Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Με αφορμη προσφατο περιστατικο. Μια γνωστη μου με ενα κοριτσακι 5 ετων το πηγε στο Παιδων για μια αιματολογικη εξεταση που λεγετε "ομοκυστεϊνη".Αν και δεν την ειχα ξαναακουσει προκειτε για μια πολυ σοβαρη εξεταση που αν δεν ειναι φυσιολογικη το παιδι θα εχει σοβαροτατα προβληματα (νοημοσυνης , καρδιακα κλπ). Ηρθε σπιτι κλαιγοντας και μας ειπε οτι με ορια 3- 8 το κοριτσακι ειχε 11 και αυτη η διαφορα της ειπαν οτι ειναι πολυ μεγαλη και να επικοινωνησει αμμεσα η παιδιατρος μαζι τους. Ευτυχως η παιδιατρος ζητησε επαναληψη της εξετασης γιατι το κοριτσακι δεν ειχε τετοια συμπτωματα...Το Παιδων επεμενε οτι το αποτελεσμα ηταν σωστο και αρνιοταν επαναληψη. Πηγε σε γνωστο ιδιωτικο κεντρο πληρωσε 140 ευρω και το νεο αποτελεσμα ηταν μολις 4 !!!!! Και ενα αλλο προσφατο δικο μου παραδειγμα.Πηγα στο ΚΑΤ με καταγμα Ο1 σπονδυλου και μου δωσαν ναρθηκα (κηδεμονα ) τελειως ακαταλληλο για τον σπονδυλο αυτο με αποτελεσμα να μην εχω το αποτελεσμα που επρεπε και πιθανοτατα αυτος ο λαθος ναρθηκας (σαν ...σαμαρι ειναι ) να ειναι η αιτια για το χειρουργειο που θα κανω σε μερικες μερες. Και το προφανε ερωτημα.Ποιος τους εδωσε πτυχιο Ιατρικης σε καποιους ??? Αξιζουν την εμπιστοσυνη του Ελληνα φορολογουμενου ??? Για να μην παρεξηγηθω...Δεν βαζω ολο το δημισιο συστημα υγειας στον ιδιο σακκο.Υπαρχουν ευτυχως παρα πολοι καλοι επιστημονες αλλα το θεμα ειναι πως θα προφυλαχθουμε απο τους κακους εως ασχετους. :mrgreen:
Lucifer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο αν δεν γνωρίζεις από μέσα ποιός είναι αξιόπιστος και ποιός όχι. Οι κλίκες που δημιουργούνται είτε κακοπροαίρετα και με βάση το συμφέρον είτε (λιγότερο συχνά) λόγω πιο συμβατικών γνωριμιών δυστυχώς αποτελούν καθολικό φαινόμενο στον δημόσιο τομέα. Και αυτό όχι μόνο επιτρέπει σε ραχάτηδες και επιπόλαιους να μοιράζουν διαγνώσεις με κλειστά μάτια, αλλά εμποδίζει ακόμα και τον άσχετο με το κλίμα να μάθει ποιοί είναι αυτοί και να τους αποφύγει. Ενδέχεται να ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά, αλλά όταν είδα από πρώτο χέρι πόσα ιατρικά λάθη στέλνουν κόσμο και ποτέ κανείς δεν έμαθε την πραγματική αιτία, το είδα λίγο πιο σφιχτά το θέμα.
Σκύμνος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Οι κλίκες που δημιουργούνται είτε κακοπροαίρετα και με βάση το συμφέρον είτε (λιγότερο συχνά) λόγω πιο συμβατικών γνωριμιών δυστυχώς αποτελούν καθολικό φαινόμενο στον δημόσιο τομέα. Καθολικό φαινόμενο;;;;; Είσαι αρκετά υπερβολικός και προχωράς σε γενικεύσεις που δεν ισχύουν... Μήπως στον ιδιωτικό τομέα είναι όλα αγγελικά πλασμένα; Αν χρειάζεται να κάνεις μια σοβαρή επέμβαση (χτύπα ξύλο) και απευθυνθείς σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το ξέρεις ότι αρκετές φορές δεν σε αναλαμβάνουν και σε στέλνουν στο δημόσιο, αφού βεβαίως σου "μασήσουν" τα μπικικίνια;
Lucifer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί να είναι χειρότερα, μπορεί να είναι τα ίδια, μπορεί να είναι μπλε.
Kandinsky Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Η εκπαίδευση που παίρνουν όλοι στην Ελλάδα είναι δεδομένη. Η διαφοροποίηση ανάμεσα στα ιδιωτικά και τα κρατικά ιδρύματα έγκειται κυρίως στις συνθήκες εργασίες που είναι φυσικά πολύ καλύτερες στα ιδιωτικά καθώς και στην πληρωμή. Όλοι μας φαντάζομαι έχουμε περάσει κάποια στιγμή απ' τα Επείγοντα σε ώρα εφημερίας όπου γίνεται της τρελλής. Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι ειναι ήρωες. Το κρατικόν του πράγματος καθώς και η πίεση αυτή οδηγεί αρκετές φορές σε αδιαφορία, μειωμένη ευσυνειδησία, όπως θέλει το λέει ο καθένας. Μου έχει τύχει και μένα να έχω πάθει μέτριο προς οξύ βρογχόσπασμο και στο Θριάσιο να μου λένε ότι δεν έχω τιποτα και φταιει το άγχος! Και θεωρείται καλό νοσοκομειο. Απ' την άλλη, πολλά μπορούν να συμβούν και στα ιδιωτικά. Η γυναίκα μου δούλευε σε κλινική και μπορώ να σου πω ότι η πλειοψηφία των γιατρών κοιτάνε μόνο την πορτοφόλα του ασθενή και στα πολύ σκούρα θα σε σουτάρουν σε δημόσιο νοσοκομείο. Ένα απλό παράδειγμα από ιδιωτικό φορέα διαγνωστικών εξετάσεων : Η νεογέννητη κόρη μου χρειάστηκε να κάνει ανάλυση ούρων. Την πήγα εκεί, την έπλυνε η κοπέλα και της πήραν δείγμα το οποίο έβγαλε αποτέλεσμα ότι είχε κάποιο μικρόβιο αν και σε μικρό αριθμό. Ο γιατρός μας μου είπε να την πλύνω εγώ και να την πάρω εγώ το δείγμα. Εξεκωλιάσθην. Πανδύσκολο να πάρεις δείγμα από κοριτσάκι χωρίς να ακουμπήσεις πουθενά τον ουροσυλλέκτη. Πάνω από 5 ζευγάρια γάντια άλλαξα, χριστοπαναγίες, κλπ. 2 μέρες πάλευα μια και την πρώτη φορά τα έκανε (χοντρό) και χάλασε το δείγμα. Άσε που έπρεπε να πάει σε συγκεκριμένη ώρα. Το πήγα σε αυτούς να το εξετάσουν και δεν βρήκαν τίποτα! Τουτέστιν, δεν την είχαν πλύνει καλά.
cmelegos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Καταρχάς να σου ζήσει η κόρη! Πλάκα κάνεις!!!!!!Καλά και τι σου είπαν δεν την πλύναμε καλά;
Kandinsky Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Καταρχάς να σου ζήσει η κόρη! Πλάκα κάνεις!!!!!!Καλά και τι σου είπαν δεν την πλύναμε καλά; Σ' ευχαριστώ. Δεν το έψαξα παραπέρα. Ήμουν τόσο ευτυχής που θα απέφευγε τα φάρμακα που βγήκα εξω τρέχοντας....
cmelegos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Παιδιά εγώ πριν 1 χρόνο έκανα εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο. Είχα καλή μεταχείρηση (μχμμχμχμ καταλάβατε γιατί) και απέναντι μου καθόταν ένας άντρας γύρω στα 50. Φανταστείτε ότι όταν πήγα τον βρήκα εκεί και μετά την επέμβαση μου ήταν ακόμα εκεί!Φυσικά δεν τον είχαν πάρει στο χειρουργείο ακόμα!Μαζί του καθόταν μία γυναίκα και αυτοί που ήταν μαζί μου του είπαν να ....Ετσι και έγινε. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ τον πήραν στο χειρουργείο!!!
mandate Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 το σκετσάκι που είχε κάνει ο benny hill με θέμα τη διαφορά ιδωτικών και δημόσιων νοσοκομείων είναι κατατοπιστικό.
kirimis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 μπλα μπλα μπλα... αμα ειναι ομως να κανεις επεμβαση σε ιδιωτικο νοσοκομειο, θα ευχεστε να μην στραβωσει κατι. Μετα ο θεος αποφασιζει... Τα δημοσια νοσοκομεια μπορουν να αντιμετωπισουν απροοπτα γεγονοτα με σαφως καλυτερη επιτυχια.
N1ghtW0lf Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 εγω μεχρι στιγμης, τα τελευταια χρονια, 6-7 περιπου, τρεχω αρκετα σε νοσοκομεια και μπορω να πω οτι εχω αρκετη εμπειρια πλεον... Υπαρχουν και μ.....ς υπαρχουν ομως και πολυ καλοι γιατροι, το θεμα ειναι δυστυχως, θεμα τυχης... Γιάννης Platano, περαστικα σου φιλε, με το καλο, γερος και υγιης! Kandinsky, να σου ζησει το κοριτσακι!
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Γιάννης Platano, περαστικα σου φιλε, με το καλο, γερος και υγιης! Ευχαριστω.... :-D
cmelegos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 @platano Περαστικά νόμιζα ότι είχες γιατρευτεί εντελώς! @mandate πως μπορούμε να βρούμε το videaki; ακούγεται καλό
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2006 @platano Περαστικά νόμιζα ότι είχες γιατρευτεί εντελώς! Διεκδικω με αξιωσεις απο τον γνωστο ... εθνικο γκαντεμη τον τιτλο του.Εσπασα το ποδι και στον μηνα πανω παραπατησα με τις πατεριτσες και εσπασα τον σπονδυλο.Δεν εχω σοβαρες ελπιδες ???:evil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.