Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αναγνωριση (creditation) των πτυχιων πολυτεχνειου στην αμερικη περνα απο τον ιδιωτικο φορεα Engineering Credentials Evaluation International (ECEI) http://www.ecei.org/ που ειναι θυγατρικης της ABET. Επειδη με ενδιαφερει να αναγνωρισω το πτυχιο μου για εργασια στις Η.Π.Α. θα ηθελα να μου πει καποιος ,που εχει κανει την συγκεκριμενει διαδικασια , σε τι βαθμιδα θα αναγνωριστει το δικο μου πτυχιο. Θα αναγνωριστει σαν Bachelor μονο η θα μου το αναγνωρισουν σαν τουλαχιστων Bachelor +καποια credits επειδη ειναι απο πολυτεχνειο(5ητους φοιτησης).

Και κατι ακομα επειδη εχω 3 χρονια προυπηρεσιας θα μπορεσω να δωσω για το professional license κατευθειαν η θα πρεπει να αποκτησω και αλλα χρονια προυπηρεσιας?

Ξερω οτι γραφω σε τεχνολογικο forum και το πιο πιθανο ειναι να θαφτει το thread μου αλλα εχω εξαντλησει την αναζητηση πληροφοριων μεσω ιντερνετ και εχω παει και στην αμερικανικη πρεσβεια χωρις τελικα να μαθω ακριβως.

Οποιος μπορει εας βοηθησει.

(Εχω πτυχιο απο το Ε.Μ.Π., εχω αμερικανικη υπηκοοτητα και 3 χρονια προυπηρεσια σε καλες τεχνικες εταιριες)

Δημοσ.
Η αναγνωριση (creditation) των πτυχιων πολυτεχνειου στην αμερικη περνα απο τον ιδιωτικο φορεα Engineering Credentials Evaluation International (ECEI) http://www.ecei.org/ που ειναι θυγατρικης της ABET. Επειδη με ενδιαφερει να αναγνωρισω το πτυχιο μου για εργασια στις Η.Π.Α. θα ηθελα να μου πει καποιος ,που εχει κανει την συγκεκριμενει διαδικασια , σε τι βαθμιδα θα αναγνωριστει το δικο μου πτυχιο. Θα αναγνωριστει σαν Bachelor μονο η θα μου το αναγνωρισουν σαν τουλαχιστων Bachelor +καποια credits επειδη ειναι απο πολυτεχνειο(5ητους φοιτησης).

Και κατι ακομα επειδη εχω 3 χρονια προυπηρεσιας θα μπορεσω να δωσω για το professional license κατευθειαν η θα πρεπει να αποκτησω και αλλα χρονια προυπηρεσιας?

Ξερω οτι γραφω σε τεχνολογικο forum και το πιο πιθανο ειναι να θαφτει το thread μου αλλα εχω εξαντλησει την αναζητηση πληροφοριων μεσω ιντερνετ και εχω παει και στην αμερικανικη πρεσβεια χωρις τελικα να μαθω ακριβως.

Οποιος μπορει εας βοηθησει.

(Εχω πτυχιο απο το Ε.Μ.Π., εχω αμερικανικη υπηκοοτητα και 3 χρονια προυπηρεσια σε καλες τεχνικες εταιριες)

Πριν απο 2 χρόνια είχα προσπαθήσει να βρώ πληροφορίες για τον ίδιο σκοπό. Ενδεχομένως να μην ισχύουν τα ίδια.

Κατ'αρχην για να παρεις την H1 Visa για να εργαστείς χρειάζεσαι αν θυμάμαι καλα 12 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, και πρέπει κάποιος να σε προτείνει (κάποια αμερικάνικη εταιρία).

Ο δεύτερος τρόπος ειναι να πάς για να σπουδάσεις. Το πτυχίο μας (και εγω Ε.Μ.Π είμαι) , δεν πιάνει τιποτα. Zip, null. Μην κοιτάς που εδώ βαυκαλιζόμαστε για την ποιότητα των πτυχίων μας, στην Αμερική η πιο πιθανή απάντηση στα καλά πανεπιστήμια θα ειναι "Ntua What"?. Σε παρακμιακά πανεπιστήμια κάτι μπορεί να γίνει.

EDIT: εχεις citizenship οποτε δεν χρειάζεσαι h1, σωστά; Κράτα μονο αυτά που ειπα για τα πτυχία.

ΕDIT 2: Γνωστός μου με 9.5 ΕΜΠ , στο harvard δεν έγινε δεκτός για phD. Έκανε πρώτα master και μετα phD.

• 6 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...