Προς το περιεχόμενο

LG L1970HQ ή L204WT;

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 382
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φανταζομαι οτι ολοι αντιλαμβανονται οτι μια 20αρα wide εχει στην πραγματικοτητα μικροτερη επιφανεια απεικονισης απο μια 19αρα 4:3...

Δημοσ.
Φανταζομαι οτι ολοι αντιλαμβανονται οτι μια 20αρα wide εχει στην πραγματικοτητα μικροτερη επιφανεια απεικονισης απο μια 19αρα 4:3...

Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο (ίσως και να έχεις) αλλά επειδή πριν είχα 19'' 4:3 και τώρα έχω την 20.1'' wide, και μόνο της τεράστιας ανάλυσης στην πραγματικότητα έχω πολύ περισσότερο χώρο να δουλέψω και να εκμεταλλευτώ. Για ταινίες δεν το συζητάμε. Καμία σχέση. Σαφώς μεγαλύτερη εικόνα!

Πιστεύω πως το wide αξίζει και με το παραπάνω. Δίνει τελείως διαφορετική προοπτική και το μάτι "δέχεται" την εικόνα πιο εύκολα. Στην δουλειά μου πλέον με τις κλασσικές τετράγωνες οθόνες, με ξενίζει όταν την κοιτάω και δουλεύω.

Δημοσ.

Paidia thn phra kai ego proxtes apo to Plaisio ths Kalamarias, opou ksigithike poly kala o polhths kai me afise na thn anoiksoume prota gia na checkaro, an exei kanena kameno pixel. Eytyxos den eixe, opote pleon eimai katoxos ths.

Protes ediposeis, poly kales an kai prepei na to sinithiso ligo ayto to widescreen (prin eixa thn Eizo FlexScan L767 19" LCD). Pandos oson afora ayto ton doro pou lene kapoioi oti exei ginei gia thn sigekrimenh othoni, den katalava... einai kako an ena proion einai kalo kai exei super apodosi timh???

Pandos ondos paizei elipsi kai ego thn perimena arketo kairo, alla ti na kanoume etsi einai ayta.

Δημοσ.

20.1" Wide Viewable : 27.3cm x 43.3cm = 1.183 cm2

19" 4:3 Viewable : 30cm x 37.7cm = 1.131 cm2

H διαφορά είναι μικρή (ελάχιστη) αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το μέγεθος των Pixel

0.258 (20.1") και 0.294 (19") και κατ'επέκταση η ανάλυση που σηκώνει.

Αν σας φαίνεται μικρή η 20.1 προσπαθήστε να δουλέψετε στην ίδια ανάλυση σε Wide από Laptop 15.4 (1680χ1050)

Δημοσ.

Και ξαναρωτάω !!!!! Στις ταινίες και στα παιχνίδια κάνει πιξέλιασμα η lg204. Ας απαντήσουν αυτοί που την έχουν γιατί ενδιαφέρομαι τρελά να την αποκτήσω.

Δημοσ.

Αύριο θα αγοράσω την L1970HQ αλλα μόλις ειδα στο internet ότι υπάρχει η L1970HR η οποια έχει 2ms αντί 4ms. Η τιμη της ειναι 50 ευρω ακριβοτερη. Αξιζει?

Δημοσ.
Και ξαναρωτάω !!!!! Στις ταινίες και στα παιχνίδια κάνει πιξέλιασμα η lg204. Ας απαντήσουν αυτοί που την έχουν γιατί ενδιαφέρομαι τρελά να την αποκτήσω.

Μην το σκέφτεσαι καν! Κανένα απολύτως πιξέλιασμα. Και στο παιχνίδια και στις ταινείες θα την ευχαριστηθείς και με το παραπάνω!!!

Στην αρχή όντως κάπως "ξενίζει" το wide σε αυτήν την διάσταση. Εγώ δεν μπορούσα να παίξω καν το WoW. Αλλα την επόμενη μέρα το είχα συνηθίσει και πλέον δεν μπορώ να ξαναγυρίσω σε 4:3. Είναι κορυφή το wide και κελεπούρι αυτή η οθόνη για την τιμή της!

Δημοσ.

1. Πιστευω οτι η wide οθονες αξιζουν για καποιον που παιζει παιχνιδια η βλεπει ταινιες. Δεν αξιζει ομως για καποιον που θελει να δουλεψει πχ. autocad.

Αλλα πιστευω οτι ενας υπολογιστης ειναι πρωτα απ'ολα για να δουλευουμε καποια προγραμματα και μετα για να βλεπουμε ταινιες η να παιζουμε παιχνιδια.

Γενικα ειναι τελειως υποκειμενικο θεμα και αυτη ειναι η -ταπεινη- προσωπικη μου αποψη.

2. Οντως η πολυ υψηλη αναλυση αποτελει μεγαλο πλεονεκτημα και τελικα χωραει πολυ περισσοτερη πληροφορια στην οθονη. Αλλα αυτο οφειλεται στο οτι δεν εχουν βγει 19αρες με αναλυση μεγαλυτερη απο 1280*1024. Αν δειτε πχ τις οθονες των Mac που εχουν μεγαλυτερη αναλυση σε φορματ 4:3, χωρανε ακομα περισσοτερη πληροφορια απο τις αντιστοιχες wide.

3. Ο υπολογισμος που εκανα ειναι για οθονες

19" σε φορματ 4:3, με βαση τις θεωρητικες διαστασεις ενος τυπικου μοντελου.

20" σε φορματ 16:9 (ισως επρεπε να βαλω 16:10) παλι με διαστασεις ενος τυπικου μοντελου.

4. Πως χρησιμοποιειτε το επιπλεον πλατος της wide σε εναν browser?

@iNfErNeR: Οχι, σε καμια περιπτωση δεν αξιζει να πληρωσεις περισσοτερα χρηματα για μια τετοια διαφορα στο χρονο αποκρισης. Οχι μονο δε θα καταλαβεις διαφορα, αλλα μαλλον δε θα υπαρχει και διαφορα, αφου οι χρονοι κατω απο 12ms ειναι θεωρητικοι και οχι εφικτοι. Αναφερονται στον χρονο αποκρισης της φωτοδιοδου, χωρις να λαμβανουν υποψιν την καθυστερηση που εισαγει το υπολοιπο κυκλωμα. Μονο σε πολυ ακριβα μοντελα (πανω απο 1000ευρω) οι χρονοι πεφτουν αλλα και παλι οχι κατω απο ~8ms.

Δημοσ.

O Extra χώρος για τον browser είναι άχρηστος .... αλλού μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις.

Εγω προσωπικά "τρώω" σχεδόν όλο το extra χώρο της wide με GOOGLE SIDEBAR

ΣΤο οποίο Sidebar έχω φορτώσει ότι με ενδιαφέρει ... απο gadgets αλλο τίποτα ...

Οπως αναφέρανε και τα παιδιά νωρίτερα ... μόλις πας σε Wide δεν ξαναγυρνάς.

Δημοσ.
Μην το σκέφτεσαι καν! Κανένα απολύτως πιξέλιασμα. Και στο παιχνίδια και στις ταινείες θα την ευχαριστηθείς και με το παραπάνω!!!

Στην αρχή όντως κάπως "ξενίζει" το wide σε αυτήν την διάσταση. Εγώ δεν μπορούσα να παίξω καν το WoW. Αλλα την επόμενη μέρα το είχα συνηθίσει και πλέον δεν μπορώ να ξαναγυρίσω σε 4:3. Είναι κορυφή το wide και κελεπούρι αυτή η οθόνη για την τιμή της!

Etsi akrivos opos ta leei o Sorath. Thn prwth mera thn pernas sto monitor mexri na thn synithiseis kai apo thn 2h kai meta den tha ksana katseis pote se 4:3 monitor!

H othonh einai ekseretikh. Egw thn prolava se mavrh kai eimai dipla efxaristimenos.

Δημοσ.

Επειδη εχω καθησει σε wide monitor και τελικα ξαναγυρισα στην 4:3 οθονουλα μου, γι'αυτο το λεω. Και εχω και λαπτοπ με wide εδω κι ενα χρονο κι ακομα δεν εχω συνηθησει... Αν και ολα ειναι τελειως υποκειμενικα.

Δημοσ.

exw kai gw laptop wide 15.3 edw kai ena xrono. Alo 15'3 omos kai allo 20'1. Pados kalo einai prin agorasete na riksete mia matia apo magazia h apo kana filo sas na deite ama sas aresei kai meta apofasizete.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...