Petza Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Αν τελικά θα αποφασίσεις να παραιτηθείς από το φασιστόμουτρο το αφεντικό σου, μπορώ να σου προσφέρω δουλειά. Βέβαια Αύγουστο μήνα μπορεί να χρειαστεί να κυκλοφορείς κάπως έτσι, αλλά μη σε νοιάζει, εσύ μπορείς να φοράς ότι σ' αρέσει: Aigeas έγραψες !!!!!!!! Τι να πει και αυτός ο έρμος Σκέψου να σε άκουγε να λές τα περί φασισμού στην εργασία , για την βερμούδα
EKTELESTES Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Godlike, Μου θύμισες το τραγούδι του Λουκιανού Κελαηδόνη, το "Πως γεννιέται ο Καμικάζι". Διάβασε στίχο: " Οι γέροι μου λοιπόν οι φουκαράδες, με εκείνο το μυαλό τους το παλιό, παρά τους φοβερούς καυγάδες, με στελναν με το ζόρι στο σχολιό.. και εγώ που δε γουστάρω κάτι τέτοια, τους εκδικήθηκα, τη πάτησα ξανά και φέτος και με έδιωξαν οριστικά. (2) και ευ-χα-ρι-στή-θηκα...ααα--αααααχ,ααα--αααααχ, ααα--αααααχ,ααα--αααααχ... οι γέροι μου λοιπόν οι φουκαράδες, τρομάξαν να με βάλουν σε δουλειά, μα πριν να κλείσω 2 βδομάδες μου παν να κόψω τα ωραία μου μαλλιά.... και γω που δε σηκώνω κάτι τέτοια, πα-ρε-ξη-γή-θηκα, τους τράβηξα λοιπόν 2 μούντζες και πα-ραι-τή-θηκα.. (2) και ευ-χα-ρι-στή-θηκα...ααα--αααααχ,ααα--αααααχ, ααα--αααααχ,ααα--αααααχ... οι γέροι μου λοιπόν οι φουκαράδες, αφού το χα τεντώσει το σκοινί, μετά απο φοβερούς καυγάδες, πειστήκαν και μου πήραν μηχανή, και τώρα που μαι πάνω της και τρέχω, σε 1000 κυβικά... κανέενα βλάκα δεν αντέχω, σας έγραψα κανονικά...(2) και ευ-χα-ρι-στή-θηκα...ααα--αααααχ,ααα--αααααχ, ααα--αααααχ,ααα--αααααχ... " Αμα δεις γιατί τσαντίζομαστε στον εργασιακό χώρο ( που θα το δεις σύντομα ) θα τα θυμάσαι αυτά που λες τώρα και θα γελάς :)
grigas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Φασισμός ήταν αυτό που έζησα εγώ στην gillette στο λονδίνο πριν 2 χρόνια. Οι άντρες απαγορευόταν να φοράνε τζην, οι γυναίκες όχι Οι άντρες απαγορευόταν να φοράνε μπλούζες που δεν είχαν γιακά, οι γυναίκες φοράγαν ξώβυζα. business casual και @@....Tώρα έχω το γραφείο ΜΟΥ και όταν κάνει ζέστη (ο καύσωνας στο Άργος σημαίνει 45άρι) πηγαίνω με βερμούδα...
EKTELESTES Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 ρε, σοβαρευτείτε λίγο ρε παιδιά φασισμός για τα ρούχα, άκουσον άκουσον Εγώ πχ φίλε Γρίγα, ούτε μπλούζα θα σε άφηνα να βάλεις, μόνο πουκάμισο(!) Και τι έγινε δηλαδή?? Μη τρελαινόμαστε κι όλας
godlike Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Σε καταλαβαίνω. Περισσότερο από ότι νομίζεις.Και ακριβώς για αυτό κάθομαι και σου γράφω. Αλλά αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις (ακόμη), είναι ότι δεν δίνεις καμία μάχη. Όπως εγώ δεν έχασα καμία. Δεν είμαι αυτός που έβαλε τη λέξη "φασισμός" στον τίτλο του thread. Και μιας και μου υποδεικνύεις το σωστό για το πως έπρεπε να σκεφτώ, αντίστοιχα λοιπόν θα κάνω κι εγώ, μιας και τώρα εντοπίσαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Άλλαξε τον τίτλο του thread σε "Θερμοπληξία στην εργασία". Ή "Κουφόβραση". Για να μην μπερδευόμαστε. Κοίταξε. Όντος ο τίτλος είναι λάθος. Έπρεπε να λέει κάτι άλλο. Αυτή την στιγμή δεν μιλάω για μένα αλλά για μια ομάδα ανθρώπων. Αυτό που κάνω και ο σκοπός του thread είναι όχι για να παραπονεθώ για τις υποδείξεις του αφεντικού και του κάθε αφεντικού απλός επισημαίνω ένα πρόβλημα. Το ότι βλέπει ο καθένας ένα άτομο αντισυμβατικά ντυμένο στον δρόμο και το χαρακτηρίζει δυσμενώς είναι ρατσισμός. Με τη ίδια λογική που βλέπει κάποιος έναν Πακιστανό και τον χαρακτηρίζει βρομιάρη ή το να βλέπει η γιαγία έναν με μακριά μαλλιά και να στρίβει πέρα. Εντάξει δεν μιλάμε για καταπίεση σε καμία περίπτωση αλλά δεν νομίζω να είναι και σωστό.
bandito Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Επειδη και εγω δεν είμαι του πολύ επίσημου, στις συντεύξεις που κάνω ρωτάω για το dress code ή τους ίδιους, ή τους υπαλλήλους. Αν μου πει ο άλλος "Πρέπει να έρχεσαι με γραβάτα", θα παω με γραβάτα ή δεν θα πάω καθόλου. Είναι δικαίωμα τους να ορίζουν πως θα είναι ντυμένοι οι υπάλληλοι (δεν μιλάμε για υπερβολές), και υποχρέωση τους να το αναφέρουν κατα την πρόσληψη. Πάντως εδώ τα πράγματα ειναι λιγο χειρότερα. Βλέπω κατι videos απο μεγαλα ξενα software houses και οι τύποι ειναι χυμαδιό. To καταλαβαίνω μόνο αν ο χώρος ανάπτυξης δεν μπορεί να απομονωθεί απο τον χώρο υποδοχής των πελατών.
wgibson Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 αγαπητε godlike η αγορα διεπεται απο εναν απλο νομο ''ο πελατης εχει παντα δικιο'' εσυ οντως μπορει να μην εχεις επαφη με πελατες και οντως να χεις δικιο για την ζεστη αλλα αν το αφεντικο σου κρινει οτι η εμφανιση σου δεν συναδει ας πουμε με την μεση αντιληψη περι ευπρεπειας τοτε πρεπει κατι να κανεις πχ το καλοκαιρι και τις διακοπες δουλευω στον πατερα μου ως πωλητης αλλα και ως μεταφορεας , η επαφη μου με τον πελατη ειναι καθημερινη αλλα παραλληλα πρεπει να μεταφερω και πραγματα ογκωδη και σκονισμενα απο την αποθηκη. με αλλα λογια παω με καλα ρουχα(καλη εικονα στον πελατη) και πρεπει ταυτοχρονα να φοραω και φορμα εργασιας για να ανεβασω σε σκαλες ψυγεια κουζινες κλπ. καταλαβαινεις την αντιθεση? και σκεψου οτι ως μικρο αφεντικο το καλοκαιρι εσκαγα με καπρι και ο υπαλληλος μου με τζιν , το καλοκαιρι τωρα με 35-40 βαθμους εξω αστα ολα αυτα ομως τα κανω για να πληρωθουν τα φοιτητικα εξοδα κλπ δηλαδη πελατης παντα δικιο=εσοδα πατερα μου=πληρωμη εξοδων μου
bandito Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Έδωσες την μάχη σου και την έχασες εγώ ακόμα την δίνω. Το σωστό θα ήταν να σκεφτείς τον εαυτό σου όταν ήσουν σαν εμένα και να με καταλάβεις. Και η βερμούδα δεν είναι κοινωνική επανάσταση είναι ότι ΖΕΣΤΕΝΟΜΑΙ. Κατάλαβες που θέλω να καταλήξω. Προγραμματιστής ε; Καπου είχα διαβάσει ενα blog post ενός τύπου του LimeWire η κάποιου ψιλομεγάλου software house (δεν το βρήκα με ενα γρήγορο look-up). Έλεγε λοιπον, οτι για τους προγραμματιστές του φρόντιζε να τους νοιάζει μονο τι θα φάνε το μεσημέρι και ο κώδικας. Αν εκει που είσαι σκάς, ε τότε ειναι πολύ μαλάκας ο αφεντικός. Εγώ ολο το καλοκαίρι δούλευα με το air-condition στο full, μερικές φορές πάγωνα κιόλας.
bandito Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δεν έχεις καμία υποχρέωση να υπακούσεις. Βέβαια επειδή η Ελλάδα είναι μπουρδέλο από άποψης δικαιωμάτων, μπορεί να σε απολύσει ο άλλος και να ψάχνεσαι τζάμπα. Η γνώμη μου είναι ότι θέλει προσοχή για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε έναν χώρο που όπως κατάλαβα δεν υπάρχει οργανωμένο εργατικό κίνημα (σωματείο κλπ). Έτσι. Εγώ λέω να ρίξεις κάτι στον καφε των υπολοίπων και να σκάσετε την άλλη μέρα όλοι με μπλούζες impaled nazarene, τσόκαρα και σκισμένα σορτσάκια απο το περσινο μπογιάτισμα. Αν δε θες να χάσεις τη δουλειά σου, αλλά θέλεις να τους κάνεις τσαμπουκά, θα σου πρότεινα όπως σε έχουν κρεμασμένο αυτοί από τα αρχίδια, έτσι να τους κάνεις κι εσύ. Θέλω να πως, πω μπορείς να τα κάνεις έτσι, ώστε να σε έχουν τόση ανάγκη, όχη τους έχεις εσύ: κατ αρχάς πάντα να τους έχεις τη δουλειά έτοιμη στο παρα-πέντε. Αν σε απειλήσουν ότι θα φας πόρτα, θα μπορείς να τους απειλήσεις ότι θα πετάξεις το πρόγραμμα που φτιάχνεις (πχ) στα σκουπίδια, ή ότι θα το δώσεις ημιτελές (για να είσαι καλυμένος, ότι εργάστηκες τα πληρωμένα). Εναλλακτικά , μπορείς να κανεις αυτο http://thc.segfault.net/root/phun/unmaintain.html Πριν παραδώσεις τη δουλειά, να φροντίσεις να έχεις αναλάβει άλλη, για να μην μπορούν να σε πετάξουν έξω. Να φροντίζεις, πάντα πριν παραδώσεις τη δουλειά σου, να έχεις πληρωθεί τα δεδουλευμένα. And don't forget kids. Our co-workers and bosses, are our enemies. Καλή επιτυχία. Εξασφαλισμένη. Όλοι οι μεγάλοι προγραμματιστές έτσι έγιναν καλυτεροι στην δουλειά τους.
g1annis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 And don't forget kids. Our co-workers and bosses, are our enemies.Οι συνεργάτες είναι συνεργάτες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Κάθε άλλο. Τα αφεντικά είναι αντίπαλοι , πως να το κάνουμε. Μπορεί να είναι γαμώτα άτομα, αλλά πάντα θα παίρνουν ένα μέρος της αξίας της εργασίας μας με το ζόρι. Τώρα γιατί όπου γράφω έρχεσαι από πίσω για να απαντήσεις σε ότι πω, δεν το έχω καταλάβει bandito. Αν όμως σκοπεύεις να συνεχίσεις, προσπάθησε να σχολιάζεις αυτά που λέω, και όχι αυτά που θα ήθελες να λέω για να διευκολύνεσαι. Ο αδερφός μου είναι προγραμματιστής (μηχανικών η/υ και πληροφορικής Πάτρας). Όταν πρωτοπήγε στη πρώτη δουλειά που βρήκε σχετική με τις σπουδές του, δεν είχε ορκιστεί ακόμα, και ίσως του είχαν μείνει και κανα-δυο μαθήματα. Του είχανε πει για 1500ε μισθό. Δούλευε υπερβολικά πολύ. Όταν ήρθε η ώρα της πρώτης πληρωμής του ήρθανε 900. Μια κράτηση από εδώ, μια κράτηση από εκεί, μια κράτηση επειδή δεν είχε πτυχίο, πράγματα που δεν του τα είχανε πει όταν πήγε στη συνέντευξη. Κάθισε 6 μήνες και δούλεψε διαμαρτυρόμενος, μέχρι εκεί που τον έπαιρνε. Στη δουλειά δεν υπήρχε σωματείο. Η εταιρία που δούλευε ο αδερφός μου έπρεπε να έχει έτοιμο το πρόγραμμα σε κάποιο χρονικό διάστημα γιατί είχε το αναλάβει με όριο χρόνου. Όταν έφτασε η ώρα να δώσει τη δουλειά που είχε κάνει είχε μείνει ελάχιστος χρόνος στην εταιρία. Αφαίρεσε κάμποσες γραμμές (ή κάτι τέτοιο) και το παρέδωσε. Τους εξήγησε ότι για να τους παραδώσει το πρόγραμμα πλήρες, απαιτούσε 6μήνεςΧ600ε το μήνα που του κλέβανε=3600ε στο χέρι, ή αλλιώς μέχρι να αναλάβει άλλος να διορθώσει το πρόγραμμα, θα περνούσε η προθεσμία, οπότε η εταιρία θα πλήρωνε πρόστιμο στην εταιρία πελάτη που θα αγόραζε το πρόγραμμα. Τελικά πήρε τα λεφτά, η εταιρία παρέδωσε το πρόγραμμα, ο αδερφός μου απολύθηκε και έπιασε δουλειά αλλού. Ίσως σε άλλες συνθήκες, ή σε κάποια άλλη δουλειά, να μην είχε την πολυτέλεια κάποιος να απολυθεί, γιατί ίσως να μην ξανάβρισκε δουλειά. Ωστόσο τα αφεντικά, δεν είναι φίλοι μας. Και όταν η μεγιστοποίηση του κέρδους τους προτάξει την απόλυσή μας, δεν θα το πολυσκεφτούν να μας πετάξουνε στην πείνα. (στα 7 χρόνια που σπουδάζω δούλευα ανελλειπώς από 1 έως 3 δουλειές, και είχα καλά, και καλά αφεντικά. ποτέ όμως όταν τους καθότανε κάτι στο μυαλό δε δυσκολεύτηκαν να μου κλείσουν την πόρτα, να μείνω μια εδβομάδα χωρίς ρεύμα, ή να κόψω το τηλέφωνο γιατί δεν έπαιζε μία κλπ). Όσο καλύτερα λοιπόν μελετήσει κανείς τις συνθήκες εργασίας του, τόσο πιο πιθανό είναι να βρει νόμιμο τρόπο να διεκδικήσει τα δίκια του. Όποιος είναι ψάρι του τύπου "το αφεντικό έχει πάντα δίκιο", ή "ο εργαζόμενος ανήκει στο αφεντικό", ή "ότι είναι δικαίωμά του η απόλυση" αξίζει να τον λυπόμαστε. Από προσωπικές εμπειρίες, έχω άπειρες να περιγράψω. Αυτό που έχω μάθει από μικρός σε κάθε σκατοδουλειά που έχω κάνει, είναι ότι όσο καλύτερα μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη εμπνέεις ακόμα και στο αφεντικό σου. Αν είσαι μετριοπαθής και άβουλος, τόσο περισσότερα δικαιώματα δίνεις να σε πατάνε στο λαιμό.
kage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 οι τραπεζες γιατι εχουν Dress code? γενικα καθε εταιρια σε αναγκαζει τι θα φορας,το λεει καπου αυτο,καλυπτονται νομια ας πουμε? @προγραμματιστη γιατι δεν τους λες οτι ερχομαι σε επαφη με πελατες μονο 2 φορες το μηνα...αν θελετε να φοραω αυτες τις μερες ενα τζιν ή παντελονι κ ενα πουκαμισο. απλα να τους γραφεις δεν νομιζω να λεει.αν κ απ οτι καταλαβα σε εχουν αναγκη ειτε γιατι εισαι φτηνος ειτε γιατι κανεις καλη δουλεια κτλ...οποτε εχεις ακομη το 1ο χερι
Mystirios Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Κατ'αρχήν ας σημειωθεί οτι δεν έχω μπει ακόμα στον εργασιακό χώρο και σπουδάζω (μάλλον δεν έχω δουλέψει ακόμα πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζω) οπότε ναι μεν δε με αγγίζει άμεσα το θέμα αλλα με αφορά Πιστεύω οτι πρέπει να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις , κυρίως απο τον εργαζόμενο. Ναι μεν έχει δίκιο ο godlike που επιμένει να είναι διαφορετικός και καλά κάνει - και γω μαζί σου είμαι , ζήτω οι βερμούδες!!- αλλά καλώς ή κακώς (κακώς...) υπάρχουν κανόνες ντυσίματος / συμπεριφοράς και θα πρέπει να κάνει κάποια βήματα πίσω.Εφόσον το μέρος είναι και γραφείο και θα πρέπει να δίνει μια πρώτη εντύπωση επαγγελματικού γραφείου , αν και δε νομίζω οτι θα μετράει η εικόνα του γραφείου όταν ο πελάτης πάει να τρέξει το πρόγραμμα.Και χαρμάνι κουστούμια να φοράνε οι προγραμματισταί , το πρόγραμμα αμα είναι προχειροδουλειά θα κρεμάσει. Πάντως γενικά η ζωή είναι περίεργη αφου δε μπορώ να καταλάβω γιατί αμα κάποιος δυναμώσει π.χ βανδή δεν ενοχλεί ενω εγώ αμα βάλω δυνατά το sweet child of mine θα με κράξουνε.Σε γενικές γραμμές και οι 2 ενοχλούμεαλλά εμένα θα κράξουνε πολύ περισσότερο.Επίσης και γω σιχαίνομαι τα κουστούμια και τις γραβάτες αλλα δε πρόκειται να πω σε κανένα "ρε φίλε τι είναι αυτά που φοράς".Αν και ξέρω οτι προσωπικά φοράω οτι μου αρέσει και οχι οτι υπαγορεύει το κάθε dress code / trend και έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Απο την άλλη αναφέρθηκε και κάπου παραπάνω η άποψη οτι γραφείο ανήκει στο αφεντικό / προιστάμενο και αυτός του πληρώνει όλους , δικό του είναι το μέρος οπότε κάνει οτι γουστάρει και επιβάλει τους κανόνες το οποίο μερικώς δίκαιο αλλά ακραίο. Γιατί το αφεντικό / προιστάμενος δε δουλεύει μόνος του , έχει και μερικούς εργαζόμενους να βγάζουν τη δουλειά για να τα παίρνει αυτός και πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Το αφεντικό πάλι μπορεί νά'χει ψυχικά τραύματα επειδή δε τον παίζανε τα άλλα παιδάκια στο δημοτικό ή δε ξέρω και γω τι και να φτιάχνεται με το να επιβάλλεται ή να είναι άπληστος και να τον νοιάζει απλα πόσα παραπάνω ? θα βγάλει κάθε μήνα Στη θεωρία όλα τα παραπάνω.... Ο συνδικαλισμός στο πανεπιστήμιο, είναι ένα μεγάλο σχολείο. Βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς που κράζουν τους συνδικαλιστές στο Παν/μιο, όταν βγαίνουν στην εργασία δεν ξέρουν που πάνε τα 4 μπλιάξ...μπλιάξ....μόνο γνωριμίες έχει να προσφέρει ο συνδικαλισμός. Αν πάλι θεωρείς προσόν να πάρεις τη δουλειά μεσω συνδικαλιστικού κονέ εις βάρος ενος πιο άξιου απο σένα που δεν είχε κονέ , δικαιωμά σου.
Toufas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 παντως οταν ειχα παει για συνεντευξη σε μια δουλια εδω αγγλια, οι υπαλληλοι κυκλοφορουσανε ΟΠΩΣ θελανε, ο φιλος μου που δουλευε εκει εφηγε απο το σπιτι με παντοφλιτσα βερμουδα και αμανικη μπλουζα....
gtsamour Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Ούτε ένα ταγιέρ και μια γόβα δε με αφήνουν να βάλω στη δουλειά, ούτε ένα κραγιόν και μια ψέφτικη βλεφαρίδα, δεν είναι πρέπον ντύσιμο για άντρα υπάλληλο που βλέπει πελάτες λένε οι ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. Λοιπόν για να μην τρελαθούμε, ακραίο το παράδειγμα αλλά είναι απόλυτα λογικό για μια εταιρία (ανάλογα και με τι ασχολείται αυτή) να έχει ένα dress code. Στο κάτω κάτω όταν πήγες την πρώτη φορά για συνέντευξη, με βερμούδα και λέτσικο μπλουζάκι πήγες? Φαντάζομαι πως όχι (γιατί τότε ήθελες να κάνεις "καλή" εντύπωση). Αυτήν την "καλή" εντύπωση θέλει να δώσει και στον έξω κόσμο για την εταιρία και ο ιδιοκτήτης. Τώρα που σε πήρανε γιατί να στραβώνεις που θέλουν να ντύνεσαι πιο "συνηθισμένα" να το πω. Τώρα για το θέμα οτι ζεσταίνεσαι, αυτό το καταλαβαίνω αλλά σίγουρα μια ανοιχτού χρώματος μπλουζίτσα (t-shirt) θα ήταν καλύτερη απο αυτά τα μαύρα μπλουζάκια που κάτω από τον ήλιο της Αθήνας σκάς. Τώρα για το παντελόνι μπορείς να φορέσεις ένα λινό απλό παντελονάκι που δεν είναι τόσο δροσερό όσο η βερμούδα αλλά σίγουρα είναι περισσότερο απο ένα τζίν ας πούμε.
djapal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Παιδιά έλεος... Δε σου επιβάλλουν να φοράς ένα συγκεκριμένο είδος ρούχων. Απλά όχι κάποια ακραία για αυτούς ρούχα. Η κάθε δουλειά έχει τις απαιτήσεις της. Κι εγώ προγραμματιστής είμαι, αλλά δεν έχω δει κανέναν να έρχεται με ακραίο ντύσιμο. Ντάξει δεν ξυρίζομαι και κάθε μέρα (στυλ στρατού, ξυρισμένοι, γυαλισμένοι), αλλά το ντύσιμο γενικότετα είναι σημαντικό σε κάθε δουλειά ήταν έρχεσαι σε επαφή με πελάτες είτε όχι. Και στην τελική άμα δε γουστάρεις το κλίμα, σηκώνεσαι και φεύγεις! Γιατί η δουλειά είναι διασκέδαση μόνο αν σ'αρέσεις αυτό που κάνεις και φυσικά αισθάνεσαι άνετα στο χώρο που δουλεύεις! Αυτά τα ολίγα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.