Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, johnmayson said:

Καλημερα αποσαφηνιστε μου κατι οταν μια ομαδα εχει τα 2 draft pick ( 1, 2 γυρου του 26) τι αξια εχουν αυτα πως μετρουνται σε ενδεχομενο trade?? Γενικως ενα draft pick πως το μετρανε σε αξια? 

Δεν αποτιμαται επακριβως. Οσο πιο ψηλα ειναι το pick και αναλογως και τι αξια εχει για το σχεδιασμο μιας ομαδας, μπορει να ζητησει/ προσφερει οτι ανταλλαγματα θελει.

Αμα σου κανει, μου κανει δηλαδη και τα βρισκουμε. 

Μετα παιζουν ρολο και ποιοι νεοι παθχτες αναμενεται να μπουν στα drafts την εκαστοτε χρονια. Παντα ομως ειναι ταυτοχρονα μια επενδυση για το μελλον αλλα και ενα ρισκο για το αν θα βγει ο παιχτης που θα επιλεξουν.

• Απαντ. 24,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

1999

• nzeppos

1539

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1047

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, johnmayson είπε

Καλημερα αποσαφηνιστε μου κατι οταν μια ομαδα εχει τα 2 draft pick ( 1, 2 γυρου του 26) τι αξια εχουν αυτα πως μετρουνται σε ενδεχομενο trade?? Γενικως ενα draft pick πως το μετρανε σε αξια? 

12 ώρες πριν, scorpion8283 είπε

Δεν αποτιμαται επακριβως. Οσο πιο ψηλα ειναι το pick και αναλογως και τι αξια εχει για το σχεδιασμο μιας ομαδας, μπορει να ζητησει/ προσφερει οτι ανταλλαγματα θελει.

Αμα σου κανει, μου κανει δηλαδη και τα βρισκουμε. 

Μετα παιζουν ρολο και ποιοι νεοι παθχτες αναμενεται να μπουν στα drafts την εκαστοτε χρονια. Παντα ομως ειναι ταυτοχρονα μια επενδυση για το μελλον αλλα και ενα ρισκο για το αν θα βγει ο παιχτης που θα επιλεξουν.

Η υποκειμενική αξία ενός pick για μια ομάδα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Προφανώς το positioning. Όσο πιο πάνω τόσο καλύτερα.

Το protection αν αυτό μπει. Πχ αν μια projected lottery team βάλει top 10 protected το pick είναι αυτόματα thrash, αφού μάλλον θα μετατραπεί σε μερικά second rounders ή μελλοντικό αγνώστου θέσης 1st rounder.

Η draft class που είναι. Πχ η φετινή είναι φορτωμένη. Με ένα clear #1 pick ίσως generational talent (Flagg), ένα πάρα πολύ καλό project στο 2 (Harper) που αν του δωθεί χρόνος μπορεί να εξελιχθεί σε Cade Cuningham type παίχτη,  και πολλούς καλούς νέους παίχτες από το 3 μέχρι και το 10 που κάποιοι από αυτούς μπορούν άμεσα να βοηθήσουν μια ομάδα. Η περσινή όμως είχε τον Ρισασέ, τον Castle και το άλλο το ξυλάγγουρο στην Washington τι συζητάμε. Βασικά ο ROTY αν δε τραυματιζόταν θα ήταν ο Μακέιν που δεν ήταν καν στο lottery. Ένα φετινό pick δηλαδή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία σε σχέση με ένα περσινό.

Για κάποιες ομάδες που θέλουν να "τανκάρουν" μελλοντικά, το να έχεις τα δικά σου picks έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία ακόμα και αν τα άλλα που σου προσφέρουν είναι από χειρότερη ομάδα. Πχ οι Bucks αν δεχόντουσαν trade προτάσεις από ομάδες για τον Γιάννη, θα ήταν περισσότερο χαρούμενοι να πάρουν πίσω τα δικά τους pick από NO/Portland αντί να τους δωθούν κάποια από Suns ή Nets.

Το σύνολο των assets που έχει μια ομάδα. Από ένα σημείο και μετά υπάρχει κορεσμός (OKC γκουχ γκουχ), οπότε ότι pick και να έχεις από τη στιγμή που δε μπορείς να κάνεις develop όλους αυτούς τους παίχτες είτε στο NBA είτε στην G-League, θα πάνε στράφι. Για αυτές τις ομάδες ένα extra 1st rounder στο #20 πχ τη στιγμή που έχουν άλλα 4 στην ίδια draft class, δε λέει τίποτα. Για την ακρίβεια ή θα πρέπει να πακετάρουν κάποια από τα lower (όπως έκανε η Utah με αυτό των Suns) για να ανεβούν θέση ή θα πρέπει να τα ανταλλάξουν με άλλες ομάδες σε μελλοντικές χρονιές που δεν θα έχουν τόσα ή τέλος να τα κάψουν και να τα χρησιμοποιήσουν σε trades. Για αυτό λέω ότι αν χάσει η OKC τους τελικούς όλα τα σενάρια είναι πιθανά και για αυτό πιστεύω δεν ακούγεται ακόμα τίποτα από Bucks/Γιάννη αφού καμία ομάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί ενδεχόμενη προσφορά των Thunder.

Τώρα αν ρωτάμε για αξία σε cash, παλιά επιτρεπότανε να αγοράσεις - τώρα δε ξέρω με τους περιορισμούς και τα aprons. Θυμάμαι μέχρι πρόσφατα ένα second rounder είχε αξία κάπου 1.5-2m.

Anyways οι Knicks φάγανε χυλόπιτα και από τους Mavs για τον Kidd, μετά και από την Minseota και το Houston. Καλά θα πάει αυτό.🤣

edit: τώρα που βλέπω pregame είδα ότι φάγανε χυλόπιτα και από τους Hawks για Snyder. 🤣Ξεφτιλίζονται όσο συνεχίζουν λες και δεν υπάρχουν ένα σωρό ελεύθεροι καλοί προπονητές Malone, Jenkins κλπ.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Ειναι 2025 και σαν ομαδα δινουμε τα 2 picks του 26 (1,2 γυρου) πως θα εκτιμηθουν σαν αξια αφου κανεις δε γνωριζει πως θα παμε σαν ομαδα του χρονου αρα πουλαμε κοπανιστο αερα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnmayson είπε

Ειναι 2025 και σαν ομαδα δινουμε τα 2 picks του 26 (1,2 γυρου) πως θα εκτιμηθουν σαν αξια αφου κανεις δε γνωριζει πως θα παμε σαν ομαδα του χρονου αρα πουλαμε κοπανιστο αερα. 

Ε περίπου έχεις ένα projection εκτός αν γίνει κανένα μεγάλο trade. Πχ ξέρεις ότι η Ανατολή θα είναι εντελώς σάπια του χρόνου,. Ομάδες τύπου Bucks, Pistons, Orlando ακόμα και η Βοστόνη μάλλον θα έχουν 500 record και πάλι και ας είναι στα ίδια/χειρότερες από πέρσι. Ακόμα και η Phily αν είναι υγιής (χλωμό) ή οι Heat αν κάνουν κανένα trade μπορούν να φτάσουν εκεί.  Επίσης ομάδες όπως οι Cavs,Pacers,Knicks θα έχουν πάλι inflated records στις 50+ wins. Οι υπόλοιποι θα βολοδέρνουν για τα lottery positions λογικά. Toronto/Hawks/Chicago βέβαια ίσως το παλέψουν περισσότερο από τους άλλους αδύναμους.

Αντίθετα στη δύση θα υπάρχει πιο parity, πλην OKC δε βλέπω κανέναν να καβαλά την 60ρα. Και οι 50 νίκες θα είναι ζήτημα για πολλές ομάδες, Πλην Utah,NO ίσως και Suns δε θα μου κάνει εντύπωση αν όλες οι άλλες ομάδες έχουν 40+ νίκες.

Με βάση αυτά μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση και αν μια ομάδα είναι γηρασμένη/με τραυματίες ή πάει σε retooling (όπως μάλλον οι Bucks) τα picks της θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Αν μια ομάδα είναι up and coming (Spurs/Houston/Portland/Detroit/Magic κλπ) τα pick της όσο προχωράμε θα έχουν όλο και λιγότερη αξία.

Δημοσ.

Τελοσπαντων ουτε ποκερ να παιζαμε😀 πολυπλοκα πραγματα.οσο αφορα τους προπονητες κατα τη γνωμη σας ποια ειναι η 5 των κσλυτερων που μπορει καποιος να στοχευσει??? Απορια οταν καποιος εχει συμβολαιο γιατι η ομαδα να παρει ειδικη αδεια γ να μιλησει αν ενδιαφερεται ο προπονητης ας παραιτηθει να παει στη αλλη ομαδα.

Δημοσ.
7 hours ago, ilos said:

Anyways οι Knicks φάγανε χυλόπιτα και από τους Mavs για τον Kidd, μετά και από την Minseota και το Houston. Καλά θα πάει αυτό.🤣

edit: τώρα που βλέπω pregame είδα ότι φάγανε χυλόπιτα και από τους Hawks για Snyder. 🤣Ξεφτιλίζονται όσο συνεχίζουν λες και δεν υπάρχουν ένα σωρό ελεύθεροι καλοί προπονητές Malone, Jenkins κλπ.

Αν ήταν καλοκαίρι 2026 θα έπαιρναν τον Bud. Αλλά τώρα θα κάτσει μια χρονιά να ξεκουραστεί.😆

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεχρι τελος 2027 δλδ σε 2 χρονια απο τωρα οι δυναμικες και τα ροστερ των ομαδων δε θα εχουν καμια σχεση με αυτες που βλεπουμε σημερα για να γινεται σε αυτη τη βαση τοση υποθετικη συζητηση,  η τελευταια ομαδα που εκανε δυναστεια ηταν το GS και αυτο πριν χρονια οταν επαιζε κατι διαφορετικο, σε σχεση με τωρα οπου ολες οι ομαδες παιζουν πανω-κατω το ιδιο flat μπασκετ
καθε χρονια βλεπουμε διαφορετικο ζευγαρι τελικων ενω φετος ειδικα δε συμμετεχει ουτε ο  περσινος πρωταθλητης

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, johnmayson είπε

Τελοσπαντων ουτε ποκερ να παιζαμε😀 πολυπλοκα πραγματα.οσο αφορα τους προπονητες κατα τη γνωμη σας ποια ειναι η 5 των κσλυτερων που μπορει καποιος να στοχευσει??? Απορια οταν καποιος εχει συμβολαιο γιατι η ομαδα να παρει ειδικη αδεια γ να μιλησει αν ενδιαφερεται ο προπονητης ας παραιτηθει να παει στη αλλη ομαδα.

1. Spoelstra

2. Kerr

3. Lue

4. Udoka

5.Carlisle μάλλον

Φυσικά το νούμερο 1 ήταν ο Pop αλλά βγήκε στη σύνταξη. Πάντα κρίνω κάποιον προπονητή τι μπορεί να κάνει more με less talent. Πχ Bud,Malone,Mazulla σήκωσαν μεν κατσαρόλια αλλά στους τελικούς στα matchups τους είχαν μεγάλο πλεονέκτημα που δεν ήξερε/δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ο αντίπαλος. Ο Monty πχ έπαιξε single coverage τον Γιάννη όλη τη σειρά είτε με κοντούς είτε με τον Ayton (που δεν είναι κανένας σπουδαίος αμυντικός).

Οι Heat με τον Spo κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν καμία δουλειά να έχουν φτάσει τόσες φορές ECF/Finals με second rounders και undrafted players.

Ο Kerr και μόνο το record του σαν παίχτη και σαν προπονητή μιλάει από μόνο του. Γεννημένος νικητής και το αγαπημένο παιδί του Pop.

Ο Lue ίσως είναι ο καλύτερος προπονητής να έχεις σε μια σειρά playoff, αν χρειάζεται να κάνεις adjustments και να ανακατώσεις την τράπουλα.

Udoka 1η χρονιά έφτασε τελικούς με Βοστόνη, 2η πήγε σχεδόν τους lottery την προηγούμενη χρονιά Houston στα playins και 3η τους έβγαλε 2ους στη Δύση. Και όλα αυτά χωρίς να έχει κάποιον superstar να τραβά κουπί, με τον απλά συμπαθητικό Τούρκο και το παρτσακλό τον Green.

Carlisle αν και έχει ένα σωρό αποτυχίες και αυτός όπως και άλλοι από τη παλιά φρουρά, αν πάρει φέτος το πρωτάθλημα μαζί με αυτό του 2011 θα έχει 2 από τα πιο underdog πρωταθλήματα στην ιστορία του αθλήματος. Δε με τρελαίνει σαν προπονητής αλλά μέχρι στιγμής έχει κάνει outcoach τον Daigneault.

Sleeper picks επίσης που είναι καλοί προπονητές Jenkins, Bickerstaff και Fernandez. Ο Atkinson με απογοήτευσε πολύ στη σειρά με την Indiana για αυτό και δε τον βάζω.

PS. Επίσης δε βάζουμε στο κάδρο σκιώδεις προπονητές όπως μπορεί να είναι τώρα ο Pop, ο Stevens ή ακόμα και ο Riley.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το μελετήσω μετα αυτό με τους προπονητές. ekrepali γράψε μου και συ τη γνώμη σου. περιττο να πω οτι τις τελευταίες μέρες εχω καεί με το nba😀 εχω ανακαλυψει και αυτο 

παλι καλα εχουμε και ενα ελληνικο να ασχολειται αυτο βλεπω τωρα.

Τα χτεσινα θα τα δω αργα το απογευματακι.

Δημοσ.
5 hours ago, johnmayson said:

ekrepali γράψε μου και συ τη γνώμη σου.

Για τους προπονητές την έχω πει τη γνώμη μου... είναι σχεδόν όλοι για κλωτσιές. Αν πάει το ματς στραβά, δε κάνουν διορθώσεις στα timeout ούτε στο ημίχρονο. Αυτό με το μπλοκάκι και τα συστήματα σε κάθε timeout είναι μόνο ευρωπαϊκό φαινόμενο. Στο NBA λένε στους παίχτες... "ελα παιδιά, πάμε δυνατά, defence, defence, let's make some stops, attack, attack, attach, rebound, play together. Kαι μετά στη συνέντευξη τύπου "θα κάνουμε adjustments στο άλλο παιχνίδι". Ρε καραγκιόζηδες, είχατε 48 λεπτά περιθώριο να κάνετε adjustments και κοιμόσασταν όρθιοι. 

Δηλαδή μ'αυτή τη λογική ας παίζουν όλοι το σύστημα του Doug Moe. 

Mάλλον από εκεί αντέγραψε το "Play random" ο Coach Bud

edit:

Πω πω... ο Stephen A θα πάθει νευρικό κλονισμό φέτος 😂

https://www.youtube.com/watch?v=58U18i_4w0k

• Haha 3
Δημοσ.

μια χαρα έπαιξε η ομάδα συνεχιζουμε τώρα στο επόμενο παιχνίδι.   https://www.sportico.com/personalities/coaches/2025/highest-paid-nba-coaches-2025-steve-kerr-1234822652/     εγω βλεπω οτι ο Ρικ Κάρλαϊλ μια χαρα τη εχει τη ομαδα αλλα δε εχω δει καθολου τουs αλλους οποτε δε μπορω να εχω αποψη.νομιζω καπου διαβασα οτι ο σποελστρα εχει υπογραψει επεκταση 7χρονων;; ekrepali δε το πιστευω οτι θα ναι τοσο χυμα που να μη εχουν συστηματα και τροπο παιχνιδιου. οσο αφορα τη εκαστοτε ομαδα ο προπονητης εχει τη ελευθερια για το ποιοι παικτες θα αποκτηθουν η αποφασιζει και το front office (αν το λεω σωστα)

αν τους χωρισουμε τους καλους (ενεργους προπονητες παντα) σε αμυντικους και επιθετικους γρηγορο παιχνιδι πως θα του τοποθετουσαμε;; υγ2 ποιος ασχολειται με τους νικς θα πω εγω. απο τη στιγμη που δε μπορει να ερθει σικαγο ας παει ροκετς( τη δευτερη ομαδα που υποστηριζω)

υγ3 βρε μηπως το σικαγο να παρει το Κάρλαϊλ να φτοιαξουμε καμια ομαδα της προκοπης δε μπορω να καταλαβω τι κανουν τα παλικαρια εκει να ενδιαφερονται να ενισχυσουν φτοιαξουν μια ομαδα για πρωταθλημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnmayson είπε

μια χαρα έπαιξε η ομάδα συνεχιζουμε τώρα στο επόμενο παιχνίδι.   https://www.sportico.com/personalities/coaches/2025/highest-paid-nba-coaches-2025-steve-kerr-1234822652/     εγω βλεπω οτι ο Ρικ Κάρλαϊλ μια χαρα τη εχει τη ομαδα αλλα δε εχω δει καθολου τουs αλλους οποτε δε μπορω να εχω αποψη.νομιζω καπου διαβασα οτι ο σποελστρα εχει υπογραψει επεκταση 7χρονων;; ekrepali δε το πιστευω οτι θα ναι τοσο χυμα που να μη εχουν συστηματα και τροπο παιχνιδιου. οσο αφορα τη εκαστοτε ομαδα ο προπονητης εχει τη ελευθερια για το ποιοι παικτες θα αποκτηθουν η αποφασιζει και το front office (αν το λεω σωστα)

αν τους χωρισουμε τους καλους (ενεργους προπονητες παντα) σε αμυντικους και επιθετικους γρηγορο παιχνιδι πως θα του τοποθετουσαμε;; υγ2 ποιος ασχολειται με τους νικς θα πω εγω. απο τη στιγμη που δε μπορει να ερθει σικαγο ας παει ροκετς( τη δευτερη ομαδα που υποστηριζω)

υγ3 βρε μηπως το σικαγο να παρει το Κάρλαϊλ να φτοιαξουμε καμια ομαδα της προκοπης δε μπορω να καταλαβω τι κανουν τα παλικαρια εκει να ενδιαφερονται να ενισχυσουν φτοιαξουν μια ομαδα για πρωταθλημα.

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάρα από το να υποστηρίζεις Bulls ή Kings τα τελευταία χρόνια.🤣 Με διαφορά τα χειρότερα/clueless front offices στο ΝΒΑ. Divac και Karnisovas τις καταδίκασαν μαζί με τους ταληροφονιάδες ιδιοκτήτες τους για δεκαετίες. Αν και ο Ishbia των Suns τους ακολουθεί κατά πόδας και είναι και large να έχει ομάδα που κοστίζει με τα taxes όσο οι 2 finalist μαζί εκτός playin. Τουλάχιστον ο Jordan βαρέθηκε όταν είδε ότι δε βγάζει άκρη κάποια στιγμή και πούλησε με υπερκέρδος τους Hornets.

Εγώ προσωπικά ότι gear είχα από την εποχή του Μιχαλάκη (καπελάκια, φανέλες κλπ) τα έχω καλά κρυμμένα να μη τα δει ο ήλιος και μου βγει το όνομα.🤣

Δημοσ.
15 ώρες πριν, ekrepali είπε

:) βέβαια εξηγησαν νομιζω μετα ότι εννοούσε παίξτε απρόβλεπτα 

21 ώρες πριν, ilos είπε

1. Spoelstra

2. Kerr

3. Lue

4. Udoka

5.Carlisle μάλλον

21 ώρες πριν, ilos είπε

Ο Lue ίσως είναι ο καλύτερος προπονητής να έχεις σε μια σειρά playoff, αν χρειάζεται να κάνεις adjustments και να ανακατώσεις την τράπουλα.

Ο Lue δεν μου αρέσει καθόλου 
Στο μεταξύ οι ψιθυροι λένε ότι με τον Van Gundy  δεν υπάρχει καλή συνεργασία

21 ώρες πριν, ilos είπε

Ο Atkinson με απογοήτευσε πολύ στη σειρά με την Indiana για αυτό και δε τον βάζω.

Πολύ καλός ο Atkinson μπορει να μην εχει κανει κατι αξιόλογο σε playoff αλλα τις βλέπεις τις ομάδες του και είναι ωραιες ρε φίλε , με τα κοψίματα τους , με τα Offball screen , με τον ωραιο αιφνιδιασμό ...

Tiago Spliter για Knicks 
και με τον ρυθμό που έδειξε στην Paris του χρόνου δεν θα τους μείνει ουτε ιδρώτας 

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, st2 είπε

:) βέβαια εξηγησαν νομιζω μετα ότι εννοούσε παίξτε απρόβλεπτα 

Ο Lue δεν μου αρέσει καθόλου 
Στο μεταξύ οι ψιθυροι λένε ότι με τον Van Gundy  δεν υπάρχει καλή συνεργασία

Πολύ καλός ο Atkinson μπορει να μην εχει κανει κατι αξιόλογο σε playoff αλλα τις βλέπεις τις ομάδες του και είναι ωραιες ρε φίλε , με τα κοψίματα τους , με τα Offball screen , με τον ωραιο αιφνιδιασμό ...

Tiago Spliter για Knicks 
και με τον ρυθμό που έδειξε στην Paris του χρόνου δεν θα τους μείνει ουτε ιδρώτας 

Το μόνο παρήγορο με τις χυλόπιτες των Knicks, είναι κάποια στιγμή θα ξεμείνουν από επιλογές και θα ρωτήσουν και τους Bucks για τον Doc.🤣

• Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...