Προς το περιεχόμενο

Φορμα επικοινωνιας σε HTML ιστοσελιδα.

inmymemory

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιος γνωριζει ας απαντησει, ειναι sos! Yπαρχει περιπτωση να φτιαξω φορμα επικοινωνιας σε html σελιδα και τα στοιχεια της να αποστελονται σε καποιο e-mail δυναμικα χωρις την χρηση asp η php?

Δημοσ.
Οποιος γνωριζει ας απαντησει, ειναι sos! Yπαρχει περιπτωση να φτιαξω φορμα επικοινωνιας σε html σελιδα και τα στοιχεια της να αποστελονται σε καποιο e-mail δυναμικα χωρις την χρηση asp η php?

Ναι, με την χρήση cgi ή perl (.pl) αρχείου

Ένα script που χρησιμοποείτε ευρέως είναι αυτό (δεν είναι τόσο ασφαλές, υπάρχουν καλύτερα, αλλά επειδή βιάζεσαι ..) : http://www.scriptarchive.com/formmail.html

Δημοσ.

Ευχαριστω για την ανταποκριση! Δηλαδη απο οτι καταλαβαινω με την χρηση cgi η perl θα κανω την ιδια χρηση με αυτη που θα εκανα αν ειχα asp? Ξερεις αν cgi και perl δουλευουν και σε Apache και IIS?

Δημοσ.
Ευχαριστω για την ανταποκριση! Δηλαδη απο οτι καταλαβαινω με την χρηση cgi η perl θα κανω την ιδια χρηση με αυτη που θα εκανα αν ειχα asp? Ξερεις αν cgi και perl δουλευουν και σε Apache και IIS?

Ναι και στα δύο δουλεύουν.

Αν έχεις hosting, το script πρέπει να μπει στον κατάλογο /cgi-bin

Δημοσ.

Μου βγαζει αυτο το error οταν εκτελειται το script : %1 Is Not A Valid Win32 Application. Απο οτι είδα στο νετ, πρεπει να εγκαταστησω perl στον IIS server ?

Δημοσ.

χμ ενταξει το ξεπερασα αυτο το error.εγκατεστησα και perl εδωσα και δικαιωματα στα scriptakia στον ΙΙS. Αυτο που μου κανει τωρα ειναι οτι παταω to submit στην φορμα και αρχιζει και φορτωνει (προφανως παει να εκτελεσει το script) και παραμενει εκει, δηλαδη φορτωνει για ωρα η σελιδα χωρις να κανει κατι, ουτε error μου πεταει...

Δημοσ.
χμ ενταξει το ξεπερασα αυτο το error.εγκατεστησα και perl εδωσα και δικαιωματα στα scriptakia στον ΙΙS. Αυτο που μου κανει τωρα ειναι οτι παταω to submit στην φορμα και αρχιζει και φορτωνει (προφανως παει να εκτελεσει το script) και παραμενει εκει, δηλαδη φορτωνει για ωρα η σελιδα χωρις να κανει κατι, ουτε error μου πεταει...

Μάλλον πρέπει να μπεις στον κώδικα του script και να ορίσεις σωστά το path προς την perl (στην 1η γραμμή).

απορία : αφού έχεις ΙΙS, γιατί δεν το κάνεις με asp (με ένα απλό CDONTS ή CDOSYS να ξεμπερδεύεις);

Δημοσ.
Μάλλον πρέπει να μπεις στον κώδικα του script και να ορίσεις σωστά το path προς την perl (στην 1η γραμμή).

απορία : αφού έχεις ΙΙS, γιατί δεν το κάνεις με asp (με ένα απλό CDONTS ή CDOSYS να ξεμπερδεύεις);

Το καταφερα τελικα και με cgi! Επαιξε ρολο και η συμβουλη σου! Το θεμα ειναι πως μπορω να το κανω ειτε με cgi ειτε με asp και τα δοκιμασα και τα δυο σε εναν δικο μου Windows 2000 server τοπικο με IIS και παιζουν κανονικοτατα και οι δυο τροποι. Το προβλημα μου ειναι οταν οτι οταν τα ανεβαζω πανω στον server του provider μου δεν παιζουν.Συγκεκριμενα το λαθος που μου πεταει Ο o Internet Explorer με το cgi script (ειτε ειναι μεσα σε cgi-bin ειτε στον root καταλογο) οταν παταω "αποστολη" στην φορμα επικοινωνιας ειναι:

"Not Found

The requested document was not found on this server."

Ξερω πως ο server του ειναι Apache και αν δεν κανω λαθος σε linux και οτι υποστηριζει και asp, php, cgi-perl!! Πρεπει να επικοινωνησω μαζι του μηπως πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο?

Δημοσ.
Το καταφερα τελικα και με cgi! Επαιξε ρολο και η συμβουλη σου! Το θεμα ειναι πως μπορω να το κανω ειτε με cgi ειτε με asp και τα δοκιμασα και τα δυο σε εναν δικο μου Windows 2000 server τοπικο με IIS και παιζουν κανονικοτατα και οι δυο τροποι. Το προβλημα μου ειναι οταν οτι οταν τα ανεβαζω πανω στον server του provider μου δεν παιζουν.Συγκεκριμενα το λαθος που μου πεταει Ο o Internet Explorer με το cgi script (ειτε ειναι μεσα σε cgi-bin ειτε στον root καταλογο) οταν παταω "αποστολη" στην φορμα επικοινωνιας ειναι:

"Not Found

The requested document was not found on this server."

Ξερω πως ο server του ειναι Apache και αν δεν κανω λαθος σε linux και οτι υποστηριζει και asp, php, cgi-perl!! Πρεπει να επικοινωνησω μαζι του μηπως πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο?

Ναι, επικοινώνησε μαζί του γιατί μάλλον έβαλες το σωστό path προς την Perl στον Η/Υ σου, αλλά προφανώς είναι διαφορετικό στον hosting provider σου (το default path πάντως σε apache είναι : /usr/bin/perl). Αν και το μήνυμα λάθους που σου εμφανίζει παραπέμπει σε λάθος path προς το .pl αρχείο (εκεί που αρχίζει η form σου στην φόρμα επικοινωνίας).

ASP πως υποστηρίζει με apache σε Linux? Έχει εγκατεστημένη την SunASP;

Δημοσ.

Ελα ντε και εγω την ιδια απορια έχω για το ASP. Παντως λεει οτι υποστηριζει asp. Στo cgi παντως που εφτιαξα η θεση ειναι σωστη: #!/usr/bin/perl.

Δοκιμασα το εξης τωρα: Ebala την διευθυνση του site μου και μετα το directory /cgi-bin δηλαδη για παραδειγμα http://www.testsite/cgi-bin και μου πεταει μηνυμα ο Internet Explorer:

403 Forbidden

You do not have permission to access this document.

Παιζει καποιο ρόλο αυτο η ειναι λογικο?

Δημοσ.
Ελα ντε και εγω την ιδια απορια έχω για το ASP. Παντως λεει οτι υποστηριζει asp. Στo cgi παντως που εφτιαξα η θεση ειναι σωστη: #!/usr/bin/perl.

Δοκιμασα το εξης τωρα: Ebala την διευθυνση του site μου και μετα το directory /cgi-bin δηλαδη για παραδειγμα http://www.testsite/cgi-bin και μου πεταει μηνυμα ο Internet Explorer:

403 Forbidden

You do not have permission to access this document.

Παιζει καποιο ρόλο αυτο η ειναι λογικο?

Μπες με FTP, στον κατάλογο cgi-bin, επέλεξε το .pl ή το .cgi αρχείο που χρησιμοποιείς για να στέλνεται η φόρμα, και όρισε το CHMOD σε 777. Μάλλον δεν έχεις δώσει τα permissions στο αρχείο ώστε να μπορεί να εκτελείται

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια παίδες. Το καταφερα και το ετρεξα το scriptaki στον server δινοντας του και permissions αλλα τωρα εχω αλλο προβλημα :mrgreen: .

Εκτελειται κανονικα το script, περνει σωστα τα δεδομενα απο την φορμα και τα στελνει στο e-mail που θελω. Εχω φτιαξει το scriptaki ετσι ωστε το mail που λαμβανω να ειναι της μορφης :

Αποστολεας: [email protected], Παραλήπτης: [email protected], Θεμα: Webmaster

Ονοματεπωνυμο: (απο την φορμα)

E-mail: (απο την φορμα)

Τηλεφωνο: (απο την φορμα)

Διευθυνση: (απο την φορμα)

Σχολια: (απο την φορμα)

Το περιεργο προβλημα που αντιμετωπιζω που δεν το κανει παντα βεβαια, ειναι οτι πολλες φορες οταν μου ερχεται ενα καινουργιο e-mail (απο αλλον πελατη) κραταει και το προηγουμενο e-mail με αποτελεσμα να εχω ενα email της μορφης:

Ονοματεπωνυμο: (απο το προηγουμενο email)

E-mail: (απο το προηγουμενο email)

Τηλεφωνο: (απο το προηγουμενο email)

Διευθυνση: (απο το προηγουμενο email)

Σχολια: (απο το προηγουμενο email)

Ονοματεπωνυμο: (απο το καινουργιο email)

E-mail: (απο το καινουργιο email)

Τηλεφωνο: (απο το καινουργιο email)

Διευθυνση: (απο το καινουργιο email)

Σχολια: (απο το καινουργιο email)

Ελπιζω να εγινε κατανοητος! Παραθετω και τον κωδικα του script μπας και βγει καμια ακρη γιατι δοκιμασα τα παντα!:confused: , ευχαριστω για τον χρονο σας και παλι...

###################################################

#!/usr/bin/perl

print "Content-type: text/html \n\n";

use CGI::Carp qw(fatalsToBrowser);

use CGI qw(:standard);

# get posted data into local variables

$input = new CGI;

$EmailFrom = "webmaster\@e-mail.gr";

$EmailTo = "test\@e-mail.gr";

$Subject = "Webmaster";

$Address = $input->param('Address');

$Tel = $input->param('Phone');

$Name = $input->param('Name');

$Email = $input->param('Email');

$Comments = $input->param('Comments');

# prepare email body text

$Body .= "Ονοματεπώνυμο: ";

$Body .= "$Name";

$Body .= "\n";

$Body .= "Email: ";

$Body .= "$Email";

$Body .= "\n";

$Body .= "Τηλέφωνο: ";

$Body .= "$Tel";

$Body .= "\n";

$Body .= "Διεύθυνση: ";

$Body .= "$Address";

$Body .= "\n";

$Body .= "\n";

$Body .= "Σχόλια: ";

$Body .= "\n";

$Body .= "$Comments";

$Body .= "\n";

# send email

$mailprog = '/usr/sbin/sendmail -t';

open(MAIL,"|$mailprog");

print MAIL "To: $EmailTo\n";

print MAIL "From: $EmailFrom\n";

print MAIL "Subject: $Subject\n\n";

print MAIL $Body;

close(MAIL);

# redirect to success page

print "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=/success.html\">";

exit;

###################################################

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...