Προς το περιεχόμενο

!!!!!!!!!Πως να φτιάξεις προγράμματα Symbian!!!!!


savvvas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλοι έχουμε δει πως τα symbian κινητά υποστηρίζουν φανταστικά προγράμματα, από παιχνίδια, σουίτες γραφείου και πολυεφαρμογές, έως firewall, και προγράμματα για hacking. Και τίποτα δεν σταματάει εδώ!!! Μπορείς να δημιουργήσεις και τα δικά σου προγράμματα!!! Το θέμα είναι πως θα τα φτιάξουμε!!! Έχω ακούσεις πως φτιάχνονται κυρίως με C++. Δεν ξέρω όμως κανένα πρόγραμμα c++, για προγράμματα για symbian κινητά. Ψάχνω στο Google, αλλά τίποτα!

Μήπως ξέρει κανείς σας, κανένα τέτοιο πρόγραμμα, ή καμοιά ιστοσελίδα ?

 

Ευχαριστώ!!!:) :)

 

(Βασικά ξέρω c++, και φτιάχνω προγράμματα για τον υπολογιστή. Τα προγράμματα αυτά, είναι τύπου exe. Στα κινητά όμως, δεν υποστηρίζεται αυτή η μορφή. Ψάχνω μήπως γίνεται να το μετατρέψω σε αρχείο sis, που υποστηρίζεται από το κινητό, αλλά τίποτα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Symbian C++ programming is commonly done with a commercial IDE. For current versions of Symbian OS, CodeWarrior for Symbian OS is favoured. The CodeWarrior tools will be replaced during 2006 by Carbide.c++, an Eclipse-based IDE developed by Nokia. It is expected that Carbide.c++ will be offered in different versions: a free version may allow users to prototype software on the emulator for the first time in a free product.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς πρόκειται για μεγάλο μπλέξιμο, πρέπει να κατεβάσεις το ανάλογο IDE (στην περίπτωση μας το Carbide είναι Ok) ύστερα το SDK που σε ενδιαφέρει (Symbian 60 1st, 2nd ή 3rd Edition) και να εντρυφήσεις σιγά, σιγά στον δαιδαλώδη κόσμου του Symbian O.S.

 

Πέραν πάντως της C++ μπορείς να προγραμματίσεις το Symbian σε Visual BASIC .NET και C# με την βοήθεια του AppForge Crossfire (add-on στο Visual Studio .NET) ή εάν πρόκειται για το Symbian 2nd ή 1st Edition με το Borland C++ Builder X ο οποίος είναι το μοναδικό RAD (έστω και lite) εργαλείο για C++ Symbian development - όμως από όσο γνωρίζω δεν υποστηρίζει Symbian 9.1 -3rd Edition και μάλλον η Borland το έχει σκοτώσει (άλλωστε και η Symbian από όσο λέγανε σε κάποια Borland Blogs δεν επιθυμούσε το port της Delphi / VCL επάνω του -κρίμα).

 

Για αρχή πάντως γράψου εδώ forum.nokia.com και καλό ψάξιμο.

 

Υ.Γ.

Και ένα hint για τους ψαγμένους.. αν θυμάμαι καλά τα εργαλεία προγραμματισμού της Symbian επιστρέφουν PEs τα οποία με την βοήθεια ειδικού converter γίνονται Symbian executables ή αλλιώς E32 (Epoch 32 File Format) -άλλη μια ένδειξη για το μπάχαλο που λέγεται Symbian Development είναι πως το debugging executable παραμένει σε PE δηλαδή ο Symbian Emulator/Debugger δεν έχει binary compatibility με το τελικό E32 executable (!). Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως Windows PEs λογισμικά μπορούν να γίνουν Symbian E32 –κυκλοφορούν τέτοιες παρανοήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...