Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή κεραίας σε router

nasmania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ενα Router Netgear MR 814 που η κεραία του είναι βιδωτή...

Αγόρασα κάποια κεραία μεγαλύτερη (8dbi) που έχω συνδέσει ήδη.

Θέλω να ρωτήσω

α)αν θα δουλεύει καλύτερα (κάλυψη μεγαλύτερης απόστασης)στην ισχύ που λέει ο κατασκευαστής ή πρέπει να κάνω κάτι (Ειχα διαβάσει περί firmwares που ρίχνουν την ισχύ και τέτοια πράγματα...)

β)Γιατί να ρίξει κανείς την ισχύ ?

γ)Επειδή πιάνω με μια wireless PCMCIA μέσα απο το σπίτι σήμα απο AWMN (18 %) αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ, υπάρχει κάποια καρτούλα PCI που έχετε να προτείνετε ? (Θέλω να έχει και αυτή connector SMA)

Thanks dudez

Δημοσ.

efoson ine mgaliteri i kerea nai exeis parapano sima.mesa apo ton router rithmizeis poso dinata tha pexei alla apodefault einai sto 100 tis 100 kai an thes to mioneis gia logous asfaleis i an den iparxei logos na pezeis full sima.i level one exei kartoula pci me exoteriki kerea me sma pou thes.sxedon oles oi pci etsi ine.elpizo na boithisa.

Δημοσ.

Φίλε nasmania τι κεραία έβαλες και από που; Σκεφτόμουνα να πάρω μια μεγαλύτερη κεραία ώστε να έχω σήμα και στο διαμέρισμα που έχω στην απέναντι πολυκατοικία, αφού εκεί δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή προς το παρόν. Με μια πρόχειρη δοκιμή είδα ότι στη βεράντα είχα σήμα 2/5 ενώ μέσα στο διαμέρισμα σχεδόν μηδενικό, οπότε με μια μεγαλύτερη κεραία φαντάζομαι θα ήμουν οριακά ΟΚ. Πληροφοριακά έχω το Netgear dg834g.

Δημοσ.
Φίλε nasmania τι κεραία έβαλες και από που; Σκεφτόμουνα να πάρω μια μεγαλύτερη κεραία ώστε να έχω σήμα και στο διαμέρισμα που έχω στην απέναντι πολυκατοικία, αφού εκεί δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή προς το παρόν. Με μια πρόχειρη δοκιμή είδα ότι στη βεράντα είχα σήμα 2/5 ενώ μέσα στο διαμέρισμα σχεδόν μηδενικό, οπότε με μια μεγαλύτερη κεραία φαντάζομαι θα ήμουν οριακά ΟΚ. Πληροφοριακά έχω το Netgear dg834g.

Λοιπον η κεραία που εβαλα είναι η εξής : http://www.priveshop.gr/product.php?code=403563&sess=1070124137

απο το Priveshop οπως βλέπεις.

Ισως κάνεις δουλειά σε αυτό που θέλεις..Μην φανταστείς οτι κάνει τρελλά πράγματα αλλά σε εμένα , εκεί που με την υπάρχων κεραία του router επιανα σήμα π.χ. μέχρι τον δεύτερο τώρα πιάνω μέχρι ταράτσα...Κάτι σαν χ2 θα έλεγα της εργοστασιακής κεραίας και οικονομική λύση..Τό σίγουρο πάντως ότι μόνο με δοκιμή βγάζεις άκρη!

Δημοσ.
efoson ine mgaliteri i kerea nai exeis parapano sima.mesa apo ton router rithmizeis poso dinata tha pexei alla apodefault einai sto 100 tis 100 kai an thes to mioneis gia logous asfaleis i an den iparxei logos na pezeis full sima.i level one exei kartoula pci me exoteriki kerea me sma pou thes.sxedon oles oi pci etsi ine.elpizo na boithisa.

Φιλε Poulino σε ευχαριστώ για την απάντηση σου...Χτες δοκίμασα μια tornado PCI ενός φίλου με την μεγάλη κεραία και απογοητεύτηκα...Μόνο τον router μου που βρίσκεται καμια 40αριά εκατοστά πιο πέρα εβρισκα και αυτό όχι με πολύ καλό σήμα..Ενώ με netgear PCMCIA πιάνω και ΑWMN με 18% που όμως δεν μπορώ να συνδεθώ αν και ελεύθερο.

Πίστευα οτι λογικά αυτού οι τύπου κεραίες θα έχουν καλύτερο σήμα απο μια μικρούλα PCMCIA καρτούλα..Εχεις δοκιμάσει εσύ διάφορες PCI ???

Παίζει ρόλο και η ευαισθησία του chipset της κάρτας να υποθέσω ??

Δημοσ.

Κι εγώ ευχαριστώ και τους δύο κι ελπίζω να μην έκανα κατάχρηση του τόπικ. Λογικά η κεραία που έβαλες φίλε nasmania, εφόσον διπλασιάζει την εμβέλεια μου φτάνει αν και δεν έχω κοιτάξει και τι σόι κεραία έχει το δικό μου netgear. Μάλλον θα την χτυπήσω και θα πειραματιστώ. Ελπίζω μόνο όσοι μένουν στο διαμέρισμα που είναι το router να μην με βρίζουν διαμαρυτρόμενοι για πονοκεφάλους.

Δημοσ.
Που μπορώ να δω αλήθεια ποια είναι η ισχύς της τωρινής κεραίας του dg834g.;

to mono pou tha mporousa na sou po einai me to net stummbler na katseis kapou kai na deis posa db exeis kai noise ktl ktl.meta na allaxeis tin kerea kai na deis ti kalitera noumera exeis.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...