in2dark Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 έχω φροντιστήριο πληροφορικής , και πραγματικά δεν υπάρχουνε πιο μαλάκες απο την ECDL. Μας υποχρεώνει να πάρουμε προιόντα της (= εξετάσεις , πιστοποιητικά κλ) και να προ πληρώσουμε 1000 Ευρώ , γιατί έτσι νταβατζιλίκι. Κάθε χρόνο ως μίνιμουμ. Δεν τους δουλεύω , τους σιχαίνομαι , άλλωστε το ECDL έχει ψοφήσει , έχει τελειώσει , κανένας δεν το παίρνει πια, και ο ανταγωνισμός το δίνει 30Ε/ενότητα..... Συναδελφε, ενα χρονο τους κρατησα τους γελοιους και τους πεταξα με τις κλωτσιες οταν ζητησαν ανανεωση. Τωρα acta μονο και δεν το εχω μετανιωσει... Την παραεχουν δει και στην πολη μου απο 13 εξεταστικα τους κεντρα πριν απο 2 χρονια τωρα εχουν μεινει 4. Τα αλλα δεν εκλεισαν απλα τους πεταξαν... Ecdl my arse
ant_ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Το ειχα παρει το ecdl πριν κατι χρονια δεν ειχα διαβασει τα μικρα γραμματα που εγραφε για την επιτηρηση του πτυχιου κλπ πριν λιγο καιρο το ειδα οποτε δεν ειχα κανει καμια αλλη ενεργεια αφοτου το πηρα ειδα και αυτο οτι δεν γινεται μαλλον ανανεωση για πρωτη φορα μετα τις 30.6.14 (σε 2 βδομαδες δηλαδη) και πηγα στο φροντιστηριο της γειτονιας μου να ρωτησω μου ειπαν οτι δεν θα ανανεωθουν(οπως ολα δειχνουν) και θα πρεπει να πας να δωσεις επανεξεταση (μια οπου θα εχει λιγες ερωτησεις απο ολες τις ενοτητες) για να το ανανεωσεις για αλλα 3 χρονια καρτα δεν χρειαζεται να ξαναπληρωσεις για να βγαλεις αλλα η εξεταση θα ειναι 50 ευρω επειδη εχουν περασει και μερικα χρονια κατι ενοτητες πχ Access που δεν τις χρησιμοποιω θα πρεπει να παω να ξανακανω μερικα μαθηματα για να μπω παλι στο κλιμα οποτε δεν το βλεπω να ξαναγυρναω παλι εστω και για μια βδομαδα στα θρανια ουτε πλεον εχω καμια διαθεση να εξεταζομαι τελειωσα με αυτα οποιος εχει κουραγιο και διαθεση μπορει να παει να το κανει
politechnon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Τα πιστοποιητικά είναι όλα ίδια είτε ECDL είτε keyCERT είτε infotest είτε ACTA κτλ... Όλα τα πιστοποιητικά είναι για 3 χρόνια σύμφωνα με την νομοθεσία. Από 1/1/2006 και μετά όσοι έχουν πιστοποιηθεί μπορούν να το ανανεώσουν. Αυτοί που έχουν πιστοποιηθεί πριν από 1/1/2006 πρέπει να κάνουν την διαδικασία εξ αρχής. http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/340-paratasi_pistopoiitikwn Ο λόγος ανανέωσης (αν και δεν συμφωνώ προσωπικά για τα 3 χρόνια) είναι ότι η microsoft όπου και είναι ο βασικότερος παίχτης, θεωρεί ότι είναι αδιανόητο εξεταστικά κέντρα να πιστοποιούν ακόμα σε office 2003 μιας και έχει βγάλει το 2013 και ότι πλέον το 2010 και μετά office είναι διαφορετικό. Οπότε αν κάποιος ξέρει το 2003 μπορεί να γνωρίζει τα βασικά, αλλά δε σημαίνει ότι ξέρει και το 2010 ή 2013 εξολοκλήρου και ο εργοδότης βλέπει μία πιστοποίηση ημερολογιακά κοντά και όχι 10 ετών που ο άλλος σου λέει μπορεί να τα έχει ξεχάσει παντελώς! 1) Το κόστος της ανανέωσης για την 3ετία (από 1/1/2006 και μετά) είναι 70-75€ + αναμένουμε το παράβολο του ΕΟΠΠΕΠ. Για τις 3 ενότητες είναι εξέταση 60min, 24 ερωτήσεις, δηλ. 8 ερωτήσεις ανά ενότητα 2) Το κόστος γι αυτούς που είχαν πιστοποιηθεί πριν 1/1/2006 είναι σαν να δίνει για 1η φορά εξ αρχής. Υπάρχουν φορείς που έχουν δωρεάν τα μαθήματα (30 ώρες για 3 ενότητες) και πληρώνεις μόνο την πιστοποίηση. Οι φοιτητές πληροφορικής φυσικά δεν χρειάζονται ECDL! τι το θελετε το ECDL;Δείξτε μου ΜΙΑ ιδιωτικη εταιρεία που να μην σας προσέλαβε επειδή δεν το έχετε (και μονο γι αυτό), και προσέλαβε άλλον που το έχει στη θέση σας. Να μη σε προσλάβουν μόνο και μόνο γιατί δεν έχει πιστοποίηση δεν είναι λογικό. Ακριβώς γιατί είναι συμπληρωματική γνώση. Ξέρω όμως πολλές επιχειρήσεις που δεν καλούν για συνεντεύξεις αν δεν δουν στα βιογραφικά πρόσφατες πιστοποιήσεις υπολογιστών.(ακριβώς για να αποφεύγουν την εξέταση οι ίδιοι αν κάποιος ξέρει ή όχι πραγματικά) 1
paylidis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Με βάση τα τελευταία γεγονότα παντως, τουλαχιστον εγώ ξερω 10+ άτομα που απλα δε θα ασχοληθούμε (πτυχια απο 2002-2004). Να τα βάλουν εκει που ξέρουν τα εξεταστρα τους. Δεν υπάρχει νόημα... Θα μου πεις κύριε σε Windows Millenium και Office 2000 σε εξετασαν (με τις απαντήσεις να δίνονται σε floppy) και θα σου απαντήσω οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ανθρωπος να εμεινε σε εκεινες τις γνωσεις που εξετάστηκε τη σημερον ήμερα οποτε ειναι παραλογο το σκεπτικό... Ουτως ή αλλιώς και το ΙΤ expert σε Office 2007/Windows 7 που πηραμε το '09-10 ακομα δε το αναγνώρισαν οποτε τι ειχαμε τι χασαμε...
Kostas93 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 και γω που πήρα το ECDL πριν καμια 8(?) χρόνια δε πρόκειται να ασχοληθώ να το ανανεώσω. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται.
mentoras99 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Κι εγω οσους ξερω κανεις δεν θα μπει στον κοπο-εξοδα-ταλαιπωρια της ανανεωσης. Αρκετα με την κοροϊδία.
*nenya* Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ECDL σε γράφουμε εκεί που σου αξίζει. Κάθε μέρα στη δουλειά αποδεικνύουμε αν ξέρουμε ή όχι να δουλεύουμε το Office. Σιγά μην ξαναπληρωσω για την γελοία εξέταση. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 υπάρχει κάποια πιστοποίηση που να μην έχει "ημερομηνία λήξης"?
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Και εγώ αυτό σκεφτόμουν. Κάτι άκουσα για το IT Skills του Cambridge αλλά δεν είμαι σίγουρος.
politechnon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Συμφωνώ ότι είναι για το οικονομικό το όλο αυτό με τις ανανεώσεις και ότι 3 χρόνια είναι παράλογο. Θα είχε λογική αν ήταν 10χρόνια. Σίγουρα αυτοί που εργάζονται δεν τους είναι αναγκαίο γιατί μέσα στην επιχείρηση εξελίσσονται και μαθαίνουν αυτά που χρειάζεται η επιχείρηση. Αυτοί που είναι προς αναζήτηση εργασίας ίσως τους δίνει μία δυνατότητα βελτίωσης ή αναβάθμισης. υπάρχει κάποια πιστοποίηση που να μην έχει "ημερομηνία λήξης"? Όχι, όλες είναι το ίδιο. Γιατί το βγάλανε με νόμο ότι έχει ημερομηνία λήξης. Τα μόνα που δεν χρειάζονται πιστοποιήσεις και ανανεώσεις είναι κάποια πτυχία όπως προγραμματιστών κ.τ.λ. ειδικοτήτων που το καλύπτουν. Υπάρχουν πάντως φορείς κατάρτισης αλλά και εταιρείες πιστοποίησης που κατανοούν τις δύσκολες περιστάσεις και είτε έχουν δωρεάν μαθήματα είτε δωρεάν ανανεώσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 με νόμο μόνο στην Ελλάδα? πχ το CCNA/CCNP/κτλπ έξω δεν έχουν διάρκεια 3 ετών?
arxaggelos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Έξω και τα υπόλοιπα δεν έχουν λήξη έτσι κι αλλιώς, από όσο ξέρω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 της Cisco αν δεν κάνω λάθος έχουν 3 χρόνια διάρκεια και στο εξωτερικό...
arxaggelos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Εννοώ τα κοινά που παίζουν εδώ και τα δίνει το 95%, πχ ECDL, Cambridge, κλπ.
optimistic_83 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Προσωπικα επειδη εχω μιλησει με αρκετους κανεις δεν ειναι διατεθειμενος να ανανεωσει το ECDL. Μιλαμε για κοροιδια,καθε 3 χρονια λεει Η μονη περιπτωση να ξαναασχοληθω με ECDL ειναι μονο αμα θελω να δωσω σε διαγωνισμο του δημοσιου οπου θα ξερω ποιες ενοτητες ζητουνται και θα παω να δωσω μονο αυτες. Να τρεχω τωρα να ανανεωνω μπας και σε αυτα τα 3 χρονια μου χρειαστει καποια στιγμη δεν υπαρχει περιπτωση. Ο καθενας κανει τις επιλογες του αλλωστε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα