Pleasure Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Φίλοι μου γειά σας. Θέλω να φτιάξω μία φόρμα, στην οποία θα υπάρχει ένα αρχικό Menu και η οποία θα είναι κυλιόμενη. Θα μοιάζει δηλαδή με το Taskbar των Windows και όταν θα πλησιάζω το ποντίκι πάνω της αυτή θα "ξεδιπλώνεται" αυτόματα. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Κατάφερα να φτιάξω τη φόρμα αυτή. Όμως δεν ξέρω πως να κάνω μόλις φεύγει το ποντίκι από πάνω της αυτή να κλείνει - διπλώνει στην αρχική της θέση. Σας παραθέτω κι ένα μικρό παραδειγματάκι για το που έχω φτάσει μέχρι τώρα. Ευλεπιστώ στην απάντησή σας και πιστεύω πως η φόρμα αυτή, αν τελικά καταφέρουμε να την φτιάξουμε, θα αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό Custom User Interface για όλους όσους ασχολούνται με VBA και MS Access (ή και VB ίσως). Ξέρω πως είναι δύσκολο. Όμως τα δύσκολα είναι αυτά που έχουν αξία. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Database1.zip
Pleasure Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Βρε Developers. Κανείς δεν γνωρίζει πως γίνεται κάτι τέτοιο ? Πάντως σίγουρα δεν είναι και πολύ εύκολο ...
amorealex Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2006 Δεν είναι αυτό που ψάχνεις ακριβώς, αλλά πιθανόν να σε βοηθήσει. Ρίξε μια ματιά στο attachment. FormMovement.zip
Pleasure Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Amoralex ωραίο το παράδειγμά σου αλλά αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει. Το δύσκολο είναι να δώσεις στην Access να καταλάβει με κάποιον τρόπο πως το ποντίκι δεν βρίσκεται πάνω στην φόρμα. Αυτό είναι το σκληρό της υπόθεσης. Με Buttons γίνεται εύκολα. Στο δικό μου παρέδειγμα η φόρμα ρολάρει και κλείνει όταν χάνει το Focus. Τί θα γίνει όμως στην περίπτωση που φαίνεται μόνο αυτή και δεν υπάρχει άλλη για να πάρει το Focus ? Ή ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος την άνοιξε πλησιάζοντας το ποντίκι πάνω της αλλά μετά δεν θέλει να επιλέξει τίποτα (ώστε να κλείσει η μητρική φόρμα) ? Στις περιπτώσεις αυτές η μητρική φόρμα μένει ανοικτή. Ο μόνος τρόπος να κλείσει είναι: => Να χάσει το Focus με κάποιον τρόπο => Να μπεί σε λειτουργία ένα Timer Event και να την "μαζέψει" σε κάποιο Inactivity => Με το που θα φύγει το ποντίκι από πάνω της να κλείσει. Το τελευταίο είναι και το καλύτερο αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής λύση. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν φανταζόμουν πως η VBA θα τελειώνε εδώ έτσι άδοξα, απλά και μόνο επειδή απουσιάζει ένα Built In event στην φόρμα.
amorealex Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2006 Στο είπα ότι δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις, αλλά ήλπιζα ότι θα σου έδινε ιδέες. Πάντως, δε χάνεις τίποτα να περάσεις μια βόλτα κι από εδώ: http://www.utteraccess.com/forums/index.php?Cat=
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.