D_N_A Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ναι. Έτυχε οχι σε εμφανή τραύμα ο γιατρός να σου πει οτι δεν πρέπει να συνεχίσεις αλλά εσύ να αισθάνεσαι οτι μπορείς?
MJBulls23 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Έτυχε οχι σε εμφανή τραύμα ο γιατρός να σου πει οτι δεν πρέπει να συνεχίσεις αλλά εσύ να αισθάνεσαι οτι μπορείς? Δεν εχω τραυματιστει ποτέ(επαιξα και μολις 2 χρονια βεβαια αλλά εχω και άλλα 3 χρονια ως διαιτητης οποτε εχω και απο εκει εμπειριες). Την προσωπικη σου εμπειρια δεν πρεπει να την κάνεις ευαγγελιο και οτι η διαδικασια γινεται ετσι παντα. Η διαδικασια γινεται οπως την ειπε ο ΦιλιπποςΜΔ. Ο γιατρος ΡΩΤΑΕΙ τον αθλητη που ποναει, αν ποναει, πόσο ποναει, αν μπορει να συνεχισει, κλπ. Και μαζι με την φηλαφιση, κλπ βγαινει μια αποφαση. Στις περισσοτερες φορες επισης δεν γινεται διαγνωση με την ψηλαφιση. Το οτι εσενα σου εγινε διαγνωση αμεσως δεν σημαινει οτι ετσι γινεται παντα. Επαγωγικη λογικη = τραγικη λογικη.
D_N_A Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δεν εχω τραυματιστει ποτέ(επαιξα και μολις 2 χρονια βεβαια αλλά εχω και άλλα 3 χρονια ως διαιτητης οποτε εχω και απο εκει εμπειριες). Την προσωπικη σου εμπειρια δεν πρεπει να την κάνεις ευαγγελιο και οτι η διαδικασια γινεται ετσι παντα. Η διαδικασια γινεται οπως την ειπε ο ΦιλιπποςΜΔ. Ο γιατρος ΡΩΤΑΕΙ τον αθλητη που ποναει, αν ποναει, πόσο ποναει, αν μπορει να συνεχισει, κλπ. Και μαζι με την φηλαφιση, κλπ βγαινει μια αποφαση. Στις περισσοτερες φορες επισης δεν γινεται διαγνωση με την ψηλαφιση. Το οτι εσενα σου εγινε διαγνωση αμεσως δεν σημαινει οτι ετσι γινεται παντα. Επαγωγικη λογικη = τραγικη λογικη. Φίλε μου δεν μιλάμε για ένα απλό διάστρεμμα. Στο ποδόσφαιρο είναι συχνό φαινόμενο δυστυχώς οι ρήξη χιαστών και οι αθλητικοί γιατροί ΠΡΕΠΕΙ να έχουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Είναι γελοίο να εμπιστεύεσαι έναν αθλητή στο αν μπορεί να συνεχίσει και να μην εμπιστεύεσαι τις γνώσεις σου.
MJBulls23 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Φίλε μου δεν μιλάμε για ένα απλό διάστρεμμα. Στο ποδόσφαιρο είναι συχνό φαινόμενο δυστυχώς οι ρήξη χιαστών και οι αθλητικοί γιατροί ΠΡΕΠΕΙ να έχουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Είναι γελοίο να εμπιστεύεσαι έναν αθλητή στο αν μπορεί να συνεχίσει και να μην εμπιστεύεσαι τις γνώσεις σου. Δεν ειναι τοσο γελοιο οσο σου φαινεται. Αν τον ρωτησεις και σου πει νιωθω καλα, δεν με ποναει, μπορω να περπατησω κανονικα, τοτε δεν υπαρχει αλλη διαγνωση απο το να τον αφησεις να παιξει. Η ιατρικη βασιζεται κατα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστο στα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!! Και τα συμπτωματα στα λεει ο ασθενης!! Η φηλαφιση δεν ειναι πανακεια οσο νομιζεις τελοσπαντων οτι ειναι. Μετα ερχεται η μαγνητικη τομογραφια, οι ακτινογραφιες, κλπ και δειχνουν το πραγματικο προβλημα.
D_N_A Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δεν ειναι τοσο γελοιο οσο σου φαινεται. Αν τον ρωτησεις και σου πει νιωθω καλα, δεν με ποναει, μπορω να περπατησω κανονικα, τοτε δεν υπαρχει αλλη διαγνωση απο το να τον αφησεις να παιξει. Η ιατρικη βασιζεται κατα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστο στα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!! Και τα συμπτωματα στα λεει ο ασθενης!! Η φηλαφιση δεν ειναι πανακεια οσο νομιζεις τελοσπαντων οτι ειναι. Μετα ερχεται η μαγνητικη τομογραφια, οι ακτινογραφιες, κλπ και δειχνουν το πραγματικο προβλημα. Ναι και ακούς το "έσφιξε τα δόντια και έβγαλε το ματς" και μετά... +2 μηνες αποθεραπεία... Με ζεστό πόδι δεν εμπιστεύεσαι τον παίχτη, για πολλούς λόγους. Ο Αβραάμ έμεινε εντός αγωνιστικού χώρου 15 λεπτά! Και αυτό για να ζεσταθεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που είχε σηκωθεί όταν βγήκε ο Αβραάμ. Τεσπα, βαρέθηκα να σχολιάζω το συγκεκριμένο, να με συγχωρείς.
margaritagr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Σωστά αυτο έκανες. Αλήθεια γιατι να υπάρχουν γιατροί στους πάγκους των ομάδων? Θα ρωτάμε τους παίχτες και αν είναι οκ ξανά μέσα. Αν πούν "οχι αλλο δεν αντέχω, πονάω" τότε θα τους πάνε σε νοσοκομείο. ελα μου ντε... παντως επειδη εχει γινει μεγαλη κουβεντα για το συγκεκριμενο θεμα, και γραφτηκαν/ακουστηκαν πολλα, απο ορθοπεδικους αυτο που προκυπτει ειναι οτι με τη σωστη εξεταση ο γιατρος θα πρεπε να χει αντιληφθει το προβλημα. Και μετα πας για μαγνητικη για να το σιγουρεψεις. Ο παιχτης μπορεσε κι επαιξε επειδη ηταν ζεστος κι εκοψε "μονο" τον προσθιο χιαστο. Ευτυχως που ηταν "τυχερος" και δε πειραχτηκε κι ο μηνισκος με τον χρονο που επαιξε επιπλεον! ο ιδιος "γιατρο' ηταν αυτος που χε πει στον Τοροσιδη οτι ειναι μια χαρα ενω ειχε σπασει τα πλευρα του!!! και στον καραγκουνη παλια, σε ματς με τη Μπαρτσελονα, εχει κανει ακριβως το ιδιο με τον Αβρααμ!! συμπρωση επαναλαμβανομενη παυει να ναι συμπτωση. και για να το κανουν τοσο θεμα απο τον ολυμπιακο, δε μπορει να μην εχουν δικιο.. Η αντικατασταση του ιατρικου τιμ ειναι κατι απολυτα λογικο. ΥΓ.Ρε μονος του ο παιχτης στο νοσοκομειο, μονος του!!! Που το χετε ξαναδει αυτο?!?! ΥΓ2. Με Τσεχια μια ειναι η διαταξη.. Αμυνα οπως με Πολωνια, χαφ Μακος Μανιατης, Μπροστα τους ο Νινης, δεξια Σαλπιγγιδης, αριστερα Φορτουνης/Φετφα. Κορυφη θα θελα Μητρογλου, αλλα ας βαλει γκεκα..α και τερμα Σηφακης!
D_N_A Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 ΥΓ.Ρε μονος του ο παιχτης στο νοσοκομειο, μονος του!!! Που το χετε ξαναδει αυτο?!?! Μπορεί να τον ρωτήσανε αν θέλει παρέα και να τους έιπε όχι!
firewalker Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ο Καραγκούνης στο περίφημο παιχνίδι με την Μπαρσελόνα κατάλαβε από την πρώτη στιγμή τι έπαθε (σύμφωνα με τα λεγόμενα του). Απλά δεν ήθελε με τίποτε να βγει. Στο κάτω κάτω για την Εθνική ομάδα την έπαθε την ζημιά...
MJBulls23 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 συμπρωση επαναλαμβανομενη παυει να ναι συμπτωση. και για να το κανουν τοσο θεμα απο τον ολυμπιακο, δε μπορει να μην εχουν δικιο.. Μπορει. Η αντικατασταση του ιατρικου τιμ ειναι κατι απολυτα λογικο. WTF?????????? Εγω παντως το βρισκω απολυτως παραλογο.
Cossutius. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Kαταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως οι ανακοινώσεις του Ολυμπιακού δεν επιρεάζουν και δεν πρέπει να επιρεάζουν την Εθνική. Απευθηνονται στους παράγοντες που προσέλαβαν το ιατρικό τιμ της ομάδας και δη κάποιον φυσιοθεραπευτή ο οποίος ήταν παρόν στον τραυματισμό του Τοροσίδη, παλαιότερα στην ΑΕΚ στη ριξη χιαστου του Ρίκα και σε ακόμα ενός παίχτη νωρίτερα (μου διαφεύγει το όνομά του) Ουσιαστικά κράζουν τον Πιλάβιο. Ειναι αστείο να πιστευουμε οτι ο Ολυμπιακός θα πάρει τους διεθνής του. Δεν είναι στο χέρι του. Πρέπει να συμφωνουν και οι διεθνής και αν αναλογιστούμε το καλό κλίμα που υπάρχει δε θα το κάνουν. Ο Μαρινάκης δεν ειναι χαζός. Ξέρει καλά τι κάνει και αυτη τη στιγμη ασκεί πίεση στον Πιλάβιο. Σε ότι αφορά τον Χολέμπας θα τον ξαναβάλει μάλλον. Αυτόν που δεν πρέπει να βάλει αριστερά ειναι ο Σαμαράς και ο λόγος ειναι οτι δε μαρκάρει. Δεν ειναι τυχαίο που μολις η λουλού άρχισε να μαρκάρει, ο Χολέμπας σταμάτησε να ειναι σάκος του μποξ 2 παιχτών και ο Παπασταθόπουλος δε χρειαζόταν να καλύπτει παντού, αφήνοντας τον Αβρααμ ή το Παπαδοπουλάκι μετά, μόνο του.
D_N_A Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Ο Σαμαράς όντως δεν μαρκάρει αλλα είναι και ο μόνος που μπορεί να κρατήσει μπάλα. Είναι πακέτο η απόφαση να πω την αλήθεια.
MJBulls23 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Σωστά αυτο έκανες. Αλήθεια γιατι να υπάρχουν γιατροί στους πάγκους των ομάδων? Θα ρωτάμε τους παίχτες και αν είναι οκ ξανά μέσα. Αν πούν "οχι αλλο δεν αντέχω, πονάω" τότε θα τους πάνε σε νοσοκομείο. Τελικως και εσυ περισσοτερο και εγω μερικως, λεγαμε βλακειες. Ειμαι εδω με εναν φιλο γιατρο για να δουμε το ματς και μου τα εξηγησε. Ο γιατρος της εθνικης, λεει, εχει δικιο και το πιθανοτερο ειναι οτι δεν εκανε τιποτα λαθος και ιατρικως κατακριτεο. 1ον σε ρηξη χιαστου δεν ειναι απαραιτητο να ποναει τραγικα ουτε καν να ποναει και, οπως συνεβη αλλωστε, ο αθλητης μπορει να συνεχισει κανονικα να παιζει. Μπορει επισης να συνεχισει να τρεχει, να κλωσταει και να σουταρει τη μπαλα, αλλά δεν μπορει να αλλαζει κατευθυνση προς τα πλαγια. Δεν μπορει βασικα λεει κάνει γενικως κινησεις οπου να γυρναει/να στρεφει το γονατο του, πχ προσποιησεις. 2ον και σημαντικοτερο, το οτι συνεχιζει και συνεχισε να παιζει, ΔΕΝ επιδεινωνει και δεν επιδεινωσε την κατασταση του! Μου φαινεται περιεργο αυτο αλλά ετσι ειναι λεει οποτε δεν εχω κανενα λογο να διαφωνησω. Το σωστο ειναι φυσικα οποιοσδηποτε τραυματιζεται με θλαησ, ρηξη, καταγμα κλπ, να βγαινει αμεσως. Γιατι σε αλλου ειδους τραυματισμους ακομη και 3 λεπτα επιπλεον, μπορει να αυξησει την αποκατασταση απο επιπλεον εβδομαδες σε επιπλεον μηνες! Αλλά οχι στην ολικη ρηξη χιαστου λεει. Επισης αυτος μου λεει οτι ο Αβρααμ ρωτηθηκε για το αν μπορει να συνεχισει και ειπε ναι. Και οταν τον ρωτησα αν με ψηλαφιση μπορουσε να διαπιστωσει για την ρηξη χιαστου ειπε φυσικα και δεν γινεται αυτο. Μπορουσε βεβαια να τον κρατησει για ενα 3λεπτο και να του κανει κατι δοκιμασιες και να βρει ενδειξεις για αυτο ή για το αν κατι δεν παει καλα, αλλά σε αυτο το επιπεδο δεν υπαρχει χρονος για 3λεπτα. Για να μην λεμε ο,τι να'ναι δηλαδη.
margaritagr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 στη διαθεση του Σαντος τελικα ο Φωτακης, εβγαλε τη προπονηση
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Τελικά τι ζόρι τραβάνε του Ολυμπιακού; Δεν παρακολουθώ το θέμα στενά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχουν. Όπως λέει και εδώ: http://www.contra.gr/Soccer/Europe/Euro/greece/alhtheia-kai-psemmata-sto-thema-toy-a-papadopoyloy.1811889.html Αν κάτι έχει σπάσει, έχει σπάσει. Δεν γίνεται στη συνέχεια να σπάσει ακόμη περισσότερο, είναι ήδη σπασμένο. Αρα δεν υπάρχει πιθανότητα μεγαλύτερης βλάβης. Τη βλάβη την έχει ήδη υποστεί ο παίκτης Λόγω των συσπάσεων του δικεφάλου από την ένταση του ματς, η διάγνωση καθίσταται πολύ δύσκολη. Εν τω μεταξύ, ο παίκτης δεν νιώθει ιδιαίτερες ενοχλήσεις, είναι σύνηθες αυτό και είναι θέμα δικής του πρωτοβουλίας αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Αυτά εδώ τι νόημα έχουν; http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/olympiacos/pae-pros-pilavio-afhste-epiteloys-tis-pareoules-kai-asxolhtheite-me-to-podosfairo.1811393.html Πρώτον επιπλοκή υπήρξε και δεύτερον όλοι οι γιατροί στον κόσμο γνωρίζουν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σταματήσει άμεσα ο αθλητής να αγωνίζεται. Αν μέχρι τον αγώνα της Τρίτης δεν έχει γίνει αντικατάσταση του ιατρικού τιμ ή αν δεν αναγνωρίσουν τα λάθη τους [...] Τι λένε;
margaritagr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 δε θυμαμαι σε ποιο site διαβασα συνεντευξη γιατρου που ειχαν για το θεμα, κι ελεγε οτι μπορει να γινει μεγαλυτερη ζημια κλπ. τεσπα νομιζω το παραναλυσαμε το θεμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις