Προς το περιεχόμενο

1 ADSL 2 PCs 2 οροφοι?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω μια ερωτηση.Σκεφτομαι να βαλω ADSL και ο αδελφος μου μου ειπε οτι γινεται να την μοιρασουμε σε δυο υπολογιστες.Καλα μεχρι εδω.Το ζητημα ειναι =οτι μενει στον αποκατω οροφο(αποσταση περιπου 20 μ με καλωδιο.Μπορει να γινει.Εγω του ειπα οτι λεει ....... και οτι ισως με wireless router αλλα και παλι.Τελικα τι ισχυει?και αν ισχυει αξιζει τον κοπο η τελικα χρειαζεται τοσος και τετοιος εξοπλισμος που τελικα ισως να μην αξιζει τον κοπο?

Δημοσ.

Εγώ φίλε έμενα στην ταράτσα σε δυο δωμάτια ο αδερφός μου στον απο κάτω όροφο ( 20 μ. καλώδιο ) και ενα φιλαράκι στον 1ο (30-35 μ. καλώδιο ) και με ένα απο routeraki παίζαμε με adsl in a box για 2 χρόνια.Παντρεύτηκα και έφυγα αλλά τα ρεμάλια ακόμα συνεχίζουνε.Μην ακούς κανένα και κάντο.

Δημοσ.

Και γώ έχω δικτυώσει με καλώδιο 30 μετρα εναν υπολογιστη και έναν άλλο στα 40 μετρα περίπου (η διαδρομή που ακολουθεί το καλώδιο είναι τόσο μεγαλη). Όλα δουλεύουν ρολόι.. Προτίμησε το άφοβα και μη γεμίσεις το σπίτι με παραπάνω ασύρματη ακτινοβολία.. αρκετή έχουμε.. :P

Εγώ φίλε έμενα στην ταράτσα σε δυο δωμάτια ο αδερφός μου στον απο κάτω όροφο και ενα φιλαράκι στον 1ο.Παντρεύτηκα και έφυγα...

Να μαντέψω ότι ήταν αυθαίρετο αυτό στην ταράτσα... χεχε ;)

Δημοσ.

kai egw kalodiakh tha proteina gia na exeis kai to kefalh sou yshxo apo thn nea moda pou kykloforei....pou kathe geitonas hackarei ton allon.....kai pio grhgoro tha einai kai panta tha douleyei kai pio elenksimo

Δημοσ.

Ara γινεται.Κοιτα να δεις!!!!Καλα το καλωδιο που θα ειναι εκτεθειμενο στις καιρικες συνθηκες δεν το πειραζει?Ειναι γυρω στα 20 μ γιατι τα δωματια ειναι στην ιδια πλευρα.Και εγω να ειμαι ειλικρινης ειμαι κατα της ακτινοβολιας οποτε προτιμουσα καλωδιο.και πως γινεται?εχω λχ εγω το μοντεμ και τραβαω γραμμη για κατω και ο αδελφος μου μπαινει απο το καλωδιο?και τι ειδους μοντεμ χρειαζομαι(usb- ethernet allo).ΚΑι τελος:ποια απο τις προσφορες που κυκλοφορουν στο εμποριο με καλυπτει(απο πλευρα hardware ennoo).

Δημοσ.

Οχι μην ανησυχείς.. και γώ εξω το χω 1.5 χρόνο τώρα.. μονο μη στο δαγκώσει κανενας αρουραίος :P κοίτα πάντως να το στερεώσεις καλά (υπάρχουν εξαρτηματάκια ειδικά γι αυτό) και όσο μπορείς να μην περνάει κάτω απο πόρτες αλλά απο πάνω.

Χρειάζεσαι κάρτες δικτύου (των 10 ευρω και πιο φτηνά αμα βρείς) για κάθε pc και ένα hub ψάξε να βρείς ένα φτηνό επίσης, όλα κάνουν την δουλειά τους. Αν είχα χρόνο θα σου έδινα links

Δημοσ.

Ένα router χρειάζεσαι (να έχει τουλάχιστον 2 εξόδους ethernet), από μια κάρτα δικτύου σε κάθε υπολογιστή και το καλώδιο για να συνδεθεί το pc που θα είναι μακριά από το router.

Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι για το καλωδιο... Γνωστη ιδιωτικη σχολη πληροφορικης εχει περασμενα τα καλωδια των δικτυων της απ'εξω...

και δεν εχουν παθει τιποτα τοσο καιρο...!

Παρε ενα απλο hub (d-link ειναι καλα) και 2 καρτες δικτυου (3com ειναι καλα και συμβατα με τα περισσοτερα (αν οχι ολα) τα συστηματα) και καλωδια utp.

Πανω στο hub βαζεις με καλωδιο δικτυου τον εξοπλισμο της adsl και τα 2 καλωδια δικτυου - δικο σου & αδελφου σου.

Δημοσ.
Αν θες να έχεις καλύτερες ταχύτητες προτίμησε switch αντί για hub. Θα με θυμηθείς.

Φυσικα ειναι προτιμοτερο switch λογω της εξυπνης τεχνολογιας του.

Η πιο φθηνη λυση ειναι hub...

Αν μπορει να παρει switchaki εννοειται πολυ καλυτερο! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...