Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kλασσικους σουτερ μπορει να μην εχουμε απο την μια, αλλα απο την αλλη ολοι μπορουν να απειλησουν απο το 3ποντο (πλην Παπαγιαννη και Μπογρη), πραγμα που βρισκει κανεις σε λιγες ομαδες.

Οχι ως κλασσικοι σουτερ, αλλα ως παιχτες που αν δεν τους ακολουθησει στο 3ποντο ο αντιπαλος, εχουν το σουτ.

Υπαρχει ποστ παιχνιδι (Μπουρουσης, Πριντεζης, Παπαγιαννης, Μπογρης), υπαρχει δημιουργια (Καλαθης, Σλουκας), υπαρχει ομαδα με αθλητικα προσοντα ειτε αυτο ειναι η ταχυτητα ειτε η αλτικοτητα (Αντετο, Καλαθης, Παπανικολαου), υπαρχουν μπαρουτοκαπνισμενοι παιχτες με χαρακτηρα-προσωπικοτητα , υπαρχει σουτ απο την περιφερεια, γενικα η επιθεση μας δεν ειναι και τοσο τραγικη οσο την περιγραφουν καποιοι.

Το σημαντικο θα ειναι ο Μισσας να μην πεσει στην παγιδα που πεφταν οι προηγουμενοι προπονητες της εθνικης, δηλαδη να περναει η μπαλα και οι επιλογες της επιθεσης μονιμως απο τον/τους "σταρ" ανεξαρτητως αν αυτοι ειναι κακοι. Τα προηγουμενα χρονια αυτο εγινε με τον Σπανουλη και το πληρωσαμε επανειλημενως, φετος δεν θα πρεπει να συμβει το ιδιο με τον Αντετοκουνμπο. Η ομαδα εχει ταλεντο απο τον 1ο ως τον τελευταιο παιχτη της, εχει εναλλακτικες σε καθε θεση αν δεν βγει το παιχνιδι, θα πρεπει λοιπον να ειμαστε απαγκιστρωμενοι απο τη λογικη "η μπαλα στον σουπερσταρ".

• Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ισχυσει αυτο που ακουγεται με τον αντετο να χτυπαει 35 λεπτα ανα ματς, αναποφευκτα θα γινει και αυτο που απευχεσαι.

Συμφωνω και εγω, και δεν περιμενω θαυματα απο γιαννη γιατι το αργο και με λιγους χωρους ευρωπαικο μπασκετ δεν του ταιριαζει, τουλαχιστον αυτο θα γινει στα δυσκολα ματς.

Λετε για τον μαντζαρη που οντως ειναι ή του υψους ή του βαθους αλλα θα μου εξηγησει κανεις πως γινεται να εχει σιγουρη θεση ο παπανικολαου; Για να προσφερει τι ακριβως; Το σουτ αναξιοπιστο οπως και το drive του.

Δημοσ.

Λετε για τον μαντζαρη που οντως ειναι ή του υψους ή του βαθους αλλα θα μου εξηγησει κανεις πως γινεται να εχει σιγουρη θεση ο παπανικολαου; Για να προσφερει τι ακριβως; Το σουτ αναξιοπιστο οπως και το drive του.

Μαζι σου, αλλα η επομενη εναλλακτικη ειναι ο Θανασοκουνμπο... Που οσο αμπαλος και γραφικος κι αν ειναι ο Παπανικολαου, αλλες τοσες σκαλες παρακατω ειναι ο Θανασοκουνμπο που αυτη τη στιγμη δεν κανει για τιποτα σε αυτο το επιπεδο.
Δημοσ.

Αν ισχυσει αυτο που ακουγεται με τον αντετο να χτυπαει 35 λεπτα ανα ματς, αναποφευκτα θα γινει και αυτο που απευχεσαι.

Συμφωνω και εγω, και δεν περιμενω θαυματα απο γιαννη γιατι το αργο και με λιγους χωρους ευρωπαικο μπασκετ δεν του ταιριαζει, τουλαχιστον αυτο θα γινει στα δυσκολα ματς.

Κοιταξε για τον Γ Αντετοκουνμπο βεβαια μιλαμε για παικτη οπου υπο συνθηκες και στιγμες μπορει να παιξει απο point guard ως center. Ειναι εξαιρετικα ιδιάζουσα σε σχεση με παλαιοτερους παικτες κλειδια που παιζανε τοσο.

Για τον Παπανικολαου, ειμαι απο τους πρωτους που επεκριναν την παρουσια του, εναντι του Γιανκοβιτς πριν λιγα χρονια, αλλα δεδομενου των συνεργασιων του με τους συμπαικτες του στον ολυμπιακο, μπαινει σε εντελως διαφορετικη μοιρα. Δεν ειναι λιγο να εχεις χιλιαδες ωρες προπονησεων και να ξερεις τον αλλον.

Αποψε θα ειναι μακραν καλυτερο παιχνιδι για να βγουνε πρωτα συμπερασματα, θα ξερουμε σε τρεις ωρες περισσοτερα.

Δημοσ.

Για πες μας λοιπον ποιος ειναι καλυτερος απο τον Παπανικολαου ωστε να πρεπει να παρει τη θεση του;
Δημοσ.

Ο Μίσσας συνεχίζει στο στυλ του 2009-2010 σχετικά με τι ροτεισον και κρατάει μέσα για πολύ ώρα τους παίχτες. Καλό για την ψυχολογία ενός παίχτη αλλά δεν μπορεί να περιμένει σε αυτό το επίπεδο να περιμένει ίδια καλή απόδοση, ειδικά στην άμυνα που θα λείπουν οι ανάσες. Ελπίζω να το διορθώσει στα επίσημα.

Μεγάλο πρόβλημα η απουσία του κουφού τελικά.

Δημοσ.

1ο φιλικο που βλεπω και δεν μου αρεσει καθολου αυτο που βλεπω εως τωρα απο πλευρας εθνικης Ελλαδας. Αλλά ε, 1μιση περιοδος ενος φιλικου ειναι, οχι και τοσο μεγαλο δειγμα για κανενα σοβαρο συμπερασμα. Δεν βλεπω παντως κανεναν ιδιαιτερο αυτοματισμο στις επιθεσεις ουτε καμια πολυ καλη αμυνα παροτι οκ παιζουμε ικανοποιητικη αμυνα.

Επισης το να πω οτι η ρακετα μας μοιαζει συνεχως αδεια ειναι μαλλον ατοπο απουσια του Μπουρουση.

Επισης αυτος ο "ιος" με τους μαυρους Αμερικανους παικτες σε ομαδες του Ευρωμπασκετ ειναι αισχρος!! :mad:

Δημοσ.

Ο παπανικολαου εκανε πολυ καλη χρονια με τον οσφπ και δικαιοτατα θα ναι το βασικο 3αρι (εκτος αν παιξει εκει ο αντετοκ). Συγκρισεις με γιανκοβιτς δεν υφίστανται.

Απο μενα ενα μπραβο στον παππα που παιζει παρα πολυ ώριμα και δειχνει πως θα αποτελεσει βασικοτατο παικτη της επερχομενης el.

Δημοσ.

Αρκετα προβληματα στο ζωγραφιστο και στις 2 πλευρες, αλλα αποντος Μπουρουση και δεδομενων καποιων ξεκαθαρων πειραματων του Μισσα (ειδικα το σχημα Καλαθη, Παπανικολαου, Αντετο, Πριντεζη, Παπαγιαννη) δεν εχει και πολλη σημασια.

Δημοσ.

Ο αγραβανης μια χαρα τα παει σαν 5αρι. Και δε θα με παραξενεψει αν παρει την ευκαιρια να παιξει αρκετα, ταιριαζει πολυ με τους περιφερειακους μας. Τα υπολοιπα 5αρια ειναι παναργα.

Καλα ναι το 2αρι παπανικολαου ειναι ανεκδοταρα. Αν και περυσι εμείς με τους τραυματισμός και την ανεπαρκεια του γουοτερς τον ειδαμε και pg (!).

Δημοσ.

Είναι πολλά ερωτήματα για το ροτεισον και το παρκάρισμα κάποιων στον πάγκο για μεγάλα διαστήματα αλλά ας περιμένουμε και τα επόμενα παιχνίδια.

Επίσης θεωρώ ότι αν παίζει πολύ στο 3 ο Αντετοκούμπο μπούκωνει τη θέση εφόσον δεν χρησιμοποιεί Παπανικολάου και Παπαπέτρου στο 4, τουλάχιστον σήμερα.

Δημοσ.

Αναγκαστικά στην επιθεση εκει θα παίζει. Αντε και λιγο στο 4. Αλλα γενικά τον θες να τρεχει την ομαδα.

Ακομα κακ προς το τελος που επαιζε 5αρι στην αμυνα, στην επιθεση ηταν περιφερειακός.

Δημοσ.

Ας παιζει οσο θελει στην περιφερεια σε οποια θεση και να χρησιμοποιειται εφόσον υπάρχει παιχτης να απειλήσει στη ρακετα.

Το σχημα με Αντετοκουμπο - Πριντεζη στους ψηλους μου αρεσε πολυ και θα χρησιμοποιηθεί αρκετά για να καλύψει την αδυναμία στα ποδια των ψηλών αλλά και για ταχύτητα. 

Δημοσ.

Σ αυτους δενει ομως ο αγραβανης γιατι αναγκαστικά πρεπει να αδειασεις τη ρακετα απο το 5αρι σου (αρα να χει σουτ) ενω ποσταρει ο πρι άρα θες οσο το δυνατον γρηγοροτερκ 5αρι με σουτ.

Δημοσ.

Εχει φτιαξει το σουτ του αλλα νομιζω δεν εχει φτιαξει η ψυχολογια του στο σουτ (που παιζει πολυ σημαντικο ρολο). Αλλο πραγμα με τη μπαλα να καιει παιρνω την ευθυνη και το καρφωνω κι αλλο κανω σουτ απελπισιας γιατι κανενας αλλος δεν παιρνει την ευθυνη ή γιατι χανουμε με 15π ή γιατι ειναι οι πρωτες 2-3 επιθεσεις του αγωνα που μας παιρνει να κανουμε παπαρια. Πολλα τριποντα του Μαντζαρη ειναι σε τετοιες συνθηκες, οπου και ο ιδιος νιωθει οτι δεν χανει τιποτα με το να σουταρει. Αντιθετα δεν παιρνει σουτ σε κρισιμες στιγμες. Και σε μονα παιχνιδια "ολα ή τιποτα", σημασια εχει καποιος να παρει την ευθυνη, να εχει "καλο" εγωισμο.

...ξεκινώντας από το τέλος, θα συμφωνήσω ότι ο Μάντζαρης δεν δείχνει να έχει τον καλώς εννοούμενο εγωισμό που είπες.

Για την ακρίβεια, θυμίζει την πάλαι-ποτέ...Ελληνίδα μάνα που μέσα σε πατριαρχικές συνθήκες, προσπαθούσε με αλχημίες και από το παρασκήνιο να φροντίσει/κρατήσει δεμένη την οικογένεια...

Δεν πολυσυμφωνώ όμως στην διατύπωση ότι παίρνει προσπάθειες "απελπισίας" και όχι "στα κρίσιμα". Ο Μάντζαρης, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, φροντίζει (όχι πάντα, αλλά όσο περνάει ο καιρός και πιο συχνά) να είναι φάση "η τελευταία εφεδρία" (εδώ ψιλοσυμφωνώ με το "όταν άλλος δεν παίρνει την ευθύνη"). Και ειδικά τη χρονιά που πέρασε, μπόλικες φορές πήρε προσπάθειες που είτε σώσανε την ομάδα του, είτε την κρατήσανε, είτε γίνανε ο λόγος για να πάρουν αμπάριζα και οι άλλοι, είτε τέλος απλώς ήταν ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ με 2-3-4 άλλους που κάνανε παρόμοια. Με άλλα λόγια, διαφωνώ με το "άντε να το ρίξουμε - τί έχουμε να χάσουμε" : ειδικά φέτος, έδειξε να το κάνει πολύ συνειδητά (αν θυμηθείς, είχε για πρώτη φορά και ψιλοπανυγηρισμούς από μεριάς του, όταν οι σχετικές προσπάθειες καρποφορούσαν. Και αυτό, αν και δεν λέει τα πάντα, κάτι λέει).

Ο Μάντζαρης δεν έχει γίνει Σπανούλης ας πούμε, από μπροστάρικης απόψεως, αλλά σίγουρα δεν είναι πια τόσο "άχρωμος" επιθετικά, όσο ήταν πριν 2 χρόνια. Και δεν μιλάμε μόνο για τρίποντα.

Επιθεση δεν.... 

Ποια 30 οριο ειμαστε καλα? Εχει τρελαθει λιγο ο washcloud απο οτι φαινεται. Ου γαρ ερχεται μόνον. :-D  Παλια δεν ελεγες τετοια. **EDIT: Α, μετα εδωσε διευκρινιστικες δηλωσεις που το συμμαζεψε το θεμα. Οκ.

Φυσικα και η εμπειρια ειναι το παν στις μεγαλες διοργανωσεις. Δεν εννοω να μαζεψουμε παλαιμαχους αλλά εννοω οτι χωρις εμπειρια δεν πας πουθενα!

Βεβαια πλεον και οι δικοι μας εγιναν κακομαθημενα και μολις πιασουν τα 30, 32 αποσυρονται απο την εθνικη λες και προσφεραν τα απιστευτα ή λες δεν πρεπει να βοηθησουν αλλο, καθως και βασικα ουτε καν ερχονται μερικοι υπο τον φοβο των τραυματισμων, κλπ κλπ. ΑΗΔΙΕΣ! Ολα πανε απο το κακο στο χειροτερο στον αθλητισμο!

...επίθεση δεν; Με 20-πόσους πόντους απόψε, και να λες "δεν";

...δεν είμαι ο μόνος που γερνάει. Από περσοπρόπερσι τα λέω για "τους νέους" στην Εθνική.

Και δεν τίθεται θέμα ότι "συμμάζεψα" κάτι : απλά εξήγησα περισσότερο το τί και πώς το εννοούσα.

Όσο για την εμπειρία, την είδαμε τόσα χρόνια που μας έχει πάει. Μην τονίζω ότι η γενιά της περασμένης 10ετίας που έκανε τα "θαύματα" που έκανε, τα έκανε όντας γύρω στα 25 της.

Εγώ λοιπόν λεώ ότι χωρίς δίψα για παιχνίδι και διάκριση είναι που δεν πας πουθενά.

Και όσοι έχουν το σθένος και "αποσύρονται" "νωρίς", εγώ τους λέω μπράβο που το αποφασίζουν οι ίδιοι, αντί να περιμένουν να..."μην χτυπήσει το τηλέφωνο".

Και στο φινάλε, γιατί τόση δυσπιστία προς τα νιάτα, και γιατί θεωρείτε κάποιοι αυτοσκοπό (μέσω της "εμπειρίας") την βαθμολογική "καταξίωση"; Πιο μεγάλο κέρδος μου φαίνεται εμένα να πάμε μέχρι προημιτελικά με νέους, παρά ημιτελικά πες, με "έμπειρους".

Συμφωνω πως ο καλος Μαντζαρης που ξερουμε ειναι κατι παραπανω απο πολυτιμος για την δωδεκα.

Οχι αυτος ο Μαντζαρης ομως. Δεν θελω να πω περισσοτερα πρωτου τον δω σε πιο "ζορικες" καταστασεις, ελπιζω παντως να μην επαληθευτω.

Διαφωνω παντως στο να κλεινουν εξαρχεις θεσεις, βαση ονοματος και προιστοριας. Το τωρα ειναι που χτιζει και δενει μια ομαδα, οχι το καποτε. Αλλιως θα βλεπαμε 40+ χρονων ανθρωπους να παιζουν ακομα.

Μιλαω γενικα και οχι συγκεκριμενα για τον Μαντζαρη. Εχουν γινει πολλα λαθη στο παρελθον, αν δεν σταματησει η νοοτροπια αυτη που βλεπαμε εδω και χρονια, δεν θα σταματησει η κατρακυλα.

Κοιταξε κατι εχουμε. Αλλα.. Δεν θα εβαζα και το χερι στη φωτια που φτανουν σε επιπεδο πολλους της προηγουμενης γενιας. Εχουμε παικτες που θα βαλουνε κρισιμα καλαθια, αλλα δεν θα παρουνε την ομαδα πανω τους και να κεραυνοβολουν τα αντιπαλα καλαθια. Το σπουδαιο ειναι πως εχουμε πολυ καλη αμυνα και δεσιμο, αρα βγαινουν και καλες συνεργασιες.

Εγώ αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι δεν ξέρουμε το πόσο καλά (ή όχι) θα παίξει ο Μάντζαρης. Μπορεί να βγάλει μέχρι και όλο το Ευρωμπάσκετ, χάλια. Μπορεί όμως και να βοηθήσει πολύ (η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ το 2ο σενάριο θα στοιχημάτιζα). Και δεν είναι "χθεσινός", για να πει κανείς να βγάλει συμπέρασμα για το πώς θα πάει στα επίσημα, με βάση τί δείχνει στα φιλικά. Θέλω να πω, give him credit, διότι το έχει "κερδίσει".

...και εμένα δεν μου λένε τίποτε "τα ονόματα" - αυτό όμως που εννοούσα χθες ήταν ότι ο Μάντζαρης είναι μια "σιγουριά", με βάση ΕΣΤΩ την απόδοσή του στην ομάδα του, διότι στην Εθνική δεν θα το 'λεγες ότι έχει κάνει και τίποτα ως τώρα.

Τέλο, συμφωνώ με το περί "χημείας" : το σύνολο σα να αποπνέει μια αύρα του στυλ "είμαστε καλά όλοι μαζί όλοι εμείς". Θα δείξει φυσικά...

Kλασσικους σουτερ μπορει να μην εχουμε απο την μια, αλλα απο την αλλη ολοι μπορουν να απειλησουν απο το 3ποντο (πλην Παπαγιαννη και Μπογρη), πραγμα που βρισκει κανεις σε λιγες ομαδες.

Οχι ως κλασσικοι σουτερ, αλλα ως παιχτες που αν δεν τους ακολουθησει στο 3ποντο ο αντιπαλος, εχουν το σουτ.

Υπαρχει ποστ παιχνιδι (Μπουρουσης, Πριντεζης, Παπαγιαννης, Μπογρης), υπαρχει δημιουργια (Καλαθης, Σλουκας), υπαρχει ομαδα με αθλητικα προσοντα ειτε αυτο ειναι η ταχυτητα ειτε η αλτικοτητα (Αντετο, Καλαθης, Παπανικολαου), υπαρχουν μπαρουτοκαπνισμενοι παιχτες με χαρακτηρα-προσωπικοτητα , υπαρχει σουτ απο την περιφερεια, γενικα η επιθεση μας δεν ειναι και τοσο τραγικη οσο την περιγραφουν καποιοι.

...ακριβώς αυτά σκέφτηκα κι εγώ όταν είδα το ποστ του Post.

O Παπ δεν είναι ο βγαλμένος από τόρνο μπσκετμπωλίστας που θα κάνει καλά 2-3-6-8 πράγματα. Ασταθής σίγουρα (αν και τη χρονιά που πέρασε τα πήγε ικανοποιητικά στην ομάδα του, βγαίνοντας από το τέλμα που είχε πέσει εδώ και μερικά χρόνια), αλλά μπορεί να προσφέρει πράγματα σε μια μεγάλη γκάμα "πραγμάτων", κι ας μην μπορείς να πει έτσι ξερά "στο σουτ" "στην δημιουργία" "στην άμυνα" κ.ο.κ. ... 

Μεγάλο πρόβλημα η απουσία του κουφού τελικά.

...μεγάλη ευλογία θες να πεις. Μακρυά οι (κάθε είδους) "τουρίστες" (και εκτός εισαγωγικών), όπως και οι "ασύνδετοι" από την Εθνική.

Κι ας είναι έλλειψη, αν στο τέλος βάλουμε κάτω τα κουκιά και τα μετρήσουμε. Καλύτερα με τον γερο-Μπουρούση, τον ψαρο-Παπαγιάννη, τον βλακο-Αγραβάνη κι ακόμη-ακόμη και τον γκόμενο της Κοκκίνου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...