Προς το περιεχόμενο

PC χωρίς firewall και antivirus :p

ipnotistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

tpt apo ta 2 den exw alla kanw allo kolpo to opoio einai kataplhkthko kai me exei swsei!!!!!!!!!

kanw internet cafe kolpo

esthsa windows- drivers - ola ta programmata pou hthela se enan 20ari disko(arketo gia systhma kai progs) exw kai alloud 2 diskous gia katevasmata.....molis teleiosa apo ta stisimata esthsa kai to "deep freeze" kai tou eipa na mou "pagosei to c"

etsi kathe fora pou kolaw io i katastrefo kati...kano mia epanekkinhsei kai olo to mhxanhma einai freskosthmeno.......mpeno se oles tis selides pou exoun io kai kano plaka.....arxizoun na varan arxeia...o ie na vgazei ilithies arxikes selides...klp kllp

alla den trexei tpt epanekkinhsei kai ola entaksei........

Δημοσ.

To oτι υπαρχουν ιοι που μπορουν να σου μολυνουν πχ καθε εκτελεσιμο στο συστημα σου το ξερεις? Δε κοιτανε αν εχεις partitions ή αλλους δισκους, απλα μολυνουν οτι προλαβουν και οτι μπορουν στο συστημα σου και στο τοπικο δικτυο.

Αυτες ειναι για εμενα του ποδαριου λυσεις, το θεμα ειναι να μην αφησεις το συστημα σου εκτεθιμενα σε οποιαδηποτε απειλη, οχι να δεις τι μπορεις να σωσεις αφου κολλησεις κατι.

Ειδικα απο την στιγμη που δεν ειναι κατι δυσκολο... Δεν απαιτειται τοσο βαθια γνωση στους υπολογιστες για να βαλεις ενα antivirus και ενα firewall και να τα αφησεις να κανουν την δουλεια τους...

Δημοσ.

Εγώ με linux είμαι τον τελευταίο καιρό οπότε από antivirus τουλάχιστον είμαι free. Και firewall αν θέλεις μπορείς αντί να κατεβάσεις πρόγραμμα να στήσεις ένα δικό σου σχετικά απλά.

Sta windows τώρα που έχω αναγκαστικά δεν έχω τίποτα εδώ και 2 χρόνια. Και δεν έχω κολλήσει τπτ γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το τσεκάρω. Kai format έχω να κάνω 2 χρόνια (για windows πάντα). Φυσικά παίζει και το γεγονός ότι δεν μπαίνω ποτέ σε περίεργες σελίδες. Πάνω κάτω στις ίδιες μπαίνω εδώ και χρόνια. Αν θέλετε τη γνώμη μου πάντως το firewall μου φαίνεται πιο χρήσιμο από το antivirus. Aν τώρα δεν ξέρετε τι κατεβάζετε.... Αν και πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να τον βρεις τον ιο από κανά μαιλ φίλου που έχει καλλήσει....

Τέσπα ο καθένας ότι θέλει βάζει και παίρνει τα ρίσκα του...

Δημοσ.

Παιδια, με παρεξήσατε και ίσως να φταίω κ γω.. Urban Legends εννοούσα ότι η αντιμετώπιση τους απέναντι στους ιούς είναι σαν να είναι urban legends.. οχι πως είναι δηλαδή.. μολις κολλήσουν, τοτε θα καταλάβουν περι τίνος πρόκειται.. και γώ σαν παιδάκι, ετσι τραλαλα ήμουν αλλά ήρθε, τα φαγα, και ψαχτηκα μετα. Αυτό εννούσα.

DeepFreeze δεν είναι και άσχημο, το κακό είναι πως δεν υπάρχει τρόπος να προστατεύσεις τις partition νομίζω...

Δημοσ.

koita an exeis to pc opos mia filh mou

games "agorasmena"

ena flopaki mono pou to paei kai to fernei sto grafeio

xwris internet

e nai tote ti na to kaneis to antivirus kai to firewall

afou ta evala etsi gia plaka gia na dw mpas kai

kai telika tzifos re pedia .. to systhma htan pentakatharo

Δημοσ.

Καλησπερα και εγω κανω χρηση του DeepFreeze ειναι μικρο 3.90 mb μια νεα εκδοση, και αν θελεις παγωνεις ολα τα διαμερισμετα του σκληρου.Φανταστικο προγραμμα και περα απο τους ιους δεν γεμιζεις σκουπιδια απο το σερφαριζμα στο διαδικτυο.Και ενα αλλο πλεονεκτημα ειναι οταν κανεις εγκαταστασεις προγραμματων αν κανεις λαθος επιλογες το βλεπεις και μετα διορθωνεις.

Δημοσ.

Genika auti ti periodo de xrisimopoio tipota, giati to Mac den kollaei ious (ektos kai an thes na to xalaseis), kai giati to mixanima mou den einai standard online (pigaine ela sti douleia to exo).

Se ena allo IBM laptop panpalaio pou exo, foraei Debian, opote kai ekei ta idia.

Sta PC pou eixa kata kairous, kai sto laptop tis kopelas mou, exo ta ekseis:

1. Firefox os default browser (etsi pleon den paizei pote koufes homepage kai popups apo to pouthena)

2. Antivirus F-Prot/F-Secure/ClamAV (to teleutaio open source) me energopoiimena ta auto-updates, alla me off to real-time scan.

3. 2 partitions. Sto D pane oles oi fotografies, mp3, simantika docs/pdfs.

4. Firewall tou SP2 on kai firewall tou router on.

5 (oxi standard) Adware

Me ta parapano, den exo pathei pote tipota....POTE. To firewall ton XP einai ok gia home users. An to PC to exeis always on me tin idia IP kai exeis mesa arxeia pou apodeiknuoun oti uparxoun UFO, tote to firewall ton XPSP2 den kanei. Episis, to firewall tou router, kanei mia xara ti douleia tou, kai mia fora ti vdomada diavazo ta logs na do ti ginetai.

Oso gia to antivirus, de xrisimopoio Outlook/Thunderbird/Outlook Express, opote scanning sta email den xreiazetai. Den katevazo arxeia apo atoma pou den ksero. Den trexo .exe apo kanenan, ektos an einai polu empeisti pigi kai arxeio pou exo zutisei ego (spaniotata). p2p xrisimopoio arketa, alla apo mp3/avi xlomo na kolliso kati.

Prin trekso arxeio pou den ksero ti einai (doc, zip, rar) to scannaro na do an einai ok. Mia fora ti vdomada i kai ana duo, kano ena full scan na do oti ola einai ok.

To na exeis to antivirus tupou Norton real-time on sou krataei trella resources apo to sustima, ara sou meionei tin paragogikotita tou mixanimatos. To idio kanei kai enas ios (se anagkazei na svineis arxeia kai format klp ara meionei kai auto tin paragogikotita), alla tha to kanei 1 fora sto toso, kai oxi synexeia san to (**(&*&!^@&%$!% to Norton!!!

Episis exei dei polles fores to Norton Internet Suite (den eimai sigouros oti legetai etsi = AV + Firewall) na axristeuei mixanimata. Ola kathusterousan kai polles selides den anoigoun.

Auta. Sorry gia tin polulogia.

Δημοσ.
Eimai enas apo tous eklektous pou to kanoune auto.Empisteuomai to router mou, ton firefox kai tin kalh mou boulisi na mpenw se "bromosite".Ola ta alla einai perita.(oute kan system restore)[/QUOTe

θα μου επιτρεψεις να σου απισημανω οτι αν αυτην τη στιγμη τρεξεις ενα antivirus to pc σου ια βρει παρα πολλα κακα αρχεια. Και δεν χρεαιζεται να ειναι viruses. μπορει να ναι trojans, dialers και spyware ακομη ασχετα αν δεν μπαινεις σε καοκβουλα site. Γιατι δεν μπορεις να γνωριζεις ποια ειναι τα κακοβουλα site παντα.

Δημοσ.

doomx αν η μοναδικη εμπειρια σου με real-time scanning αντιβιωτικα ειναι με του Nortοn ειναι απολυτα λογικα να εχεις σχηματισει αρνητικη αποψη για αυτο. Δεν ειναι κατι που ισχυει γενικα ομως, ο Nortοn γινεται ολο και πιο βαρυς σε καθε εκδοση και πιο αναποτελεσματικος.

Δοκιμασε το Kapsersky ή το NOD32 και δες κατα ποσο το real-time scanning σου επιβαρυνει το συστημα. Απολυτως ελαφρια και αποτελεσματα και τα 2...

Δημοσ.

O Rosos itan episeis varus (gia mena to kalutero AV) kai den to polukratisa. To NOD32 einai ok, alla protimo na min katanalono askopous porous. Pantos gia polu asfales kai stathero sustima, mono *nix tha mas sosei. To MacOSX sumperilamvanetai se auti tin katigoria.

Δημοσ.

Τώρα που τα είπε τόσο ωραία ο doomx, παίρνω θάρρος να μιλήσω κι εγώ. :-P

Το παραθυροσύστημα που δουλεύω

• XP SP2 με όλες τις ενημερώσεις.
  • LAN και WLAN με ρούτερ Linksys/DD-WRT.
  • Software firewall το παλιό καλό ελαφρύ (4 μέγα RAM) Kerio PF 2.15 (για να ελέγχω την εξερχόμενη κίνηση -- αλλιώς και του SP2 είναι μια χαρά).
  • Κανένα on-access αντι-ιικό. Συνήθως έχω κάποιο (για να δοκιμάζω και για να είμαι ενήμερος) αλλά το έχω κλειστό. Αμα κατεβάσω κάτι ύποπτο, δεξί κλικ και τσεκ.
  • Κανένα antispyware πραγματικού χρόνου. Καμιά φορά, άμα το θυμηθώ, τρέχω το Ad-Aware ή το Spybot, που βρίσκουν μόνο ένα πράγμα, πάντα το ίδιο, ένα tracking cookie, που δεν ξέρω από πού μπαίνει. (Στον Fx έχω απενεργοποιημένα τα cookies -- άμα θέλω cookies σε καμιά σελίδα, πατάω Alt+C και το Permit Cookie βάζει το σάιτ στη λευκή λίστα.)
  • Firefox και Thunderbird. Στο Tb η HTML είναι απενεργοποιημένη. Το περισσότερο ταχυδρομείο το έχω δει στο Gmail προτού φτάσει στο Tb. To Gmail έχει ενσωματωμένο αντι-ιικό. Τα συνημμένα μου είναι από πηγές που τις ξέρω.

Τα on-access αντι-ιικά τα έκοψα το 2002 επειδή έτρεχαν τζάμπα. Και δεν άξιζε η σκοτούρα. Πολυ ευκολότερο αποκτάς μερικές απλές συνήθειες. Ούτως ή άλλως, τα προσωπικά αρχεία και το διαμέρισμα των Win γίνονται αντίγραφα και images σε άλλον δίσκο --σε τακτά διαστήματα, μέσω του Scheduled Tasks-- κι από κει σε άλλον δίσκο που τον συνδέω πού και πού μόνο γι' αυτό και τον αποσυνδέω αμέσως.

Έχει καμιά διακοσαριά προγράμματα. Καμιά δεκαριά εμπορικά, γνωστά, καθαρά πράγματα, καμιά εκατοστή open-source (τί να φοβηθείς από δαύτα;) και τα υπόλοιπα freeware, πάλι γνωστά και καθαρά (DVD Shrink, foobar2000, ImgBurn, IrfanView, Palm Desktop, RealPopup, Skype κττ.)

Σύστημα σταθερότατο και ταχύτατο και καθαρότατο.

Το άλλο σύστημα

Ένα Ubuntu Dapper Drake με το οποίο εξοικειώνομαι αργά-αργά και που, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου, δεν έχω καταφέρει ακόμα να το διαλύσω. :-)

Άλλα συστήματα

Αραιά και πού στήνω τίποτα για φίλους ή συγγενείς.

• XP SP2 με όλες τις ενημερώσεις.
  • AVG Anti-Virus Free Edition on-access αντι-ιικό.
  • Firefox, IE View για καμιά τράπεζα κττ. (το IE Tab δεν το θέλω γιατί μπορεί να νομίζεις ότι είσαι στον Fx), Thunderbird, και εξαφανίζω όλα τα εικονίδια του IE και OE.
  • Τους λέω πέντε πράγματα για τους κινδύνους.
  • Τους λέω να προσέχουν τί προγράμματα βάζουν. Αν βλέπουν άδειες ανοιχτού κώδικα, GPL, BSD και τέτοια, ή αν είναι στο SourceForge.net, να το βάζουν. Αν όχι, αδιάφορο αν είναι εμπορικό ή δωρεάν, να διαβάζουν πρώτα σχόλια μελών σε σάιτ σαν το BetaNews. (Εδώ ίσως να γίνεται μια εξαίρεση για εμπορικά επαγγελματικά προγράμματα από εταιρίες με κάποια υπόληψη στον χώρο.)

Ουδέν πρόβλημα μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Δυο λέξης Λάιο εγώ Deep Freeze Εγώ πάντως σώθηκα δεν έχω τίποτα άλω φορτωμένο στον υπολογιστή μου εκτός τον windows και τα προγράμματα που δουλεύω οποίος το έχει δοκιμάσει ξερή τι εννοώ

Κανό μόνο μια επανεκκίνηση και όλα τέλος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...