kx5 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Έφτασε στα χέρια μου ένας Athlon 64 3000+ (754) και μια μητρική Chaintech VNF3-250 με το σκεπτικό να πουληθούν. Το σύστημά μου είναι AthlonXP 2800+ και μητρική MSI K7N2G (Υποστήριξη Dual Channel DDR) με ξεχωριστό PCI SATA Controler. (2X512MB DDR400, 2X160GB SATA) Η πρώτη σκέψη ήταν να αντικαταστήσω τα δικά μου (επεξεργαστή-μητρική) με τα προς πώληση κομμάτια. Αλλά 1ον θα χρειαστώ format (που έχω τρια χρόνια να κάνω και θέλω να το αποφύγω). 2ον το δικό μου hardware έχει μικρή μεταπολιτική αξία και είναι εκτός εγγύησης, ενώ ο Athlon 64 και η Chaintech έχουν ακόμη 1.5 χρόνο εγγύηση και φυσικά μεγαλύτερη αξία. Αξίζει να κάνω την αλλαγή? Θα δώ μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις του υπολογιστή μου (φόρτωμα λειτουργικού, εφαρμογές γραφείου...) ή να τα πουλήσω και να κρατήσω το σύστημα μου ως έχει? Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια.
status Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 krata ton 64 kai bale ston athlon Mac OS X na goustaris:) nai aksizi
kx5 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Ένα από τα δύο πρέπει να πάει για πούλημα.
Πέτρος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 O Athlon είναι s.939 ή s.754 (είδα nForce3) και χάρηκα. Αν είναι το δεύτερο ενδιαφέρομαι. (pm?)
kx5 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 754 Το αν θα τον πουλήσω παίζεται ακόμη. Δεν είναι αυτό το θέμα που άνοιξα όμως. Pls μην το κάνουμε αγγελία.
vaggelis_cha Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτή τη στιγμή η AMD είναι δύο sockets μπροστά από το παλιό καλό 754. Οπότε και το Athlon 64 δεν θα πιάσει και καμμιά τρομερή τιμή. Σίγουρα ένα 64bit μηχάνημα με τις κατάλληλες μνήμες (DDR) και ένα λειτουργικό όπως το Linux με 64-bit πυρήνα θα έχει σημαντική διαφορά σε σχέση με τον απλό 2800+. Η πρότασή μου είναι να κρατήσεις αυτά που σου έδωσαν (Athlon 64) και να μην είσαι τόσο απαισιόδοξος για το θέμα του format. Θεωρώ ότι αν έχεις windows sp2 θα δούνε άμεσα τις αλλαγές στο hardware και το μόνο που θα χρειαστείς (ενδέχεται και να μην χρειαστεί) είναι να εγκαταστήσεις κάποιους drivers και να απεγκαταστήσεις κάποιους παλαιότερους. Υποθέτω επίσης ότι θα χρησιμοποιήσεις τον υπάρχοντα SATA controller οπότε μάλλον οι ουσιαστικές αλλαγές που θα έχει το configuration του συστήματος θα έχουν να κάνουν με το chipset, audio και ethernet τα οποία σίγουρα δεν θα σε αναγκάσουν να προβείς σε format. Το 2800+ είναι αξιοπρεπέστατο για εφαρμογές γραφείου και μπορείς να το έχεις για δεύτερο μηχάνημα οπότε θα βρεις εύκολα να το πουλήσεις.
kx5 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτή τη στιγμή η AMD είναι δύο sockets μπροστά από το παλιό καλό 754. Οπότε και το Athlon 64 δεν θα πιάσει και καμμιά τρομερή τιμή. Το καταλαβαίνω. Άλλωστε αν το δώσω θα είναι σχεδόν στη μισή τιμή από όσο αξίζει σήμερα (βλέπε skroutz.gr). Συν το ότι Athlon 64 και ή μητρική βρίσκονται ακόμη στην εγγύηση. Η πρότασή μου είναι να κρατήσεις αυτά που σου έδωσαν (Athlon 64) και να μην είσαι τόσο απαισιόδοξος για το θέμα του format. Θεωρώ ότι αν έχεις windows sp2 θα δούνε άμεσα τις αλλαγές στο hardware και το μόνο που θα χρειαστείς (ενδέχεται και να μην χρειαστεί) είναι να εγκαταστήσεις κάποιους drivers και να απεγκαταστήσεις κάποιους παλαιότερους. Υποθέτω επίσης ότι θα χρησιμοποιήσεις τον υπάρχοντα SATA controller οπότε μάλλον οι ουσιαστικές αλλαγές που θα έχει το configuration του συστήματος θα έχουν να κάνουν με το chipset, audio και ethernet τα οποία σίγουρα δεν θα σε αναγκάσουν να προβείς σε format. Αυτό παίζεται... Δε θα κρατήσω τον PCI controller. Η Chaintech έχει δικό της onboard. Ίσως να δοκιμάσω αλλά με μεγάλο ρίσκο (πχ να μην μπουτάρουν τα windows μετά την αλλαγή).
vaggelis_cha Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2006 Το καταλαβαίνω. Άλλωστε αν το δώσω θα είναι σχεδόν στη μισή τιμή από όσο αξίζει σήμερα (βλέπε skroutz.gr). Συν το ότι Athlon 64 και ή μητρική βρίσκονται ακόμη στην εγγύηση. Αυτό παίζεται... Δε θα κρατήσω τον PCI controller. Η Chaintech έχει δικό της onboard. Ίσως να δοκιμάσω αλλά με μεγάλο ρίσκο (πχ να μην μπουτάρουν τα windows μετά την αλλαγή). θα συνιστούσα να στήσεις το σύστημα με τον pci controller, να περάσεις τους drivers της chaintech (ούτως η άλλως θα σου ζητηθεί) και στη συνέχεια να βγάλεις τον PCI controller και να βάλεις τους δίσκους πάνω στη μητρική.
Πέτρος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Από πλευράς επίδοσης, έστω και μικρή διαφορά θα δεις υπέρ του Α64. Η αλλαγή του επεξεργαστή δε θα σε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα με τα win. 754Το αν θα τον πουλήσω παίζεται ακόμη. Δεν είναι αυτό το θέμα που άνοιξα όμως. Pls μην το κάνουμε αγγελία. Εννοείται, εσύ όμως ανέφερες πώληση.
status Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2006 oxi pros emas..akoma toulaxiston ;p re kane ena lan na goustas me kanena game:)
kx5 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 θα συνιστούσα να στήσεις το σύστημα με τον pci controller, να περάσεις τους drivers της chaintech (ούτως η άλλως θα σου ζητηθεί) και στη συνέχεια να βγάλεις τον PCI controller και να βάλεις τους δίσκους πάνω στη μητρική. Δεν χρειάστηκε. Δούλεψε κατευθείαν. Είχες δίκιο. Τα windows δεν δυσκολεύτικαν καθόλου στην αλλαγή. Όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά και τελικά έκανα format. Από πλευράς επίδοσης, έστω και μικρή διαφορά θα δεις υπέρ του Α64. Η αλλαγή του επεξεργαστή δε θα σε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα με τα win. Κάπως έτσι. Διαφορά στις επιδόσεις δεν είδα. Επισης η m/b chaintech που κάθεται ο A64 είναι σκέτη απογοήτευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.