Προς το περιεχόμενο

Πολλαπλά προβλήματα!

gotchagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα έναν Maxtor ATA 133 160GB για το PC μου! Προσπαθώντας εχτές να τον εγκαταστήσω δεν κατάφερα τίποτα διότι όταν ο σκληρός ήταν μέσα στο εσωτερικό συρτάρι, ενώ το BIOS τον αναγνώριζε, ωστόσο έκανε συνέχεια επανεκκίνηση όπως και να είχα το jumper. Ακόμα κι όταν το έβγαλα το jumper συνέχιζε τα τρελά του! Κάποια στιγμή κατάφερα να μπω στα XP Pro με SP2 που έχω, τον διαμόρφωσα με το Partition Magic 8 που έχω αλλά μετά έχασα τ' αυγά και τα πασχάλια!

Δυστυχώς το PC αγοράστηκε τον Ιούνιο του 2003 και κατάλαβα από κάποιες σελίδες που διάβασα ότι μάλλον θέλει αναβάθμιση το BIOS! Το οποίο είναι του 2003 (δεν χρειάστηκε να το αναβαθμίσω ποτέ).

Το πρόβλημα ξεκινά απ' ότι δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο της Gigabyte έχω πάνω! Πώς μπορώ να βρω ακριβώς το μοντέλο και να κατεβάσω το ανάλογο BIOS? Μην ρωτάτε για manuals γιατί με 3 σχεδόν μετακομίσεις σε 3 χρόνια το έχω χάσει...

Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις το utility της Gigabyte για να κανεις Update μεσα απο τα Windows και θα σου εντοπισει αυτο το μοντελο αυτοματα και θα σου ενημερωσει το BIOS... Μπορεις να το βρεις απο εδω:

Gigabyte @BIOS

Aπλα φροντισε να μην τρεχεις τιποτα antivirus/firewall/system optimisers και γενικα προγραμματα που μπορει να παρεμβαλουν την διαδικασια ενημερωσης και μολις κανεις επανεκκινηση θα εισαι ετοιμος με καινουριο BIOS :-)

Δημοσ.

λογικό οι gigabyte πάντα θέλουν bios update.Σε μητρική που είχα παλιότερα έιχαν βγεί τόσα bios updates που με έκαναν να μην ξαναπάρω αυτή την μάρκα.

Δημοσ.
De@th L0rd δε θα το ελεγα αυτο, τις χρησιμοποιω χρονια και εχω μεινει αρκετα ικανοποιημενος. Μπορει να επεσες σε καποιο ελλατωματικο μοντελο...
Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας... :)

http://www.cpuid.com κατεβάζεις το CPUz και βλέπεις ποιο μοντέλο motherboard έχεις.

2ον τι εννοείς λέγοντας "μέσα στο εσωτερικό συρτάρι" ???

Θα το δοκιμάσω.

Έχω 1 σκληρό 80GB μέσα στο κουτί και 2ο σκληρό σε συρτάρι που το βγάζεις και βάζεις ότι δίσκο θέλεις! :)

Μπορεις να χρησιμοποιησεις το utility της Gigabyte για να κανεις Update μεσα απο τα Windows και θα σου εντοπισει αυτο το μοντελο αυτοματα και θα σου ενημερωσει το BIOS... Μπορεις να το βρεις απο εδω:

Gigabyte @BIOS

Aπλα φροντισε να μην τρεχεις τιποτα antivirus/firewall/system optimisers και γενικα προγραμματα που μπορει να παρεμβαλουν την διαδικασια ενημερωσης και μολις κανεις επανεκκινηση θα εισαι ετοιμος με καινουριο BIOS :-)

Το έχω κατεβάσει, βρήκε το μοντέλο και προσπάθησε να κατεβάσει το BIOS αλλά κάπου κόλλησε η μεταφορά και δεν έγινε τίποτα. Ωστόσο το έκλεισα γιατί φοβήθηκα μην γίνει κανά τρελό. Επίσης, έσωσα σε αρχείο το τρέχων BIOS!

Δημοσ.
σκληρό σε συρτάρι που το βγάζεις και βάζεις ότι δίσκο θέλεις! :)

Ώπα, εδώ είναι το πρώτο checkpoint.

Θα δοκιμάσεις τον σκληρό απευθείας κανονικά στο καλώδιο στην motherboard, χωρίς το "συρτάρι".

Όπως στο αμάξι όταν δεν ανάβουν τα φώτα κοιτάς πρώτα τον λαμπτήρα, έτσι και εδώ φίλε μου.

Είναι πολύ πιθανό το όλο πρόβλημα να είναι θέμα από το συρτάρι που χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ και το υποπτεύτηκα ωστόσο από το συρτάρι αυτό έχουν περάσει αρκετοί δίσκοι χωρίς πρόβλημα. Εγώ τώρα μέσα στο συρτάρι έχω έναν 40άρι επίσης Maxtor χωρίς πρόβλημα. Εξάλλου το συρτάρι τι κάνει; Απλά συνδέει τον δίσκο σαν να μπαινοβγάζεις την καλωδιοταινία και την τροφοδόσια αλλά το έχει μόνιμα πάνω... Εγώ πιστεύω ότι μάλλον είναι θέμα BIOS!

Δημοσ.
Δεν διαφωνώ και το υποπτεύτηκα ωστόσο από το συρτάρι αυτό έχουν περάσει αρκετοί δίσκοι χωρίς πρόβλημα. Εγώ τώρα μέσα στο συρτάρι έχω έναν 40άρι επίσης Maxtor χωρίς πρόβλημα. Εξάλλου το συρτάρι τι κάνει; Απλά συνδέει τον δίσκο σαν να μπαινοβγάζεις την καλωδιοταινία και την τροφοδόσια αλλά το έχει μόνιμα πάνω... Εγώ πιστεύω ότι μάλλον είναι θέμα BIOS!

Αν π.χ. είναι και Hot-Pluggable το συρτάρι, τότε υπάρχει και Controller επάνω, οπότε παίζουν μέχρι και ασυμβατότητες.

Για αυτό, κάνε μια στα γρήγορα την δοκιμή που σου είπα :)

Δημοσ.

....

Το έχω κατεβάσει, βρήκε το μοντέλο και προσπάθησε να κατεβάσει το BIOS αλλά κάπου κόλλησε η μεταφορά και δεν έγινε τίποτα. Ωστόσο το έκλεισα γιατί φοβήθηκα μην γίνει κανά τρελό. Επίσης, έσωσα σε αρχείο το τρέχων BIOS!

Δοκιμασε να το κατεβασεις απο αλλο σερβερ φιλε μου, αν δε κατεβει πρωτα το αρχειο και του δωσεις το ΟΚ για το BIOS Update δε προκειται να περιαξει τιποτα το προγραμμα...

Δημοσ.

Δεν βρήκα χρόνο αυτό το Σ/Κ αλλά θα τα δοκιμάσω σύντομα.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις πολύτιμες συμβουλές! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...