Προς το περιεχόμενο

Διαχείριση του pc σε τοπικό δίκτυο από το laptop.

ALR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το τοπικό μου δίκτυο αποτελείται από ένα router , 1 switch το οποίο δίνει ίντερνετ σε ένα AP με ip 192.168.1.2 , σε ένα pc με .21 και ένα laptop με 3.

Θέλω να ελέγξω το pc από το την επιφάνεια εργασίας του laptop ενώ αυτό είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Προσπαθώ από τα βοηθήματα-επικοινωνίες-απομακρυσμένη επικοινωνία βάζοντας τα σωστά στοιχεία αλλά δεν γίνεται τπτ.

Όλες οι επιλογές και στα 2 pc για απομακρυσμένη βοήθεια είναι ενεργές. Το windows fw κλειστό.

Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο software ?

Μήπως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο router ?

Το ρούτερ μου είναι το Fritz!box

Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Δημοσ.
Logika den xreiazetai na kaneis tipota.Mipws exeis balei kanena wireless isolation? kai den mporei to ena pc na dei to alo?

Την τελευταία φορά που προσπάθησα είχα απενεργοποιήσει το AP.

Ήταν δλδ μόνο το laptop, το pc και το switch με το router.

Στο pc υπόψην ότι έχω dual boot , με suse 10.0 και win xp pro sp2.

Αλλά λογικά αν ήταν από τα linux δε θα μπορούσα απλώς να μπώ από το laptop στο pc. Τώρα δε μπορώ να μπώ ούτε στο laptop από το pc.

Σαν δίκτυο βλέπονται κανονικά.

Δημοσ.

Τι εννοείς δε γίνεται τίποτε; Κάνε λίγο troubleshooting: το pc που θέλεις να κάνεις διαχείριση από μακρία ακούει στην πόρτα που πρέπει; Από τo pc που πας να συνδεθείς κάνει telnet σε εκείνη την πόρτα;

Δημοσ.

Με χαρά να κάνω, απλά πρώτα πρέπει να μάθω , ποια είναι η πόρτα που πρέπει να ακούει το pc ;

Μιλάμε για πόρτα στο router ;

Αν όχι, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ;

Δημοσ.

Για να καταλάβω: προσπαθείς με το Remote Desktop Connection να κάνεις remote administration στο άλλο pc; Τι τρέχει στο άλλο pc ώστε να απαντήσει στο remote; Ή προσπαθείς να κάνεις remote με κάποιο άλλο τρόπο;

Δεν είμαι πολύ γνώστης των εργαλείων που έχουν τα windows είναι αλήθεια, απλώς να βοηθήσω ήθελα.

Δημοσ.

Προσπαθώ να συνδεθώ από το laptop στο pc με ακριβώς αυτό το εργαλείο των windows. Το pc τρέχει windows αλλά είναι dual boot με suse 10.0.

Όταν προσπαθώ να συνδεθώ, εννοείται ότι τρέχει τα windows.

Βασικά, αφού είδα και απόειδα, εγκατέστησα το realVNC.

Τώρα μπορώ να συνδεθώ από το pc στο laptop, αλλά όχι από το laptop στο pc , που είναι και αυτό που θέλω να πετύχω!!

Το μήνυμα λάθους που παίρνω είναι : connection refused και connection timed out.(10060).

Δημοσ.

Νομίζω για να συνδεθείς με αυτό το εργαλείο πρέπει να τρέχει και η αντίστοιχη υπηρεσία στο pc που θέλεις να συνδεθείς (π.χ. terminal services) που έχω δει να τρέχουν server λειτουργικά.

Στο νέο πρόβλημα που έχεις -αν και δεν ξέρω το vnc- έχεις κάνει τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις στο vnc σε pc και laptop; Σε ποια πόρτα έχεις ρυθμίσει να παίζει το vnc; μήπως είναι up κάποιο firewall στο pc;

Δημοσ.

Όλα οκ με real VNC.

Απλώς ήταν θέμα συντακτικού. Έπρεπε να γράψω route-ip::port και εγώ έγραφα μόνο route-ip.

Λειτουργεί κανονικά :) Με το εργαλειάκι των windows δεν ξέρω γιατί δε λειτουργει :(

Δημοσ.

επειδη με ενδιαφερει το θεμα θελω να μπορω να ελεχξω τους αλλους υπολογιστες σε ενα δικτυο που εχω στησει (3 pc),δηλαδη να κανω εγκατασταση προγραμματων,απεγκατασταση κ.α σαν απομακρυσμενη διαχειρηση .τι προγραμμα να βαλω ,σε ποια pc και πως το δουλευω

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ την δουλειά μου την έκανα με το realVNC.

Άψογο πρόγραμμα και εγγυημένα αποτελέσματα. http://www.realVNC.com

Για ότι άλλες απορίες εδώ είμαστε!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πως γίνεται όταν συνδέομαι σε ένα υπολογιστή σε τοπικό δίκτυο μέσω του προγράμματος των WindowsXP να μην κάνει log-off τον άλλο χρήστη, αλλά να μένει ανοιχτός έτσι ώστε να βλέπει ο άλλος τί κάνω στον υπολογιστή του;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...