osrite Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2006 Γεια σας παιδία έχω πάρει μια εργασία στην οποία πρέπει να μετατρέψω κάτι αρχεία wav σε κυματομορφες και μετά σε γραφική παράσταση τριών αξόνων (με fft μου είπαν)στο πρόγραμμα matlab!έχω βρει αρχεία wav τα περνάω με μια εξισώσει από το πρόγραμμα και ακούω τους ήχους μαζί με μια κυματομορφη!!αυτο με την γραφική παράσταση δεν μπορώ να βρω και μετά να το κάνω με 3 άξονες όπου έναν εκ των οποίον να είναι hz?Αν ξέρετε κάτι και μπορείτε να με φωτίσετε κάποιο παράδειγμα(να είστε καλά ρε παιδία) αν μπορείτε να μου πείτε που ακριβώς στα tool θα; Βρω και τέτοια παραδείγματα(αν κατεβάσω η βρω την 7 έκδοση θα με βοηθήσει παραπάνω?)και κάτι ακόμα να πάρει ο άγιος που θα με βοηθήσει το στεφάνη(να μην έχει τόνο?)Αν ξέρετε κανένα site όπου θα μπορούσα να βρω θεωρία για το φάσμα της ανθρώπινης ομιλίας και τέτοια !!!τι να πω ένα ευχαριστώ είναι λίγο
Axelfc Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Ριξε μια ματια σε αυτον τον κωδικα. Δεν εχω χρονο τωρα να σου εξηγησω ακριβως τι κανει. Πιστευω θα καταλαβεις. Τι θες να παριστανουν οι 3 αξονες? Γιατι δε σου κανουν οι 2? Ριξε και μια ματια στο Help για τις συναρτησεις που χρησιμοποιω. Παρεπιπτοντως ποια εκδοση εχεις? Η 7r14 εχει εξαιρετικο help με παραδειγματα μεσα. Βρες τη. > [sound, FS, NBITS]=wavread('input1.wav'); k1=fft(sound); M=size(sound,1); f=1:length(k1); figure(1); plot(f*FS/M,abs(k1)); xlabel('Frequency (Hz)'); ylabel('|X(ejw)|'); figure(2) plot(f*FS/M,unwrap(angle(k1))); xlabel('Frequency (Hz)');
osrite Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 ευχαριστω φιλος!!!την 5 εκδοση εχω!!θελει με 3 συναρτησεις οπου μια να ειναι hz!!αυτο μου ζητησε!!με το παραδ. σου θα μου βγαλει και συναρτηση?αν ξερεισ και κανα site για το δευτερο θεμα?να εισαι καλα
Axelfc Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Βρες καλυτερα την 7. Θα δεις μεγαλη διαφορα κυριως στην υποστηριξη απο το ενσωματωμενο help. Δε νομιζω οι συναρτησεις που χρησιμοποιησα εδω να μην υπαρχουν στην 5. Μαλλον εννοεις 3 αξονες απο τους οποιους ο ενας ειναι σε Hz. Εγω εδω σου βγαζω γραφικη παρασταση σε 2 αξονες. Ο ενας ειναι η συχνοτητα σε Hz και ο αλλος το μετρο της H(e^jω). Για 3 αξονες δες πως δουλευει η plot3 και βαλε αυτα που θες. Για το 2ο που ρωτας δεν ξερω κατι. Ολο και κατι θα υπαρχει στο google. Γενικα κατεβασε την 7. Βαλε στο Help τις συναρτησεις που εχω χρησιμοποιησει παραπανω και θα βγαλεις ακρη.
osrite Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 να σου πω εχεις καποιο βιβλιο να μου Προτείνεις για matlab!!κατα την γνωμη σου θα με βοηθήσει η από το help θα καταλάβω !!η εργασία είναι ότι στο τελος πρεπει να κοιταω το φασμα των φωνών από την γραφική παράσταση η και με σχολιο να λεω της διάφορες μετάξι τους και το γιατι από τον αξωνα συχνοτιτας(hz)!!μου ειπε ο καθηγητής ότι με fft οπου παραγη συγκεκριμένο άξονα συχνότητας θα δω το φάσμα !!στέκει αυτό? Καταλαβαίνεις κάτι ? ευχαριστώ και πάλι
Axelfc Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Εχμ, αν ειχες λιγο καλυτερη συνταξη θα καταλαβαινα καλυτερα. Λοιπον για να μην τα πολυλογουμε. Κατεβασε την εκδοση 7r14. Βαλε τον κωδικα που σου εδωσα αλλαζοντας το ονομα του αρχειου με το δικο σου. Τρεξτο να δεις τα αποτελεσματα. Στο plot του fft θα καταλαβεις τις διαφορες που υπαρχουν αναμεσα στα φασματα της φωνης. Σε ποιες συχνοτητες πχ κινειται η καθε φωνη. Αλλη στις χαμηλες, αλλη στις ψηλες κλπ. Πανε στο help και διαβασε για τις συναρτησεις που χρησιμοποιησα. Τελος δεν χρειαζεται βιβλιο. Το help εξηγει τα παντα και με παραδειγματα. Αυτα.
osrite Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 καλος θα το κανω και θα δω!! να εισαι καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.