Προς το περιεχόμενο

"βιασμός" μέσα σε σχολείο...

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αφού δεν ξέρουν τι έγινε στις τουαλέτες και πως έγινε, ποιος ο λόγος της ποινολόγησης?! Πήραν θέση συνειδητά ως σχολείο...ούτε το Σολομώντα μου έπαιξαν, ούτε τον Αριστείδη το Δίκαιο, αλλά αντίθετα κατέφυγαν σε μια παράλογη απόφαση που εκθέτει ορισμένους κι άλλους τους αφήνει απ' έξω.

Από τη στιγμή που ρίχνεις 5μερη σε κάποιους, έχεις συνείδηση πως επιβαρύνονται με εκτός της σχολικής "νομιμότητας" πράξεις, άρα τους στιγματίζεις ευθέως. Η απορία μου είναι, γιατί και πως τη σκαπούλαραν οι "σκηνοθέτες" της υπόθεσης, αφού είναι πεπεισμένοι πως υπήρξε σεξουαλική επαφή και -με δική τους ομολογία- έγινε καταγραφή με κάμερα του γεγονότος.

Εσύ μπορεί να νοιώθεις την ανάγκη ν' αγιοποιήσεις το παλιό σου σχολείο, αλλά κάτι βρωμάει στο βασίλειό του.

Δημοσ.

συμφωνώ απόλυτα με τον blueviper.

ας περίμεναν να βγει η απόφαση πρώτα!

αν,λέμε τώρα για χάρη διαλόγου,αποδειχθεί ΒΙΑΣΜΟΣ,τότε τι θα πουν στο κορίτσι αυτό?ότι πήρε την 5ημερη ως "συγγνώμη"?

Κ γιατί τα 3 κορίτσια δεν αποβλήθηκαν? Οι "σκηνοθέτες" δεν έχουν ποινή?

ΥΓ:πιστεύεις ειλικρινά,ότι σε αυτό το σχολείο,αν το περιστατικό είχε συμβεί ανάποδα (4 αλβανοί "βίασαν" μια ελληνιδα),θα είχαμε τις ίδιες ποινές?

(όχι ότι κ οι 2 συμπεριφορές είναι αποδεκτές,απλά ενισχύω την άποψη για το...σάπιο βασίλειο)!

Δημοσ.

Δεν προσπαθω να αγιοποιήσω τίποτα!πίστεψε με!Αλλά ξαναλέω αν δεν ποινολογούσαν όλοι θα έλεγαν οτι προσπαθούν να κουκουλώσουν τα παιδια...καταλαβαίνεις οτι είναι δύσκολη η θέση των καθηγητών...όποια απόφαση και να έπαιρναν κάποιο παλι θα αντιδρούσαν.......

Δημοσ.

mix@lis...είτε ποινολογείς κάθε εμπλεκόμενο, είτε αφήνεις τη δικαιοσύνη ν' αποφανθεί. Κάθε άλλη λύση είναι θέση που κάποιους απενοχοποιεί και κάποιους άλλους τους αφήνει στην απ' έξω λες και δεν είχαν συμμετοχή.

Περιττό να πω πως η παρουσία της καθηγήτριας-μάνας ήταν κάτι παραπάνω από αχρείαστη και συνομολογεί ως στοιχείο τη διάθεσή τους να κάνουν και λίγο τα στραβά μάτια. Είναι γνωστή η ρήση για τη γυναίκα του Καίσαρα.

Δημοσ.

blueviper,

ο σύλλογος διδασκόντων δεν έπρεπε να πάρει θέση, γιατί δε μπορεί να γνωρίζει τι συνέβη. Ακόμα περισσότερο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ελέγχει τη συμπεριφορά των μαθητών εκτός σχολικής λειτουργίας. Δεν μπορεί, δεν έχει αρμοδιότητα και δεν πρέπει να υποκαθιστά άλλους θεσμούς, εν προκειμένω τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς είμαστε κράτος της πλάκας, που οι θεσμοί δεν λειτουργούν και όλοι αυτοσχεδιάζουν. Τη στιγμή που η ποινική διαδικασία είναι σε εξέλιξη το υπουργείο παιδείας διέταξε να επιληφθεί του θέματος ο σύλλογος διδασκόντων. Βρήκε η υπουργός ευκαιρεία να φτιάξει το προφίλ της! Αλλά έλειψαν τα κότσια και υπάκουσαν.

Δημοσ.

Αν έχτε ακούσει ο ένας απο τους εμπλεκόμενους μαθητες πέρυσι είχε αποβληθει για κάποιες μέρες λόγο κάποιας φασαρίας που έιχε προκαλέσει.Αυτός ο μαθητής είναι γιός της συγκεκριμένης καθηγήτριας.Αρα ο λυκειάρχης δεν "λογάριασε" αν ήταν γιος της καθηγήτριας και τον τιμώρησε όπως έπρεπε!Επομένως ούτε τώρα νομίζω ότι η παρουσία της καθηγήτριας έπαιξε κάποιο ρόλο για το "μέγεθος" της ποινής!

Συμφωνώ οτι έπρεπε να περιμένουν να βγεί η απόφαση και μετά να "πέσουν" οι ανάλογες ποινές!

Δημοσ.

Παρακολούθησα και εγώ την παραπληροφόρηση στις ειδήσεις, όπως και εσείς και φυσικά θεωρώ πως ολόκληρη την αλήθεια δε θα τη μάθουμε ποτέ. Προσωπική μου γνώμη είναι πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Μου φαίνεται, πως το πράγμα ξεκίνησε για "να τη βρουν", αλλά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Και αυτό το λέω διστακτικά, γιατί πιστεύω πως το χειρότερο είναι η κοπέλα να βιάστηκε και σαν να μην έφτανε αυτό, να μην την πιστεύουν κιόλας. Για αυτό θα αφήσω τη συγγραφή σεναρίων εδώ.

Σε αυτό όμως που έχω άποψη είναι η απαράδεκτη στάση των καθηγητών. Πρωα από όλα, ευθύνη για το συμβάν καθ' αυτό δεν αναγνωρίζω στους καθηγητές, πέρα από την αόριστη ευθύνη περί διαπαιδαγήγησης των μαθητών τους. Δε νομίζω πως μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στους χώρους του σχολείου.

Όμως:

Αποδείχτηκε πως στο χώρο του σχολείου έγινε ομαδική παρ..ζα / βιασμός. Τους έχει δωθεί εξουσία να επιβάλλουν ποινές σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς και πρέπει να τις επιβάλλουν για να τονώσουν το συναίσθημα κάθαρσης, λειτουργίας θεσμών, ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία κλπ κλπ.

Επομένως, οι 4 + 3 που συμμετείχαν σε αυτήν την πράξη, με τη θέλησή τους, πράγμα αποδεδειγμένο έπρεπε να τιμωρηθούν με τη μέγιστη ποινή που είναι η αποβολή από το σχολείο. Η πράξη είναι τέτοια που επισυει άνετα τέτοια ποινή, ακόμα και αν δεν είναι βιασμός.

Όσο για το θύμα, εκκρεμεί η δικαστική έρευνα. Απαράδεκτη η απόφαση να την τιμωρήσουν πριν βγει το πόρισμα της έρευνας. Θα έπρεπε να ντρέπονται και καλό θα ήταν να παραιτηθούν. Η σωστή τακτική κατά τη γνώμη μου θα ήταν να περιμένουν και αν αποδειχθεί ότι έγινε με τη συναίνεσή της, να αποβληθεί ομοίως από το σχολείο. Διαφορετικά φυσικά δεν πρέπει να επιβληθεί καμμία ποινή. Για τα παιδιά, εκκρεμεί η ποινή που προβλέπεται από το νόμο για βιασμό, αλλά αυτο το επιβάλλει το δικαστήριο, όχι οι καθηγητές.

Συνοπτικά, δεν ξέρω τι έγινε, αλλά ξέρω πως οι καθηγητές έδρασαν τουλάχιστον ανεπαρκώς. Πρέπει να περάσουν από πειθαρχικό συμβούλιο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο σύστημα που λέγεται ελληνικό δημόσιο).

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, όταν γαμιέσαι στις τουαλέτες δεν παίρνεις 5ήμερη αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη αποβολή διά παντός και ας πάνε μετά να βρούνε σχολείο να γαμιούνται ελεύθερα.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι αν δε γνωρίζουν το ποιόν των ίδιων τους των μαθητών ώστε έστω και λίγο να κρίνουν κάποιες καταστάσεις είναι αποτυχημένοι και δε θα έπρεπε καν να πάρουν απόφαση πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη. Διότι κύριοι δε μπορεί να μην έχεις πάρει χαμπάρι αν όλα τα αγόρια που εμπλέκονται ή έστω κάποια από αυτά είναι "μούτρα" ή απ' την άλλη πλευρά τί καπνό φουμάρει η κοπέλα. Το γνωρίζεις, απλά κάνεις την πάπια διότι αυτή η κωλο-τοπική κοινωνία είναι τελικά πολύ δυνατός παράγοντας στο να ξεγελάμε τη συνείδηση μας.

Θεωρώ ότι εφόσον κατηγορούμενοι είναι οι 4 και όχι η κοπέλα, αυτοί θα πάρουν την οριστική αποβολή. Από εκεί και πέρα, αν και εφόσον ο νόμος τους κρίνει αθώους ας κάνουν αν θέλουν μήνυση στον σύλλογο των καθηγητών αλλά και πάλι, θεωρώ ότι ο σύλλογος έχει δικαίωμα να αποφασίσει ότι θέλει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προκαταβάλλει και τη γνώμη του δικαστή. Όσον αφορά την κοπέλα πιθανότατα να πρέπει να τιμωρηθεί και αυτή με αποβολή ορισμένου χρονικού διαστήματος αλλά μόνο και μόνο λόγω της ευαισθησίας της κατάστασης αυτό θα έπρεπε να περάσουν κάποιες μέρες για να ανακοινωθεί.

Επιπροσθέτως, πήρες μία απόφαση. Δεν θα ακούσεις τη γνώμη των εμπλεκομένων ή έστω των γονιών τους? Θα κρίνεις βάσει του ότι άκουσες στα κανάλια και στο ράδιο αρβύλα?

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η αντιμετώπιση τους ήταν πρόχειρη, δημοσιοπαλληλίστικη και ποντιοπιλατική.

Δημοσ.
ο σύλλογος διδασκόντων δεν έπρεπε να πάρει θέση, γιατί δε μπορεί να γνωρίζει τι συνέβη.

Δε διαφωνώ. Από τη στιγμή όμως που επέλεξαν να πάρουν θέση για το συμβάν ή χωρίζουν το καρπούζι και τα κουκούτσια ισότιμα ή δεν το χωρίζουν. Συνεχίζω να μην κατανοώ πως ακριβώς τη γλύτωσαν οι 3 τρούπρες, αφού η επιλογή εν τέλει ήταν η απόδοση ευθυνών.

@mix@lis

Τ' ακούω λίγο βερεσέ όλα αυτά. Από τη στιγμή που ο γιόκας της εμπλέκεται σε μια υπόθεση τόσο σοβαρή, η μανούλα πρέπει να βρίσκεται -για ηθικούς έστω λόγους- έξω από το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω πως ο συγκεκριμένος νεαρός δεν θα ετύγχανε ευνοϊκότερης μεταχείρισης και είναι εντελώς ανθρώπινο να επιδιώξεις να προστατεύσεις τον κανακάρη της συναδέλφου σου, πόσο μάλλον όταν είναι κι η ίδια παρούσα. Εσύ δηλαδή το φιλαράκι σου θα το αντιμετώπιζες με τη μέγιστη αυστηρότητα που θα του άρμοζε σε οποιοδήποτε ολίσθημά του; Μην υποτιμάμε τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Δημοσ.

συμφωνώ eurander.θυμάμαι ότι όταν πηγαίναμε εκδρομές στο σχολείο

οι καθηγητές μου λέγανε ότι ου ουου ου να προσέχετε γιατί

άν πάθετε τίποτα εμείς θα τη πληρώσουμε .

ορίστε ... εδώ γίνανε τα ακατανόμαστα και δέν έχει κατηγορηθεί κανένας

δέν πρέπει να γίνει 'ενορκη διοικητική εξέταση

μια ζωή να προστατεύουμε ''τα δικά μας παιδιά''

παρακμή και άγιος ο θεός

δέν πρέπει να λογοδοτήσουν αυτά τα άτομα?

Δημοσ.
Δε διαφωνώ. Από τη στιγμή όμως που επέλεξαν να πάρουν θέση για το συμβάν ή χωρίζουν το καρπούζι και τα κουκούτσια ισότιμα ή δεν το χωρίζουν. Συνεχίζω να μην κατανοώ πως ακριβώς τη γλύτωσαν οι 3 τρούπρες, αφού η επιλογή εν τέλει ήταν η απόδοση ευθυνών.

Δεν το επέλεξαν, τους διέταξαν από το υπουργείο παιδείας. Δεν είχαν τα κότσια, όμως, να αρνηθούν. Γι'αυτό λέω πως είμαστε κράτος της πλάκας, οι θεσμοί δε λειτουργούν και όλοι αυτοσχεδιάζουν.

Η απόφαση δεν είναι απλώς ακατανόητη, λανθασμένη ή άδικη, είναι απόφαση από όργανο αναρμόδιο.

Επί της ουσίας, νιώθω και εγώ πως η στάση προς την κοπέλα φανερώνει δυσπιστία, για να μην πω μεροληψία.

Δημοσ.

Στο χωριό μου στη Ρόδο, ακόμα δν έχω ακούσει τπτ για βιντεάκια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρω απο γνωστές μου στο σχολείο σκηνικά με τσιμπούκια και μαμήσια σε σχολεία κτλ. (δλδ η κάμερα έλειπε).

3η γυμνασίου είχαμε στη τάξη ένα ξέκωλο που το φάσωνε ή το πηδούσε ο καθένας, ΑΛΛΑ υπήρχε και λαος με αξιοπρέπεια που δε γούσταρε είτε να μην φανεί λιγούρη, είτε σιχαινόταν (εδώ "άνηκα" εγώ) να πάει με κάποια που την είχε πάρει το μισό σχολείο!

Μια μέρα λοιπόν, μέσα σε έναν κεντρικό διάδρομο, είδα έναν "έμπειρο" να την έχει βάλει στην άκρη και να λέει σε έναν "νουμπά":

"Πιάσε της το βυζί ρε!, ωραία! τριψε της και τώρα και το λουλάκι της" και γελούσαν η γκόμενα με τον "νταβατζή", ενώ το άλλο το παιδάκι είχε τελειώσει πάνω του!

Όταν το είδα αυτό μου ήρθε να πετάξω τον μαλάκα απο το παράθυρο, να χώσω ένα μπάτσο στη γκόμενα και να της πω να σοβαρευτεί γιατί έτσι τον εαυτό της κάνει ρεζίλι και όχι αυτόν που τη χουφτώνει, και να χώσω και ακόμη ένα μπάτσο στον πιτσιρικα που την χούφτωνε και να του πω να πάει να βρεί μια σοβαρή κοπέλα να περάσει καλά στα στην εφηβεία του, και πέρα απο την λίμπιντο να νιώσει και την συντροφικότητα και το τι σημαίνει να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο να μιλάς και να νιώθεις κάτι παραπάνω απο αυτό που νιώθουν τα ζώα!!!

Αυτά για το χωριό, στη πόλη τώρα (της Ρόδου), είδα ένα βιντεάκι που μια κοπέλα (σαύρα), έκανε στριπτίζ, και άκουσα απο κάτι συμμαθητές της, που πραγματικά την ξέρανε, ότι όταν την ρωτούσαν γιατί το έκανε, αυτή έλεγε γιατι έτσι γούσταρε και γιατι δεν είναι μυξοπαρθένα... Απο τότε όμως που το έκανε συμπεριφέρεται λες και είναι καμιά διάσημη και όταν την αναγνωρίσει κάποιος κάνει λες και είναι καμιά γνωστή στάρ (τι μλκς αναγκάζομαι να πω) και έχει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!

Ματαιοδοξία, πολλές κοπέλες (βλ. διαγωνισμούς και λοιπές άλλες μλκς) κάνουν παρόμοια σκηνικά (απο λεσβιακά μέχρι διαγωνισμους και παρτούζες) μόνο και μόνο για να γίνεται τζερτζελές για το όνομά τους και να γίνουν "μούρες"...

Συγνώμη αν κούρασα όποιον διάβασε το πόστ μου, με τα λεπτομερή και προσωπικά μου παραδείγματα, αλλά είμαι 18 χρονών και απο τα 15 μου λέω πως οι νεοέλληνες της γενιάς μου είμαστε πολύ καμμένοι και το μόνο που μας μένει είναι να προσπαθήσουμε να μην περάσουμε την μαλακία που μας δέρνει στα παιδιά μας...

Δημοσ.
Εγώ πάντως συνεχίζω να αναρωτιέμαι,εφόσον ούρλιαζε η βουρλγάρα(όπως υποστηρίζει) γιατι δεν την άκουσε κανένας στο σχολειο εφόσον γινόταν κανονικά μάθημα?

Θα ήθελες να δοκιμάσεις έναν βιασμό για να δεις πόσο θα ούρλιαζες; Να βάζαμε και ένα ντεσιμελόμετρο για να δούμε πόσο νόμιζες και πόσο ήταν τελικά.

Δημοσ.

Lomar συμφωνώ μαζί σου 100%, αφού μεγαλώνουνε βλέποντας τα ξέκολα στη T.V. και τα καραξέκολα στα "lifestyle" περιόδικα τα οποία έχουνε ως κύρια άρθρα "100 τρόποι να πάρεις καλή πίπα για να γίνεις διάσημη και να παντρευτείς επιχειριματία-εκδότη που θα σε σφαλιαρώνει για να φοράς το Prada".

Y.Γ.

Είμαι ο μόνος που αναγούλιασα βλέποντας το uber-σοβαρό-πολιτικό panel του Ευαγγέλατου να απολαμβάνει την παιδική πορνόγραφια που έδειχνε 15 φορές το κλιπάκι απο όλες τι μεριές?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...