chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Με την διαπίστωση της αλλαγής τίτλου σε συζήτηση στο insomnia έγραψα τις ακόλουθες σκέψεις. Παρακαλώ σχολιάστε... Θα ήθελα να πω κάτι για τον τίτλο...(τον παλιό τον νέο ΑΛΛΑ μόνο γιαυτό) ...πράγματι ο προηγούμενος τίτλος ήταν απαράδεκτος αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολλοί τίτλοι στο forum είναι κακοί. Άλλοι από άγνοια, άλλοι σκόπιμα. Παρότι έχω διαβάσει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τους όρους λειτουργίας του forum και χωρίς να διαφωνώ σε βασικά σημεία -δεν είμαι δικηγόρος- θεωρώ ότι η ΠΡΑΞΗ αλλαγής τίτλου ΧΩΡΙΣ την σύμφωνη γνώμη του συντάκτη του ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ (κατα την δική μου άποψη). Αντίθετα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ (κατα την δική μου πάντα άποψη) Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. Και εξηγούμαι: το σπίτι insomnia υπάρχει επειδή υπάρχουμε και εμείς. Ανάμεσα μας ελάχιστοι φίλοι μερικές φορές παρεκτρέπονται. Αν υπάρχει ο διορθωτής των παρεκτροπών και ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ τίτλους ίσως και κείμενα κατά το δοκούν -δεν διάβασα πουθενά για καθολικό αίτημα διόρθωσης τίτλου- τότε: Για ποιό λόγο να τιτλοδοτούμε εμείς τις κουβέντες μας, για ποιό λόγο να προσέχουμε πως τις τιτλοδοτούμε γαι ποιό λόγο ναμην τις χρησιμοποιούμε έστω και για την στιγμιαία προσέλκυση αναγνωστών σε ένα άχρηστο - αδιάφορο θεμα. ΑΝΤΙΘΕΤΑ αν κινδύνευε εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς μας -η οποία πολλές φορές παραβιάστηκε εδώ κατάφορα όχι βέβαια με βρισιές αλλά με εμφανή προσβολή προσωπικότητας- ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ και χωρίς ανάκληση από το forum (ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ και με πλήρη αποστολή των μέχρι τότε γραφομένων σε όλους τους συμμετέχοντες με την μορφή αρχείου) τότε σίγουρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Οταν μαλώνουν στο σπίτι μου ΑΛΛΑΖΩ την κουβέντα, το θέμα ή τους διώχνω. ΠΟΤΕ όμως δεν αλλάζω τα λόγια τους και μετά όλα μέλι γάλα.
SnipeR Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δεν άλλαξε ο άνθρωπος τα λόγια άλλαξε τον τίτλο του topic. Δεν έκανε edit κανένα post. Τον τίτλο έχει δικαίωμα να τον αλλάξει αφού αφορά το σύνολο της συζήτησης και όχι το πρώτο post
chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δηλαδή ξεκινώ εγώ μια συζήτηση για την Γιουβέντους με τίτλο "ΦΟΡΤΣΑ ΓΙΟΥΒΕ".... Πηγαίνει στα δικαστήρια η υπόθεση, πέφτει η γιούβε στην 8η εθνική και μετά έρχεται το blanco και αλλάζει τον τίτλο σε "ΓΙΟΥΒΕ πως κατάντησες;" Άλλο παράδειγμα: "Η εταιρία ΤΑΔΕ και ΔΕΙΝΑ ΑΕ είναι κλέφτες και λωποδύτες". Μετά από 200 περίπου αποστολές απόψεων ο τίτλος γίνεται "Η εταιρία ΤΑΔΕ και ΔΕΙΝΑ ΑΕ και οι δραστηριότητές της". Αυτό που λέω είναι: (στο 2ο παράδειγμα) Μήπως ΑΜΕΣΩΣ με την έλλειψη αποδείξεων ΕΠΡΕΠΕ να διαγραφεί η συζήτηση. ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ αποδείξεις ας πήγαινε στα δικαστήρια. Αν δεν υπάρχουν στον κουβά. Οχι όμως να τα ανεχόμαστε 200 τόσα μυνήματα (δεν ξέρω και εγώ πόσες επισκέψεις και άρα νταραβέρι με ότι αυτό συνεπάγεται για το φορουμ) και μετά αλλαγή τίτλου ΜΟΝΟ. Και γιατί ΜΟΝΟ αυτού του τίτλου και όχι αυτών: "Βοήθεια πνίγομαι...", "ΚΑΗΚΕ...", "Εφαγα πλάκα...", "Ο TADE einai trelos..." ή ακόμα και τις προφανείς διαφημίσεις "Το πρόγραμμα ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ γρηγορότερο από το...", "Πηρα Χ999 και τρελάθηκα..." ή και τα παράνομα "ΒΟΗΘΕΙΑ το ΧΡΥΣΟΛΟΓΙΣΜΙΚΟ v7 κόλησε και ζητάει κωδικό... " και άλλα τέτοια;
SnipeR Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Χάνεις την ουσία της πράξης φίλε μου. Δηλαδή εάν είσαι με τους φίλους σου κάπου και ένας φίλος σου ξεκινήσει μια κουβέντα με το "παιδιά είδατε τι απατεώνες είναι αυτοί;". Στη συνέχεια αποδειχτεί από τη συζήτηση ότι μπορεί και να μην είναι απατεώνες γιατί υπάρχουν λογικά επιχειρήματα. Εάν τώρα έρθει ένας νέος φίλος σου και σε ρωτήσει τι συζητάτε εδώ πέρα εσύ θα του πεις "συζητάμε για το τι απατεώνες που είναι αυτοί"; Ή θα έχεις αλλάξει το "topic" της συζήτησης με κάτι άλλο; Θα δράσεις φασιστικά;
chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Χάνεις την ουσία της πράξης φίλε μου. Δηλαδή εάν είσαι με τους φίλους σου κάπου και ένας φίλος σου ξεκινήσει μια κουβέντα με το "παιδιά είδατε τι απατεώνες είναι αυτοί;". Στη συνέχεια αποδειχτεί από τη συζήτηση ότι μπορεί και να μην είναι απατεώνες γιατί υπάρχουν λογικά επιχειρήματα. Εάν τώρα έρθει ένας νέος φίλος σου και σε ρωτήσει τι συζητάτε εδώ πέρα εσύ θα του πεις "συζητάμε για το τι απατεώνες που είναι αυτοί"; Ή θα έχεις αλλάξει το "topic" της συζήτησης με κάτι άλλο; Θα δράσεις φασιστικά; Ο νέος φίλος θα ρωτήσει εσένα; Δεν θα καθίσει να ακούσει την συζήτηση; Αντε, έστω ότι σε ρώτησε. Σε πειράζει να απαντήσεις: "Ο ΤΑΔΕ είπε για το τι απατεώνες που είναι αυτοί αλλά μάλλον έχει άδικο..."; Γιατί ΟΜΩΣ να ΑΛΛΑΞΕΙΣ τα λόγια του; Για να τον προστατέψεις; Το κάνεις καλύτερα αν κλείσεις την κουβέντα. Για να ανεβάσεις το επίπεδο της συζήτησης; Ισως, αλλά ΠΟΤΕ μετά από μια ώρα (στο 200 mail); Και αν το κάνεις (και εγώ δεν είμαι κατά σου απλώς σε βοηθάω να κάνεις καλύτερο το καλό insomnia) γιατί δεν το ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ; (Εντάξει είναι τεχνικά αδύνατο αλλά μήπως και τότε έχω δίκαιο άσε που δίνεις και δικαιώματα σε κάποιους να γράψουν άλλες φορές καλά άλλες κακά Δεν είμαι αλάθητος και σας παρακαλώ ΟΛΟΥΣ να πάρετε την θέση ενός διαχειριστή και να γράψετε τις σκέψεις σας. Φίλοι, παρακαλώ σκεφτείτε, μονολεκτικές θέσεις σε αυτήν την συζήτηση έχουν άραγε νόημα; Δεν ψηφίζουμε, ούτε δικάζουμε. ΣΥΖΗΤΑΜΕ...
asmilon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μπορεις να πεις σε πιο θεμα εγινε η "τρομερη" αυτη αλλαγη και σε τι αλλαξε, επειδη δε εχω παρακολουθησει το τοπικ σου και δε το αναφερες καπου τι ελεγε... Οταν μαλώνουν στο σπίτι μου ΑΛΛΑΖΩ την κουβέντα, το θέμα ή τους διώχνω. ΠΟΤΕ όμως δεν αλλάζω τα λόγια τους και μετά όλα μέλι γάλα. Σπιτι σ ο υ κανεις οτι θελεις, σε ενα δημοσιο forum δεν ειναι σπιτι σου, ειναι καποιου αλλο. Εχεις το δικαιωμα να εκφραζεις την αποψη σου και την υποχρεωση να αποδεχεσαι τυχον αλλαγες που πιστευουν οι Mods οτι χρειαζονται σε καθε θεμα. Ε υ τ υ χ ω ς δε ζουμε σε φασιστικη χωρα ουτε εποχη και θεωρω πολυ υπερβολικη και καταχρηστικη την λεξη αυτη για να περιγραψεις το Insmonia. Απο οτι βλεπεις για να μην εχουν ερθει καμια 12 γερμανοι στρατιωτες να σε εκτελεσουν, μαλλον πρεπει να καταλαβες και εσυ οτι καπου εκανες λαθος...
chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 ... (Εντάξει είναι τεχνικά αδύνατο αλλά μήπως και τότε έχω δίκαιο άσε που δίνεις και δικαιώματα σε κάποιους να γράψουν άλλες φορές καλά άλλες κακά ; ) ... [Διόρθωση: Εγραψα ; ) αλλά βγήκε ενα πρόσωπο το οποίο ήταν άσχετο. ]
Hal9000 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Θα ήθελα να απαντήσω σοβαρά στο παρόν θέμα αν και ο τίτλος του topic και τα επιχειρήματα σου chiossif δε μου το επιτρέπουν. Μόνο σε παρακαλώ ξαναδιάβασε τους κανόνες και ειδικότερα εκείνο το σημείο που γράφει Μηνύματα με αόριστους ή αποπροσανατολιστικούς τίτλους θα μετονομάζονται κατά την κρίση των moderators. Ακόμα και να μη το γράφαμε βέβαια σαν διαχειριστές του forum θα είχαμε κάθε δικαίωμα και αν το λαμβάνεις σαν "φασιστιική" ενέργεια τότε υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα που δεν έχω καμία όρεξη να το γεφυρώσω.
chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μπορεις να πεις σε πιο θεμα εγινε η "τρομερη" αυτη αλλαγη και σε τι αλλαξε' date=' επειδη δε εχω παρακολουθησει το τοπικ σου και δε το αναφερες καπου τι ελεγε... Σπιτι σ ο υ κανεις οτι θελεις, σε ενα δημοσιο forum δεν ειναι σπιτι σου, ειναι καποιου αλλο. Εχεις το δικαιωμα να εκφραζεις την αποψη σου και την υποχρεωση να αποδεχεσαι τυχον αλλαγες που πιστευουν οι Mods οτι χρειαζονται σε καθε θεμα. Ε υ τ υ χ ω ς δε ζουμε σε φασιστικη χωρα ουτε εποχη και θεωρω πολυ υπερβολικη και καταχρηστικη την λεξη αυτη για να περιγραψεις το Insmonia. Απο οτι βλεπεις για να μην εχουν ερθει καμια 12 γερμανοι στρατιωτες να σε εκτελεσουν, μαλλον πρεπει να καταλαβες και εσυ οτι καπου εκανες λαθος...[/quote'] Και ερωτώ; Αν ήσουν ικανός να αλάξεις τον τίτλο μου θα το έκανες; ΠΧ "Η αλλαγή τίτλου πράξη κακή". Αν αντίθετα ΔΙΕΓΡΑΦΕΣ ΟΛΗ την συζήτηση, ή το έκανε αυτό κάποιος άλλος, πως θα χαρακτήριζες την πράξη του;
chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Θα ήθελα να απαντήσω σοβαρά στο παρόν θέμα αν και ο τίτλος του topic και τα επιχειρήματα σου chiossif δε μου το επιτρέπουν. Μόνο σε παρακαλώ ξαναδιάβασε τους κανόνες και ειδικότερα εκείνο το σημείο που γράφει Μηνύματα με αόριστους ή αποπροσανατολιστικούς τίτλους θα μετονομάζονται κατά την κρίση των moderators. Ακόμα και να μη το γράφαμε βέβαια σαν διαχειριστές του forum θα είχαμε κάθε δικαίωμα και αν το λαμβάνεις σαν "φασιστιική" ενέργεια τότε υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα που δεν έχω καμία όρεξη να το γεφυρώσω. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 200 μύνημα έγινε απαράδεκτος ο τίτλος (πράγμα για το οποίο συμφώνησα από την αρχή- ΗΤΑΝ ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ). Αυτό το οποίο χαρακτήρισα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ είναι την ΑΛΛΑΓΗ του με τις συνθήκες τις οποίες έγινε. (Έχουν κάτι τα επειχειρήματα μου. Παρακαλώ άπαντες σε ΑΥΣΤΗΡΟ σχολιασμό. Άλλωστε ο τίτλος έχει ?)
asmilon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Θα σου εστελνα ενα pm για να σου εξηγησω τι εγινε, αλλα δε θα ημουν υποχρεωμενος απο καποιο κανονα... Μπορεις να αναφερεις το τοπικ σου?
SnipeR Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1252531 Όπως λέει και ο Hal οι mods πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του forum και να αλλάζουν τίτλους όπου είναι απαραίτητο. Απαραίτητο είναι στις περιπτώσεις όπου το θέμα είναι άσχετο με το περιεχόμενο. Δηλ. αν έφτιαχνα ένα topic "Είμαι και πολύ μάγκας" και μέσα ρωτούσα ποιος βγήκε πρωθυπουργός στην Τουρκία δε θα έπρεπε κάποιος να αλλάξει το topic? (και να μου την πει ίσως
Lucifer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Nai, kalo 8a htan na petages ena link, na 3eroun osoi sxoliazoun thn allagh kata poso htan dikaiologhmenh aparaithth ktl analoga me thn epanadromologhsh ths kouventas. dn to lew eirwnika or sth, dn exw idea gia poio topic leme. edit, me prolavane
chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Θα σου εστελνα ενα pm για να σου εξηγησω τι εγινε' date=' αλλα δε θα ημουν υποχρεωμενος απο καποιο κανονα... Μπορεις να αναφερεις το τοπικ σου?[/quote'] Φίλε, πρόσεξε. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ θέμα δικό μου. Αφορά θέμα τρίτου ο οποίος ίσως "την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια" ή ότι άλλο. Ο τίτλος του θέματος ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ απο κάθε μεριά. Αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ σε αυτήν την συζήτηση - δέιτε το #1-. Το θέμα εδώ είναι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΤΛΟΥ αλλάζω τίτλο ή ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΑΜΕΣΩΣ ή με την πρώτη παρεκτροπή το ΣΥΝΟΛΟ του θέματος (αιτιολογόντας και στέλνοντας σε όλους τους συμετέχοντες αρχείο); Παρακαλώ, διαβάστε με προσεκτικά. Ακριβολογώ...δεν κατηγορώ ανθρώπους, χαρακτηρίζω πράξεις ΑΛΛΟ το ένα ΑΛΛΟ το άλλο.
chiossif Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2006 ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η συζήτηση εκεί ήταν (κατά την δική μου άποψη) απαράδεκτη από πολλούς φίλους. ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, παρακαλώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.