ALR Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Καλησπέρα. Το τοπικό μου δίκτυο αποτελείται από ένα router , 1 switch το οποίο δίνει ίντερνετ σε ένα AP με ip 192.168.1.2 , σε ένα pc με .21 και ένα laptop με 3. Θέλω να ελέγξω το pc από το την επιφάνεια εργασίας του laptop ενώ αυτό είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Προσπαθώ από τα βοηθήματα-επικοινωνίες-απομακρυσμένη επικοινωνία βάζοντας τα σωστά στοιχεία αλλά δεν γίνεται τπτ. Όλες οι επιλογές και στα 2 pc για απομακρυσμένη βοήθεια είναι ενεργές. Το windows fw κλειστό. Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο software ? Μήπως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο router ? Το ρούτερ μου είναι το Fritz!box Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
HexStatic Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Logika den xreiazetai na kaneis tipota.Mipws exeis balei kanena wireless isolation? kai den mporei to ena pc na dei to alo?
ALR Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Logika den xreiazetai na kaneis tipota.Mipws exeis balei kanena wireless isolation? kai den mporei to ena pc na dei to alo? Την τελευταία φορά που προσπάθησα είχα απενεργοποιήσει το AP. Ήταν δλδ μόνο το laptop, το pc και το switch με το router. Στο pc υπόψην ότι έχω dual boot , με suse 10.0 και win xp pro sp2. Αλλά λογικά αν ήταν από τα linux δε θα μπορούσα απλώς να μπώ από το laptop στο pc. Τώρα δε μπορώ να μπώ ούτε στο laptop από το pc. Σαν δίκτυο βλέπονται κανονικά.
Sta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Τι εννοείς δε γίνεται τίποτε; Κάνε λίγο troubleshooting: το pc που θέλεις να κάνεις διαχείριση από μακρία ακούει στην πόρτα που πρέπει; Από τo pc που πας να συνδεθείς κάνει telnet σε εκείνη την πόρτα;
ALR Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Με χαρά να κάνω, απλά πρώτα πρέπει να μάθω , ποια είναι η πόρτα που πρέπει να ακούει το pc ; Μιλάμε για πόρτα στο router ; Αν όχι, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ;
Sta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Για να καταλάβω: προσπαθείς με το Remote Desktop Connection να κάνεις remote administration στο άλλο pc; Τι τρέχει στο άλλο pc ώστε να απαντήσει στο remote; Ή προσπαθείς να κάνεις remote με κάποιο άλλο τρόπο; Δεν είμαι πολύ γνώστης των εργαλείων που έχουν τα windows είναι αλήθεια, απλώς να βοηθήσω ήθελα.
ALR Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Προσπαθώ να συνδεθώ από το laptop στο pc με ακριβώς αυτό το εργαλείο των windows. Το pc τρέχει windows αλλά είναι dual boot με suse 10.0. Όταν προσπαθώ να συνδεθώ, εννοείται ότι τρέχει τα windows. Βασικά, αφού είδα και απόειδα, εγκατέστησα το realVNC. Τώρα μπορώ να συνδεθώ από το pc στο laptop, αλλά όχι από το laptop στο pc , που είναι και αυτό που θέλω να πετύχω!! Το μήνυμα λάθους που παίρνω είναι : connection refused και connection timed out.(10060).
Sta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Νομίζω για να συνδεθείς με αυτό το εργαλείο πρέπει να τρέχει και η αντίστοιχη υπηρεσία στο pc που θέλεις να συνδεθείς (π.χ. terminal services) που έχω δει να τρέχουν server λειτουργικά. Στο νέο πρόβλημα που έχεις -αν και δεν ξέρω το vnc- έχεις κάνει τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις στο vnc σε pc και laptop; Σε ποια πόρτα έχεις ρυθμίσει να παίζει το vnc; μήπως είναι up κάποιο firewall στο pc;
ALR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Όλα οκ με real VNC. Απλώς ήταν θέμα συντακτικού. Έπρεπε να γράψω route-ip::port και εγώ έγραφα μόνο route-ip. Λειτουργεί κανονικά Με το εργαλειάκι των windows δεν ξέρω γιατί δε λειτουργει
Sta Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Υπάρχει και το remote desktop sharing από Netmeeting που μπορείς να δοκιμάσεις.
bebakos11 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 επειδη με ενδιαφερει το θεμα θελω να μπορω να ελεχξω τους αλλους υπολογιστες σε ενα δικτυο που εχω στησει (3 pc),δηλαδη να κανω εγκατασταση προγραμματων,απεγκατασταση κ.α σαν απομακρυσμενη διαχειρηση .τι προγραμμα να βαλω ,σε ποια pc και πως το δουλευω
ALR Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2006 Φίλε μου εγώ την δουλειά μου την έκανα με το realVNC. Άψογο πρόγραμμα και εγγυημένα αποτελέσματα. http://www.realVNC.com Για ότι άλλες απορίες εδώ είμαστε!
caveneo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Πως γίνεται όταν συνδέομαι σε ένα υπολογιστή σε τοπικό δίκτυο μέσω του προγράμματος των WindowsXP να μην κάνει log-off τον άλλο χρήστη, αλλά να μένει ανοιχτός έτσι ώστε να βλέπει ο άλλος τί κάνω στον υπολογιστή του;
asmilon Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Μπορεις να χρησιμοποιησεις το RealVNC που ειπαν τα παιδια πιο πανω, κανει αψογη δουλεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.