πέρα από τη πλάκα είναι κατάντια το σύστημα αυτό διότι δεν πιστοποιεί τίποτα το ECDL πέραν του να γράφεις με bold στο word και να κάνεις το άθροισμα δύο κελιών στο excel ή να δημιουργείς φάκελο στα windows.

Τι να πω...Για άλλη μια φορά φαίνετε η Ελλαδίτσα μας!

Δημοσ.
...οποιος θελει να κανει μεταταξη στο δημοσιο(δηλαδη απο μια υπηρεσια του δημοσιου σε μια αλλη)' date=' πρεπει να εχει ολα τα προσοντα του νεου προσοντολογιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΗΜΑΡΤΟΝ πια στο κολοκρατος!

Δηλαδη, ενας 50αρης που ετυχε να ειναι σε μια γωνια της ελλαδας και εχει αναγκη να μεταταγει αλλου, πρεπει να εχει ecdl, lower κλπ.

Πρεπει να παει να παρει το ecdl, αλλιως απλα δεν παιρνει μεταταξη!!!!!!

Ειπατε τιποτα?[/quote']Με συγχωρείς, αλλά δεν κατανοώ τα αίτια της ΤΟΣΗΣ αγανάκτησης.

• Αν πρέπει να χρησιμοποιεί υπολογιστή εκει που θέλει να πάει και δεν μπορεί ν' αποδείξει με άλλο τρόπο ότι γνωρίζει, Πολύ Καλά κάνουν και του το ζητάνε.
  • Αν πρέπει να χρησιμοποιεί υπολογιστή εκει που βρίσκεται και δεν γνωρίζει, Πολύ Ασχημα κάνουν, που δεν του το ζήτησαν ακόμη.
  • Αν εκεί που θα πάει (και απαιτούνται γνώσεις χρήσης Υπολογιστή) υπηρετούν ήδη άλλοι που δεν γνωρίζουν, αλλά δεν τους ελέγχει κανείς, ακόμη χειρότερα.

Οι ενστάσεις μου για το ECDL (και τα παρεμφερή πιστοποιητικά) βρίσκονται αλλού: Ολοι αυτοί οι Win-oriented πιστοποιημένοι χρήστες, υποχρεώνουν ουσιαστικά το Δημόσιο να πληρώνει, εδώ και χρόνια, κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, για άδειες χρήσης στην εταιρεία του Βασιλάκη.

Από τη στιγμή που όλοι είμαστε τόσο ευαίσθητοι απέναντι στο Δημόσιο Χρήμα, γιατί δεν προχωράει μια κίνηση για Χρήση του Ανοικτού Λογισμικού στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα;

Λέω τώρα...

Δημοσ.

Δηλαδή για να καταλάβω για να ανανεωθεί το πτυχίο μου που είναι από το 2003 θα δώσω εξετάσεις με 30 ερωτήσεις και θα ανανεωθεί για 3 χρόνια?

Και μετά από 3 χρόνια πάλι εξετάσεις?

Προβλέπω μια 50άρα στο νερό για να ξαναανεωθούν τα πτυχιάκια...

Δημοσ.

ΟΧΙ !

Θα κάνεις μια αίτηση μέχρι τέλος του 2007 και θα πεις ότι θέλεις να μπεις στο καινούργιο σύστημα. Ένα χρόνο μετά θα κάνεις άλλη μία αίτηση θα λες ότι είσαι φοιτητής ή εργαζόμενος στο χψζ πανεπιστήμιο/εταιρεία και ότι κάνεις την τάδε εργασία. Άλλο ένα χρόνο μετά, το ίδιο. Τον τρίτο χρόνο το ίδιο, και θα σου έρθει καινούργιο πιστοποιητικό (δεν ξέρω αν θα έχει χρέωση =25€) που θα ισχύει για άλλα 3 χρόνια.

Εξετάσεις (άρα λεφτά) θα δώσεις ΜΟΝΟ αν δεν κάνεις την διαδικασία αυτή ή αν αλλάξει η ύλη.

Δημοσ.

Τι είδους αίτηση και που μπορώ να τη βρω?

Στη σελίδα του ECDL δε λέει τίποτα επίσημα...

Έχω στείλει e-mail στην εταιρεία και δε μου έχει απαντήσει εδώ και πολύ καιρό...

Μέχρι τέλη 2007 δηλαδή θα έχει βάλει τέτοια αίτηση η ECDL?

Δημοσ.

Ρε παιδια επειδη στην Ελλαδα ζουμε πρεπει να ειμαστε λιγο πονηρεμενοι,Ξερω περιπτωση θεολογου ο οποιος την πρωτη χρονια που πηραν πληροφορικαριους στα σχολεια(πρεπει να ειναι 7-8 χρονια) και επειδη υπηρχε ελλειψη(και καλα) με μια υπευθυνη δηλωση διδαξε πληροφορικη(να σημειωθει οτι δεν ειχε ιδεα)>Αποτελεσμα τωρα ειναι καθηγητης πληροφορικης.

Τα σχολια δικα σας.

Δημοσ.
louben :

Ακουστε περιστατικο : Ειχα μια μαθητρια περιπου το 2001 που μιλαμε παιδια δεν ηξερε τη

τυφλα της απο pc και ποσο μαλλον office. Με τα πολλα μετα απο 3-4 μηνες ολοκληρωσε

τα μαθηματα και τελειωσε και πηρε το ECDL. Προπερσυ' date=' 2004, την ειδα ηρθε στο γραφειο

μας συναμενη κουναμενη για να ζητησει δουλεια ως ....ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!! Μιλαμε για πολυ

γελιο. Εγω σαν υπευθυνος εκπαιδευσης ανεφερα στο αφεντικο μου οτι ετσι και τυχον την

βαλει να κανει μαθηματα εγω θα παραιτηθω και θα παω να κανω σε αλλα φροντιστηρια

ECDL και να με ξεχασει απο την εταιρια. Περιττο να σας πω πως εφαγε σουτι η κοπελια

και εφυγε κακην κακως. Αυτο παλι επειδη την ξεραμε. Απο κει και περα ? Αν παει σε αλλο

φροντιστηριο και το παιζει...καθηγητρια ? Αυτη ειναι η πληροφορικη παιδια στην Ελλαδα.

Εναρξη -> Προγραμματα -> Putses Ble[/quote']

Είχα γράψει σε προηγούμενο post μου:

"...όμως αν ρωτήσεις ένα ECDLάκια θα σου πει πως ξέρει πολύ καλά, κι αυτό γιατί του θρέψανε αυταπάτες."

Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου!

Κάποτε έτυχε να βρεθώ με μια παρέα, ήτανε και ένας νεαρός που παρακολουθούσε μαθήματα ECDL. Εκείνη τη περίοδο ήμουν εξωτερικός συνεργάτης σε γνωστό περιοδικό πληροφορικής, οπότε το θέμα γύρισε προς τα περι πληροφορικής.

Και με ρώτησε αν κατέχω από Microsoft Windows. Όταν του είπε "ξέρω" μου απάντησε πως σκατά ήξερα διότι δεν είχα παρακολουθήσει ECDL!!!

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συμβαίνει με τη πρώτη αναφορά BSOD όπου οι "γίγαντες" της πληροφορικής σε συμβουλεύουν να κάνεις ένα memtest. Έλεος πια! Αν δεν ξέρουμε το βουλώνουμε και σκάμε!

louben δεν γνώριζα πως μπορεί ο καθένας να πάει και να ζητήσει δουλειά ως καθηγητής ECDL. Νόμιζα πως μόνο απόφοιτοι από ΑΕΙ ή κάτοχοι "μπάρμπα".

Αν είναι έτσι να πάω να ζητήσω κι εγώ ρε παιδιά!

Δημοσ.

Δυστυχώς όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει κέντρο πληροφορικής, όπως επίσης όποιος θέλει μπορεί να διδάξει, καθώς επίσης όποιος θέλει μπορεί να πιστοποιήσει το κέντρο του για να γίνει εξεταστικό κέντρο. Όλα στον βωμό του χρήματος, χωρίς κανένα έλεγχο. Γι'αυτό και οι μεγάλες διαφορές στην τιμή που βλέπετε από σχολή σε σχολή.

Δημοσ.

agoraki_23 η ενημερωση περι ....επανεξετασεων και ανανεωση του

πτυχιου ειναι UNDER CONSTRUCTION και ΘΑ ενημερωθουμε. Για την ωρα

καβατζα μεχρι 1.1.2007. Μετα βλεπουμε. Και οσο για Email, εγω εδω

διαμαρτυρομαι για τις εξετασεις που πολλες φορες βλεπω καποιον να

απανταει καποια ερωτηση σωστη και μετα στην αναλυση αποτελεσματων

να το εχει παρει λαθος, στελνω printscreen στην εικονα και το αποτελεσμα

και δεν κανουν τιποτα! Ουτε καν ενημερωτικο email οτι θα το ΔΟΥΝ!!!

Οσο για αυτο που λεει ο Platongr επαναπιστοποιηση θα γινει με ...ερωτησεις

μονο αν αλλαξει η υλη που πιθανον να αλλαξει για να μην φαινονται οτι

το....ξυνουν! Διαφορετικα, ναι, οπως λεει, θα κανεις αιτηση (θα το αναλαμβανει

και εξεταστικο κεντρο απο οπου πηρες το πτυχιο) και θα ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑι το

πτυχιο σου με νεα παραλλαβη.

Και τελος, ναι παιδια, παραλληληα με την εταιρια το πρωι, εχω δικο μου

φροντηστηριο πληροφορικης 5-6 ατομα την ημερα ή ανα 2 ημερες, βγαζω

με 3-4 ωρες το απογευμα (και αμα) κανα 1000αρικακι και απο πτυχιο ?

Εχω τελειωσει Προγραμματιστης σε Τεχνικο Λυκειο και Τεχνικος Η/Υ σε ΙΕΚ.

Μακαρι να μπορουσα να ανοιξω και οδοντιατριο γιατι ειχα κατεβασει κατι

PDF παλια και ειχα δει πως γινεται το ..... σφραγισμα, αλλα δεν εκατσε....!!!!

Δημοσ.

brakos με αυτά που διάβασα το σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω να παραδίδω κι εγώ μαθήματα ECDL, όχι φυσικα ως αρπαχτή, αλλά επειδή πίστευα πως μόνο απόφοιτοι ΑΕΙ πληροφορικής μπορούσανε να διδάξουνε ΝΟΜΙΜΑ μαθήματα ECDL αλλά και επι προσθέτως επειδή έχω κάνει ιδιαίτερα με επιτυχία.

Για να πω τη πικρή μου αλήθεια ζήλεψα και δυστηχώς αυτό που θα συνεχίσω να συναντώ στην Ελλάδα είναι πως όσες υποτροφίες και διακρίσεις να 'χει κανείς, ποτέ δεν θα πάει μπροστά.

Σημασία δεν έχει να 'σαι καλός σε αυτό που κάνεις, αλλά να 'χεις καλές δημόσιες σχέσεις και παραθυράκια.

Δημοσ.
brakos με αυτά που διάβασα το σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω να παραδίδω κι εγώ μαθήματα ECDL' date=' όχι φυσικα ως αρπαχτή, αλλά επειδή πίστευα πως μόνο απόφοιτοι ΑΕΙ πληροφορικής μπορούσανε να διδάξουνε ΝΟΜΙΜΑ μαθήματα ECDL αλλά και επι προσθέτως επειδή έχω κάνει ιδιαίτερα με επιτυχία.

Για να πω τη πικρή μου αλήθεια ζήλεψα και δυστηχώς αυτό που θα συνεχίσω να συναντώ στην Ελλάδα είναι πως όσες υποτροφίες και διακρίσεις να 'χει κανείς, ποτέ δεν θα πάει μπροστά.

Σημασία δεν έχει να 'σαι καλός σε αυτό που κάνεις, αλλά να 'χεις καλές δημόσιες σχέσεις και παραθυράκια.[/quote']

Welcome to greek reality my friend.Ριξε μια ματια στο δημοσιο(αλλα και στον ιδιωτικο τομεα) και θα πειστεις .

Δημοσ.

Παιδιά μη ξεφεύγουμε απ το θέμα..Όλα αυτά είναι αλήθεια αλλά εκτός θέματος...

Έχει κα΄ποιος ενημέρωση από την ECDL Ελλάς για το θέμα?

Πότε θα ανακοινώσουν τι θα γίνει κτλ.?

Ειλικρινά εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλο αυτό είναι για να γεμίζουν με μεφτά το φροντιστήριο και το κράτος...Τίποτα άλλο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...