thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Όχι. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τέτοιες αποφάσεις. Σίγουρα ο Λένιν δεν είχε καμία σχέση σχέση με το Στάλιν ή ο Ρουσβελτ με τον Τρούμαν. Αυτό που λέω είναι ότι οι καταστάσεις πολλές φορές αναγκάζουν βιαιότητες και κρίνεις ιστορικά πρόσωπα βάσει της εποχής σου. Γιατί κι εγώ αν ήμουν οποιοσδήποτε ηγέτης μιας υπερδύναμης εκείνη τη χρονική περίοδο φαντάζομαι ότι θα είχα αναγκαστεί να κόψω πολλά κεφάλια για την προστασία του λαού μου. Βέβαια στην περίπτωση Στάλιν αυτό γινόταν από συνήθεια μάλλον (με απόδειξει τη διάλυση της Κομμούνας μέσα σε μια νύχτα κατόπιν συμφωνίας με Άγγλους-Γάλλους-Αμερικανούς), και στου Χίτλερ από -κατά τη γνώμη μου- αρρωστημένο σωβινισμό. Άλλωστε στην πλευρά των Γερμανών δεν ήταν μόνο ο Χίτλερ, αλλά και οι Χίμλερ, Χόπε που πέρασαν από λεπίδι ουκ ολίγους και ακόμα και οι ίδιοι οι Γερμανοί τους φοβόντουσαν.
Σκύμνος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 ...Αυτό που λέω είναι ότι οι καταστάσεις πολλές φορές αναγκάζουν βιαιότητες και κρίνεις ιστορικά πρόσωπα βάσει της εποχής σου. Το να κρίνεις ιστορικά πρόσωπα βάσει της σύγχρονης εποχής είναι μέγα ατόπημα. Οι σωστές κρίσεις θα πρέπει να γίνονται έχοντας υπόψη τις παραμέτρους και τις συνθήκες κάθε εποχής, αν αυτό βέβαια είναι εφικτό. Γιατί κι εγώ αν ήμουν οποιοσδήποτε ηγέτης μιας υπερδύναμης εκείνη τη χρονική περίοδο φαντάζομαι ότι θα είχα αναγκαστεί να κόψω πολλά κεφάλια για την προστασία του λαού μου... Το ερώτημα είναι το έκανε για την προστασία του λαού του ή για την προστασία της καρέκλας του και της βολής του;
thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Το ερώτημα είναι το έκανε για την προστασία του λαού του ή για την προστασία της καρέκλας του και της βολής του; Ή και τα 2; Γιατί ο ηγέτης παραμένει ηγέτης μόνο όταν έχει λαό να τον ακολουθεί. Ηγέτης χωρίς λαό...
Σκύμνος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Ή και τα 2; Γιατί ο ηγέτης παραμένει ηγέτης μόνο όταν έχει λαό να τον ακολουθεί. Ηγέτης χωρίς λαό... Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο ο λαός να ακολουθεί έναν ηγέτη χωρίς να του αρέσει αυτός. Είτε επειδή δεν υπάρχουν οι αναγκαίες και ικανές δυνάμεις για την ανατροπή του είτε απλώς από φόβο. Πάντως συμφωνώ ότι μπορεί να ισχύουν και τα δύο...
KWSN_Men Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Πιθανώς εγώ να φταίω. Δεν είπα και τίποτα. Αλλά όπως και να'χει, από τη στιγμή που σε θύμωσα, δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω για τίποτα. Πάντως, σε ότι τόπικ και να σε έχω δει να συμμετέχεις, το ίδιο είναι το ύφος σου. 1. Δε θύμωσα, αλλά ενοχλήθηκα από την απαξίωση όσων δε συμφωνούν μαζί σου. 2. Η κοινή λογική θα έλεγε ότι δεν κρίνουμε από το γραπτό λόγο τη διάθεση πόσο μάλλον την ψυχοσύνθεση του άλλου. Η κοινή λογική λέει επίσης ότι κάποιος που σκοτώνει αδιακρίτως είναι σφαγέας, οπότε ας μην το ψάχνω καλύτερα...
manic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Ρε παιδια οι αμερικανοι ειναι μοσχαρια like their πλανιταρχιδη!!!!!!! οποτε μην τουσ παρεξητε
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 ...θα είχα αναγκαστεί να κόψω πολλά κεφάλια για την προστασία του λαού μου. Τους αντιφρονούντες έσφαζε. το ερώτημα είναι το έκανε για την προστασία του λαού του ή για την προστασία της καρέκλας του και της βολής του; Σωστός.
thanocaster Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Τους αντιφρονούντες έσφαζε. Σε αυτό έχεις δίκιο...
-nick- Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Ρε παιδια οι αμερικανοι ειναι μοσχαρια like their πλανιταρχιδη!!!!!!!οποτε μην τουσ παρεξητε φιλε μου μοσχαρια υπαρχουν παντου ισως [?] περισσοτερο στην αμερικη λογω συνθηκων/media κλπ παντως οχι 'οι αμερικανοι ειναι μοσχαρια' γιατι υπαρχουν παρα πολλοι αξιολογοι ... oπως σε ολες τις εθνικοτητες φυσικα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.