mentoras99 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Γεια χαρα! Ποσταρω εδω επειδη σκεφτομαι σοβαρα την μετεγκατάσταση και διαμονή μου από Ελλάδα σε Ελβετία. Δεν εχω κάνει μεγάλο ψάξιμο, ξέρω βέβαια αρκετά πραγματα από κάποιους που έχουν πάει εκεί, αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω από ανθρώπους που έχουν ζήσει εκεί. Εχει κανείς εμπειρία από την ζωή στην Ελβετία? ότι πληροφορία έχετε θα ήταν χρήσιμη! (κόστος ζωής, ποιότητα ζωής, καθημερινή ζωή, εργασίες, διαβίωση με αγγλική γλώσσα κλπ)
Cue Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Προσωπική εμπειρία έχω από Γενέβη όπου έμεινα 10 μήνες εν έτη 2001-2002. Ομολογουμένος τα ενοίκια είναι αρκετά υψηλά συγκριτικά με Ελλάδα. Για ένα studio στην μεριά της Γαλλίας, μόλις μετά τα σύνορα, έδινα 600 ευρώ. Βέβαια ο μισθός αντίστοιχα σαν technical student (BSc IT undergraduate) ήταν 2k. Οπότε αναλογικά βλέπεις ότι δεν είναι ασχήμα. Με πτυχίο δε ο μισθός ανέβαινε στα 3k. Το φτηνότερο φαγητό που μπορούσες να φας ήταν είτε ένα meal από McDonalds είτε Kebab. Κόστος? 7e. Πάντως στα supermarket είναι σχετικά reasonable οι τιμές. Η ποιότητα ζωής στην Γενέβη συγκεκριμένα είναι υπερβολικά καλή. Σε σημείο αηδείας μπορώ να πω! Για να καταλάβεις πως μία μικροκλοπή σε ψιλικατζίδικο της γειτονιάς γινόταν πρωτοσέλιδο... Ο κόσμος δε θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα friendly, χωρίς να είναι αρνητικός απέναντί σου είναι κάπως απόμακρος. Γενικά πάντως επειδή δεν έχεις να αντιμετωπίσεις μία συγκεκριμένη κουλτούρα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, από την άλλη δεν μπορείς να κάνεις relate κιόλας με αποτέλεσμα να νοιώθεις ξένος ανάμεσα σε ξένους. Όσον αφορά τον τρόπο διασκέδασης αυτός ποικίλει. Από πρωτοκλασάτα restaraunt στο κοτοπουλάδικο της πλατείας, από high society clubs μέχρι underground σκηνές. Ένα βράδυ κανονίσαμε να πάμε στο Le Chat Noir. Σαν την μύγα μες στο γάλα ήμουν (με μία αντίθεση στο χρώμα) . Αγγλικά? Ποια Αγγλικά? Γαλλικά στον Νότο, Γερμανικά Βόρεια, Ιταλικά προς τα Ανατολικά. Ξεκινάς με το τρένο από Γενέβη με τις ανακοινώσεις στα Γαλλικά και φτάνοντας Basil ακούς μόνο Γερμανικά. Στην τελική η Ελβετία σαν χώρα αν και "επίγειος παράδεισος" ίσως να σου φανεί κάπως αποστειρωμένη. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Ειχα παει Ζυριχη το Γεναρη για ενα τεχνικο σεμιναριο.Εμενα σε ενα προαστειο,ο καιρος ηταν τις περισσοτερες μερες μουντος αλλα το κλιμα ηταν πολυ αναζωογονητικο.Περασα πολυ καλα και θα γουσταρα να εμενα εκει.Εχω και ακρες .Και ζωη εχει το βραδυ στη ζυριχη και ευγενικους ανθρωπους .Γενικα περασα πολυ καλα τις 3 μερες που πηγα .Μου περασε απο το μυαλο να παω να δουλεψω εκει αλλα προτιμησα να φυγω απο Αθηνα τελικα και να παω να δουλεψω Χανια απο το Γεναρη και μετα και να μεινω μονιμα εκει
mentoras99 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Προσφατα βεβαια ειχαμε και τις εξελιξεις με τους 'περιορισμους' στη μετανάστευση απο χωρες της ΕΕ προς την Ελβετια. Δεν ξερω ποσο εχει προχωρησει ή θα προχωρησει στην πραξη αυτο, καθως η ΕΕ πιεζει πολυ και με διαφορους τροπους...
spongos12345 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 τελικα τι εχει γινει ισχυει ο περιορισμος στη μεταναστευση???
Razor_7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 Δημοσ. 7 Απριλίου 2014 α ρε τρελέ δεύτερο τόπικ που ξεθάβεις, έχει και συνέχεια? εντωμεταξύ το σκεφτόσουν το 2006 να πας Ελβετία και το 2014 απαντάς: Προσφατα βεβαια ειχαμε και τις εξελιξεις με τους 'περιορισμους' στη μετανάστευση απο χωρες της ΕΕ προς την Ελβετια. Δεν ξερω ποσο εχει προχωρησει ή θα προχωρησει στην πραξη αυτο, καθως η ΕΕ πιεζει πολυ και με διαφορους τροπους... ή τρολλάρεις ή ό,τι να 'ναι γενικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις