Προς το περιεχόμενο

Western Digital ή Seagate;

M-81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν δεν συμφέρει να πάρεις 120άρη... Θα πάρεις 160άρη που έχει την ίδια τιμή. Από θέμα εταιρείας, προτιμώ Seagate λόγω ότι είναι ότι πιο αθόρυβο υπάρχει σε σκληρό και για τα 5 χρόνια εγγύησης. Οι Western Digital ίσως να είναι ελαφρώς πιο γρήγοροι από την άλλη. Διαλέγεις και παίρνεις, αλλά όχι 120άρη, δεν συμφέρει!

Δημοσ.

Πριν απο κανενα 6μηνο ειχα κανει την ιδια ακριβως ερευνα.

Αυτη τη στιγμη εχω δισκους και απο τις 2 εταιρειες και εχω να πω τα εξης:

Υποτιθεται οτι οι Seagate κανουν λιγοτερο θορυβο. Στην πραγματικοτητα κανουν θορυβο ιδιας εντασης, αλλα ο Seagate ειναι πιο κοφτος, σαν κατι να χτυπαει ενω ο WD σαν κατι να γρατζουναει. Τον WD τον ακους, τον Seagate περισσοτερο τον αισθανεσαι lol

Υποτιθεται οτι οι WD ζεσταινονται λιγοτερο. Στην πραγματικοτητα δεν μπορω να ακουμπησω το χερι μου σε κανεναν απο τους 2, παντως η αληθεια ειναι οτι ο Seagate ζεσταινεται γρηγοροτερα (ακαριαια!) και ιιιιισως λιγακι περισσοτερο.

Απο πλευρας αξιοπιστιας ο παλιοτερος WD (120αρης) ειναι 4+ ετων και περα απο καποιες εξωτερικες αλλοιωσεις και παρα τις 2 (μεγαλες) τουμπες που εχει φαει δουλευει απροβληματιστα. Αλλα επειδη κανεις τους δεν εχει παρουσιασει προβλημα για λογους εγγυησης και μονο θα ελεγα Seagate.

Οπως ειπωθηκε, σε 5 χρονια που θα ληξει η εγγυση τα 120GB θα ειναι αστειο νουμερο, οποτε η εγγυηση χρησιμευει μονο ως δεικτης αξιοπιστιας.

Απο πλευρας ασυμβατοτητας, ο WD οταν τον ειχα παρει για να τον δουν τα win και να μην εξαφανιζεται μερα παρα μερα με ολα μου τα δεδομενα χρειαστηκε patch, το οποιο ομως δε χρειαζεται σημερα που τα win μου εχουν SP2.

Τελος να πω οτι ειναι θεμα τυχης. Ποτε δεν ξερεις τι θα σου προκυψει!

Δημοσ.

Αυτό που έχω να προσθέσω εγώ είναι πως η κάθε εταιρία έχει διαφορετικά μοντέλα, άλλα πιο αθόρυβα και άλλα λιγότερο. Το ίδιο και σε ότι αφορά τα επίπεδα εκπομπής θερμότητας και πάει λέγοντας... Αξιοπιστία, ταχύτητα κτλ.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου ο καλύτερος Western Digital που βρήκα ποτέ (ενώ έγω αγοράσει πάνω από 20 διαφορετικά μοντέλα από WD, Maxtor, Seagate, IBM, Hitachi) ήταν το μοντέλο WD800JB (8MB cache). Και μάλιστα παρατήρησα ότι δεν είναι όλοι οι WD800JB ίδιοι! Εγώ έχω τους μαύρους Caviar made in Thailand produced 30/06/04 & 15/02/05 αντίχτοιχα. Να λοιπόν που αυτό που εκφράζουν τα παιδιά παραπάνω ως ΤΥΧΗ έχει και πρακτικό παράδειγμα! Πάντως θυμάμαι ότι όταν αγόρασα τον πρώτο WD800JB (έχω 4 τώρα) έπαθα την πλάκα μου με το πόσο αθόρυβοι και κρύοι διατηρούνται! Δυστυχώς δεν ξέρω αν παράγονται ακόμα, αν και πολύ αμφιβάλλω. Πιο πολύ τους ανέφερα ως παράδειγμα για να υποστηρίξω και εγώ αυτό που λέει παραπάνω ο φίλος μας ως τύχη! Για εσένα δεν κάνουν μιας και έτσι κι αλλιώς είναι ATA.

Ωστόσο σκέψου αυτό!

Οι παλιότεροι Caviar ήταν αρκετά ζεστοί και θορυβώδεις (μοντέλα έως 20GB). Μέχρι τότε είχα κάποιους ανταγωνιστικούς Maxtor που σε επίπεδα θορύβου, ζέστης, επιδόσεων ήταν καλύτεροι. Ήρθαν και παρήλθαν αρκετοί άλλοι (Οι IBM (και μετέπειτα Hitachi) ήταν επίσης ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟΙ, με μέτριο θόρυβο αλλά έχουν σαφέστατα καλύτερες επιδόσεις) μέχρι που ήρθε εκείνο το περιβόητο μοντέλο (WD800JB Thailand black) που 'μου έκατσε' ιδανικά! Έκτοτε όποιοδήποτε άλλο, όποιασδήποτε εταιρίας ήταν περισσότερο ή λιγότερο χειρότερο! (μιλώντας σε ανταγωνιστική κλίμακα, δηλαδή στα 80GB)

Οι συγκεκριμένοι WD είναι ΠΟΛΥ ΑΘΟΡΥΒΟΙ, πολύ κρύοι και γρήγοροι όσο οι ανταγωνιστές τους !!! Τους έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή και σκοπέυω να τους βάλω σε ένα παλιό fanless pc που έχω μετατρέψει σε κατεβαστήρι.

Ο κόσμος έχει την τάση να κρίνει από την προσωπική του εμπειρία (δε γίνεται και διαφορετικά άλλωστε) που σημαίνει πως όταν αυτή είναι περιορισμένη τον κάνει αποπροσανατολιστικό κριτή. Έτσι, για εμένα δόγματα τύπου "η WD είναι έτσι και η Seagate είναι αλλιώς' απλά με αφήνουν αδιάφορο και με στεναχωρούν.

ΜΟΝΟ σε επίπεδο μοντέλου μπορεί να γίνει ένα σωστό benchmark και η έκβασή του ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για τις εταιρίες, πρόκειται για αυθαίρετη γενίκευση και συνήθως η εμπάθεια κατά την υποστήριξη της μιας ή της άλλης άποψης αποκαλύπτει προσωπικό 'κόλλημα'.

Α! Να προσθέσω επίσης μια προσωπική καθαρά παρατήρηση. Οι συγκεκριμένοι WD800JB είναι και πολύ ελαφριοί! Που σημαίνει ότι μάλλον έχουν 1 μόλις πλατώ, κάτι που εξηγεί επαρκώς ΟΛΑ τα παραπάνω! Και τη μειωμένη θερμοκρασία, και τον μειωμένο θόρυβο, και τις αυξημένες επιδόσεις (seek time).

Άρα ένας μπακάλικος τρόπος να κρίνεις τις ΠΙΘΑΝΕΣ 'επιδόσεις' ενός σκληρού (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ άλλες μετρικές) είναι και το βάρος... Γελάτε, ε;! :mrgreen:

Ο λόγος πάντως που εξαρχής μπήκα στο κόπο να σου γράψω αυτό το reply, φίλε M-81, είναι γιατί πρόσφατα αγόρασα δύο 250άρηδες SATA2 (16MB cache), τον ένα από τους τελευταίους Maxtor (σημερινή Seagate) και τον άλλο από WD. Οι θερμοκρασίες και των δύο είναι μέτριες (με την έννοια ότι σε σχέση με όσους έχω αγοράσει βρίσκονται στη μέση της κατάταξης). Από άποψη θορύβου, σε σχέση με όσους παλιότερους είχα, και οι δύο είναι πολύ θορυβώδεις όταν γράφουν data. Μεταξύ των δύο, ο πιο θορυβώδης στην εγγραφη, είναι ο Maxtor με διαφορά. Αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα για τα μοντέλα της Seagate. Ωστόσο ένας φίλος μου που αγόρασε τον ίδιο 250άρη με brand Seagate μου είπε τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ -> 'Spinning θόρυβος μέτριος αλλά έντονος ήχος κατά το writing'. Φυσικά από ταχύτητα επίσης ελαφρά καλύτερος ο Seagate.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν είναι παρά προσωπικές εκτιμήσεις...

Ανάμεσα πάντως στα δύο μοντέλα που παραθέτεις προτείνω ΔΑΓΚΩΤΟ Seagate! (έχει και Native Command Queuing)

ΥΓ : Αν σε ενδιαφέρει πάντως ο αποθηκευτικός χώρος πέρα των υπολοίπων επιδόσεων, τότε καλύτερα προσανατολίσου στους 250άρηδες που αυτή τη στιγμή έχουν την καλύτερη απόδοση προς τιμή. Δηλαδή το πιο φθηνό GB. Διαφορετικά, αν δε θες να δώσεις ούτε λεπτό παραπάνω για αποθηκευτικό χώρο, τότε ψάξε και τους 160άρηες όπως προανέφερε και ένας φίλος πιο πάνω.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! :)

Τελικά αποφάσισα να πάρω τον SEAGATE BARRACUDA ST3120813AS 120GB 7200RPM SATA2 NCQ.

Παρόλο που ήταν η δεύτερη επιλογή μου, νίκησε το NCQ (εύχομαι να κάνει...διαφορά) και τα 5 χρόνια εγγύηση.

Σε λίγες μέρες θα ξέρω.

Συγγνώμη Western Digital...

Δημοσ.
Το συμπέρασμα της συζήτησης είναι: Όσα ήξερες πριν ρωτήσεις' date=' τόσα ξέρεις και τώρα :)

Πάρε οποιον δίσκο θέλεις, δεν υπάρχει πλέον "κακός" δίσκος. Αν είναι να σου πάθει κάτι εξαρτάται απο την τύχη σου.

Backup Backup Backup.[/quote']

Πέστα ρε φίλε. Όντως έτσι είναι. Όλοι οι δίσκοι καλοί είναι.

Προσωπικά προτιμώ τους WD, γιατί εως σήμερα (10χρόνια πιστός σε WD) δεν μου έχει σκάσει κανένας. Και λόγω της φύσης της δουλειάς μου έχω παρατηρήσει οτι γενικώς η WD είναι η πιο αξιόπιστη.

Αλλά συγκεκριμένα στοιχεία και στατιστικά δεν έχω. Απλά μου έχει δημιουργηθεί αυτή η εικόνα.

Δημοσ.

Και πριν ενάμιση μήνα έσκασε (ο τρίτος κατά σειρά) western digital ενός φίλου μου! Οι δύο πρώτοι σαραντάρηδες (σχεδόν αχρησιμοποίητοι) και ο τωρινός 60άρης! Αυτά δε σημαίνουν τίποτα...

Δημοσ.

Βασικά κι εγώ σκέφτομαι για σκληρό και μάλλον πάω για τον 320 Seagate γιατί έχει 5 χρόνια εγγύηση, τους Western τους φοβάμαι γιατί 4 τα έχουν παίξει :( με τελευταίο θήμα έναν 40άρι. (Παρεπιπτόντως μήπως μπορεί κανεις να μου πεί τι παίζει, γιατί το μοτερ δουλεύει, η πλακέτα είναι καλή δοκίμασα και από άλλον που δουλεύει, και βλέπεις την κεφαλή να κάνει κάτι σπαστικές κινήσεις σαν να μην μπορεί να διαβάσει (τον άνοιξα)).

Maxtor έχω και είμαι ευχαριστημένος κυρίως σε θέμα θορύβου σε σχέση με τους Western αλλά θέλω να δοκιμάσω και κάτι άλλο γι΄αυτό +1 Seagate

Δημοσ.

Επίσης να προσθέσω ότι όταν κάνουμε συγκρίσεις καλό είναι να τις κάνουμε σε μοντέλα κοντινών εποχών! Άλλη η Seagate παλιότερα και άλλη σήμερα. Το ίδιο και η Hitachi. Δεν είπα καλύτερη / χειρότερη. Είπα απλά ΑΛΛΗ!

Δημοσ.

Ολα ωραια που λεμε, εγω προτιμω με κλειστα τα ματια Seagate, αλλα θα προτιμουσα να κοιταζαμε το μεγεθος του δισκου. Καλυτερα φιλε μου να κοιταζες ταυτοχρονα ενα μεγαλυτερο, ισως, δισκο. Γυρω στα 250GB θα ηταν πολυ καλυτερα απο τα 120GB

Δημοσ.

Θέλω να πώ κάτι: το να ''σκάσει" ένας σκληρός εξαρτάται εκτος από τον ίδιο, στο τροφοδοτικο και στο αν υπάρχει ups (αν δεν υπάρχει ποιος ξέρει τι ρεύματα έχει φάει ο καημένος)...

Δημοσ.

απαπα μακρια απο WD εμενα μου καικε τον προηγουμενο μηνα μεσα σε 3 μηνες

εντομεταξη μαρεσει που ειχα αγοραση και ανεμηστηρακι για καλο και για κακο.

με ups με όλα η WD είναι για τον π**τ**. Ασε που κανει σαν νταλικα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...