Icecut Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Θέλω να κατασκευάσω ένα κινητήρα στην ουσία περιστροφικό,στάτορας και έκκεντρα σε αυτόν περιστρέφεται ενας ρότορας με πτερύγια.Το σχεδιο του το έχω φτιαξει στο solidworks και αυτό που θέλω να κάνω είναι να υπολογίσω τους όγκους που σχηματίζονται ανάμεσα στα πτερύγια.Ο υπολογισμός τους στο χέρι είναι πολύ δύσκολος και θέλει ολοκληρωμα,καθώς στην ουσία είναι ογκος ανάμεσα σε δύο καμπύλες.Υπάρχει ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό?Μπορώ μέσα απο κάποιο σχεδιαστικό πρόβλημα να πάρω τους ογκους που σχηματίζονται?Αν όχι ξέρει κάποιος να με βοηθήσει?Ευχαριστώ πολυ!
mvaggel Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2006 Αν υπάρχουν συμμετρίες ίσως απλοποιηθεί το πρόβλημά σου. Αν για παράδειγμα τα πτερύγια είναι όμοια (έστω αυτά => "((") τότε ο ενδιάμεσος όγκος είναι ίσως με των ενδιάμεσο σε αυτά =>("||") που είναι πιο απλό να το υπολογίσεις. Ελπίζω να σου έδωσα καμιά χρήσιμη ιδέα. Καταλαβαίνεις πως περιγραφή μηχανικού μέρους με τα λόγια είναι κάπως δύσκολη για να έχω ακριβή εικόνα του τι ζητάς.
Icecut Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Επειδή ίσως κάποιους μπέρδεψα,εγω θέλω απο ένα σχέδια που ήδη έχω,μια μηχανή,να υπολογίσω κάποιους όγκους χώρων σε αυτή.Να διαλέξε πχ ενα τμήμα της να το χωρίσω σε στοιχειώδη ογκίδια και να πάρω αποτέλεσμα για το ποση χωρητικόητα έχει το κάθε τμήμα.Ευχαριστω και πάλι
capthookb Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Με ολοκλήρωμα είναι πολύ δύσκολο να τα υπολογίσεις; Τις συναρτήσεις των καμπυλών τις έχεις; (λογικά ναι)
HexStatic Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 To solidworks den exei tetio feature na mporesei na sou kanei auto ton upologismo? Logika tha eprepe. An oxi tote tha prepei na to peraseis sto catia to opoio einai korifi gia tetia pragmata.
cone Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2006 Με το ANSYS δε γινεται αυτο? θα του ορισεις ποιον ογκο θες να μελετησεις και τον συκγεκιμενο θα τον χωρισει σε πεπερασμενα στοιχεια. μετα λογικα θα σου πει μονο του τον ογκο. δε ξερω να το χειριζομαι και πολυ καλα. εχω να ασχοληθω καιρο μ αυτο. εχει πολλες επιλογες το προγραμμα. και κατι χαζο. βαλτο σε ενα αλλο προγραμμα, δε ξερω ποιο, δωσ' του διαστασεις και μετα γεμισε το με νερο. μετα αδειασε το νερο σε δοχειο και μετρα τον ογκο... Υ.Γ δειρτε με....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.