Προς το περιεχόμενο

NBA Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• ilos

2002

• nzeppos

1539

• patrickdrd

1072

• ~mxls~

1047

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gtsoui είπε

Δηλαδη συγνωμη... 

Θα πανε οι bucks την χρονια που ρχεται με τον ιδιο προπονητη? 

Αυτό ακριβώς.

Ένα κάρο αλλαγές έκαναν εκτός από την σημαντικότερη (μετά του Γιάννη)

Επεξ/σία από mercator84
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, πλέον 100% οι Μπάκς επιβεβαίωσαν και με την βούλα ότι ο Γιάννης δεν θα ξαναυπογράψει μαζί τους στο μέλλον και μένει να δούμε αν θα τον πείσουν να μείνει για το υπόλοιπο του συμβολαίου του. 

Μόνο τρελός θα έκανε resign σε μια ομάδα χωρίς assets και με 20+ εκατομμύρια στα βιβλία τους για έναν αντίπαλο. 

Ο Λίλαρντ είναι ο μεγαλύτερος νικητής αυτής της κίνησης, κανένας άλλος. Έχει επιβεβαιωμένα τα λεφτά του και μπορεί να πάει να υπογράψει όπου θέλει, για όσα χρήματα να ναι. Κάποια ομάδα, πιθανότατα contender, εκτός αν θέλει να πάει ανεξαρτήτως ρόστερ στις ομάδες όπου θέλει να ζήσει (Πορτλαντ/Μαϊάμι), θα τον έχει στο ρόστερ της για το μινιμουμ ξέρω γω συμβόλαιο. Not bad at all. 

Μου ήρθε μια ηλίθια ιδέα στο κεφάλι και απορώ αν τεχνικά γίνεται. Καταρχάς, γίνεται ένας παίχτης που έχει πχ 3 χρόνια συμβόλαιο 120 εκατομμύρια να αποφασίσει με την ομάδα να το αλλάξει σε 5 χρόνια 24 εκατομμύρια αν συμφωνεί ο παίχτης για να έχουν cap space? 

Η απορία μου βασικά θα ηταν η εξής. Πες ότι ο παίχτης Α (πχ Λιλαρντ) έχει 3 έτη στο συμβόλαιο του) και μετά θέλει να αποσυρθεί. Η ομάδα δεν έχει μπατζετ να γίνει contender. Γίνεται η ομάδα να τον κάνει waive, να κάνει stretch το συμβόλαιο του για 5 χρόνια (δεν χάνει λεφτά ο παίχτης γιατί ούτως η άλλως ήθελε να αποσυρθεί μετά) και σε συμφωνία με τον παίχτη μετά να τον πάρει η ομάδα πίσω για 3 χρόνια με το minimum συμβόλαιο και να έχει δημιουργήσει ουσιαστικά 15-16million cap space per year για τα 3 αυτά χρόνια ώστε να φτιάξουν καλύτερο roster;

Επεξ/σία από Babis_allos
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Μου ήρθε μια ηλίθια ιδέα στο κεφάλι και απορώ αν τεχνικά γίνεται. Καταρχάς, γίνεται ένας παίχτης που έχει πχ 3 χρόνια συμβόλαιο 120 εκατομμύρια να αποφασίσει με την ομάδα να το αλλάξει σε 5 χρόνια 24 εκατομμύρια αν συμφωνεί ο παίχτης για να έχουν cap space? 

Η απορία μου βασικά θα ηταν η εξής. Πες ότι ο παίχτης Α (πχ Λιλαρντ) έχει 3 έτη στο συμβόλαιο του) και μετά θέλει να αποσυρθεί. Η ομάδα δεν έχει μπατζετ να γίνει contender. Γίνεται η ομάδα να τον κάνει waive, να κάνει stretch το συμβόλαιο του για 5 χρόνια (δεν χάνει λεφτά ο παίχτης γιατί ούτως η άλλως ήθελε να αποσυρθεί μετά) και σε συμφωνία με τον παίχτη μετά να τον πάρει η ομάδα πίσω για 3 χρόνια με το minimum συμβόλαιο και να έχει δημιουργήσει ουσιαστικά 15-16million cap space per year για τα 3 αυτά χρόνια ώστε να φτιάξουν καλύτερο roster;

Αυτό συνέχεια γίνεται ειδικά με τα POs/TOs. Για την ακρίβεια μόλις πριν λίγες μέρες έγινε με τον Van Vleet. Είχε team option για 45m φέτος και το έκαναν 1+1 25m το χρόνο με αποτέλεσμα να κάνουν οι Rockets όλες αυτές τις μεγάλες κινήσεις φέτος για να είναι #2/3 contender στη Δύση.

Η ομάδα που κάνει waive παίχτη δε μπορεί να τον πάρει ξανά πίσω στη διάρκεια του συμβολαίου του. Οι Bucks πχ δεν μπορούν να υπογράψουν vet minimum τον Dame για τα 2025-2026 και 2026-2027. Αν θέλει να γυρίσει το 2027 μπορεί να γίνει αλλά ποιος ο λόγος πλέον. Αν ήμουν petty Dame θα υπέγραφα στην Indiana για σπάσιμο.🤣

Όσο αφορά την κίνηση γενικότερα, είναι ο ορισμός της πιο desperate βραχυπρόθεσμης και μελλοντικά επιβλαβής ever που έχει κάνει οργανισμός. Προφανώς για φέτος οι Bucks θα είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι θα ήταν αν δεν την έκαναν, γιατί άλλαξαν έναν πρώην παίχτη με ίσως έναν από τους καλύτερους Centers που μπορείς να βάλεις δίπλα στον Γιάννη. Αλλά από του χρόνου θα αρχίσουν να φαίνονται οι συνέπειες.

Αν έχει γίνει σε συνδυασμό με υπόσχεση του Γιάννη για extention,  θα είναι καταδικαστικό για τον ίδιο αν θέλει να πάρει ποτέ δεύτερο πρωτάθλημα αλλά δικαιολογείται κάργα σαν κίνηση μόνο και μόνο από το revenue κρατώντας top3 παίχτη τα επόμενα χρόνια.

Αν ο Γιάννης είπε απλά δε ξέρω τι θα κάνετε κάντε trade τον Lillard και φέρτε μου βοήθεια για να βγει η χρονιά (που είναι πολύ πιθανό), τότε πάλι τους βλέπω για 1st round exit ΑΝ δε βρεθεί ως δια μαγείας guard να τους ανεβάσει επίπεδο. Σε αυτή τη περίπτωση πολύ πιθανό να ζητήσει επιτέλους trade την επόμενη χρονιά. Οι Bucks για τα επόμενα 4 χρόνια δε θα έχουν δικά τους picks μάλλον (μόνο όσα φέρει ο Γιάννης με το trade) και 23m dead cap space τον χρόνο. Το δεύτερο tbh σε αυτή τη περίπτωση δε θα είναι τόσο "άσχημο" όσο στην περίπτωση αν έμενε ο Γιάννης. Γιατί μάλλον θα στοχεύσουν με το trade rookie deals και picks οπότε δε θα έχουν ζοριλίκια με το cap. Θα τους κόψει όμως λίγο από την δυνατότητα να παίζουν τον ρόλο της OKC παλιότερα και των Utah/Brooklyn/Charlotte τώρα να εξυπηρετούν "κακά" συμβόλαια και να μαζεύουν assets. Η ιστορία θα δείξει αν αυτή η κίνηση είναι σωστή γιατί κανένας δεν το είχε διαννοηθεί ως τώρα.

Όσο αναφορά τον Lillard αν κόψουμε τον συναισθηματισμό και το εγώ του σαν παίχτης, είναι ο μόνος σίγουρα κερδισμένος της υπόθεσης. Ούτε χρειάζεται να κάνει rush την αποθεραπεία του (που μπορεί να τον ανάγκαζαν του χρόνου για να προλάβει τα playoffs) και μπορεί το 2026 να υπογράψει σε οποιοδήποτε contender γουστάρει με το vet minimum στην υγειά του Horst. Για αυτό δε τον βλέπω πάλι πίσω για Portland ή Miami.

Ένα καλό fit για τον Dame πχ θα ήταν το Denver ή ακόμα και το Orlando.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Αυτό συνέχεια γίνεται ειδικά με τα POs/TOs. Για την ακρίβεια μόλις πριν λίγες μέρες έγινε με τον Van Vleet. Είχε team option για 45m φέτος και το έκαναν 1+1 25m το χρόνο με αποτέλεσμα να κάνουν οι Rockets όλες αυτές τις μεγάλες κινήσεις φέτος για να είναι #2/3 contender στη Δύση.

Η ομάδα που κάνει waive παίχτη δε μπορεί να τον πάρει ξανά πίσω στη διάρκεια του συμβολαίου του. Οι Bucks πχ δεν μπορούν να υπογράψουν vet minimum τον Dame για τα 2025-2026 και 2026-2027. Αν θέλει να γυρίσει το 2027 μπορεί να γίνει αλλά ποιος ο λόγος πλέον. Αν ήμουν petty Dame θα υπέγραφα στην Indiana για σπάσιμο.🤣

Όσο αφορά την κίνηση γενικότερα, είναι ο ορισμός της πιο desperate βραχυπρόθεσμης και μελλοντικά επιβλαβής ever που έχει κάνει οργανισμός. Προφανώς για φέτος οι Bucks θα είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι θα ήταν αν δεν την έκαναν, γιατί άλλαξαν έναν πρώην παίχτη με ίσως έναν από τους καλύτερους Centers που μπορείς να βάλεις δίπλα στον Γιάννη. Αλλά από του χρόνου θα αρχίσουν να φαίνονται οι συνέπειες.

Αν έχει γίνει σε συνδυασμό με υπόσχεση του Γιάννη για extention,  θα είναι καταδικαστικό για τον ίδιο αν θέλει να πάρει ποτέ δεύτερο πρωτάθλημα αλλά δικαιολογείται κάργα σαν κίνηση μόνο και μόνο από το revenue κρατώντας top3 παίχτη τα επόμενα χρόνια.

Αν ο Γιάννης είπε απλά δε ξέρω τι θα κάνετε κάντε trade τον Lillard και φέρτε μου βοήθεια για να βγει η χρονιά (που είναι πολύ πιθανό), τότε πάλι τους βλέπω για 1st round exit ΑΝ δε βρεθεί ως δια μαγείας guard να τους ανεβάσει επίπεδο. Σε αυτή τη περίπτωση πολύ πιθανό να ζητήσει επιτέλους trade την επόμενη χρονιά. Οι Bucks για τα επόμενα 4 χρόνια δε θα έχουν δικά τους picks μάλλον (μόνο όσα φέρει ο Γιάννης με το trade) και 23m dead cap space τον χρόνο. Το δεύτερο tbh σε αυτή τη περίπτωση δε θα είναι τόσο "άσχημο" όσο στην περίπτωση αν έμενε ο Γιάννης. Γιατί μάλλον θα στοχεύσουν με το trade rookie deals και picks οπότε δε θα έχουν ζοριλίκια με το cap. Θα τους κόψει όμως λίγο από την δυνατότητα να παίζουν τον ρόλο της OKC παλιότερα και των Utah/Brooklyn/Charlotte τώρα να εξυπηρετούν "κακά" συμβόλαια και να μαζεύουν assets. Η ιστορία θα δείξει αν αυτή η κίνηση είναι σωστή γιατί κανένας δεν το είχε διαννοηθεί ως τώρα.

Όσο αναφορά τον Lillard αν κόψουμε τον συναισθηματισμό και το εγώ του σαν παίχτης, είναι ο μόνος σίγουρα κερδισμένος της υπόθεσης. Ούτε χρειάζεται να κάνει rush την αποθεραπεία του (που μπορεί να τον ανάγκαζαν του χρόνου για να προλάβει τα playoffs) και μπορεί το 2026 να υπογράψει σε οποιοδήποτε contender γουστάρει με το vet minimum στην υγειά του Horst. Για αυτό δε τον βλέπω πάλι πίσω για Portland ή Miami.

Επίσης μια ακόμη απορία. Τι γίνεται αν ξαφνικά αποσυρθεί ο Dame? Πές ρε παιδί μου ότι ο Χόρστ είναι μάγκας και πιστεύει ότι απ' όσα έχει ακούσει και από γιατρούς και τον συνδυασμό αχχίλειου και νωρίτερα των blood clots, θέλει να κάνει ένα bet ότι ο Lillard μετά από αυτό το έτος θα αναγκαστεί να αποσυρθεί για ιατρικούς λόγους. Σε αυτή την περίπτωση αν θυμάμαι καλά για ενεργά συμβόλαια υπάρχουν κανόνες που δεν μετράνε στο cap σου (ή δεν είναι απαραίτητο να τα εξυπηρετείς ή δεν ξέρω κι εγώ τι). Για waived συμβόλαιο τι θα γινόταν σε τέτοια περίπτωση; Παίζει να κάνει αυτη την κίνηση ο Χορστ απεγνωσμένα τώρα, να κρατήσει Γιάννη για ένα χρόνο, και μετά μπαμ (τζόκερ), αποσύρεται για πάντα ο Λιλαρντ λόγω blood clots και το cap space είναι ελεύθερο; 

• Like 1
Δημοσ.

Και ο Micic όπως αναμενόταν γίνεται buy out τα 3/4 του συμβολαίου για να γυρίσει Ευρώπη με περίπου 2m τον χρόνο. Είναι τρελό πως ταίριαξαν όλα τα νούμερα τσίμα τσίμα για να γίνει του Turner για αυτό εξάλλου και τα 2 2nd round picks του Pat.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Babis_allos είπε

Επίσης μια ακόμη απορία. Τι γίνεται αν ξαφνικά αποσυρθεί ο Dame? Πές ρε παιδί μου ότι ο Χόρστ είναι μάγκας και πιστεύει ότι απ' όσα έχει ακούσει και από γιατρούς και τον συνδυασμό αχχίλειου και νωρίτερα των blood clots, θέλει να κάνει ένα bet ότι ο Lillard μετά από αυτό το έτος θα αναγκαστεί να αποσυρθεί για ιατρικούς λόγους. Σε αυτή την περίπτωση αν θυμάμαι καλά για ενεργά συμβόλαια υπάρχουν κανόνες που δεν μετράνε στο cap σου (ή δεν είναι απαραίτητο να τα εξυπηρετείς ή δεν ξέρω κι εγώ τι). Για waived συμβόλαιο τι θα γινόταν σε τέτοια περίπτωση; Παίζει να κάνει αυτη την κίνηση ο Χορστ απεγνωσμένα τώρα, να κρατήσει Γιάννη για ένα χρόνο, και μετά μπαμ (τζόκερ), αποσύρεται για πάντα ο Λιλαρντ λόγω blood clots και το cap space είναι ελεύθερο; 

Κανονικά παίρνει όλο το ποσό ότι και να πει να κάνει. ΄Έχει γίνει αυτό πάμπολλες φορές στο παρελθόν με παίχτες. Τώρα αν υπάρχει κάποιο exception για το cap space όπως με το disabled player exception για τους retired players πολύ πιθανό δε το θυμάμαι.

Αν ο Dame ήταν να αποσυρθεί θα το είχαμε ακούσει ως τώρα. Ο Haynes λέει είναι ecstatic με το πως πήγαν τα πράγματα.🤣 Νομίζω και ο ίδιος δε γούσταρε ποτέ να πάει Milwaukee και να είναι τόσο μακριά από την οικογένειά του.

Δημοσ.

Ο dame ήταν αντίστοιχος γιαννης στο Portland αλλα δεν πηγαν καλα τα οικογενειακα του (ασχημο διαζυγιο) αν δεν ειχε αυτά τότε πιστεύω ότι δεν θα γινόταν ανταλλαγή 

αν δεν υπηρχαν τα παιδιά του στο Πορτλαντ εγω πολυ ευκολα θα τον έβλεπα Σελτικς

αλήθεια αν κανουμε power rankings τώρα πως θα είναι 

ΟΚC

Denver

Rockets

Wolves

cavs

Atlanta

Spurs

(ΝΥΚ όχι είναι ακόμα λαχανιασμενοι από τον Thibs)

(Lakers δεν έχουν ψηλό)

(Bucks δεν έχουν κοντό)

Δημοσ.

Μου αρεσουν οι κινησεις των Pistons για να πλαισιωσουν την ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ...

Και ο Levert μου αρεσε ανεκαθεν μπροστα και πισω και βεβαια ο killer Robinson αντι του Καραγκιοζη.( μαλλον περισσοτερο αντι του καυμενου γιου του μπαμπα του hardway)

Μονο το cringe 😒 "bad boys" 😅mentallity δεν μαρεσει.

Αλλα αυτος ο Cade.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, st2 είπε

Ο dame ήταν αντίστοιχος γιαννης στο Portland αλλα δεν πηγαν καλα τα οικογενειακα του (ασχημο διαζυγιο) αν δεν ειχε αυτά τότε πιστεύω ότι δεν θα γινόταν ανταλλαγή 

αν δεν υπηρχαν τα παιδιά του στο Πορτλαντ εγω πολυ ευκολα θα τον έβλεπα Σελτικς

αλήθεια αν κανουμε power rankings τώρα πως θα είναι 

ΟΚC

Denver

Rockets

Wolves

cavs

Atlanta

Spurs

(ΝΥΚ όχι είναι ακόμα λαχανιασμενοι από τον Thibs)

(Lakers δεν έχουν ψηλό)

(Bucks δεν έχουν κοντό)

OKC ξεκάθαρο φαβορί αν δεν έχει τραυματισμούς κλπ και μετά στη δεύτερη βαθμίδα Denver,Houston,Minesota. Από τις υπόλοιπες της Δύσης sleeper picks Dallas και Clippers. Lakers δεν έχουν βρει Center ακόμα και ο Lebron άρχισε τις μπηχτές. Φοβάμαι μη φύγει και στα μέσα της χρονιάς με buyout αν τα βρει με τους Cavs. Spurs είναι ένα piece away για να γίνουν πραγματικά contenders. Warriors τα ΚΑΠΗ πλέον πάνε μέχρι 2nd round max αποδείχτηκε περίτρανα στα φετινά playoffs. Αν έχουν και τίποτα τραυματισμούς μέσα στη χρονιά μπορεί να γίνουν και playin team. Grizzles 1st round exit max. Portland sleeper playin team.

Από Ανατολή όποιος και αν βγει θα χάσει πανηγυρικά από την Δύση. Λογικά Knicks,Cavs,Magic,Atlanta έχουν τα καλύτερα roster αυτή τη στιγμή αλλά δεν είναι τίποτα μεγαθήρια. Χ-factor θα ήταν οι 76ers αν αναστηθεί ο Fatbid και ξαναγίνει παίχτης ο Podcast P. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως και κρίμα γιατί η υπόλοιπη ομάδα είναι πολύ ταλαντούχα με Maxey,McCain,Edgecomp ακόμα και Grimes. Για να φύγει ο Yabusele όπως όπως για Knicks κατάλαβε τι παίζει... Detroit,Bucks,Celtics,Indiana,Heat,Raptors θα παλέψουν για τα last spots ή να πάνε έστω playins. Οι υπόλοιπες ομάδες απλά θα feedάρουν και θα κάνουν tanking στο τέλος (ναι βάζω και τους Bulls μέσα 🤣).

Δημοσ.

https://bleacherreport.com/articles/25221916-damian-lillard-responds-rumor-giannis-was-informed-about-myles-turner-contract

όλα τα λεφτά το ποστάρισμα του Λιλαρντ στην είδηση ότι ο Γιάννης ήξερε τα πάντα για μεταγραφή Τέρνερ και γουειβ του Δαμιανου. 

δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία τέτοια κίνηση.. ούτε η Ουάσιγκτον στον τζον γουολ ούτε η Φιλαδέλφεια στο Σίμονς ούτε σε κανέναν. Είναι υποτιμητικο για τον παίκτη… όσα λεφτά και να πήρε..  στην ιστορία ως αποτυχημένο trade και πρέπει να κάνει κάτι πολύ καλό για να φτιάξει το legacy δλδ να πάει κάπου να πάρει πρωτάθλημα. 

Δείτε το ποντκαστ Λεμπρόν ντουραντ… ο KD λέει ότι είναι απαράδεκτο όταν κρίνεται το παιχνίδι στο τέλος να σουτάρει ο φινλει σμιθ.. λεπτομέρεια είναι ο νέος συμπαίκτης του στο χιουστον.. αρχίσαμε 

Δημοσ.

Έχουν πολύ πλάκα τα media... αφού ρεζιλεύτηκαν όλο το περασμένο μήνα συζητώντας για trades, τώρα που χάλασε το γλυκό προσπαθούν να κάνουν το Γιάννη τον κακό της υπόθεσης.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έχουν πολύ πλάκα τα media... αφού ρεζιλεύτηκαν όλο το περασμένο μήνα συζητώντας για trades, τώρα που χάλασε το γλυκό προσπαθούν να κάνουν το Γιάννη τον κακό της υπόθεσης.

Το LeGM του Γιάννη άρχισε από τότε που πήρε πόδι ο Bud και βγάλαν μετά ανακοίνωση οι Bucks ότι ήταν μέρος του process για το hiring του Griffin. Αν ήταν ξύπνιος αυτός η το περιβάλλον του θα ξέκοβαν αυτή την ανακοίνωση από την διοίκηση, αλλά φαίνεται του το ζήτησε ο Horst για να μη μείνει ξεκρέμαστος μετά ότι ήταν δική του η επιλογή rookie coach.

Όπως και να έχει ότι (κατρακύλα) έχει συμβεί από τότε και μετά έχει την δική του σφραγίδα ή είναι αποτέλεσμα ατυχών περιστάσεων σε συνδυασμό με την δική του αφόρητη πίεση στη διοίκηση. Έχει πάψει το πρόβλημα τους να είναι (αντ)αγωνιστικό εδώ και χρόνια. Εξάλλου πήραν έστω αυτό το πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια μια χαρά για poverty franchise. Αυτό που είναι ο αυτοσκοπός τους είναι να τον κρατήσουν στο roster πάση θυσία με 1st round exit επιπέδου teams γιατί αλλιώς θα χάσει πολύς κόσμος την δουλειά του ή έστω το extra revenue. Όλα για τα λεφτά γίνονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...