aleeval Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους. Ύστερα από μια γρήγορη αναζήτηση δε βρήκα κάτι παρόμοιο και έτσι ανοίγω ένα νέο θέμα. Έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ο υπολογιστής μου έχει δύο χρήστες με δικαιώματα admin και οι δύο. Θα ήθελα, έαν είναι δυνατόν, να κάνω κάποιους φακελους στον εξωτερικό απόρρητους, ώστε να μην μπορεί να τους ανοίγει ο άλλος χρήστη. Γίνεται μέσα από τα windows ή θέλω άλλο πρόγραμμα; Ευχαριστώ.
tsakonas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 gia enan aplo xristi tous kaneis apla hidden....alliws den nomizw oti kruvontai...eksallou oti kleidwnei kseklidwnei ..... episis nomizw uparxei ena programataki pou kleidwnei folders me password....
giannisk1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Όπως είπε και ο tsakonas μπορείς να χρησιμοποιείσεις κάποιο πρόγραμμα που κλειδώνει φακέλους,υπάρχει αρκετά για αυτή την δουλειά.Επίσης για έξτρα ασφάλεια μπορείς να χρησιμοποιείσεις και κρυπτογράφηση στα αρχεία.
agpr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Πρόσεξε μην χρησιμοποιήσεις την κρυπτογράφηση του λειτουργικού. Όσο λειτουργεί η εγκατάσταση του λειτουργικού, τα αρχεία είναι στο έλεος ενος χρήστη με κάποιο πρόγραμμα σαν το erd. Αν, όμως, η εγκατάσταση καταστραφεί και δεν έχεις προνοήσει να κάνεις εξαγωγή ταυτότητας χρήστη, τότε τα αρχεία σου δεν υπάρχει τρόπος να τα ανακτήσεις! Τουλάχιστον όχι ακόμα. Εξίσου εύχρηστο και ασφαλές, αλλά και ακίνδυνο είναι να χρησιμοποιήσεις τρίτες εφαρμογές, όπως steganos ή cryptainer.
random Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 μη μπλέξεις με την κρυπτογράφηση των windows. Τruecrypt. ειναι και δωρεάν. και.. οποιος το ξεκλειδώνει, να σηκώσει το χέρι
Eusebius Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Άλλο ένα όχι στα κλειδώματα μέσω του λειτουργικού. (Και επίσης ένα όχι στα διάφορα προγράμματα που κλειδώνουν φακέλους.) Το TrueCrypt, που λέει κι ο random, είναι απλό, ελαφρύ, γρήγορο, δωρεάν, ανοιχτού κώδικα, και προσφέρει κρυπτογράφηση που δεν σπάει από κανέναν. Μπορείς να κρυπτογραφήσεις ολόκληρο partition ή να φτιάξεις ένα container. Ένα container: Έχει ό,τι όνομα θες: κάτι.doc, κάτιάλλο.txt, κάτιπαράλλο.avi κλπ. Έχει ό,τι μέγεθος θες 1 γίγα, 5, 10, 20 κλπ. Το ρίχνεις σε ένα εικονίδιο του TrueCrypt και σου το προσαρτά (αφού πρώτα σου ζητήσει πάσο) ως δίσκο στο πρώτο ελεύθερο γράμμα που βρίσκει Όσο είναι προσαρτημένο λειτουργεί ως κανονικός δίσκος: τον βλέπουν ο Windows Explorer και όλα τα προγράμματα κανονικά Μόλις τελειώσεις, κάνεις unmount volume και καθάρισες Το container μπορείς να το φορτώσεις σε όποιο μηχάνημα θες (παίζει και σε Linux) αρκεί να έχει TrueCrypt -- αλλά και να μην έχει, το TrueCrypt είναι φορητό, οπότε το τρέχεις από ένα USB stick...
aleeval Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστώ πολυ όλους. Με βοήθησαν και τα δυο προγράμματα, αλλά και οι συμβουλές σας Ευχαριστω
User_32 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Υπάρχει και το PGP αλλα δεν ξέρω αν σε βολεύει γιατί είναι λίγο βαρεί και δύσκολο.Πάντως κάνει αυτό που θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.