Jailbird Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά έχω ένα πρόβλημα τις τελευταίες 2 μέρες και είναι απελπιστικό. Όταν βάζω σε κάποιο απ τα 2 drive που διαθέτω ότι είδους δισκάκι, το σύστημα 9% επαννεκινείται. Και πολλές φορές δεν σταματάει μέχρι να βγάλω το δισκάκι. Συμπτωματικά παρατήρησα ενα error userenv 1090 το οποίο όμως υπήρχε και παλιότερα και δεν νομίζω ότι έχει σχέση. Ξύλωσα drivers, ακόμα και τα flash των συσκευών, επανεγκαταστάσεις, κατήργησα Virtual Devices, έβγαλα τις εφαρμογές που εγκατέστησα εκείνο το διάστημα, τπτ. Καμιά φορά μου βγάζει μπλε οθόνη και μύνημα για σοβαρό σγάλμα. Χρησιμοποίησα το hijackthis, πάλι τπτ. Το σύστημα δεν υπερθερμαίνεται και δεν νομίζω ότι πειράχτηκε ξαφνικά η τροφοδοσία. Άλλωστε όλες οι συσκευές δεν εμφανίζουν σφάλμα. Το μόνο παράδοξο είναι ότι ενώ διαθέτω UPS, μια μέρα από αλλαγή της τάσης έσβησε και ξανάναψε. Έλεγξα μήπως κάηκε κάτι, για ακόμα μία φορά δεν είδα φως στην άκρη του τούνελ. Προστετεύομαι από ιούς από to F-Secure Kit της Otenet. Έχω αλλάξει τη ρύθμιση του autoreboot και παλι τπτ. Η σύνθεσή μου Windows XP home sp2 MSI KT6 Delta FISR motherboard Amd Athlon XP 2600+ 2x512 DDR Ram Kingston Asus Ati Radeon 9600 Xt/TVD 128 Sounblaster Audigy 2 ZS Nec ND 2500A DVD R Samsung TSST SH D612C Western Digital SATA 120GB UPS Από ψύξη είχα αλλάξει σιλλικόνη επεξεργαστή και είχα βάλει πάνω του την Silender Boost, καθώς και 2 ανεμιστήρες με ρυθμιζόμενη παροχή αντικρυστά. Η Θερμοκρασία συστήματος είναι γύρω στους 59 βαθμούς και νομίζω ότι είναι καλή. (zip drive, printer, modem και joystik connected) Να σημειώσω ότι καμία hardware αλλαγή δεν είχε γίνει. Η τελευτέα αλλαγή software ήταν installation το Service Pack 3 του Office XP που λειτούργησε κανονικά. Ήταν λίγο "ξεκάρφωτο" το περιστατικό.. Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
HER_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν νομίζω ότι έχει σχέση ότι κάνει επανεκκίνηση όταν βάζεις κάποιο δισκάκι. Μάλλον συμπτωματικό θα είναι.. όταν σου κάνει επανεκκίνηση σου βγάζει κανένα σφάλμα ή κατευθείαν κάνει επανεκκίνηση? Επίσης πήγαινε στον πινάκα έλεγχου – σύστημα – για προχωρημένους – ρυθμίσεις – και βγάλε την επιλογή που λέει αυτόματη επανεκκίνηση. Με αυτό θα δούμε αν σου βγάζει κάποιο σφάλμα ή επανεκκινη για κάποιο άλλο λόγο χωρίς να σε προειδοποίηση για κανένα σφάλμα.
Jailbird Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 HER αυτή την επιλογή την είχα ήδη δοκιμάσει. Πάντως, τώρα που έβγαλα το 1 drive με το άλλο λειτουργεί κανονικά το μηχάνημα. Με το άλλο όμως πάλι επανεκκίνηση (όταν είναι μόνο του δλδ). Παλιά και στα 2 έκανε επανεκκίνηση. Οπότε η drive ή τροφοδοτικό ψιλιάζομαι.. τι λέτε?
HER_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Πάντως είναι περίεργο.. για να είναι το drive είναι δύσκολο…αφού λες ότι παλιότερα στο έκανε και με το άλλο drive είναι δύσκολο να έπεσες στην περίπτωση που να είναι χαλασμένα και τα 2 drive.. το τροφοδοτικό υπάρχει περίπτωση να είναι και να μην μπορεί να σου δώσει το ρεύμα που ζητά το driver.. αν και το ρεύμα που τράβα ένα drive είναι πάρα πολλή λίγο.. δηλαδή αν όλο το pc τράβα 400W με το cd-dvd θα τράβαει 401 – 402 W. Λες να έπεσες στην περίπτωση να μην αντέχει το τροφοδοτικό σου καθόλου παραπάνω ρεύμα με αποτέλεσμα όταν του ζητήσεις εσύ να κάνει επανεκκίνηση ? και αυτό πόντος είναι πολύ δύσκολο να συμβαίνει αλλά που ξέρεις ποτέ…
stm00192 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Τροφοδοτικό και μονο τροφοδοτικό! Με το που παει να τραβήξει ρεύμα για να διαβάσει το δισκακι απλά δεν αντέχει! Δοκίμασε παντως να βάλεις πρώτα καποιο τροφοδοτικό ενός φίλου σου για να σιγουρευτείς 100% οτι είναι αυτο, μπας λεω μπας με την κολοΔΕΗ πειράχτηκε το UPS (που δεν το νομιζω) και δεν σου τροφοδοτεί σωστα το σύστημα!
HER_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Κοίτα να δεις το cd-rom μπορεί να τραβαει παραπάνω 5W το πολύ… επίσης 5W μπορεί να τραβήξει και αν θα κάνεις κάποιες ενέργειες όπως για παράδειγμα να ακούσεις μουσική έχοντας στο φουλ την ένταση ήχου των windows και ταυτόχρονα να κάνεις και ένα έλεγχο για ιούς.. αυτός ο συνδυασμός μάλιστα τραβαει περισσότερο ρεύμα από το να κάθετε ο υπολογιστής και να διαβάζει μόνο το cd.. άρα λογικά θα πρέπει να σου κάνει επανεκκίνηση όταν ζορίζεις πολύ τον υπολογιστή σου… εγώ πάντως έχω την εντύπωση ότι δεν έχει πρόβλημα το hard wear αλλά το soft wear …
Jailbird Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδια κοντός ψαλμός αλληλούια.. θα φανεί σε λίγο που θα το πάω στο μαγαζί. Δυστυχώς το κάνει και με τα 2 drive πάλι (επέστρεψε στις "καλές " του και το recorder με μπλε οθονούλες!!). Για να δούμε... Σας Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
HER_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Όταν θα έχεις νέα ενημέρωσε μας να δούμε τι είναι τελικά…
Jailbird Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά τροφοδοτικό και νέο bios! Έβαλα 450άρι , το πριν ήταν 300άρι!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.