Προς το περιεχόμενο

Να του αλλαξω το firmware ή οχι ?

mohic4n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει ότι το DVD-RW μου δεν αναγνωρίζει σωστά τα CD και τα DVD.

Δηλαδή: αντί να το αναγνωρίσει ως 52x το CD το βλέπει ως θξ μονο, αντί το

DVD 16x ως 4x μονο... Έχω τσεκάρει αν είναι σε DMA mode και είναι στο Ultra (ΔΕ πάει πιο πάνω gmt..).

Αξίζει λοιπόν να κάνω firmware update ή όχι?

Έχω βρει αυτό εδώ: http://drivers.softpedia.com/get/FIRMWARE/Nec/Nec-ND-3520A-firmware-305.shtml

κάνει ή όχι ?

Δημοσ.

Το firm δε παίζει ρόλο σε αυτό το πρόβλημα.

Δοκίμασε να καθαρίσεις το ματάκι, να αλλάξεις καλωδιοταινία ή να το δοκιμάσεις σε άλλο PC.

Αλλίως... rma...

Δημοσ.

to rma re mages ti einai k to firmware paizei egw eixa ena cd-rw tis sony pou egrafe max 40x k me tin boi8eia enos paidiou apo edw mesa tou ebala firmware metatropea tis lite on k twra grafw me 52x kanwnikotata to mono pou alakse einai to xroma apo to led tou pou otan egrafe itan prasino k anabosbine k twra anabosbinei kokkino otan grafei

Δημοσ.

Man κατα την ταπεινη μου γνωμη είναι καθαρά θεμα firmware. Το ματακι δεν έχει καμμια σχέση. Αν ήταν το ματακι δεν θα τα έβλεπε καθόλου τα cd. Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ παλιότερα με τη δικιά μου συσκευή. Κάποια συγκεκριμένα δισκάκια τα έβλεπε 4χ ενω ήταν 12χ (αν θυμάμαι καλά). 'Εκανα μια αναβάθμιση στο firmware και ήρθε κι έστρωσε το μηχάνημα.

Δημοσ.
Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει ότι το DVD-RW μου δεν αναγνωρίζει σωστά τα CD και τα DVD.

Δηλαδή: αντί να το αναγνωρίσει ως 52x το CD το βλέπει ως θξ μονο' date=' αντί το

DVD 16x ως 4x μονο... Έχω τσεκάρει αν είναι σε DMA mode και είναι στο Ultra (ΔΕ πάει πιο πάνω gmt..).

Αξίζει λοιπόν να κάνω firmware update ή όχι?

Έχω βρει αυτό εδώ: http://drivers.softpedia.com/get/FIRMWARE/Nec/Nec-ND-3520A-firmware-305.shtml

κάνει ή όχι ?

Δοκίμασε να κάνεις firmware update, αλλά με το modded firmware των Liggy & Dee, έκδοση 2.U4 (RPC1) που θα βρείς εδώ: http://liggydee.cdfreaks.com/page/3520/

Σίγουρα όμως χρειάζεσαι και καθαρισμό του drive. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό CD/DVD. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. :-D

Δημοσ.
emena 8a mou pei kanenas ti einai to rma pou to exw dei poles fores edw k zw sto skotadi apo periergia k mono 8elw na ma8w ?

RMA=Return Merchandise Authorization

Ειναι μια φορμα που συμπληρωνεις για να επιστρεψεις στην αντιπροσωπεια ενα ελλατωματικο προιον ή χαλασμενο μεσα στην περιοδο της εγγυησης, ωστε να επισκευαστει ή να αντικατασταθει με καινουριο...

Δημοσ.

Θα συμφωνούσα μαζί σας ότι είναι θέμα firmware εφόσον δεν έλεγε στην αρχή "...τις τελευταίες μέρες...".

Εφόσον υπάρχει πρόβλημα firmware αυτό ισχύει από την αρχή και όχι ξαφνικά.

Αν έχεις σκοπό να το φλασάρεις με άλλο φιρμ, δοκίμασε πρώτα με το original. Λάβε υπόψη σου ότι αν το φλασάρεις με firm άλλου προγραμματιστή, μπορεί να χάσεις την εγγύηση σου αν σου μείνει στα χέρια και το πάρουν χαμπάρι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...