Προς το περιεχόμενο

Δημοσια Νοσοκομεια .Ειναι αξιοπιστα τελικα ???

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
γιατι Mika?

εισαι γιατρος η' κορακι? :-P

τιποτα απο τα δυο αλλα επειδη μελος της οικογενειας μου φτυνει αιμα καθε μερα σε δημοσιο νοσοκομειο και δυστυχως βιωνει και ολα αυτα που περιγραφονται γιατι προφανως και αυτοι που δεν ειναι σωστοι στην δουλεια τους επηρεαζουν και τους συναδελφους τους είναι αδικο να τους κρινουμε ολους μαζι. οχι οτι εγινε καποια τρελη γενικευση απλα για να προλαβουμε τα χειροτερα το ειπα

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η ιστορία με την κοπέλα ήταν απίστευτα τραγική... έλεος πια ρε σεις..

δεν υπάρχει νόημα γενικεύσεων, σίγουρα υπάρχουν μερικοί πιστοί στον Ιπποκράτη αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα πλέον η πλειοψηφία δουλεύει έτσι και ιδίως στον τομέα της υγείας όπου ο πόνος του ενός γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και όχι μόνο από γιατρούς.

από προσωπική πείρα (παρότι μεγάλη) δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο όσα έχετε πει με έχουν καλύψει.. απλά για άλλη μια φορά φτάνω στο συμπέρασμα πως όποιος δεν έχει να καταβάλει τον οβολό του σε μια κρίσιμη στιγμή πάει χαμένος.. έτσι απλά.

(σσ. εμπειρία από νοσοκομεία εξωτερικού έχω από Αυστρία, δημόσια νοσοκομεία.. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!) ένιωσα άβολα συγκρίνοντας τα δικά μας χάλια..

μακάρι η κατάσταση (για χώρους μιλάω τώρα όχι γιατρούς) να βελτιωθεί, είμαστε πραγματικά τριτοκοσμικοί.

Δημοσ.

καλα με σχεση νοσοκομειων με το εξωτερικο καμια σχεση!

ημουν νοσοκομειο, Γερμανια, για 1 μηνα λογω καποιου προβληματος, και η αντιμετωπιση τους ηταν το κατι αλλο...

Με πηγαινανε απο το 1 κτηριο στο αλλο για επεμβαση ή εξεταση και μετα με περνανε κατευθειαν με καροτσακι για να με επιστρεψουνε στο θαλαμο μου...

ή με πηγαινανε σε αλλο θαλαμο, για να κοιμηθω και να εχω την ησυχια μου μετα απο επεμβαση...

Σε αντιμετωπιζουν ως ανθρωπο...γιατι αυτο εισαι κιολας...

Δημοσ.

εγώ προσωπικά είχα πάντα καλές εμπειρίες από δημόσια νοσοκομεία. Αλλά πάντα ήξερα τον γιατρό κ είχα κ το σωστό μέγεθος φακελάκι. αλλιώς θα εμπαινα στην αναμονή ή δεν θα με αναλαμβανε ο γιατρός(αυτό έτυχε στον νονό μου που πήγε για εγχείρηση προστάτη).

Δημοσ.

Βασικά το ερώτημα δεν πιστεύω ότι τίθεται στην σωστή βάση. Το θέμα δεν είναι αν τα Δημόσια ή Ιδιωτικά νοσοκομεία είναι αξιόπιστα αλλά το αν το προσωπικό τους είναι προσεκτικό και υπεύθυνο. Το ίδιο περιστατικό που αναφέρει ο κύριος Γιάννης με τις εξετάσεις, συνέβει με τον πατέρα μου σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και που μάλιστα επέμεναν και έλεγαν ότι είχαν ελέγξει επανελλημένως τις εξετάσεις. Βέβαια, εμείς πήγαμε σε μια συγγενή μας που δουλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο και τα αποτελέσματα ήταν άκρως αντίθετα και φυσικά εντός των φυσιολογικών επιπέδων...

Δημοσ.
αδελφε μου, προς αποφυγην παρεξηγησεων

εκανα πλακα, ετσι?

το καταλαβα, don't worry :)

Δημοσ.

Όλα αυτά είναι αναμενόμενα αφού κάτι άχρηστοι-άσχετοι

που ήθελαν να γίνουν ντε και καλά γιατροί, πήγανε σε Βουλγαρίες Ρουμανίες Ιταλίες και σχετικά πανεπιστήμια του κώλου που για να περάσεις μαθήματα τα πληρώνεις.

Αλλά τη χοντρή μαλακία την έκανε ο Γιωργάκης, που αναγνώρησε τα κωλόχαρτά τους και τους κουβάλησε εδώ πέρα να μάθουνε στου κασίδη το κεφάλι.

Αν είχανε τα @@ να περνάγανε με πανελλαδικές εδώ.

Γενικά όπου βλέπετε γιατρό απο Βουλγαρίες, Ρουμανίες, Βουδαπέστες και τέτοια..... ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Δημοσ.

Μήπως στον ιδιωτικό τομέα είναι όλα αγγελικά πλασμένα;

Αν χρειάζεται να κάνεις μια σοβαρή επέμβαση (χτύπα ξύλο) και απευθυνθείς σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το ξέρεις ότι αρκετές φορές δεν σε αναλαμβάνουν και σε στέλνουν στο δημόσιο, αφού βεβαίως σου "μασήσουν" τα μπικικίνια;

Συμφωνώ απόλυτα.

Ο κολλητός μου είναι γιατρός (πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην αναμονή του για ειδικότητα, εργάσθηκε σε γνωστό μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Τα ιδιωτικά είναι "μαγαζάκια" και τι εννοώ... πάς με έναν πονο στην πλάτη και σου κάνουν απο αξονική-μαγνητικη, μέχρι κολονοσκόπηση (δεν υπαρβάλλω). Για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, τα εργαστηριακά του αποτελέσματα ήταν άλλα αντ'άλλων, οι γιατροί του μέτριοι και ασχολούντα όλο με μαλακίες (δημόσιες σχέσεις και άλλα σχετικά του "φαίνεσθαι".

Όταν βλέπανε τα σκούρα, κάνανε τον ασθενή πάσα στο πρώτο εφημερεύων δημόσιο νοσοκομείο, για να μην πούμε για μαλακωδώς λανθασμένες διαγνώσεις και παραλήψεις.

Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι ότι οι καλύτεροι γιατροί είναι μακράν στα δημόσια νοσοκομεία.

Δημοσ.

Που να δέιτε και στην επαρχία τι γίνεται...

Πέρυσι το καλοκαίρι, είχα πάθει όρσφρυση όνυχος (όταν το νύχι μπαίνει μέσα στο πόδι και σε ενοχλεί ) σε ενα δάχτυλο του αριστερού ποδιού, το οποίο είχε μολυνθεί (μου έιχε γίνει το δάχτυλο τούμπανο! ). Πάμε στο νοσοκομείο Τρικάλων, ρωτάμε μια νοσοκόμα που να πάμε και κατευθονόμαστε στο ορθοπεδικό τμήμα. Βρίσκουμε εναν γιατρό, του λέμε τι συμβαίνει, και μας λέει να πάμε στην ρεσεψιόν για να κλείσουμε ραντεβού. Παμε και περιμένουμε στην σειρά για κανα 20λέπτο. Στα 5 λεπτά αναμονής τους στέλνουν ενα fax το οποίο κολλάει και η γραμματέας έχει πανικοβληθεί. Πετάγονται όλοι απο την ρεσεψιόν να την βοηθήσουν, και ξεχνούν τον κόσμο που περίμενε. Αφού ακούσαν μερικά μπινελίκια απο τον κόσμο, το παράτησαν και επέστρεψαν στα πόστα τους, χωρίς να κάνουν κάτι. Φτάνει κάποτε η σειρά μας, δίνουμε τα στοιχεία μας και η γραμματέας μας λέει πως το ραντεβού είναι για τον επόμενο μήνα!!!! Ο πατέρας μου μόνο που δεν λυποθύμησε!! Πάμε πίσω στον γιατρό, του λέμε για το απαράδεκτο ραντεβού (ήθελα να γυρίσω Αθήνα, γιατι ξεκινούσαν τα μαθήματα), ο γιατρός μας έλεγε βλακείες,να πάρω αντιβίωση να φύγει το πρύξημο, του είπαμε πως δεν υποχωρεί, και εμφανίζεται μόλις φτιάξει. Εκείνος να επιμένει και να λεέι να παίρνω αντιβίωση για ένα μήνα, μέχρι να έρθει το ραντεβού (0_Ο). Φεύγουμε νευριασμένοι, και πάμε στον διοικητή του νοσοκομείου. Του λέμε τι είχε συμβεί, και χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει πως έτσι δουλεύουν τα νοσοκομεία, πως πρέπει να κάνω οτι λέει ο γιατρός, πως θα υποχωρίσει το πρήξιμο (εδώ τον ρωτά ο πατέρας μου αν είναι γιατρός, και αυτός λέει πως είναι μαθηματικός!!! Είναι δυνατόν, ο διοικητής να μην είναι γιατρός?) Τελικά ηρεμούν μέσα σε 10 λεπτά (φώναζαν και οι δυο μαζί!) και υποχωρεί ο διοικητής δίνοντας μας ραντεβού για εκείνη την μέρα. Πάμε στον γιατρό, μου δίνει κάτι φάρμακα και μετά απο δυο εβδομάδες πάμε να μου κόψει το νύχι.. Ε, εδω ο γιατρός αποδείχτηκε χασάπης! Για νη μην σας αηδιάσω με το τι έγινε, απλά σας λέω πως έπρεπε να κάνει μια αναισθητική ένεση στο πόδι. Αυτός, με το που έκανε την ένεση, προχώρησε αμέσως στην επέμβαση! Δεν περίμενε να δράσει το φάρμακο! Το τι πόνο τράβηξα δεν λέγεται. Για δυο μέρες μετά συνέχιζε να με πονά το δάχτυλο, και τα παυσόπονα δεν κάναν δουλειά!

Ευτυχώς που όλα τα νοσοκομεία δεν είναι έτσι στην επαρχία!

Ένα χρόνο μετά (το καλοκαίρι που μας πέρασε), μου έμφανίστηκε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Αυτή την φορά όμως, πήγαμε στην Καρδίτσα γιατί είχαμε γνωστό μας (τελικά χρειάζεται να έχεις έναν δικό σου στο νοσοκομείο!). Εδω τα πράγματα ήταν καλύτερα. Το μόνο παρατράγουδο ήταν οι νοσοκόμες που είχαν πολύ άσχημο χαρακτήρα (παραλίγο να έρθει η αστυνομία σε εναν καυγά, μεταξύ ασθενών και νοσοκόμων για την σειρά!). Ο γιατρός αυτή την φορά, περίμενε να δράσει η ένεση , και επειδή δεν είχε πιάσει καλά έκανε και άλλη μια η οποία έπιασει αμέσως, και τότε συνέχισε την επέμβαση. Ούτε πόνος ούτε τίποτα. Μέχρι να πίασει η ένεση είχαμε πιάσει και ψιλοκουβέντα, γιατί έχω το ίδιο επίθετο με έναν γιατρό που δούλευε κάποτε εκεί, με τον οποίο έχω συγγένεια, και οι νοσοκόμες ήταν πολύ εξυπηρετικές (δεν θέλω πονηρά σχόλια!)

Ας ελπίσω πως δεν θα ξαναεμφανιστεί αυτό το πρόβλήμα στο πόδι και τρέχω πάλι...

Δημοσ.

Εμπειρίες:

Πρόσφατη. Το ανηψάκι μου όταν γεννήθηκε είχε κάποιο πρόβλημα στα νεφρά και έπρεπε να μείνει 10 ημέρες στο "Παίδων" με αντιβοίωση.

Πέρασαν οι 10 ημέρες και οι γιατροί είπαν ότε έπρεπε να μείνει κι'αλλο γιατί δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο θείος της νύφης μου, είναι γιατρός σε ένα μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο και πήρε να ρωτήσει να δει τι πάει στραβά.

Αμέσως μετά την επικοινωνία του με το "Παίδων" πήρε τηλέφωνο τον αδερφό μου και τη νύφη μου και τους είπε να πάρουν ASAP το παιδί από το νοσοκομείο αφού υπογράψουν για την παραλαβή. (Οι γιατροί δεν είχαν σκοπό να το διώξουν)

Όταν ρώτησαν γιατί, τους είπε πολύ απλά ότι έπρεπε να φακελώσουν τους αρμόδιους γιατρούς για να φύγει το παιδί απο εκεί, αλλιώς μπορεί το έπαιρναν πολές ημέρες αργότερα, χωρίς να εγγυάται κανείς για την σωματική του υγεία ! :evil:

Υπάρχουν και εξαιρέσεις (ελάχιστες):

Μία φίλη μου γιατρό, την έχουν διώξει και από το Νοσοκομείο του Ρίου και από τον Αγ.Ανδρέα (Πάτρα) και την έχουν στείλει σε μία τοπική μονάδα υγείας.

Η δικαιολογία ήταν ότι εξέταζε ασθενείς στα σπίτια τους ή στο σπίτι της.

Η γυναίκα αυτή ΔΕΝ θα πλουτίσει ποτέ. Δεν έχει πάρει χρήματα ΠΟΤΕ και αυτό φαίνεται στο ότι ζει σε ενοίκιο τόσα χρόνια και οδηγεί ένα αυτοκίνητο 10ετίας.

Δεν έχω ακούσει ποτέ από ΚΑΝΕΝΑΝ ότι τα παίρνει.

Σε άλλη περίπτωση με ένα γιατρό ο οποίος ήταν νομίζω υπεύθυνος για τις λοιμώξεις στα νοσοκομεία, μετά από αρκετή κουβέντα, μου εξομολογήθηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών, φεύγουν από τα νοσοκομείο πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Πείρα από τα ιδιωτικά δεν έχω και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη.

Προσωπικά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στα νοσοκομεία.

Ίσως αν ο καθένας μας δεν φακέλωνε τους γιατρούς και κάναμε καταγγελίες ίσως κάτι να γινόταν, αλλά όλα έχουν το τίμημά τους.

Δημοσ.
Που να δέιτε και στην επαρχία τι γίνεται...

Πέρυσι το καλοκαίρι, είχα πάθει όρσφρυση όνυχος (όταν το νύχι μπαίνει μέσα στο πόδι και σε ενοχλεί ) σε ενα δάχτυλο του αριστερού ποδιού, το οποίο είχε μολυνθεί (μου έιχε γίνει το δάχτυλο τούμπανο! ). Πάμε στο νοσοκομείο Τρικάλων, ρωτάμε μια νοσοκόμα.........

Ας ελπίσω πως δεν θα ξαναεμφανιστεί αυτό το πρόβλήμα στο πόδι και τρέχω πάλι...

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχε κι ο αδερφός μου. Ευτυχώς κάποτε το νοσοκομείο της περιοχής μου απαρτιζόταν από αξιόλογους γιατρούς και πολύ λιγότερο ειδικευόμενους. Την επέμβαση του την έκανε χειρουργός (κι όχι ορθοπεδικός) κι όπως μας είπε του 'έβγαλε την μήτρα του νυχιού' ΄ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα! Και είχε δίκιο. Αν έγινε το ίδιο και σε σένα, δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα.

Δυστυχώς όταν τα επαρχιακά νοσοκομεία απαρτίζονται από καλούς γιατρούς, αυτοί καταλήγουν στην Αθήνα και στα μεγάλα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία!

Δημοσ.
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχε κι ο αδερφός μου. Ευτυχώς κάποτε το νοσοκομείο της περιοχής μου απαρτιζόταν από αξιόλογους γιατρούς και πολύ λιγότερο ειδικευόμενους. Την επέμβαση του την έκανε χειρουργός (κι όχι ορθοπεδικός) κι όπως μας είπε του 'έβγαλε την μήτρα του νυχιού' ΄ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα! Και είχε δίκιο. Αν έγινε το ίδιο και σε σένα, δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα.

Δυστυχώς όταν τα επαρχιακά νοσοκομεία απαρτίζονται από καλούς γιατρούς, αυτοί καταλήγουν στην Αθήνα και στα μεγάλα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία!

Αυτό μου είπε και εμένα ο χειρούργος, αλλά μου είπε πως μπορεί να μην οφείλεται στην μήτρα του νυχιού (το είχα χτυπήσει σε ενα απο τα παλιόπαλκάκια που απαρτίζουν τα πεζοδρόμια της Αθήνας!) Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι 'εκ γενετής'.

Οι καλοί γιατροί στα επαρχιακά νοσοκομεία, είναι όντως λίγοι. Θέλουν δεν θέλουν πάνε στην Αθήνα κάποια στιγμή και μένουν εκεί μόνιμα.

Δημοσ.

Μα ποτέ ένα τέτοιο πρόβλημα δεν είναι εκ γενετής... Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι τα παπούτσια! Αγοράζεις το νούμερο σου, το δοκιμάζεις αρχικά στο δεξί και λες 'εντάξει είναι, μου είναι άνετο και το αγοράζω'! Έλα όμως που ξεχνάμε πάντα το αριστερό! :neutral:

Δημοσ.

η θεια μου εσπασε το ποδι της και παραλιγο να πεθανει απο λιποδη εμβολη(κατι σαν εγκεφαλικο)...αυτο ειναι μεγαλη γκαντεμια!! η εγχειρηση εγινε σε ιδιωτικο μονο Π!Π3Σ δεν μας πηραν, βεβαια δωσαμε 20.000 γιατι μπηκε και σε εντατικη!!!

Τεσπα επειδη το αιμα ειναι πολυ αραιο κανει καθε δευτερα εξετασεις των 100 ευρω για να ξερει την δοσολογια του χαπιου που παιρνει, το καλοκαιρι πηγαμε στον βολο σε δημ. νοσοκομειο και δεν της εκαναν την εξεταση γιατι λεει οτι επρεπε να εχου ερθει πιο νωρις...ε τους βρισαμε λιγο και το κανανε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...