Προς το περιεχόμενο

Δημοσια Νοσοκομεια .Ειναι αξιοπιστα τελικα ???

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω εμπειρίες από δημόσια νοσοκομεία... πάρα πολλές.

Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γενικό κρατικό (Μεσογείων), Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο, Αλεξάνδρα, Ιπποκράτειο...

Έτρεχα δικούς μου ανθρώπους για μήνες. Έχασα την πίστη μου στο Θεό μέσα στα νοσοκομεία, πραγματικά την έχασα.

Το χειρότερο όμως που έζησα ήταν η περίπτωση μιας κοπέλας που την είχαν φέρει τραυματισμένη πάνω σε ένα φορείο στις 6:30 το πρωί. Την είχαν αφήσει στο διάδρομο της νευρολογικής κλινικής παρατημένη με τη μάνα της δίπλα να ανησυχεί. Η κοπέλα ήταν αναίσθητη. Κάποια στιγμή η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Βρήκε την νοσοκόμα που είχε βάρδια και της ζήτησε να κοιτάξει την κόρη της. Απάντηση νοσοκόμας: "Αφήστε με έχουμε και δουλειές...". Απελπισμένη η μητέρα βρίσκει ένα γιατρό στο διάδρομο. "Σε παρακαλώ δες το κορίτσι μου δεν το ακούω να αναπνέει...". Απάντηση γιατρού: "Δεν είναι εδώ ο τομέας μου, μίλα στην προϊσταμένη νοσοκόμα" και φεύγει. Περιττό να αναφέρω ότι η μητέρα της κοπέλας παρακαλούσε όποιον έβρισκε μπροστά της να κοιτάξει την κόρη της αλλά ανταπόκριση καμία. Κατά τις 8:30 το πρωί (αν θυμάμαι καλά) ήρθαν δύο γιατροί για την πρωινή επιθεώρηση ασθενών. Βλέπουν και την κοπέλα και ήταν νεκρή. Για πότε μαζεύτηκαν 15 γιατροί με μηχανήματα ανάληψης, ενέσεις και άλλες παπαριές δε λέγεται. 15 γιατροί και 6 νοσοκόμες προσπαθούσαν επί 10 λεπτά να διορθώσουν αυτό που δεν διορθώνεται. Θυμάμαι ακόμη τα πηγαδάκια των μεγάλων κεφαλών-γιατρών (τους ήξερα πάνω κάτω), να συζητάνε χαμηλόφωνα ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα οι άλλοι να βαράνε ηλεκτροσοκ στην κοπέλα. Τι να συζητούσαν άραγε...

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά μου, έξω από την πόρτα του θαλάμου όπου βρίσκονταν ένας δικός μου άνθρωπος. Όλα όσα είχα περάσει όλους αυτούς τους μήνες στα νοσοκομεία, όλα σβήστηκαν με μιας μπροστά σε αυτό το γεγονός.

Για το τέλος μια συμβουλή σε όσους σκοπεύουν να περάσουν κάποιες μέρες σε ένα δημόσιο νοσοκομεία.

Χρειάζεστε: α)Λεφτά, β)Έναν άνθρωπο δίπλα σας.

Ο νοών νοείτω.

Δημοσ.

Για το τέλος μια συμβουλή σε όσους σκοπεύουν να περάσουν κάποιες μέρες σε ένα δημόσιο νοσοκομεία.

Χρειάζεστε: α)Λεφτά, β)Έναν άνθρωπο δίπλα σας.

Ο νοών νοείτω.

Θα παω συντομα για επεμβαση σε τετοιο και τα εχω ... φροντησει !!!!:twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

Δυστυχώς και το νοσοκομείο στην περιοχή μου τείνει να θεωρείτε ένα απ'τα χειρότερα!

Οι γονείς μου είχαν χτυπήσει μετά από τροχαίο ευτυχώς με κατάγματα, όχι τίποτε σοβαρό! Η μάνα μου με σπάσιμο 3 πλευρών και ο πατέρας μου βάση της εξέτασης που του έκανε ειδικευόμενος ορθοπεδικός δεν είχε τίποτε και του σύστησε να κάτσει μερικές ημέρες στο κρεββάτι γιατί θα είχε έντονους μυικούς πόνους! Επειδή όμως τελικά μας έλεγε ότι δεν είχε πόνους στα πόδια αλλά στην λεκάνη υποψιαστήκαμε ότι ο γιατρός κάτι είχε ξεχάσει... Είχε βγάλει ακτινογραφίες μόνο στα γόνατα και δεν είχε βγάλει στην λεκάνη, αφού η σύγκρουση ήταν πλαγιομετωπική απ'την πλευρά των οδηγών (ο πατέρας μου ήταν οδηγός). Βγάλαμε ακτινογραφία σε εξωτερικό ακτινολογικό κέντρο και διαπιστώσαμε ότι είχε κάταγμα στην λεκάνη!

Η αμέλεια σε όλο της το μεγαλείο λοιπόν! Θα μπορούσαμε να είχαμε τραβήξει την υπόθεση δικαστικά... αλλά ήδη οι γονείς μου είχαν επωμισθεί αρκετά τρεξίματα με την υπόθεση του τροχαίου (ήταν τα θύματα)!

Οπότε.... καλύτερα να πληρώνεις εξωτερικό γιατρό για να ξέρεις και το αποτέλεσμα!

Δημοσ.

μερικες φορες, ειναι να τρελενεσαι ρε γμτ με τα δημοσια νοσοκομεια...

διαβαζα για την κοπελα που πεθανε στο διαδρομο επειδη δεν την κοιταζε κανενας και κοντεψα να τρελαθω ρε γμτ!

Δημοσ.

Έχουν μάθει στο φακελάκι δυστηχός και έχουν χάσει παντελός την ανθρωπιά τους. Αν δεν δουν φακελάκι δεν κουνάνε τα δάχτυλά τους. Σε αφήνουν εκεί να πεθάνεις γιατί από εκεί πλέον υπάρχει σίγουρη κονόμα. Βλέπετε μόλις την κάνεις τα παίρνουν από τα κοράκια. Κάτι να βγάλουν όλοι απ'τη δουλειά :twisted:

Δημοσ.

παράκληση προς ολους ----> Καλο είναι να μην γενικεύουμε. Ολα αυτά που επισημαινετε υπαρχουν αλλα δε σημαινει οτι αντικατοπτριζουν την εικονα ολόκληρου του δημοσιου συστηματος υγειας. Σκεφτειτε οτι με εκφρασεις οπως του wert μπορει καποιοι απο εμας να προσβληθουν.

Δημοσ.

γιατι Mika?

εισαι γιατρος η' κορακι? :-P

παντως περα απο την πλακα συμφωνω πως αυτη η εικονα δεν αντικατοπτριζει την εικονα ολου του δημοσιου συστηματος υγειας...σαφως και υπαρχουν πολυ καλοι γιατροι!

Δημοσ.
Έχουν μάθει στο φακελάκι δυστηχός και έχουν χάσει παντελός την ανθρωπιά τους. Αν δεν δουν φακελάκι δεν κουνάνε τα δάχτυλά τους. Σε αφήνουν εκεί να πεθάνεις γιατί από εκεί πλέον υπάρχει σίγουρη κονόμα. Βλέπετε μόλις την κάνεις τα παίρνουν από τα κοράκια. Κάτι να βγάλουν όλοι απ'τη δουλειά :twisted:

το φακελακι ομως το εχουν μαθει και απο μας. γιατι αν δεν διναμε, δεν θα ζηταγανε. προς θεου, δεν λεω οτι εμεις φταιμε, αλλα εχουμε βαλει και το χερακι μας.

Δημοσ.
το φακελακι ομως το εχουν μαθει και απο μας. γιατι αν δεν διναμε, δεν θα ζηταγανε. προς θεου, δεν λεω οτι εμεις φταιμε, αλλα εχουμε βαλει και το χερακι μας.

Συφωνό απολύτος :mrgreen:

Πριν τρείς μήνες είχα την μάνα μου στο νοσοκομείο και ο γιατρός δεν έλεγε να κάνει μια ρημάδα μικροεπέμβαση. Ήθελε ξέρετε τα γνωστά.

Δεν του έδωσα τίποτα. Στο κάτω κάτω δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Είπα στη μάνα μου να σηκωθεί πάνω να πάμε να φύγουμε από εκεί να πάμε έξω να πληρώσουμε τουλάχιστον να ευχαριστηθούμε πληρωμή.

Είδε και απόειδε ο άνθρωπος και αφού δεν τον έπαιρνε άλλο προχώρησε.

Καλο είναι να μην γενικεύουμε

Καταλάθος γενίκευση φίλε μου. Ζητώ συγγνώμη αν έθιξα κάποιον. Αλλά τι θα ήθελες να κάνουμε; Να πούμε τα ονόματα από τους κυρίους αυτούς εδώ; Ούτε πρέπον νομίζω είναι αλλά ούτε το φόρουμ θα τα χωρέσει :mrgreen:

Δημοσ.
παράκληση προς ολους ----> Καλο είναι να μην γενικεύουμε. Ολα αυτά που επισημαινετε υπαρχουν αλλα δε σημαινει οτι αντικατοπτριζουν την εικονα ολόκληρου του δημοσιου συστηματος υγειας. Σκεφτειτε οτι με εκφρασεις οπως του wert μπορει καποιοι απο εμας να προσβληθουν.

Συμφωνώ απολύτως.

Και προσθέτω ότι στόχος μας πρέπει να είναι η βελτίωση του "άρρωστου" δημόσιου νοσοκομείου και όχι η αντικατάστασή του από ιδιωτικό...

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά για επεμβάσεις που δεν σε νοιάζει οκ. Αν όμως (χτυπήστε ξύλο) είνια κάτι πιο σοβαρό το τελευταίο που θα σκεφτείς είναι το φακελάκι. Γιατί λες αν είναι να με ταλαιπωρήσουν ας το δώσω να τελειώνω. Πάντως όντως υπάρχπυν και σωστοί γιατροί!Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί το σύστημα υγείας ουσιαστικά!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...